Strona 121 z 203 PierwszyPierwszy ... 2171111119120121122123131171 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 201 do 1 210 z 2024

Wątek: Islam - religia "pokoju", czy "wojny"?

Holy Father Awatar Volomir
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    173
    Otrzymał 265 podziękowań w 166 postach
    Ciekawe do, której to konkretnie sytuacji się odniosłeś. Wskaż mi może, skoro ja nie potrafię tego dostrzec.
    Spójrz sobie na posta którego napisałem kilka dni temu. Będzie to proste bo to pierwszy post, w tym temacie, po kilkumiesięcznej przerwie pd pisania w agorze.

Normalny wywiad, który ma zapewnić bezpieczeństwo obywatelom.
    Co to jest normalny wywiad i w jaki sposób miałby wykazać, że ktoś jest w sekcie albo ma zamiar zrobić zamach? Może zapytajmy czy są za wprowadzeniem szariatu? 100% skuteczności! Jak powiedzą, że nie to są czyści i mogą wchodzić.

To niech kobiet wypowiedzą się na temat ubiory, a nie Ty. Chyba, że...
    To idź się mamy zapytaj czy chce nosić burkę pod przymusem. Serio nie wiesz co to jest wolność wyboru? Poza tym cały czas piszę o tym, że burka jest zagrożeniem dla innych osób ale ty tego nie widzisz.

Proponuję się wrócić do początków tej dyskusji, byś zobaczył kto pierwszy kogo o coś prosił.
    Proponuję dowiedzieć się co to jest hipokryzja to nie wyścigi, nie ma znaczenia kto pierwszy poprosił.

Zresztą wiem do czego zmierzasz, ale teraz pokazujesz tylko własne lenistwo - wrzuciłem link pokazujący inne cytaty z Koranu. Strona 118. Nawet odpisywałeś na ten post.
    Nie odpisuje, bo większość twoich "argumentów" jest tak absurdalna, ze nie ma większego sensu na nie odpisywać. Do tego już tyle razy Ci pisałem, próbując wznieść się ponad twoją absurdalność, że nie mam zamiaru się więcej powtarzać.

Z tyłka nie umiem niczym strzelać. A znając Ciebie to żaden mój argument Ciebie nie przekona.
    No czekam, czemu fikcja literacka ma być zakazana. Chcę zgłębić ten tok rozumowania!

Śmieszny jest fakt, że przeskakujemy z państwa muzułmańskiego do Europy. Zastanów się może w końcu na czym się skupiamy w tej dyskusji. Na warunkach panujących tam czy też tutaj
    Jaki to ma związek z tym co zacytowałeś?

2. Użytkownicy którzy uznali post Volomir za przydatny:

Comte de Barcelona Awatar Barsa
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    89
    Otrzymał 101 podziękowań w 58 postach
    Co to jest normalny wywiad i w jaki sposób miałby wykazać, że ktoś jest w sekcie albo ma zamiar zrobić zamach? Może zapytajmy czy są za wprowadzeniem szariatu? 100% skuteczności! Jak powiedzą, że nie to są czyści i mogą wchodzić.
    Chyba chochlikowi chodziło o taką służbę państwową jak kontrwywiad

Visca el Barca!!!

4. Użytkownicy którzy uznali post Barsa za przydatny:

Stolnik
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    3
    Otrzymał 30 podziękowań w 21 postach
    Cytat Zamieszczone przez adriankowaty Zobacz posta
    Należy zawrzeć serię sojuszy z tymi krajami i/lub uzależnić je ekonomicznie.
    Ty tak na poważnie?
    Odnośnie wydarzeń we Francji zastanawia mnie irracjonalna polityka tego państwa. Kraj który był czołowym zwolennikiem obalenia Kaddafiego, który angażuje się w Syrii przeciw świeckim (sic!) rządom al-Asada, czego wynikiem jest powstanie i w Libii i w Syrii wylęgarni terrorystów, jest zaskoczony zamachem na swoim terytorium.
    To było myślenie w stylu, pomożemy im obalić dyktatora i zrobimy im demokrację a następnie będzie tam spokój. Tymczasem jak dla mnie to właśnie nie przewidzieli, że powstańcy to głównie będą islamscy ekstremiści i tego typu mieszanka. Ze zła do jeszcze większego zła.
    Zdziczenie, nic więcej. Tacy nie nadają się do życia w cywilizacji.
    zważywszy na to, że to nie jest też "miła" i tolerancyjna religią
    Właśnie, że w teorii jest miłą i tolerancyjną religię. To problemem są jej wyznawcy, którzy ją źle interpretują.
    Szanuj swój język - Mów po POLSKU!

