Z tym, że jest różnica między Vladem, a Borysem. O ile Vlad jest Wampirem, tak Borys był człowiekiem - tu jest pies pogrzebany.
Wersja do druku
Taki problem to żaden problem. Zawsze Królowej Lodu można dokoptować kogoś mającego za zadanie rozmrozić Jej serce ;) Na przykład dać odpowiednik Poniatowskiego, czy nawet Rasputina (choć to późniejsze czasy niż carycy Katarzyny).
Nie chcę za bardzo narzekać, ale w porównaniu z poprzednim miesiącem CA spóznia się z pierwszymi info. o nowym DLC. Czyżby nic nie planowali na przełom września i pazdziernika.....
A czemu ma się spóźniać? Pytanie jest takie jaki sobie harmonogram narzucili. 1 dlc na miesiąc czy może raczej na 2 miesiące?
Ja uważam że do końca roku dadzą jeszcze tylko 2 dlc Leśne elfy i lord-pack dla zielonych i brodaczy (losowa kolejność). Pierwsze dlc koło października, a drugie koło grudnia.
Coraz bardziej się zastanawiam nad dlc do dlc. Bo chciałbym by chaos, zwierzaki i przyszłe nacje dlc/flc dostały swoje sławne regimenty... Albo inaczej chciałbym by rasy wydane jakiś czas temu też dostawały jakieś dodatki.
Nie wiem co sobie narzucili, ale mogliby- najlepiej do końca tygodnia; jakieś pierwsze info. wypuścić. No chyba,że teraz nastawiają się na Oxford?
Nie spodziewał bym się info o DLC przed październikiem bo ludzie ich zmasakrują,ostatni dodatek wypuścili przecież w tym miesiącu...
Czemu zmasakrują? To chyba lepiej,że będzie większy zestaw dodatków, dzięki czemu, będzie można wybierać między zawartościami które nas interesują, a tymi które nie interesują. Następnie chciałbym zauważyć,że pierwsze info o wydaniach DLC; zawsze miało miejsce przed końcem pierwszej połowy miesiąca- w którym wydany był poprzedni DLC; Oczywiście mogą podać pierwsze info np 30.09,ale to by znaczyło ,że DLC zostanie wydany najwcześniej miesiąc pózniej.
Wydaje mi się, że dodatki w formie jednostek czy lordów do nacji z płatnej zawartości, będą dodawane za darmo w ramach łatek i systemu płatny dlc + darmowe dodatki.
Jakoś nie wyobrażam sobie płatnych dlc do płatnych dlc :)
Co do prędkości dawania dlc, zakładając, że planują z 13-15 dodatków wypuścić to mogą śmiało walić co półtorej miesiąca, a nawet częściej.
A czemu nie DLC do DLC? Przecież Chaos, a zwłaszcza Zwierzaki, aż się proszą o uzupełnienie rosterów i dlaczego maiły być poszkodowane względem np wampirów? Bo co? Bo to nie podstawowe nacje? To by była dopiero niesprawiedliwość gdyby nie dali DLC do DLC- z frakcjami.
Przepraszam bardzo, ale właśnie takie akcje to jest niesprawiedliwość, zahaczająca wręcz o brak poszanowania dla klienta. Nie wydaje mi się, aby większość ludzi chciała płacić 70 zł za towar z okrojoną zawartością. Gdybyś poszedł do McDonalda, kupił Cheeseburgera, to chciałbyś dostać kanapkę ze serem, ogórkiem i sosami, a kotleta dokupywać osobno za 5 zł? Ja i zapewne reszta forumowiczów nie.
Niesprawiedliwe to będzie dopiero jak nie uzupełnią braków w DLC za pomocą FLC, tylko będą za to wołać dodatkową kasę.
