CA zaprzeczyło spekulacjom, że będzie dodane w najbliższej przyszłości jakiekolwiek drzewko rodowe. Nie będzie również wydania zawierającego wszystkie płatne DLC. Nie ma co gdybać, trzeba czekać do następnego tygodnia na kolejny Rally Point.
Wersja do druku
CA zaprzeczyło spekulacjom, że będzie dodane w najbliższej przyszłości jakiekolwiek drzewko rodowe. Nie będzie również wydania zawierającego wszystkie płatne DLC. Nie ma co gdybać, trzeba czekać do następnego tygodnia na kolejny Rally Point.
No i kubeł zimnej wody, a zapowiadało się tak pięknie :lol2:. Nie martwcie się jednak, Rome II to kura znosząca złote jajka i jeszcze przed Wami wiele DLC, które CA udostępni za niewielką opłatą.
Oświadczenie CA
Cytat jest przetłumaczony translatorem Google.Link do oświadczenia zamieszczonego poniżej.http://forums.totalwar.com/showthrea...nt-next-week!?
Nie zaprzeczono powstania DLC dla Augusta.Cytat:
Nasze najnowsze wieści dla Total War: Rome II będzie w ciągu tygodnia, więc wypatrywać kolejnej edycji zbiórki bardzo szybko ... nie zostały faktycznie zakończeniu filmowania go jeszcze, powinienem chyba dostać się na to .... Jest trochę szumu wokół Ostatnio wyciekły dane detalistów i chcieliśmy tylko przypomnieć, że zawsze należy czekać na oficjalnej wiadomości przed zawarciem niczego. Na przykład, nie wypuszczamy edycję ze wszystkimi wypłacane DLC włączone, i mogę powiedzieć, że nie ma systemu drzewo genealogiczne realizowane w Rzym II w najbliższej przyszłości. Wiemy, że jest to ważna cecha dla niektórych z was, robimy usłyszeć swoją opinię na jej temat. Jack i Nowa ekipa rozważają kilka pomysłów w dalszej linii, ale nie mówimy o tym, czy będzie to zrobić, czy nie w najbliższym czasie. Zresztą, więcej w przyszłym tygodniu, Craig.
Hm więc jednak ten przeciek nie był przeciekiem, a tylko insynuacją. Pewnie parę osób się zmartwi, że nie będzie póki co drzewka rodziny. Osobiście ani mnie to grzeje ani ziębi choć cieszę się, że zostanie obecny system budowania. Trochę sensu w tym jest, bo cena tej edycji imperatorskiej jest mniejsza niż samej gry z wszystkimi DLC. Pozostaje chyba czekać na RP 21.
Pozdrawiam
@UP
Akurat o systemie budowania nic nie ma w oświadczeniu, więc pozostaje nadzieja, że jednak go zmienią ;l
Czy potrafisz czytać ze zrozumieniem? Najwidoczniej nie, o czym świadczy post powyżej w którym napisałeś to samo co poprzednio, choć Ci odpowiedziałem... No cóż są ludzie, do których trzeba po kilka razy to samo pisać, żeby do nich doszło...
Nie mam prawa snuć teorii? Bo Tobie przeszkadza, że mam jakąś opinię i się nią dzielę na forum? Nie rozśmieszaj mnie człowieku.Cytat:
Przed każdym DLC snujesz jakieś teorie na temat tych slotów i przewidujesz jakie frakcje dostaniemy i jak do tej pory niezbyt skutecznie.
Z tego co widzę to mnóstwo osób pisze co oczekują, na co liczą, oraz co im się wydaje, że będzie następne. Nie wiedziałem, że to zabronione. Widzisz, zawsze sądziłem że forum służy wymianie zdań, opinii, teorii, insynuacji. Jeśli masz z tym jakiś problem to czemu tu w ogóle jesteś? ;)
Żebyś się nie zdziwił. Każdy krok CA jest przemyślany. Nic nie dzieje się bez powodu. Nie wiem jak bardzo niespostrzegawczym trzeba być, żeby nie widzieć zależności między frakcjami, a slotami. Twierdzisz, że tylko ja na to zwracam uwagę. Gdybyś uważnie czytał, to byś zauważył że kilku użytkowników miało takie samo zdanie.Cytat:
Wątpię, żeby ktoś z CA się takimi pierdołami przejmował, a już na pewno nie będą dodawać nowych frakcji tylko po to, żeby liczba mnoga ci się zgadzała.