6. Użytkownicy którzy uznali post Gaius Julius za przydatny:

Szambelan Awatar chochlik20
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    292
    Otrzymał 482 podziękowań w 340 postach
    Cytat Zamieszczone przez Volomir Zobacz posta
    Spójrz sobie na posta którego napisałem kilka dni temu. Będzie to proste bo to pierwszy post, w tym temacie, po kilkumiesięcznej przerwie pd pisania w agorze.
    widzisz, ja na ten post nie odpisałem, Ty pierwszy rozpocząłeś ze mną dyskusję, nie ja z Tobą. A rozpoczęła się od tego postu:
    Co? To jakimi standardami mamy ich oceniać? Ich standardami? Tam gdzie współżycia z dziećmi nie poddaje się krytyce, gdzie kobiety nie mają praw a innowiercy mają być zabijani? Nie boję się wrzucać ich do jednego worka, bo jak ktoś chce przestrzegać praw zawartych w ich świętej księdze to spokojnie mogę go nazwać oszołomem
    Twój post sugeruje, że mówimy o krajach islamskich, a Francja za taki nie uchodzi.

Barsie jakoś tłumaczyć nie muszę i jak widzę on zgadł, Ty skupiłeś się chyba na wywiadzie telewizyjnym.
    Mogę w końcu otrzymać dane ilu muzułmanów mieszkających w Europie chce wprowadzenia szariatu w krajach, gdzie mieszkają Bo nie mam zamiaru opierać się na danych znanych tylko Tobie.

To idź się mamy zapytaj czy chce nosić burkę pod przymusem. Serio nie wiesz co to jest wolność wyboru? Poza tym cały czas piszę o tym, że burka jest zagrożeniem dla innych osób ale ty tego nie widzisz.
    No cóż, widzę, że po raz kolejny muszę precyzować moją odpowiedz - chodziło mi o kobiety, które wyznają islam. Niech on decydują czy chcą ją nosić czy też nie.

Proponuję dowiedzieć się co to jest hipokryzja to nie wyścigi, nie ma znaczenia kto pierwszy poprosił.
    W tym momencie, ma. Bo nie jestem hipokrytą, nie łącze tak jak Ty pojęć bo mi tak pasuje.

Nie odpisuje, bo większość twoich "argumentów" jest tak absurdalna, ze nie ma większego sensu na nie odpisywać. Do tego już tyle razy Ci pisałem, próbując wznieść się ponad twoją absurdalność, że nie mam zamiaru się więcej powtarzać.
    Twoim argumentem było, że nie możesz się napić alkoholu w kraju muzułmańskim...

No czekam, czemu fikcja literacka ma być zakazana. Chcę zgłębić ten tok rozumowania!
    A gdzieś twierdziłem, że fikcja literacka ma być zakazana? Pisałem o czymś innym.

Jaki to ma związek z tym co zacytowałeś?
    Ma taki, że może w końcu określ się czy mówimy o muzułmanach w Europie czy też w krajach muzułmańskich, gdzie zabójstwa honorowe są częste.
    Przepis na idealną kawę:

Grafik: Co to za lura!? Kawa powinna być czarna, mocna, ostra i aromatyczna. Zrób mi drugą.

Tytus: Rozkaz! Kawa powinna być czarna… Carbo medicinalis, czyli węgiel drzewny powinien ją doczernić. …mocna… Czy może być coś mocniejszego od spirytusu 95%? …ostra i aromatyczna… Reszty dokona papryka, pieprz, jodyna i… dezodorant „Brutal”.
    Grafik: O, teraz to jest kawa! To mnie postawi na nogi!
    Tytus: Szkoda, że nie dodałem jeszcze dynamitu.