Myślę, że ewentualne braki dojdą przy premierze dużych dodatków. Ktoś na forum zauważył że Zwierzoludziom brak jednostki latającej (chyba chodziło o Harpie) - pewnie dodadzą ją przy okazji dodatku z Nowym Światem - zwłaszcza, że takowa jednostka jest u Mrocznych Elfów. A jeżeli nawet model jest inny (a zapewne jest, bo akurat z pary Zwierzoludzie-Mroczne Elfy, wiem tylko jak wygląda armia tych drugich - za ewentualną gafę, sorry) to animacja zostaje ta sama, a zrobienie jej jest znacznie bardziej czasochłonne niż modelu 3d. Ewentualne braki w Chaosie pewnie dojdą, jeżeli rzeczywiście ten drugi dodatek ma skupić się na frakcjach Chaosu zaprzysiężonych konkretnemu bogowi.
Eee tam, nie wierze, że za free dadzą uzupełnienie zwierzaków. Jeśli dadzą to każą sobie słono płacić, ale w takim wypadku byłbym wstanie zapłacić za uzupełnione zwierzaki.
A kupiłeś chociaż zwierzaki (bo o podstawce nawet nie wspomnę) że tak lekko deklarujesz dalsze wydawanie pieniędzy?
A tak na poważnie to na myśl o dlc do dlc dostaje dreszczy, bo to będzie tragiczny krok do złej i parszywej przyszłości.
Dużo rozstrzygnie się razem z Leśnymi Elfami, jeśli dodadzą tam coś do zwierzaków i przy okazji nie zrobią dużych braków wśród LE to będzie bardzo dobrze. Ja chcę i mogę zapłacić za jak najbardziej pełną rasę, natomiast na raty (dlc do dlc) wcale mi się nie uśmiecha. I nie chodzi tu nawet o cenę.
Wolisz uzupełnioną nację-z wyższą ceną, czy wybrakowaną- po niższej?
A Ty chyba dalej nie rozumiesz...
Tu chodzi o politykę CA/SAGI. Oni mogą zrobić dobrze odwzorowaną rasę i to w rozsądnych pieniądzach, tylko im się nie chce lub bardziej opłacalne jest podzielnie tego na mniejsze kawałki sprzedawane osobno. I to tu jest problem zasadniczy.
Podkreślam że podstawka młota kosztuje 60 euro
Zwierzaki 17,50 euro. Co cenowo w uproszczeniu wychodzi 30% ceny.
A mi żadną miarą zawartość tego dlc nie wygląda na 30% podstawki. Może 5-6% maksymalnie 10-12%. Aby uzupełnić te brakujące 20% zwartości do ceny musieliby wydać pełny roster i w zasadzie zrobić tą mini kampanie od zera.
Odpowiadając na Twoje pytanie, wolę pełny roster za wyższą cenę, ale odpowiadającą wysiłkowi włożonemu w jego powstanie/dodanie.Cytat:
Wolisz uzupełnioną nację-z wyższą ceną, czy wybrakowaną- po niższej?
Ja rozumiem, ale- mając przeczucie,że polityka CA się nie zmieni i wiedząc,że nie zrobią za Chiny jeszcze raz zwierzaków; nie rozpaczam nad wylanym mlekiem i prezentuję co CA może zrobić- aby samemu zarobić; aby uzupełnić nację. Co wydaję mi się najbardziej prawdopodobne. Odpowiadając na swoje pytanie: wolałbym zapłacić za DLC do DLC do zwierzaków- choćby ta nacja kosztowała więcej niż podstawka; i mieć mieć dość pełne zwierzaki niż kupować- może po niższej cenie; wybrakowaną nację.
Nie każdy ma tyle pieniędzy, aby wydawać więcej niż 60 euro na dlc co miesiąc.
Ja też nie mam, ale bardziej nie mam na półprodukty?
Niektorzy to nawet podstawki nie kupili a i tak psiocza
Niektórzy nie zamierzają grać na najniższych ustawieniach grafiki i nie mają pieniędzy, tym bardziej na wybrakowane nacje. Mam tylko nadzieję, że jeśli tak spartaczą L.E to siądzie im sprzedaż.
