Ja też bym dużo chciał. A najbardziej, poczytać jakieś ploteczki o przyszłych zawartościach dodatkowych, a nie ta krew, krew....
Wersja do druku
Ja też bym dużo chciał. A najbardziej, poczytać jakieś ploteczki o przyszłych zawartościach dodatkowych, a nie ta krew, krew....
Ja bym np chciał wstać któregoś dnia rano, przeczytać na forum głupi post, spojrzeć na autora i zdziwić się że to nie "royal1410", no niestety nie można mieć wszystkiego...
Na nową rasę pewnie poczekasz sobie jeszcze z 14 tygodni jak nie więcej, więc twoją jedyną nadzieją są mody...
A ja bym chciał by "Jsatrzab" nie używał epitetów. Co dla Ciebie jest głupie dla kogo innego, nie jest panu majesz?
Dobra, pośmialiśmy się, lecz radzę wszystkim wrócić do tematu, zwłaszcza royal Tobie zwracam uwagę o komentarze z Twojej strony.
Dobra to który mamy dzisiaj tydzień po premierze? I może jeszcze jak to wyglądało z ilością DLC/FLC w Romie 2 w tym samym okresie czasu- po premierze?
W podstawówce już chyba uczą liczyć do 10 więc tydzień od premiery sobie policz.
Co do DLC do Rome 2 - https://en.wikipedia.org/wiki/Total_War:_Rome_II
PS można gdzieś głosować o obowiązkowy skan mózgu(czy jest) przy rejestracji na forum??
Co do DLC:
1. DLC wychodzą zawsze z patchem. Skoro patch był niedawno i zmiany, które wprowadził, wymagają od graczy przyswojenia ich w single'u i multi, to trzeba się uzbroić w cierpliwość i poczekać.
2. Co ma do rzeczy to, który już tydzień po premierze? Patrz punkt 1.
3. Sprawa z DLC jest o tyle zawiła, że w Rome II terminy wydawania DLC był ok, w Attyli z kolei było to chaotyczne i zbyt szybkie, przez co nagrabili sobie u graczy. Aktualne przerwy między DLC w Warhammerze są wg mnie dobre.
4. Na przyszłość radzę uzbroić się w samodzielność i jednak samemu sprawdzić, co ile DLC wychodziły. Nawet na stronach po angielsku można znaleźć łatwo wszystko.
Wątpię żeby w najbliższym czasie pojawiły się jakiekolwiek DLC, myślę że dopiero się pojawi nowa frakcja wtedy, kiedy dostaniemy w FLC uzupełnioną Bretonie. A tak to możemy dostać jakieś DLC z LLordami przed nową frakcją.
Jaki jest sens pytać o rzeczy, które możesz znaleźć w ciągu pięciu minut na google? - "Głupota nie zwalnia od myślenia."
Total War: ROME II - Wrath of Sparta Campaign Pack
Premiera 16 Gru, 2014
Total War: ROME II - Black Sea Colonies Culture Pack
Premiera 20 Lis, 2014
Total War: ROME II - Daughters of Mars Unit Pack
Premiera 15 Sie, 2014
Total War: ROME II - Imperator Augustus Campaign Pack
Premiera 16 Wrz, 2014
Total War: ROME II - Beasts of War Unit Pack
Premiera 17 Lut, 2014
Total War: ROME II - Pirates and Raiders Culture Pack
Premiera 29 Maj, 2014
Total War: ROME II - Caesar in Gaul Campaign Pack
Premiera 17 Gru, 2013
Total War: ROME II - Hannibal at the Gates Campaign Pack
Premiera 28 Mar, 2014
Total War: ROME II - Greek States Culture Pack
Premiera 3 Wrz, 2013
Total War: ROME II - Nomadic Tribes Culture Pack
Premiera 22 Paź, 2013
Total War: ROME II - Blood & Gore
Premiera 31 Paź, 2013
Powyższe dane są ze steam'a.
Proszę o powstrzymanie emocji i dyskusje bez wycieczek osobistych. I o nie karmienie ...
Ja i tak uważam że nową rasę dostaniemy do 3 tygodni. Bo z tego co pamiętam Bretka miała być do końca roku, a przy założeniu że na gwiazdkę powinno być dobre duże dlc to dadzą ją trochę wcześniej może z jakim pakietem LL.