Księga XVI

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    173
    Zamieszczone przez Volomir
    widzisz, ja na ten post nie odpisałem, Ty pierwszy rozpocząłeś ze mną dyskusję, nie ja z Tobą. A rozpoczęła się od tego postu:
    Zamieszczone przez Volomir
    Co? To jakimi standardami mamy ich oceniać? Ich standardami? Tam gdzie współżycia z dziećmi nie poddaje się krytyce, gdzie kobiety nie mają praw a innowiercy mają być zabijani? Nie boję się wrzucać ich do jednego worka, bo jak ktoś chce przestrzegać praw zawartych w ich świętej księdze to spokojnie mogę go nazwać oszołomem

Twój post sugeruje, że mówimy o krajach islamskich, a Francja za taki nie uchodzi.
    FACEPALM

Barsie jakoś tłumaczyć nie muszę i jak widzę on zgadł, Ty skupiłeś się chyba na wywiadzie telewizyjnym.
    Mogę w końcu otrzymać dane ilu muzułmanów mieszkających w Europie chce wprowadzenia szariatu w krajach, gdzie mieszkają Bo nie mam zamiaru opierać się na danych znanych tylko Tobie.
    A czy tutaj chodzi o to, żeby zgadywać co osoba ma na myśli Tylko nadal próbuje rozkminić jak kontrwywiad miałby pomóc. Może odseparowałby tych już mocno "umoczonych" ale w żaden sposób nie rozwiązałby problemu reszty. I nie myślałem o wywiadzie telewizyjnym.
    Danych nie dostaniesz bo tego nie ma prawdopodobnie, poza tym Ty ich nie podajesz mój mały hipokryto No ale zawsze możesz się zorientować przez neta, albo po prostu się tam udać i na własnej skórze przekonać jak wygląda życie z muzułmanami na "dzielni" i czego zaczynają żądać gdy pojawia się ich więcej. Pewnie to sami terroryści, z którymi poradziłby sobie kontrwywiad.

No cóż, widzę, że po raz kolejny muszę precyzować moją odpowiedz - chodziło mi o kobiety, które wyznają islam. Niech on decydują czy chcą ją nosić czy też nie.
    Czy Ty umiesz czytać? Więc napiszę to z caps lockie: PO PIERWSZE PRAWO WYBORU, A NIE PRZYMUS. NIECH SOBIE NOSZĄ JAKIEŚ "NARODOWE" CIUCHY, NIECH MAJĄ DO TEGO PRAWO A NIE OBOWIĄZEK! DRUGA SPRAWA JEST TAKA, ŻE BURKA POWINNA BYĆ ZAKAZANA BO INGERUJE W BEZPIECZEŃSTWO RESZTY SPOŁECZEŃSTWA... kurde, piszę to chyba trzeci raz, a Ty tego nie widzisz.

Twoim argumentem było, że nie możesz się napić alkoholu w kraju muzułmańskim...
    nie

A gdzieś twierdziłem, że fikcja literacka ma być zakazana? Pisałem o czymś innym.
    Pisałeś o heavy metalu - który tekstowo jest fikcją literacką, czekam na argumenty.

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    292
    FACEPALM
    Może wyciągnijmy Twój post sprzed 20 stron i też uznajmy, że rzutuje on na obecnie prowadzoną dyskusję. Po drugie - ten temat nie nazywa się "Islam we Francji", że mielibyśmy się skupiać tylko na jednym konkretnym miejscu na świecie. W żaden sposób odpisując mi na mój post, skierowany do Barsy, w którym pisałem o wrzucaniu wszystkich muzułmanów do worka za napisane FANATYCY nie zasugerowałeś, że mamy się kierować tylko sytuacją we Francji.

A czy tutaj chodzi o to, żeby zgadywać co osoba ma na myśli Tylko nadal próbuje rozkminić jak kontrwywiad miałby pomóc. Może odseparowałby tych już mocno "umoczonych" ale w żaden sposób nie rozwiązałby problemu reszty. I nie myślałem o wywiadzie telewizyjnym.
    No cóż, jeżeli nie wiesz jak działa kontrwywiad to już nie moja wina. Jeżeli taki nie miałby do spełnienia żadnej roli wówczas nie istniałaby potrzeba, aby on istniał, a tak ma się świetnie.
    Zresztą skoro nie myślałeś o wywiadzie telewizyjnym to o jakim jeżeli można wiedzieć