Jeszcze raz się powtórzę, bo widzę, że nie dotarło. Skoro masz jak wół w grze napisane British factions / Frakcje brytyjskie (w zależności od wersji językowej) i analogicznie to samo przy Germanach to nie sądzisz, że tych frakcji musi być "1 + ...", aby można było mówić o liczbie mnogiej? Nie bez powodu sobie taką rubrykę zarezerwowali. Jeśli liczba mnoga we frakcjach kampanii to niezobowiązujący bzdet, to po co używać zasad języka i komunikacji. Najlepiej mówmy na samochód rower, a na komputer książka. No bo po co sa jakieś zasady, skoro pisząc o frakcjACH mamy na myśli tylko jedną? ;)
Możemy się założyć, że jeśli do momentu oficjalnego dodatku coś pojawi się w rubryce germańskiej lub brytyjskiej to dajesz mi 1000 złotników, a w odwrotnej sytuacji ja ok? Myślę, że uczciwy układ skoro uważasz, że "tylko ja tak uważam", oraz "nigdy nic z moich teorii się nie sprawdza" (Twoje twierdzenia).
No ręce opadają... Nie wiesz co to znaczy jak ktoś mówi "na 90% wg mnie Korwin/Tusk/Kaczyński/Palikot wygra wybory"? Nie zajarzyłeś, że to nie dane procentowe z Mosadu czy CIA, tylko moja osobista opinia? Musimy bazować, aż na takiej dosłowności? Zeusie, widzisz i nie grzmisz...Cytat:
Nie wyjaśniłeś skąd masz tak dokładne dane procentowe, bardzo mnie to ciekawi.
Może przytoczysz jakieś cytaty z moich postów które by świadczyły o tym, że się powtarzam bo wydaje mi się, że w każdym kolejnym poście umieszczałem inne argumenty.
A jak już rzucasz we mnie oskarżeniami tego typu to proszę, cytaty z twoich dwóch ostatnich postów:
Wniosek nasuwa się sam.
Masz prawo snuć teorię, tak jak ja mam prawo stwierdzać, że są one pozbawione sensu.
Nigdy nie powiedziałem, że nie dodadzą nowych germanów, twierdzę tylko, że było by to bez sensu, ale znając pomysłowość CA to niestety, nowi germanie niczym nie różniący się od Swebów nie będą dla mnie zaskoczeniem. Poza tym nie mam pojęcia o jakie złotniki chodzi.
@Asuryan
To nie byłoby takie złe rozwiązanie. Bo tereny wokół Italii zostały już dość dobrze zagospodarowane, czyli dodane nowe jednostki zwykłe i najemne. Cezar zajął się Galią, Hannibal przyjął na klatę Hiszpanie, Afrykę. PaR rozbudowało Bałkany. A na dalekim wschodzie nic. Tylko co wtedy będzie z DLC o Partach? Bitwy pod Carrhae chyba tęż nie ma?Cytat:
http://forum.totalwar.org.pl/images/misc/quote_icon.png Zamieszczone przez Samick http://forum.totalwar.org.pl/images/...post-right.png
Postawiłbym na Egipt. Ostatnie dwa DLC to Galia i Iberia, a wschodnie krańce zostały zaniedbane. Druga sprawa, to charakterystyka tych DLC... Według historii kończą się one zwycięstwem Rzymu, który dał nazwę tej grze. Kwestia psychologii by dawać kampanię, która powinna skończyć się klęską gracza. :)
Za Egiptem przemawia brak Akcjum jako bitwy historycznej. No i wtedy mielibyśmy 2 stare nacje - Egipt i Rzym i może jakieś 3 nowe (Armenię i jakieś 2 pustynne).
Według mnie strategia marketingowa dla Roma2 jest już dawno napisana i zaplanowana. Ma być X pakietów jednostek, X mini kampanii, X paczek z nacjami. Przy tak dużych firmach nie może być zresztą inaczej, szczerze bym się zdziwił jakby tak nie było.
Co do nowych jednostek dla Swebów, to wyznaję zasadę celowości, i traktuje jako zabieg mający zwrócić uwagę graczy na tamte tereny. Nikt nie marnowałby dostępnych środków po nic, zwłaszcza w przedsięwzięciach nastawionych na wypracowanie zysku. Swebowie obyliby się bez ulepszeń i nic by się nie stało.
Sloty w kulturach też według mnie mnie mają znaczenie. Jak jest tylko jedna nacja w takiej grupie to jej potencjał nie jest wykorzystany. Tyle pracy wysiłku dla jednej nacji. Ich spece od marketingu tego nie mogą zostawić. Myślę że traktują sloty brytów i germanów jak zapasowe zapchaj dziury. Jak na razie w danej kulturze jest maksymalnie 4 nacje, i tego się trzymają.
Apropo nowych jednostek dla Swebów i Królewskich Scytów. Free LC z nimi nosi nazwę Augustus Warriors :mrgreen:
Brytów pewno ruszą dopiero przy DLC z Boudiccą.