Cytat:
Wychodzi na to, że bogaci nie kradną, tylko biedni. Korwin jest bogaty, więc nie ukradnie.
I głosi te poglądy od tylu lat, że już dawno 3/4 Polski by na niego głosowało, a jak pokazują sondaże tak nie jest.
Nie przekonasz się, skoro od kilkunastu lat w parlamencie siedzą te same mordy.
Polacy zostali już przyzwyczajeni do rżnięcia ich jak wlezie. Nic zresztą dziwnego, skoro pomiędzy wszystkimi obecnymi są jakieś układziki.
Lata głoszonych poglądów przekładają się na poparcie? Jest na to jakiś wzór matematyczny? <lol>
Cytat:
Umiesz czytać ze zrozumieniem?? Chyba jasno napisałem, że taki argument pojawia się, gdy rozmawia o energetyce, gospodarce czy też polityce. Magiczne słowo "złodziej" nie sprawi, że poprawi się stan Polski.
Aha. A jakiś przykład rozmowy, gdzie Korwin zapytany o energetykę bądź gospodarkę zaczyna mówić nie na temat i schodzi na hasła w postaci: złodzieje, banda etc.?
Naprawdę chciałbym to zobaczyć. Ja ze swojej strony mogę pokazać kilka przykładów, gdzie on zapytany o wyżej wspomniane sprawy odpowiada bez najmniejszego zawahania z trafnymi przykładami.
Cytat:
O dziwo zrozumieli, go tylko ludzie dość młodzi, reszta poszła głosować na inne partie.
I to jest straszne. Mimo prostego języka i prostego przekazu ludzie nadal głosują na tych samych ludzi, jak gdyby nie było innych alternatyw. Ciekawe co zrobią, gdy te postkomunistyczne odłamy pójdą w drogę ku wieczności.
Nie zależy mi na tym, aby ludzie głosowali na Korwina, tylko na każdą inną partię spoza sejmu.
Zgadzam się, nie warto wałkować tematu prywatyzacji, ale zrób mi przysługę - daj ludziom zdecydować. Jak chce się ubezpieczyć prywatnie to, to zrobię. Jeśli chce to zrobić przez państwo to tak zrobię. Może tak być?
Cytat:
To samo można powiedzieć o innych politykach. To nie jest żaden argument.
O obecnych można powiedzieć, że głosują za podniesieniem podatków, wieku emerytalnego czy zajmują się pierdołami - jak np. ostatnio stwierdzili, że płeć to wynik wyboru kulturowego a nie biologicznego. <lol>
Cytat:
Nie, nie przyznam Ci racji. Zwłaszcza po tym jak przeczytałem jego wpis o ateistach, którzy mają być wdzięczni Bogu za istnienie :D
Raczej miałem na myśli wpisy gospodarcze, a nie tematy wałkowane milion razy przez media.
Widzę, że lubujesz się w tematach masowych, tak jak telewizja. W większości programów zamiast rozmawiać o planie KNP to dziennikarze przytaczali podobne słowa prezesa i cały program opierał się na tym, że jakiś członek bądź on sam musiał się z tego tłumaczyć.
Jego prywatne poglądy nic mnie nie obchodzą.
Cytat:
Każda partia jest populistyczna PO, PiS, PSL czy też SLD, bo jak przychodzi co do czego, to okazuję się, że rzeczywistości nie da się nagiąć do ich mrzonek.
Nie da się nagiąć ich mrzonek na lewą stronę. Za swojego życia nie widziałem przy władzy partii prawicowej, czyli naginania w prawą. (pewnie długo nie zobaczę)
Cytat:
Wybory lokalne nie były transmitowane czy też nagłaśniane w telewizji a nigdzie, żadnemu kandydatowi nie udało się wygrać czy też wejść do rady miasta, gminy, powiatu. Wytłumaczysz mi fonemem, że w wyborach lokalnych nie udało się przedstawicielom KNP nigdzie wygrać? I to po sukcesie do PE?
Oczywiście.
Do wyborów samorządowych potrzeba masę ludzi, więc nie ukrywam tutaj, że do KNP przyjmowano ludzi, którzy po prostu zgadzali się z jej programem, (żeby zdążyć) co wiązało się z tym, że na listach znajdowały się osoby kompletnie nieznane. Co innego PiS czy PO, gdzie nieznajomość kandydata przykrywa partia, która jest znana. Większość ludzi pomyśli raczej, że zagłosuje na kogoś z "zaufanej partii" którą często widzi w telewizji (i jest wychwalana przecież), niż na kogoś mniej znanego, z równie mniej znanej partii.
Dobre wyniki w tych wyborach osiągnęli Agata Banasik i Konrad Berkowicz, z tego powodu, że są znani.
Cytat:
To tak jakby olać zwykłych ludzi i celować tylko w duże stołki. Czy to nie kortyto? A nie, mistrz Korwin przecież w życiu nic nie ukradł.
A widziałeś ty, żeby Tusk, Kaczyński bądź Miller startowali w samorządowych?
Korwin chce się dostać albo do parlamentu, albo na prezydenta Polski, gdyż stamtąd będzie miał najwięcej do powiedzenia. Po co ma się pchać na tak niski szczebel, skoro od tego są inni członkowie partii, którzy mieszkają w danym regionie i najlepiej go znają?
Cytat:
I co zrobił jako europoseł?
A co zrobili inni posłowie przez tyle lat co tam siedzą?
Korwina wszyscy w parlamencie UE znają, bo jest postacią bardzo medialną, która głosi poglądy podobne do Farage'a na temat UE. Ten drugi zresztą jest bliski wyprowadzenia ze swoim ugrupowaniem UK.. Mam nadzieje, że tak się stanie.
Śmiecham zawsze jak ktoś pisze, że skoro Korwin jest eurosceptykiem to po co startował w wyborach do parlamentu UE. Teraz takie pytanie do ciebie. Jak inaczej miałby walczyć z unią? Jedyny sposób to głosować przeciw tym bezsensownym ustawom, dawać coś od siebie i wytykać błędy tej organizacji.
Najlepiej jak w wyborach będą wygrywać sami lewicowcy, a w wyborach do UE euroentuzjaści. Wtedy ten kraj będzie krainą miodem i mlekiem płynąca, istną zieloną wyspą pana Tuska. Po co komu opozycja, której przecież de facto w polskim sejmie nie ma. (widać czym to się kończy)
Cytat:
Gdyby był taki mądry i cudowny jak usiłujecie to przepchnąć to przede wszystkim skupiłby się na zrozumieniu potrzeb narodu polskiego a nie parodiował zbawcę narodu.
Jakie są potrzeby narodu i która partia dąży do ich zaspokojenia?
Te potrzeby to wyższe podatki, wyższy wiek emerytalny, utrzymywanie nie rentownych sektorów gospodarki, zadłużanie państwa, emigracja za chlebem do zachodnich państw?