Danych nie dostaniesz bo tego nie ma prawdopodobnie, poza tym Ty ich nie podajesz mój mały hipokryto No ale zawsze możesz się zorientować przez neta, albo po prostu się tam udać i na własnej skórze przekonać jak wygląda życie z muzułmanami na "dzielni" i czego zaczynają żądać gdy pojawia się ich więcej. Pewnie to sami terroryści, z którymi poradziłby sobie kontrwywiad.
    Wskaż mi swoim paluszkiem, macką czy też nibynóżką (któreś Ci tam podobno opadły), gdzie też nie podałem danych? Może tam, gdzie pisałem o muzułmanach w Polsce? Podałem. Cytaty z Koranu? Również podałem link. Zamiast nazywać mnie nie ustanie hipokrytą kultura wymagała, abyś poprosił o dane, których, gdzieś zabrakło. Ja tak uczyniłem i czynię to nadal.
    Skoro danych nie ma jak twierdzisz, to czemu się na nich opierasz i stosujesz jako argument w dyskusji
    Część Twojego postu ze strony 119:
    Wiesz, Ty również nie pokazałeś danych Podejrzewam, że nikt takowych nie prowadzi. Chodzi mi o pokazanie, że nie tylko ci zacofani stanowią problem.
    Czy Ty umiesz czytać? Więc napiszę to z caps lockie: PO PIERWSZE PRAWO WYBORU, A NIE PRZYMUS. NIECH SOBIE NOSZĄ JAKIEŚ "NARODOWE" CIUCHY, NIECH MAJĄ DO TEGO PRAWO A NIE OBOWIĄZEK! DRUGA SPRAWA JEST TAKA, ŻE BURKA POWINNA BYĆ ZAKAZANA BO INGERUJE W BEZPIECZEŃSTWO RESZTY SPOŁECZEŃSTWA... kurde, piszę to chyba trzeci raz, a Ty tego nie widzisz.
    Po pierwsze - teraz sam ingerujesz w ich prawo wyboru. Jeżeli chcą przestrzegać nakazów swojej religii niech to robią.
    Po drugie - wiesz może jakie znaczenie ma burka?
    Wiesz, że sam sobie zaprzeczyłeś - z jednej strony mają do tego prawo ( dajesz im takowe) z drugiej zaś strony należałoby ich zakazać bo stanowią one zagrożenie dla reszty.

nie
    Mam sięgnąć po Twój post?

Pisałeś o heavy metalu - który tekstowo jest fikcją literacką, czekam na argumenty.
    To czekaj, ja również czekam na te dane, których nie masz i które nie istnieją, ale są argumentem w dyskusji.
    Przepis na idealną kawę:

Grafik: Co to za lura!? Kawa powinna być czarna, mocna, ostra i aromatyczna. Zrób mi drugą.

Tytus: Rozkaz! Kawa powinna być czarna… Carbo medicinalis, czyli węgiel drzewny powinien ją doczernić. …mocna… Czy może być coś mocniejszego od spirytusu 95%? …ostra i aromatyczna… Reszty dokona papryka, pieprz, jodyna i… dezodorant „Brutal”.

Księga XVI

Comte de Barcelona Awatar Barsa
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    89
    Otrzymał 101 podziękowań w 58 postach
    Dobra chochlik przykładzik.... idzie 1000 muzułmanek na mecz, po pierwszym alkoholu (coś jak w tym linku, który podałem ), robią zadymę i jak mamy je rozpoznać skoro mogą mieć założone burki? Prawo do stroju niech sobie mają, ale twarzy nie powinny zasłaniać, nie chodzi tylko o stadiony, bo na ulicy też są kamery i jak będzie jakiś napad, to co, po kroju burki mamy rozpoznawać daną pannę

Młode pokolenie Francji:

http://www.euroislam.pl/index.php/20...-zamachowcami/

Visca el Barca!!!

11. Użytkownicy którzy uznali post Barsa za przydatny:

Podczaszy Awatar Henryk5pio
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    29
    Otrzymał 52 podziękowań w 39 postach
    Bardzo ciekawy artykuł, który obnaża jakimi hipokrytami są niektórzy ludzie "na zachodzie": http://wyborcza.pl/1,75968,17239891,...es_.html#CukGW
    Ostatnio edytowane przez Henryk5pio ; 13-02-2015 o 00:54
    "Aby pisać historię, trzeba być więcej niż człowiekiem, ponieważ autor trzymający pióro wielkiego sędziego powinien być wolny od wszelkich uprzedzeń, interesów lub próżności." - Napoleon Bonaparte