Nigdy im nie siadzie. Jak im wierzyc ze Zwierzoludzie to najlepiej sprzedajace sie DLC to widac ze opinie i recenzje konpletnie nie trafiaja do ludzi. Kupia poprostu za sama nazwe i to ze wiedza ze beda mody. Warhammera moglby tylko pograzyc brak wsparcia CA dla modderow. A oni spryciarze wypuszczaja polowe bo wiedza ze modderzy i tak dokoncza to i jeszcze ulepsza i to za darmo. Poza tym CA niema zadnej konkurencji jesli chodzi o TW. Wiec Ci co licza na mniejsza ilosc DLC a lepsza jakos produktow to lepiej niech znajda inne zmartwienia :) modderzy by musieli przestac poprawiac gre. Zerknijcie jak Attila czy Rome 2 bedzie miec wiecej graczy jak wyjdzie AE, MK 1212 lub DEI 1.2
W skrócie dla legendarnych regimentów, brak zbierania doświadczenia jest zamierzony. Tak samo jak blokada rekrutacji dla sztucznej inteligencji. Natomiast nie uwzględnienei technologi czy cech generała jest już bugiem który starają się naprawić.Cytat:
Hi everyone!
Post-release on The Grim & The Grave, we’ve seen a few common questions spring up – so here’s another quick fire round of answers and also some insights on the game development and design process you might find interesting.
There’s an update in the works currently that we’re aiming to drop as soon as it’s out of test.
Why don’t Regiment of Renown benefit from lord buffs, buildings or technology trees?
This is a bug and not currently working as intended, but we’re working on a fix for a future update coming soon.
When are you going to do something about the problems with regen cap?
We are currently examining the regeneration gameplay and how it can lead to undesirable situations. While we’re doing this, we may remove some of the strongest healing potions as a temporary fix until we are happier with how the core system works. We’re still looking into it.
Are there any plans to release a full change log of the database with each patch?
What we normally do is provide the bigger mod authors with the patch prior to launch, so they can try and tweak their mods to prevent them breaking players’ games. We realise some players may be mid-campaign with a mod and this isn't ideal as in most cases you’re required to start from scratch. However, it might be helpful to reach out to other modders such as Radious for tips on updating, as his mod, which changes practically everything, is pretty reliable.
We don’t generate a full change log of the database as a normal working practice while making the game, and generating one isn’t easy to do. It might sound strange, but here’s an example of how it works:
Mitch on the New Content Team is given a task to add a new unit to the database. For that single unit, it might require the updating of over a hundred values in tables spread throughout the database. While he’s doing that, two or three other guys might be doing the same thing with different parts of the database at the same time. In all, that might be a task that takes him a day or two to complete.
If he were to record the data changes he makes, that’s effectively just duplicating the same work again, and just reproducing the database in a different document, which would be harder to use that DAVE, the tool we’ve already supplied to explore and compare the database.
In short, if we had to provide a change log it would take twice as long to do any work with it and it would be of no more use to modders than the tools we’ve already supplied.
Will full mod support be coming for Total War: Warhammer?
If by ‘full mod support’ you’re thinking some sort of campaign map editor, then no we are afraid not. We’ve mentioned before how the process of making campaign maps for modern TW games involves a large and interlocking structure of proprietary and third party development tools that we can’t distribute for public use.
However, there are additions to the Assembly Kit in the pipeline, including adding battlemap editing in the future.
Has Vampiric corruption been nerfed/changed?
No, this has remained unchanged. Vampire Counts still get 1 public order for each 10 points of Vampiric Corruption through the Obedience to the Vampires trait. This mechanic is unchanged. Vampires can get corruption from several sources. Here's a list:
* Balefire Rituals technology
* Spread Vampire Covens technology
* Guile and Glamour skill on lords/heroes
* Ghoul Whisperer trait on lords/heroes
* The Balefire building chain
* Local populace modifier in Sylvania and Moussilon
* Certain Legendary items on Legendary Lords
* Owning Altdorf
* Deploying certain agents
If trying these options still doesn’t offer you a sufficient amount of Vampiric Corruption, please respond to this thread with details so that we may investigate this.