Prędzej bym się spodziewał, że ewentualna nowa rasa wejdzie razem z Bretonią.
Moim skromnym zdaniem kolejnym DLC będzie Lord Pack. Aktualnie brakuje nam czterech LL po jednym dla każdej startowej rasy. Jako FLC mamy zapowiedzianych dwóch LL(2x1), Lord Pack składa się z dwóch LL, co łącznie daje nam akurat czterech. Przypadek??
https://lh3.googleusercontent.com/wG...VAoKjE_2E=w300
Dobra. Przestaje pisać na temat Warhammera.
PS. Możecie zacząć świętować.
Przeglądając youtube znalazłem przypuszczalne info ras i dlc do warhammera. Co ciekawe temat ten został poruszony na twcenter. Poniżej link
https://www.youtube.com/watch?v=XnSV3YnFbbM
Widziałem to parę tygodni temu i o ile Wood Elfy jako 5 DLC ucieszyły by mnie niezmiernie, to tak jak CA powiedziało są to przestarzałe informacje. Wygląd drugiego dodatku utwierdza mnie w przekonaniu, że są to dane z bardzo wczesnego szkicu gry więc na taki wygląd dodatków i DLC z rasami raczej bym się nie nastawiał.
Moim zdaniem uwagi padły w stronę zupełnie niewłaściwej osoby, jeśli już kogoś upominać i to post #402 jest atakiem na kogoś, kto napisał zdanie jakich wiele na tym forum. No i moje ulubione "po co pytać o coś co można sobie znaleźć w google". To generalnie lepiej w ogóle nie rozmawiać na forum, tylko ewentualnie wklejać kolejne posty z hiperłączem w poście. Albo nie, bo przecież to też można sobie było wygooglować. A ja naiwny myślałem, że forum służy wymianie myśli i wzajemnej pomocy...
Owszem, można rozmawiać. Ale wiele z pytań royala tyczyły rzeczy, które bez problemu można znaleźć na wikii Warhammer TW, a to wcale nie wymaga trudu jakiegokolwiek. Poza tym to nie jest temat co do upomnień, a mianowicie jeśli już to w skargach o tym pisać proszę.
Wracając do tematu - moim zdaniem teraz będzie Lord Pack. Dlaczego? Ano mianowicie dlatego, że jednak Imperium, Zielonoskórzy i Krasnoludy bardzo ich potrzebują.
Ja obserwując natomiast co się dzieje mam wrażenie że ta gra jest strasznie niedorobiona,już nawet nie mówię o tym że brakuje animacji,bitwy są krótkie itd. Nie,chodzi mi o to że CA reklamowało się tak "Damy mało frakcji,ale bardzo rozbudowanych" - A ja powiem szczerze jakoś tych rozbudowanych frakcji nigdzie nie widzę,brakuje wielu jednostek,jest mało budynków,nawet w chaosie który jest jak by nie patrzeć DLC a co gorsza mapa jest malutka przez co mam wrażenie że rozgrywka szybko staje się nudna i monotonna. Więc nie pozostaje mi nic innego jak cieszyć się z faktu że nie wyrzuciłem prawie 200 złotych w błoto tylko mogę spokojnie poczekać aż stanieje a gra zostanie porządnie rozszerzona i spatchowana :).
Pewnie wiele zależy od tego kto ile czasu poświęca na grę. Ile może, ile chce. Mam dopiero za sobą małą kampanię wampirów i ponad parędziesiąt tur krasnoludami. Prowadzenie gry jednymi i drugimi jest miażdżąco różne. To zupełnie nowa jakość w serii TW (no może nie licząc hord z poprzednich osłon). Nawet z obecnymi 5 rasami ta gra to dla mnie temat na kilka miesięcy. Jasne, jakbym grał dzień w dzień, na ile praca i rodzina pozwala, to pewnie zamknąłbym się w dwóch, ale lubię też pograć sobie na konsoli chociażby albo pomalować figurki. Wiem, że cała trylogia, jeśli utrzymają poziom, będzie dla mnie grą (serią) na podium najlepszych strategii wszech czasów.
Moje zdanie pokrywa się z tym co napisał Il Duce.
