Strona 235 z 321 PierwszyPierwszy ... 135185225233234235236237245285 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 341 do 2 350 z 3206

Wątek: Dyskusja o grze Total War: Rome II

Chłop
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    0
    Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
    CA zaprzeczyło spekulacjom, że będzie dodane w najbliższej przyszłości jakiekolwiek drzewko rodowe. Nie będzie również wydania zawierającego wszystkie płatne DLC. Nie ma co gdybać, trzeba czekać do następnego tygodnia na kolejny Rally Point.

Stolnik Awatar marko1805
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    31
    Otrzymał 121 podziękowań w 78 postach
    No i kubeł zimnej wody, a zapowiadało się tak pięknie . Nie martwcie się jednak, Rome II to kura znosząca złote jajka i jeszcze przed Wami wiele DLC, które CA udostępni za niewielką opłatą.
    https://picasaweb.google.com/lh/photo/nozvxNxHhuIVK9-6uWBM2RcxicG_SBK_B29mfu3dapE?feat=directlink

Si vis pacem, para bellum

"Lepiej jest nie odzywać się wcale i wydać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości"

Łowczy Awatar Saruman555
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    19
    Otrzymał 12 podziękowań w 12 postach
    Oświadczenie CA

Cytat jest przetłumaczony translatorem Google.Link do oświadczenia zamieszczonego poniżej.http://forums.totalwar.com/showthrea...nt-next-week!?
    Nasze najnowsze wieści dla Total War: Rome II będzie w ciągu tygodnia, więc wypatrywać kolejnej edycji zbiórki bardzo szybko ... nie zostały faktycznie zakończeniu filmowania go jeszcze, powinienem chyba dostać się na to .... Jest trochę szumu wokół Ostatnio wyciekły dane detalistów i chcieliśmy tylko przypomnieć, że zawsze należy czekać na oficjalnej wiadomości przed zawarciem niczego. Na przykład, nie wypuszczamy edycję ze wszystkimi wypłacane DLC włączone, i mogę powiedzieć, że nie ma systemu drzewo genealogiczne realizowane w Rzym II w najbliższej przyszłości. Wiemy, że jest to ważna cecha dla niektórych z was, robimy usłyszeć swoją opinię na jej temat. Jack i Nowa ekipa rozważają kilka pomysłów w dalszej linii, ale nie mówimy o tym, czy będzie to zrobić, czy nie w najbliższym czasie. Zresztą, więcej w przyszłym tygodniu, Craig.
    Nie zaprzeczono powstania DLC dla Augusta.

Podstoli Awatar Sanvone
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    21
    Otrzymał 55 podziękowań w 26 postach
    Hm więc jednak ten przeciek nie był przeciekiem, a tylko insynuacją. Pewnie parę osób się zmartwi, że nie będzie póki co drzewka rodziny. Osobiście ani mnie to grzeje ani ziębi choć cieszę się, że zostanie obecny system budowania. Trochę sensu w tym jest, bo cena tej edycji imperatorskiej jest mniejsza niż samej gry z wszystkimi DLC. Pozostaje chyba czekać na RP 21.
    Pozdrawiam

Mój kanał Youtube (Seria Total War, XCOM: Enemy Within, Age of Wonders 3, Mass Effect 3 Multiplayer)

Stolnik Awatar ( ͡º ͜ʖ ͡º)
    Tournaments Joined
    1
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    96
    Otrzymał 47 podziękowań w 34 postach
    @UP
    Akurat o systemie budowania nic nie ma w oświadczeniu, więc pozostaje nadzieja, że jednak go zmienią ;l

Stara Gwardia / Ostatni Sprawiedliwy Awatar KLAssurbanipal
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    878
    Otrzymał 980 podziękowań w 526 postach
    Cytat Zamieszczone przez wybobrak Zobacz posta
    Przed każdym DLC snujesz jakieś teorie na temat tych slotów i przewidujesz jakie frakcje dostaniemy i jak do tej pory niezbyt skutecznie.

Wątpię, żeby ktoś z CA się takimi pierdołami przejmował, a już na pewno nie będą dodawać nowych frakcji tylko po to, żeby liczba mnoga ci się zgadzała.

Gdyby mieli dodać nową frakcje germańską to zaczekali by z tymi jednostkami i rozdzielili by je tak, żeby frakcje germańskie się od siebie różniły. Fakt, że dodali swebom tyle jednostek świadczy raczej o tym, że germanów już zostawią w spokoju, a skupią się na innych frakcjach które nadają się na frakcje grywalne, tj. Armenia, jakieś araby, może media lub coś z tamtych okolic, mniej prawdopodobne to według mnie Kimmeria, Etruskowie czy Massalia.