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    173
    Może wyciągnijmy Twój post sprzed 20 stron i też uznajmy, że rzutuje on na obecnie prowadzoną dyskusję. Po drugie - ten temat nie nazywa się "Islam we Francji", że mielibyśmy się skupiać tylko na jednym konkretnym miejscu na świecie. W żaden sposób odpisując mi na mój post, skierowany do Barsy, w którym pisałem o wrzucaniu wszystkich muzułmanów do worka za napisane FANATYCY nie zasugerowałeś, że mamy się kierować tylko sytuacją we Francji.
    Mój borze... nie ogarniam Cie. Pisałem posta (na marginesie na 114 stronie tematu) o zaistniałej sytuacji we Francji i o tym jakim to jest problemem w Europie. Ty zaś z kosmosu (bo inaczej nie można tego nazwać) pisałeś w odpowiedzi, co niby mamy zrobić w krajach muzułmańskich! To kto nie czyta ze zrozumieniem? Temat jest o islamie, ale jak odpowiadasz na mój post to wypadałoby się zaznajomić z tym o czym ja piszę.

No cóż, jeżeli nie wiesz jak działa kontrwywiad to już nie moja wina. Jeżeli taki nie miałby do spełnienia żadnej roli wówczas nie istniałaby potrzeba, aby on istniał, a tak ma się świetnie.
    Zresztą skoro nie myślałeś o wywiadzie telewizyjnym to o jakim jeżeli można wiedzieć
    Wpisz sobie wywiad w wiki. Zobaczysz ile ma znaczeń i jak wzbogaci Ci się słownictwo! Dla ułatwienia chodzi o wywiad jako zbieranie danych. Co do kontrwywiadu, jak mówię jest absurdalne bo nie da rady zbierać takich informacji o każdym kto przekracza granicę w ten czy inni sposób. Poza tym to strasznie drogie i pracochłonne. Bo to, że działa to spoko, ale nie przy tej ilości osób.

[QUOTE]Wskaż mi swoim paluszkiem, macką czy też nibynóżką (któreś Ci tam podobno opadły), gdzie też nie podałem danych? Może tam, gdzie pisałem o muzułmanach w Polsce? Podałem. Cytaty z Koranu? Również podałem link. Zamiast nazywać mnie nie ustanie hipokrytą kultura wymagała, abyś poprosił o dane, których, gdzieś zabrakło. Ja tak uczyniłem i czynię to nadal.
    Skoro danych nie ma jak twierdzisz, to czemu się na nich opierasz i stosujesz jako argument w dyskusji

Twierdziłeś, że problem jest tylko z tą biedną/zacofaną warstwą ludzi. Danych nie podałeś. Akurat podanie ilości muzułmanów w Polsce jest dowodem na... ilość muzułmanów w Polsce. To ja Ci w takim razie podaje dane na ilość muzułmanów na świecie: ok 900mln. Zadowolony?

Po pierwsze - teraz sam ingerujesz w ich prawo wyboru. Jeżeli chcą przestrzegać nakazów swojej religii niech to robią.
    Po drugie - wiesz może jakie znaczenie ma burka?
    Wiesz, że sam sobie zaprzeczyłeś - z jednej strony mają do tego prawo ( dajesz im takowe) z drugiej zaś strony należałoby ich zakazać bo stanowią one zagrożenie dla reszty.
    Facepalm... Jak nakaz może być prawem wyboru? Po drugie znam znaczenie burki - na siłę mi tu wpychasz, że nie znam kontekstu kulturowego, co oczywiście Ci nie wychodzi. Inna sprawa, że ten kontekst mnie nie obchodzi. Barsa Ci łopatologicznie wyjaśnił o co chodzi z burkami. Kolejna sprawa jest taka, że podkreśliłem Ci wypowiedź, której znowu udajesz, że nie widzisz.
    I oczywiście nie przeczę sobie, bo jako "znawca" islamu powinieneś wiedzieć, że nie tylko burka jest ich strojem "kulturowym". Niech noszą sobie co chcą, bez przymusu, ale zasłanianie twarzy to ingerencja w resztę społeczeństwa.
    No i co do kolejnych Twoich absurdalnych teorii - twoja wolność kończy się tam gdzie zaczyna się moja wolność. Albo inaczej wolność w ramach granic. Bądź sobie muzułmaninem ale burka odpada bo zagraża mojemu bezpieczeństwu.

Mam sięgnąć po Twój post?
    Sięgaj, chodzi o to, że spłycasz moją wypowiedź do alkoholu co jest dosyć durne.

