Czytam uważnie, bo raz pisaliśmy o sytuacji kobiet w krajach muzułmańskich, raz o muzułmanach we Francji. Wystarczyło sprecyzować o jaki kraj Ci chodzi nim zaczniesz mi coś zarzucać a nie mieć do mnie pretensji. Muzułmanie i islam to rozległe pojęcie odnoszące sie do wielu krajów.
Pisałem cały czas o sytuacji we Francji i ogólnie o Islamie. Ty sobie dorobiłeś resztę. Ja Cię nie nauczę czytać ze zrozumieniem.

Kiedyś już pisałem w tym temacie, że każdy imigrant, który przybywa do określonego kraju powinien zadać egzamin z języka i obyczajów, tradycji tak by wiedział w co się pakuje. Chyba wyśmiałeś mój pomysł, albo się mylę.
Mylisz się, ale to i tak nie rozwiązuje problemu. Właściwie nie robi nic. Zamachowcy z 11 września mogli zrobić kurs pilotażu, to uważasz, że inni nie nauczą się języka? Że nie zdają testu? Poza tym nadal - problemem jest ekspansywny islam, takie rozwiązanie przed nim nie zabezpiecza.

A co do burek to niech może same kobiety się wypowiedzą czy chcą chodzić czy też nie.
Ale tu nie chodzi tylko o kobiety. Czy u nas lata się po ulicach w kominiarkach? Tak czy inaczej przymusu nie powinno być, a jak wprowadzi się szariat to będzie to przymus.

Nie poprosiłeś mnie o żadne dane. Po drugie - jeżeli nikt takowych nie prowadzi, a to co napisałeś jest Twoja ocena subiektywną.
XD nie wiem jak to skomentować, jak mówiłem, także nie podałeś danych

Jesteś chyba psychologiem, jeżeli się nie mylę i zdajesz sobie zapewne sprawę, że młody człowiek bardzo łatwo podaje się różnego rodzaju wpływom i manipulacja w okresie, gdy są kształtowane jego poglądy.
Czyli mamy kolejny powód do zakazania Islamu.

Może nie tyle sam Islam nawołuje do przemocy co jego radykalni wyznawcy. W Polsce mieszkają muzułmanie i jakoś nikt nie nawołuje by pozabijać innowierców. Wrzuciłem link ze strony, którą dał szwejk, pokazujący, że w Koranie są również nawoływania do miłości, pomagania czy tolerancji.
Nie prawda. Nawet umiarkowani wyznawcy chcą szariatu. Poza tym ile masz tych wyznawców w Polsce? Serio CHochliku, pomyśl czasem a nie ślepo trzymasz się swojej teorii. Logiczne jest, że marginalna grupa muzułmanów nie będzie szaleć. Jakiś profesor fajnie o tym pisał. Jak muzułmanów jest mało (ileś procent) to mówią o miłości. Jak ich jest więcej to pojawiają postulaty ustępstw. Potem pojawia się terroryzm i żądania.

A jej interpretacja zależy już od wyznawcy i od środowiska w jakim się wychował.
nie

Jeżeli mówimy o chodzeniu kobiet z mężczyzną, to muzułmanie robią to w imię honoru, Zarówno swojego jak i kobiety. Więc obrona honory przed innymi mężczyznami, którzy mogą ją napastować lub zaczepiać jest czymś złym? Dalej. Jeżeli mówimy o europejskich strojach masz na myśli wydekoltowane bluzki czy krótkie spódnicę? Jeżeli tak, to nie przecież to aż tak wielkim problemem, kobieta ma przecież tyle ubrań, więc ma w czym wybrać. Alkohol nie jest składnikiem niezbędnym do życia, więc jego picie nie musi być konieczne.
Podział na miejsca dla kobiet i mężczyzn. To może być przeszkodą, dla Europejczyka, który jest przyzwyczajony do tego, że kobieta jest równa mężczyźnie, ale to również zostało u nas wprowadzone od niedawna, ale ciągle mamy zgrzyty na temat roli kobiet w społeczeństwie.
A co do świątyni, to uważam, że skoro wchodzimy do miejsca, które ktoś uważa za święte należałby się odpowiednio ubrać. Gdyby, muzułmanie kazaliby przestrzegać ramadanu wówczas byłby to problem. Te, które wskazałeś może i są upierdliwe, ale nie przeszkadzają aż w takim stopniu jak piszesz.
A to jest tak śmieszne! Masakra jakaś! Jaka obrona honoru? Człowieku! Podporządkowanie kobiety mężczyźnie a nie obrona honoru. Poza tym co jest dobre w tym, że za wyjście samej grozi uderzenie kamieniem? Albo co jest dobrego w tym że kobieta może być molestowana na każdym kroku? Czy u nas kobieta idąca sama ulicą musi się martwić o to, ze każdy facet będzie chciał ją zgwałcić? Absurd! Wybór ubrań - śmiechłem, po prostu śmiechłem. Czy ty nie widzisz, że to jest zabranianie wszystkiego? Totalne podporządkowanie religii? A zdajesz sobie sprawę czym grozi nieprzestrzeganie tego? To nie będzie pogrożenie palcem...