EDIT.
    Nie wyjaśniłeś skąd masz tak dokładne dane procentowe, bardzo mnie to ciekawi.
    Czy potrafisz czytać ze zrozumieniem? Najwidoczniej nie, o czym świadczy post powyżej w którym napisałeś to samo co poprzednio, choć Ci odpowiedziałem... No cóż są ludzie, do których trzeba po kilka razy to samo pisać, żeby do nich doszło...

Przed każdym DLC snujesz jakieś teorie na temat tych slotów i przewidujesz jakie frakcje dostaniemy i jak do tej pory niezbyt skutecznie.
    Nie mam prawa snuć teorii? Bo Tobie przeszkadza, że mam jakąś opinię i się nią dzielę na forum? Nie rozśmieszaj mnie człowieku.
    Z tego co widzę to mnóstwo osób pisze co oczekują, na co liczą, oraz co im się wydaje, że będzie następne. Nie wiedziałem, że to zabronione. Widzisz, zawsze sądziłem że forum służy wymianie zdań, opinii, teorii, insynuacji. Jeśli masz z tym jakiś problem to czemu tu w ogóle jesteś?

Wątpię, żeby ktoś z CA się takimi pierdołami przejmował, a już na pewno nie będą dodawać nowych frakcji tylko po to, żeby liczba mnoga ci się zgadzała.
    Żebyś się nie zdziwił. Każdy krok CA jest przemyślany. Nic nie dzieje się bez powodu. Nie wiem jak bardzo niespostrzegawczym trzeba być, żeby nie widzieć zależności między frakcjami, a slotami. Twierdzisz, że tylko ja na to zwracam uwagę. Gdybyś uważnie czytał, to byś zauważył że kilku użytkowników miało takie samo zdanie.
    Jeszcze raz się powtórzę, bo widzę, że nie dotarło. Skoro masz jak wół w grze napisane British factions / Frakcje brytyjskie (w zależności od wersji językowej) i analogicznie to samo przy Germanach to nie sądzisz, że tych frakcji musi być "1 + ...", aby można było mówić o liczbie mnogiej? Nie bez powodu sobie taką rubrykę zarezerwowali. Jeśli liczba mnoga we frakcjach kampanii to niezobowiązujący bzdet, to po co używać zasad języka i komunikacji. Najlepiej mówmy na samochód rower, a na komputer książka. No bo po co sa jakieś zasady, skoro pisząc o frakcjACH mamy na myśli tylko jedną?
    Możemy się założyć, że jeśli do momentu oficjalnego dodatku coś pojawi się w rubryce germańskiej lub brytyjskiej to dajesz mi 1000 złotników, a w odwrotnej sytuacji ja ok? Myślę, że uczciwy układ skoro uważasz, że "tylko ja tak uważam", oraz "nigdy nic z moich teorii się nie sprawdza" (Twoje twierdzenia).

Nie wyjaśniłeś skąd masz tak dokładne dane procentowe, bardzo mnie to ciekawi.
    No ręce opadają... Nie wiesz co to znaczy jak ktoś mówi "na 90% wg mnie Korwin/Tusk/Kaczyński/Palikot wygra wybory"? Nie zajarzyłeś, że to nie dane procentowe z Mosadu czy CIA, tylko moja osobista opinia? Musimy bazować, aż na takiej dosłowności? Zeusie, widzisz i nie grzmisz...
    Darowizna dla mnie jako twórcy możliwa tutaj: https://www.paypal.me/klassurbanipal

Stolnik Awatar ( ͡º ͜ʖ ͡º)
    Tournaments Joined
    1
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    96
    Otrzymał 47 podziękowań w 34 postach
    Cytat Zamieszczone przez KLAssurbanipal Zobacz posta
    Czy potrafisz czytać ze zrozumieniem? Najwidoczniej nie, o czym świadczy post powyżej w którym napisałeś to samo co poprzednio
    Może przytoczysz jakieś cytaty z moich postów które by świadczyły o tym, że się powtarzam bo wydaje mi się, że w każdym kolejnym poście umieszczałem inne argumenty.

A jak już rzucasz we mnie oskarżeniami tego typu to proszę, cytaty z twoich dwóch ostatnich postów:
    Polecam najpierw trochę pomyśleć. Wpadłbyś, że coś musi być w German factions / Frakcje germańskie lub British factions / Frakcje brytyjskie, bo skąd niby tam jest liczba mnoga, skoro mamy po jednej frakcji? Zrobiliby jeden slot np. North factions / Frakcje północne, jeśli miałaby być tylko jedna frakcja germańska i brytyjska.

Skoro masz jak wół w grze napisane British factions / Frakcje brytyjskie (w zależności od wersji językowej) i analogicznie to samo przy Germanach to nie sądzisz, że tych frakcji musi być "1 + ...", aby można było mówić o liczbie mnogiej?
    Wniosek nasuwa się sam.