To czekaj, ja również czekam na te dane, których nie masz i które nie istnieją, ale są argumentem w dyskusji.
    Nie, nie chodzi o dane. Czekam na jakieś logiczne wyjaśnienie czemu tak a nie inaczej. Bo rzucanie hasłami do niczego nie prowadzi.
    Pozwól, że zaprezentuje Ci co robisz w tej dyskusji:
    "podaje hasło: okoń"

14. Użytkownicy którzy uznali post Volomir za przydatny:

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    292
    Cytat Zamieszczone przez Barsa Zobacz posta
    Dobra chochlik przykładzik.... idzie 1000 muzułmanek na mecz, po pierwszym alkoholu (coś jak w tym linku, który podałem ), robią zadymę i jak mamy je rozpoznać skoro mogą mieć założone burki? Prawo do stroju niech sobie mają, ale twarzy nie powinny zasłaniać, nie chodzi tylko o stadiony, bo na ulicy też są kamery i jak będzie jakiś napad, to co, po kroju burki mamy rozpoznawać daną pannę
    Pytanie powinieneś też skierować do Volomira, który z jednej strony daje im prawo a z drugiej strony chce im zakazać noszenia burek w imię bezpieczeństwa.
    W naszym kraju ( mogę się mylić), że był wielkie kontrowersje, gdy prezydent chciał podpisać zakaz zasłaniania twarzy podczas demonstracji czy meczów. Niektóre środowiska sprzeciwiały się temu argumentując, że łamana jest wolność obywateli co do stroju. Tutaj mamy sytuację analogiczną.
    Z burką jest taki problem, że nie ma w Koranie jednoznacznego nakazu każącego kobietom go nosić. Największym problemem jest interpretacja niektórych wersetów, gdzie niektórzy fanatyczni wyznawcy uważają, że nakazują one kobiecie zasłaniać twarz. Noszenie burek wynika bardziej z tradycji niż z religii jak się okazuje.
    http://www.quran-islam.org/articles/...8P1357%29.html
    Ale, do rzeczy - człowiek powinien mieć odsłoniętą twarz, zwłaszcza jeżeli nakazuje tak prawo danego kraju. Zamiast burki muzułmanka może nosić hidżab - http://pl.wikipedia.org/wiki/Hid%C5%BCab w czym nie widzę problemu.
    Teraz ja mam pytanie - jak daleko według Ciebie rząd może się posunąć by chronić obywateli? Tym samym jak mamy rozumieć wolność człowieka w takim przypadku.

Mój borze... nie ogarniam Cie. Pisałem posta (na marginesie na 114 stronie tematu) o zaistniałej sytuacji we Francji i o tym jakim to jest problemem w Europie. Ty zaś z kosmosu (bo inaczej nie można tego nazwać) pisałeś w odpowiedzi, co niby mamy zrobić w krajach muzułmańskich! To kto nie czyta ze zrozumieniem? Temat jest o islamie, ale jak odpowiadasz na mój post to wypadałoby się zaznajomić z tym o czym ja piszę.
    Ja Ciebie też nie rozumiem. Masz do mnie pretensje, ale to TY odpisałeś na mój post skierowany do Barsy. Dyskusja miedzy nami zaczęła się od strony 116! Nie od strony 114, bym miał ją i Twój post brać pod uwagę. Jeszcze raz się pytam Twój psot sprzed 30 czy też 50 stron również ma wpływ na aktualną dyskusję?
    Po drugie - przeczytaj swoje posty ze strony - 119, bo sam napisałeś o tym jaki to Europejczyk jest poszkodowany, bo musi się dostosować do prawa panującego w kraju islamskim. A ja na niego odpisałem.

Wpisz sobie wywiad w wiki. Zobaczysz ile ma znaczeń i jak wzbogaci Ci się słownictwo! Dla ułatwienia chodzi o wywiad jako zbieranie danych. Co do kontrwywiadu, jak mówię jest absurdalne bo nie da rady zbierać takich informacji o każdym kto przekracza granicę w ten czy inni sposób. Poza tym to strasznie drogie i pracochłonne. Bo to, że działa to spoko, ale nie przy tej ilości osób.
    No cóż może właśnie dla tego, że jest to pracochłonne i drogie to wywiad inwigiluje ugrupowanie i ludzi o poglądach radykalnych?
    Proszę Cie, o to co mi wyskoczyło w wikipedii:
    http://pl.wikipedia.org/wiki/Wywiad
    Co jest podane jako pierwsze? Wywiad jako instytucja wywiadowcza. Mój zasób słownictwa jest wystarczający, bardziej martwię się o Twój zasób wiedzy.

ja się opieram To Ty traktowałeś to jako argument, nie ja. Ja chciałem tylko zobaczyć dane.

