Cytat:
Może dlatego że Twitter jest publicznym medium, a Rogozin aktualnym wicepremierem? Chyba że był w stanie który podpowiadał mu że pisze SMS-a.
To niech mu odpowiedzą na tym samym publicznym medium, że ich obrona przeciwlotnicza czeka na Rogozina z niecierpliwością.
Cytat:
Czyli już dla Ciebie wszyscy Ukraińcy z MSW, MON itd to banderowcy. Dobrze wiedzieć.
Tak się składa, że wątek "banderowskich metod" sam rozpocząłeś, ja tylko go kontynuuje.
Cytat:
Sam fakt, że to napisał jest groźbą skierowaną przeciwko dwóm niepodległym krajom. Jak rozumiem Cię to nie rusza.
Ale co ma mnie ruszać, wpis na twitterze, że poleci bombowcem? Groźbą to była mowa Obamy o użyciu siły wobec Syrii.
Cytat:
Pisałem, że na portalach społecznościowych ludzie piszą swoje odczucia, myśli. Fakt, że zrobił to wicepremier Rosji takimi a nie innymi słowami pokazuje, że jego kraj jak zwykle pręży muskuły i nie nadaje się do nawiązania przyjacielskich stosunków z resztą świata. Skoro pragną być być postrzegania jako agresor to niech dalej coś takiego robią.
Zachód to nie jest "reszta świata" jak najwyraźniej niektórzy uważają. Jeśli komukolwiek wydaje się, że takie państwa jak Rosja, Chiny, Indie czy Iran będą nawiązywać przyjacielskie stosunki z Zachoddem na warunkach Zachodu, to się zwyczajnie myli.
Cytat:
Ja rozumiem, że Twoimi słowami kieruje antypatia do Ukrainy, ale zapewne gdyby taki wpis pojawił się a propo naszego kraju na pewno byś inaczej zareagował jak sądzę.
Antypatia do Ukrainy? Chyba raczej do obecnej władzy tego państwa. I nie wiem wciąż na co tu reagować, na frustracje Rogozina, że go przepuścić podobno nie chcieli? Nie widzę sensu w oficjalnym reagowaniu na twitterowe prowokacje bez pokrycia.
Cytat:
Ta akcja antyterorystyczna ma zapobiec podzieleniu kraju, okrojenia jego terytorium. To nie jest przewrót jak to było na Majdanie. Czytałeś chyba linki i wiesz, że Janukowycz robił akcje antyterrorystyczne, wtedy gdy wygasały zamieszki i zrobił to 2-krotnie tym samym wbijając sobie gwoździe do trumny.
Z perspektywy czasu można śmiało powiedzieć, że akcja antyterrorystyczna Janukowycza tym bardziej mogła uratować integralność terytorialną Ukrainy. Ale to był przecież reżim. Obecna akcja, sterowana z prawnego punktu widzenia przez nielegalną władzę, raczej integralności nie zabezpieczy. Może najemnicy lepiej sobie poradzą.