Nie mam prawa snuć teorii?
    Masz prawo snuć teorię, tak jak ja mam prawo stwierdzać, że są one pozbawione sensu.

Możemy się założyć, że jeśli do momentu oficjalnego dodatku coś pojawi się w rubryce germańskiej lub brytyjskiej to dajesz mi 1000 złotników, a w odwrotnej sytuacji ja ok? Myślę, że uczciwy układ skoro uważasz, że "tylko ja tak uważam", oraz "nigdy nic z moich teorii się nie sprawdza" (Twoje twierdzenia).
    Nigdy nie powiedziałem, że nie dodadzą nowych germanów, twierdzę tylko, że było by to bez sensu, ale znając pomysłowość CA to niestety, nowi germanie niczym nie różniący się od Swebów nie będą dla mnie zaskoczeniem. Poza tym nie mam pojęcia o jakie złotniki chodzi.

Asuryan
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez Samick Zobacz posta
    Postawiłbym na Egipt. Ostatnie dwa DLC to Galia i Iberia, a wschodnie krańce zostały zaniedbane. Druga sprawa, to charakterystyka tych DLC... Według historii kończą się one zwycięstwem Rzymu, który dał nazwę tej grze. Kwestia psychologii by dawać kampanię, która powinna skończyć się klęską gracza.
    Za Egiptem przemawia brak Akcjum jako bitwy historycznej. No i wtedy mielibyśmy 2 stare nacje - Egipt i Rzym i może jakieś 3 nowe (Armenię i jakieś 2 pustynne).

Zagubiony Teoretyk / Stara Gwardia Awatar Ituriel32
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    148
    Otrzymał 393 podziękowań w 292 postach
    @Asuryan
    Zamieszczone przez Samick
    Postawiłbym na Egipt. Ostatnie dwa DLC to Galia i Iberia, a wschodnie krańce zostały zaniedbane. Druga sprawa, to charakterystyka tych DLC... Według historii kończą się one zwycięstwem Rzymu, który dał nazwę tej grze. Kwestia psychologii by dawać kampanię, która powinna skończyć się klęską gracza.
    Za Egiptem przemawia brak Akcjum jako bitwy historycznej. No i wtedy mielibyśmy 2 stare nacje - Egipt i Rzym i może jakieś 3 nowe (Armenię i jakieś 2 pustynne).
    To nie byłoby takie złe rozwiązanie. Bo tereny wokół Italii zostały już dość dobrze zagospodarowane, czyli dodane nowe jednostki zwykłe i najemne. Cezar zajął się Galią, Hannibal przyjął na klatę Hiszpanie, Afrykę. PaR rozbudowało Bałkany. A na dalekim wschodzie nic. Tylko co wtedy będzie z DLC o Partach? Bitwy pod Carrhae chyba tęż nie ma?

Według mnie strategia marketingowa dla Roma2 jest już dawno napisana i zaplanowana. Ma być X pakietów jednostek, X mini kampanii, X paczek z nacjami. Przy tak dużych firmach nie może być zresztą inaczej, szczerze bym się zdziwił jakby tak nie było.
    Co do nowych jednostek dla Swebów, to wyznaję zasadę celowości, i traktuje jako zabieg mający zwrócić uwagę graczy na tamte tereny. Nikt nie marnowałby dostępnych środków po nic, zwłaszcza w przedsięwzięciach nastawionych na wypracowanie zysku. Swebowie obyliby się bez ulepszeń i nic by się nie stało.

Sloty w kulturach też według mnie mnie mają znaczenie. Jak jest tylko jedna nacja w takiej grupie to jej potencjał nie jest wykorzystany. Tyle pracy wysiłku dla jednej nacji. Ich spece od marketingu tego nie mogą zostawić. Myślę że traktują sloty brytów i germanów jak zapasowe zapchaj dziury. Jak na razie w danej kulturze jest maksymalnie 4 nacje, i tego się trzymają.
    Ostatnio edytowane przez Ituriel32 ; 23-08-2014 o 07:17

Śmierć to Twoje przeznaczenie.
    A poza tym sądzę, że Rzym należy zniszczyć.

KABANOS to taka kiełbaska i zespół muzyczny, oba polecam.

Jeśli nie musisz czegoś zrobić, to nie rób. Ale jeśli już musisz, to zrób to szybko.

Asuryan
    Gość
    Apropo nowych jednostek dla Swebów i Królewskich Scytów. Free LC z nimi nosi nazwę Augustus Warriors

Brytów pewno ruszą dopiero przy DLC z Boudiccą.

Strona 235 z 321 PierwszyPierwszy ... 135185225233234235236237245285 ... OstatniOstatni