Budowanie jest nudne. Zobacz sobie budynki gospodarcze: każda nacja (oprócz chaosu) ma te same czyli 1 sztuka od rozwoju, 1 sztuka od dochodu, 1 sztuka do ładu/spaczenia. A najgorsze jest to że budynki surowcowe często zastępują budynki zwykłe. Więc nawet nie mogę zrobić sobie prowincji gospodarczej? Czemu bo mogę postawić tylko jeden budynek generujący dochód (tu wyróżniają się brodacze bo kopalnie w większości są dodatkowym budynkiem i mamy też dostęp do handlowego).
Hahaha jakie to głębokie i rozbudowane.
Jak wygląda sytuacja w budynkach militarnych? Tak samo. 1 od piechoty, 1 od jazdy i 1 od dział, tylko u zielonych jest to bardziej rozbite bo Olbrzymy i trolle mają swój własny.
Do przebudowy byłyby też mury miejskie (bo wszystkie rasy mają takie same), które trzeba wybudować w każdej osadzie.
Budowanie wieje nudą samo w sobie i równie dobrze mogłoby to rozwijać się automatycznie, a gracz jedynie by wybierał czy chce opcje militarną czy gospodarcza. Kolejny element to szybkie tempo rozrostu (ulepszania się) i masz w bardzo krótkim okresie czasu prowincje rozwiniętą na maksa. Która niczym nie różni się od tej obok, bo tamta ma dokładnie te same budynki, jakby ktoś używał opcji ctrl+c i ctrl+v, bo nie ma z czego wybrać.
Jakby się pobawili w ten sposób że np. jedna nacja może w małych osadach stawiać budynki 4 poziomu to byłoby fajnie a tak wychodzi kalka. Np. Ludzie budynki handlowe, a brodacze kopalnie.
Mogę napisać że teraz nie widzę różnic między miastami ludzi a zielonoskórych.
Albo żeby budynki rasy dawały specjalne bonusy związane z gatunkiem. Np. Zieloni rozwój (np. +5 na każdy budynek), truposze spaczenie (ale tylko na najwyższym poziomie), Brodacze złoto, a imperium np garnizon.
W sumie to najlepsze budynki mają krasnoludy.
Skoro budowanie i rozwój prowincji są nudne to człowiek musi skupić się na czym innym np. wojskach i bitwach? A tak wcale nie jest lepiej...
Nie wiem jak to napisać? Pierwsze wrażenie jest niesamowite, ale z każdą minutą/godziną rozgrywki wychodzą kolejne braki i niedoróbki.
https://scontent-waw1-1.xx.fbcdn.net...40&oe=57ECF0B4
,,Please pay the messenger-boy handsomely for getting this letter into your hands. I made a promise of a few gold crowns to ensure its speedy delivery but did not have the funds on me. The letter is urgent because I have, as you requested, tracked down our prey.
Alas, it is too late for the folk of Mittelwig. I came across the hamlet to find the buildings burnt and no sign of the villagers. They have scattered… or were taken. While that is not conclusive proof in itself of what we fear, on further investigation I found the small Sigmarite shrine desecrated; destroyed beyond any semblance compared to the ruined tavern and smallholdings. Tracks disappeared into the Drakwald. Some prints were from men and women no doubt; others were not.
As dusk came to the empty village, I left, for there was a fell chill about the place. I am now in a coaching inn, a few leagues north, where I write to you by the light of the roaring fire, which offers colder comfort than it should. I suggest we meet here before we move on the threat, three days hence. Seek out the Bloody Moon Inn, and you be the judge whether that name is a dark omen or a good one. For me, it speaks of doom - the locals in this very inn whisper that the father of crows is abroad.
Bring your bow of amber, it will be needed.
Yours
Hergig Kampfer, Imperial Jaeger"
Ktoś coś?
Mógłbym w sumie potłumaczyć. Choć już po paru słowach można zrozumieć jedno:
Opuszczona wioska, Drakwald, Tawerna Krwawego Księżyca - chodzi o: Zwierzoludzi bądź DLC ze Snaglą Grobspitem ;) Dlaczego też o to drugie? Bo Snagla pochodzi z Drakwaldu i leje się z Imperium (sam jest Leśnym Goblinem). Ewentualnie zostaje DLC dla Imperium z LL'ami - Huntmarshall to jeden z LL'ów Imperium.