Why Doesn’t the AI recruit Regiments of Renown?
It’s by design as the Regiments of Renown are intended to be unique units. If the AI were to recruit them, it would diminish their uniqueness, as there’d be multiple units of the same type within a battle engagement or on the campaign map. In the lore, they’re one of a kind.
While we are on the subject, here’s some further details on their design from our Lead Designer on the New Content Team:
The Regiments of Renown are designed to be already-established veteran units. They’ve earned their fame and great renown in the countless battles fought prior to the player recruiting them. They are among the best and most highly-regarded units in the Old World, and therefore equate to being at the highest level of veterancy that our game offers – level 9, usually symbolised by triple-gold chevrons on the unit card.
When creating each Regiment of Renown, we buffed a number of their core stats such as leadership, melee attack and defence to match or supersede those of their plain vanilla counterpart that have achieved level 9 veterancy. In addition, we gave every Regiment of Renown at least one role-enhancing perk, and in some cases more, allowing them to fulfil roles on the battlefield which the vanilla units they’re based upon cannot.
Taking the Vampire Counts’ Konigstein Stalkers as an example, you can see from the unit stat breakdowns (Images provided) that the Konigstein Stalkers have the same leadership, melee attack and melee defence that a level 9 veteran Skeleton Warrior unit receives. This is considerably better than the level 1 base unit. In addition, the Konigstein Stalkers unit also gets a +40 armour upgrade and poison attacks, something which the level 9/triple-gold vanilla unit can’t obtain. Obviously with these new perks the cost of the unit does increase slightly to keep it balanced with the rest of the units in the game, but all in all, they’re a much more formidable unit in battle.
We recently added triple-gold chevrons to the Regiments of Renown unit cards to highlight the fact that that these units are already maxed out experience-wise. You’ll see this in the next game update.
Co do ulepszonych narzędzi moderskich na razie nie ma na nie szans.
No to dali, nie ma co. Przecież wiadomo,że te regimenty będzie się wykorzystywać do nabrania doświadczenia przez zwykłe jednostki. Nie dość,że kalka, to jeszcze brak rozwoju związanego z przyrostem doświadczenia.
Pomijając już kwestię jednostek, lordów i bohaterów.
Ważniejszym pytaniem jest czy przy wprowadzeniu Elfów Leśnych modyfikacja mapa ograniczy się tylko do nich czy też dotknie tez Bretonie?
Bo według tamtego antycznego przecieku
http://www.gry-online.pl/S013.asp?ID=98739
Część dotycząca zwierzaków była zgodna, więc ciekawe na ile będzie to zgodne dla elfiego dlc.Cytat:
DLC 3: Zwierzoludzie (podfrakcje: Redhorn Brayherd, Khazrak Herd, Brayherd Skrinderkin, Brayherd Jagged Horn, Skrinderkin Ripper Horn, Brayherd Shadowgor, Brayherd Rredhorn);
DLC 5: Leśne Elfy (podfrakcje: Anmyr, Arranoc, Argwylon, Atylwyth, Cavaroc, Cythral, Durthu, Eorgovann, Fyr Darric, Modryn, Tirsyth, Talsyn, Wydrioth);
DLC 8: Królowie Grobowców;
DLC 10: Skaven;
DLC 13: Krasnoludy Chaosu;
DLC 15: Królestwa Ogrów;
Rozszerzenie 1: mapa powiększona o Ulthuan i Nowy Świat; nowe frakcje: Wysokie Elfy, Mroczne Elfy, Jaszczuroludzie;
Rozszerzenie 2: skupi się na Chaosie; cztery nowe frakcje związane z różnymi bogami Chaosu.
