A ja nie nauczę Cię, że powinieneś pamiętać co piszesz.
Od tego postu zaczęła się nasza dyskusja. Gdzie jest wspomniane, że ograniczyłeś się do Francji??
Wcześniej wrzuciłeś tylko komentarz francuskiego dziennikarz.
Tutaj wchodzi w grę wywiad, który ma zwalczać takie zagrożenia. Równie dobrze pilotami z 11 września mogli być członkowie sekty. Dla Twojego przypomnienia za zamachami w Tokio stała właśnie sekta.
Chcesz decydować za kobietę jak ma się ubierać? Póki co nie mamy szariatu i rozmawiamy o hipotetycznej sytuacji, która jest dla Ciebie strasznie realna.
Jak widzę dopadł Cię wirus Zakapior - san. On również prosił mnie o podanie czegoś, o co sam wcześniej prosiłem.
Heavy metalu też?
Ja myśle, bo znowu opierasz się na jakiś danych. Ja np. nie wiem ilu umiarkowanych muzułmanów chce wprowadzenia szariatu w Europie.
W Polsce jest od 15 do 25 tys. wyznawców islamu. http://ekai.pl/wydarzenia/ekumenizm/...anie-w-polsce/ I jak rozumiem 25 tys. to liczba graniczna, a po której zaczynają się już żądania?
Bo??
Bardziej śmieszny jest fakt, że tak mało wiesz na temat islamu i jak muzułmanie postrzegają kwestie honoru. Patrzysz na nich z perspektywy Europejczyka nie starając się nawet odrzucić norm jakie przyjąłeś, by starać się pojąć i zrozumieć ich normy i zachowanie. Oceniasz ich pod względem, że czegoś zabraniają a sam ze strachu chcesz im czegoś zabraniać, chociaż żyją tak od wieków. Co jest chore, to jest chore, ale Ty wrzucasz wszystko do jednego worka. Człowiek najbardziej boi się nieznanego, poznaj trochę kulturę islamu i może wtedy wrócimy do tej rozmowy.