Przeszkodzi, za następne głupie pytanie w tym dziale dostanie normalne ostrzeżenie. Moja cierpliwość i Arroya jako moderatorów tez ma swoje granice, a skoro nie pomagają upomnienia...
Wersja do druku
Aha to znaczy, że każde moje pytanie dotyczące opłacalności zakupu gry, będzie traktowane jako głupie pytanie, bo nie kupiłem gry.
Nie, to znaczy, że każde najbanalniejsze pytanie o byle drobnostkę będzie traktowane jako głupie. Na YT masz ogrom materiału od różnych graczy z Polski i z zagranicy, wystarczy poszukać. Poważnie, każdy ma swoją cierpliwość, ale moja jest już na wyczerpaniu...
Ok, to zmieńcie nazwę na:"dyskusję ogólnie o Warhammerze:Total War". Dla mnie to bez sens, nie można zadać pytania o jakiś szczegół, bo: "sam sobie znajdz", to po co jest ten wątek?...
... No chyba nie po to, aby dyskutować na tematy które administratorzy uznają za stosowne.
Czy naprawdę nie rozumiesz, o co chodzi? Pytasz się o każdą byle statystykę jednostki i drobną pierdołę, którą można znaleźć bez wysiłku na np. tej stronie: http://www.honga.net/totalwar/warham...ain_emp_empire czy na kanałach YT od THFE, ArchWarhammer czy Pixelated Apollo. Naprawdę, wystarczy chwila pogrzebania na necie. Skoro nie umiesz szukać takich drobnych rzeczy i pytasz się o każdą drobną rzecz to podpadasz pod zwykły spam.
Po pierwsze nie pytałem o statystyki jednostek, tylko o to, czy mimo niskiego kosztu warto je rekrutować np zwykła grobowa straż. Po drugie nie znam angielskiego, więc nie wiem o co mówią na portalach. Po trzecie "diabeł tkwi w szczegółach", więc pozwólcie o nich podyskutować; może trochę przesadzam pytają się o wartość każdej z jednostek, ale skoro mam możliwość oceny przez ludzi którzy grają. Po czwarte, tu nie chodzi tylko o pieniądze (swoją drogą mogę poczekać kilka lat i sprawdzić, czy naprawdę warto), ale przede wszystkim o czas. Jestem na dorobku i jeśli zaczął bym jeszcze grać(a jestem fanatykiem grania w TW) to już w ogóle na nic bym go nie miał.
1. Sorry, ale dla mnie to to samo. Grobowa straż bez dwuręcznej broni różni się tym od dwuręcznej, że mają większy pancerz, tak to ci z dwuręczną bronią są mocniejsi w sile. Innymi słowy - zwykła dobra w defensywie, z dwuręczną dobra w ofensywie.
2. Google tłumacz/ling.pl i tłumaczenie wszystkiego po kolei - tak sam robię. Ile masz lat, tak z ciekawości?
3. Sorry, dla mnie to bezsensowne jak ocenianie gry bez zagrania w nią.
4. To już Twój problem. Sam dużo czasu nie mam...
1. No i gitara, czy to naprawdę takie głupie pytania? Dla mnie to jednostki to najciekawsze rzeczy w TW. Głównie po to je kupuje.
2. 27. Jasne tłumacz. Takie bzdury z tego wychodzą,że...
3. Odniosę się w czwartym punkcie.
4. No właśnie najważniejszy problem: czas; naprawdę jest bezcenny, dlatego też dwa razy się zastanawiam zanim zrobię. Mniej go zajmuję czytanie niż dochodzenie grając.
5. Gdyby to było historyczne TW- ciekawiącą mnie epoką; może bym i kupił, a tak cały czas nie jestem przekonany, czy kupować.