Zdaje sobie sprawę że część to bohaterowie.Cytat:
Leśne Elfy (podfrakcje: Anmyr, Arranoc, Argwylon, Atylwyth, Cavaroc, Cythral, Durthu, Eorgovann, Fyr Darric, Modryn, Tirsyth, Talsyn, Wydrioth)
Część tego to bohaterowie:
Durthu - prastary drzewiec
Talsyn to teren Athel Loren władany przez Aralotha
Spoiler:
Anmyr i reszta to królestwa Athel Loren.
EDIT:
Tak odnośnie Vlada:
Cytat:
We'll have more info on the free stuff (Vlad) in the future, don't worry.
Na kampanię z Vladem chyba nie ma co liczyć, ale być może jakieś nowe misje dla niego wejdą?
I tu pytanie do Warhammerowych specjalistów - czy te nacje/bohaterowie ( Anmyr, Arranoc, Argwylon, Atylwyth, Cavaroc, Cythral, Durthu, Eorgovann, Fyr Darric, Modryn, Tirsyth, Talsyn, Wydrioth) są związani tykji z Athel Loren czy z innymi terenami też? Bo w sumie daje Nam to jakieś wskazówki co do rozmiarów mapy przyszłej mini-kampanii
Powyżej wszystko wypisałem :) Jasno zatem wynika, że chodzi o Athel Loren :) Z czego sam Durthu jako frakcja mi nie pasuje, bo to imię jednego z LL'ów WE.
Ja nie widziałem by mi się coś wczoraj pobierało.Cytat:
Hello!
We've put live a hotfix for The Grim & The Grave to Public Beta today (13/09/2016)
Patch Notes:
• Fixed a crash in Thorgrim’s Great Book of Grudges Quest Battle.
• Regiment of Renown units will now benefit from Technology and Lord bonuses in The Grim & The Grave DLC.
• Fixed an animation bug where Free Company Militia didn’t play walking animations while idle during melee combat during battles.
• The Flagellants strength of the Penitent skill is now visible in Campaign.
• Regiments of Renown now have Rank 9 on their unit cards to more clearly indicate their power.
Mogli dać od razu 12 Rank i wtedy rzeczywiście do końca rozgrywki, by się opłacało je rekrutować- niektóre.
Ech, jak Ty już coś palniesz... w jakiej grze z serii jednostka mogła zdobyć 12 poziom?
Prawdę mówić ja to bym już wolał wariant z przekształceniem. Znaczy nabijasz zwykłą jednostką 9 poziom (3 złote belki) i jednostka przemienia się w ten sławny regiment. Z tym że można było by ich mieć większą liczbę np. 3-5 sztuk. Widzę jak trzeba by kombinować w bitwach by nie stracić takiego weterana 8 belkowego.
Dobra, mój błąd.
Ta 9 ranga to tylko kosmetyczna zmiana. Nic w statystykach nie zmienia, jedynie 3 złote belki na karcie jednostki się pojawiły.
To tym bardziej pokazuje jak bardzo te legendarne zasysają. I to że można normalnie werbować aż tak podkoksane jednostki to pokazuje jak bardzo ta gra jest nie przemyślana mechanicznie. Bo nie chciało im się policzyć tych belek ile można zdobyć.Cytat:
Ta, szczególnie że dość łatwo jest rekrutować jednostki z lvl 7-9 w grze. :D
Weźcie już przestańcie narzekać, bo to nawet nie jest śmieszne. ;)
I właśnie to nie jest śmieszne.
Belek do zdobycia jest 9 max. A normalnie nie można rekrutować powyżej 3.
No nie wiem, wydaje mi się że po opracowaniu technologi i wstawieniu upiornego króla spokojnie wampirami rekrutowałem straż grobową na srebrnych belkach. Po pracy zobaczę technologie.
Cóż, to udało Ci się ładne combo. Ja maksymalnie miałem 3 brązowe belki orkami.