Twierdziłeś, że problem jest tylko z tą biedną/zacofaną warstwą ludzi. Danych nie podałeś. Akurat podanie ilości muzułmanów w Polsce jest dowodem na... ilość muzułmanów w Polsce. To ja Ci w takim razie podaje dane na ilość muzułmanów na świecie: ok 900mln. Zadowolony?
    Nie prosiłeś mnie o te dane, więc skąd mogłem wiedzieć, że ich potrzebujesz
    Nie wiem czy znajdę dane o które prosisz (teraz dopiero), ale znalazłem mapkę ukazującą stopień analfabetyzmu na świecie:

Gdyby nałożyć, ja na państwa islamskie okazałoby się, że największa ilość analfabetów jest właśnie tam.
    Źródło mapki - http://pl.wikipedia.org/wiki/Analfabetyzm

Facepalm... Jak nakaz może być prawem wyboru? Po drugie znam znaczenie burki - na siłę mi tu wpychasz, że nie znam kontekstu kulturowego, co oczywiście Ci nie wychodzi. Inna sprawa, że ten kontekst mnie nie obchodzi. Barsa Ci łopatologicznie wyjaśnił o co chodzi z burkami. Kolejna sprawa jest taka, że podkreśliłem Ci wypowiedź, której znowu udajesz, że nie widzisz.
    Barsa podał mi przykład, na który mu odpisałem. W każdej religii masz różnego rodzaju nakazy, a ludzie i tak stosują się tylko do tych co im pasuje.

I oczywiście nie przeczę sobie, bo jako "znawca" islamu powinieneś wiedzieć, że nie tylko burka jest ich strojem "kulturowym". Niech noszą sobie co chcą, bez przymusu, ale zasłanianie twarzy to ingerencja w resztę społeczeństwa.
    Przeczysz, z jednej strony piszesz, że jeżeli chcą to niech sobie noszą, z drugiej zaś strony boisz się o swoje życie, na które czyha burka.
    Nigdzie nie określiłem się jako "znawca islamu", nawet nie mam zamiaru. Zapytałem się ponieważ moją odpowiedź na problemy jakie napotyka Europejczyk w kraju islamskim skwitowałeś wrzuceniem do innego tematu. Uznałem tylko, że być może nie masz wystarczającej wiedzy.

Sięgaj, chodzi o to, że spłycasz moją wypowiedź do alkoholu co jest dosyć durne.
    Nie spłycam pokazuję Ci tylko, że dla mnie Twoje argumenty są równie durne co moje dla Ciebie.

Nie, nie chodzi o dane. Czekam na jakieś logiczne wyjaśnienie czemu tak a nie inaczej. Bo rzucanie hasłami do niczego nie prowadzi.
    Pozwól, że zaprezentuje Ci co robisz w tej dyskusji:
    "podaje hasło: okoń"
    Ciągle chodzi mi o dane. Przyznaj po prostu, że nie były one miarodajnym argumentem i tyle.
    Mój argument o Heavy Metalu nie był nim, tylko pytaniem skierowanym do Ciebie. Mogę się mylić, ale Twój avatar nawiązuje do jakiegoś lidera takiej grupy. Sądziłem, że wiesz jakie argumenty były wysuwane wobec niej. W USA w latach osiemdziesiątych istniały ruchy, które chciały jej zakazać posiłkując się dziwnymi argumentami:
    http://www.wiadomosci24.pl/artykul/c...37-1--1-d.html
    Skoro chcesz zakazać islamu opierając się na działaniu fanatyków i radykałów wyznających tą religię, odrzucając przy tym, wynikające z Koranu sprzeczności ( nie ustosunkowałeś się do tego) zapytałem się wykorzystując argumenty jakie padają przeciwko tej muzyce, czy też ma zostać ona zakazana,
    Ostatnio edytowane przez chochlik20 ; 12-01-2015 o 14:00
    Przepis na idealną kawę:

Księga XVI

Strona 121 z 203 PierwszyPierwszy ... 2171111119120121122123131171 ... OstatniOstatni