By walczyć z monotonią to ja chciałbym indywidualne garnizony niektórych miast. Już tłumaczę o co chodzi. Po prostu część bardziej rozpoznawalnych miast miałaby garnizony trochę inne niż standardowe. Przykłady:
- Karak Kadrin - garnizon powiększony o zabójców (już od 1 poziomu) kiedy miasto jest kontrolowane przez krasnoludy.
- Karak Osiem Szczytów - garnizon składałby się tylko z dużej liczby goblinów (więcej jednostek niż standardowo) i w skład wchodziłby też na wyższych poziomach rozbudowy wódz i szaman goblinów (co rekompensowałoby małe wartości bojowe zwykłych jednostek).
- Złe ziemie - W garnizonach były by dzikie orki.
Z ziemiami ludzi jest dla mnie trochę gorzej ale tu dałbym np.
- Kraina zgromadzenia - Jakaś jednostkę niziołków (jeśli by się pojawiły w grze).
- Jednostki zakonne dla odpowiednich miast. Kiedy zakony pojawią się w grze. Analogicznie ze słynnymi regimentami, kiedy miasto jest kontrolowane przez rodzimą frakcje.
Kiedy takie unikalne miasto zdobywała inna rasa to dostawałaby swój standardowy garnizon, znaczy ta rasa co zdobyła.
Zaznaczam że wcale by mi nie przeszkadzały różnice w sile miast wynikłe z takiego rozróżnienia.
Jakoś nie bawi mnie dodanie dodatkowo jednego unikalny budynek na 5 poziomie rozwoju, powiększający garnizon o 2 jednostki specjalne, to droga lenia... (znaczy to można też dodać tak dodatkowo).
Wolałbym cuś takiego jako pacz, ale jako opcja przy pakiecie z nowymi LL tez mogłoby przejść.
To w sumie byliśmy w stanie stwierdzić sami, z jeszcze większą ilością opcji, które przedstawił Arroyo.
W sumie to z rozpiski (tej o darmowych dodatkach) ma być teraz bohater, więc możliwy by był łowczy dla imperium. Choć ja najbardziej bym chciał kogoś do zielonych bo na tych ich trzech agentach się zawiodłem.
Royal, właśnie nie do końca. Zwierzoludzie to jedna z opcji. Dwie inne to: Markus Wulfhart, czyli LL Pack, bądź Snagla Grobspit, czyli LL Pack Zielonoskórych.
https://scontent-waw1-1.xx.fbcdn.net...15&oe=57EC068D
CA podpowiada :)
No to panowie, Zwierzoludzie nadchodzą ^^
Yea, w końcu nowa frakcja, oby z nimi uzupełnili Bretonie :)
Bretka będzie uzupełniona, ale za kilka miechów. W najbliższym FLC raczej będzie jakiś lord Imperium, bądź jego bohater, czyli... nadzieja na Arcylektora od Imperium jest.
Jeśli Beastmeni będą frakcją koczowniczą to mam nadzieje, że rozwój poszczególnych obozów będzie bardziej rozbudowany niż w przypadku Wojowników Chaosu, gdzie ograniczaliśmy się do ledwie jednego budynku generującego zasoby i reszty militarnych, które co najwyżej zmniejszały koszty utrzymania.
Raczej w to wątpię. Rasą, a raczej frakcją, bo to ludzka frakcja, która by mogła mieć większą liczbę budynków generujących przychody itd. byłaby Arabia. Zwierzoludzie to rasa Chaosu, co oznacza, że będą mieć jedynie budynki militarne. I tak, Zwierzoludzie to rasa koczownicza.
Nie jest przedwczesne. Ci, co potrafią te runy Chaosu rozszyfrować i ułożyć z nich pasujące zdanie, wiedzą, że chodzi o Zwierzoludzi.
Tam była krew. Na bank będą Zwierzoludzie.
Przyznam, że jestem zaskoczony. Spodziewałem się bardziej "tradycyjnej" rasy, nie kolejnej hordy. Chyba że mają jakiś ciekawy pomysł na rozwinięcie tej mechaniki.
I być może będzie to jutro, gdyż w powyższym liście było coś o ,, 3 dniach odtąd" ;)