Zamieszczone przez
ares354
1. Magowie zwykli to mogą być ograniczeni, dla mnie to bez różnicy, oni są dodatkiem, ale magowie Legendarni są bezużyteczni, Imperium nawet magi metalu nie może używać bo branie Gelta to strata slotu dla LL. Kulawy przykład że w każdej grze mag jest mniej żywotny, gdzie ja żądam dodania mu żywotności? Magowie w innych grach nadrabiają potęgą czarów. W TTW Legendarni Magowie to kula u nogi i nic z tym robione nie jest.
2. Nie kieruj się logiką w świecie fantasy. GW nie tworzyło dzikich wersji tych stworów bo nie było takiej potrzeby, CA pocięło ich armię i zapełnia wymyślonymi jednostkami. To że gdzieś daleko żyją dzikie, niech żyją, ale akacja dwójki nie toczy się na ziemiach Ogrów ani w pobliżu. U Jaszczurek to nie ma sensu ani trochę, bo oni tego nie potrzebują, ich armia miała aktualny AB i sobie radziła. Z kolei Kawaleria na Niedzwiedziach została wspomniana w oficjalnym podręczniku zasad(ostatnia edycja), i nie tylko Generałowie mogą, ale elitarni wojownicy Kislevu. Już raz dawałem do tego link.
Co do aktualnych to jak na razie to CA wydoiła masę kasy i od Bretonni milczy. I Ja nawet nie żądam DLC na okrągło, ale jest wiele problemów z magią, słabymi LL, bezużyteczną artyleria poza kilkoma wyjątkami, że mają czym się zająć a nie robią nic. Zobaczymy ile to CA doda do starych ras po premierze dwójki. Bo Mi się wydaje że nie będzie czasu. Będą czekać LL dla wszystkich nowych ras, może jakieś rasy w FLC lub
DLC, będzie tego dużo.
@Saper
WFB różni się od gry w czasie rzeczywistym, odniesienia do niego raczej nie mają sensu, bo wiele rzeczy jest innych w grze by to funkcjonowało. Jak należy naprawić, na dobry początek może podział na poziomy jaki miał miejsce w WFB, może jakieś unikalne buff dla Legendarnych Czarodziejów? Jeśli według Ciebie mag to mag, to ciekawe czemu Teclis był tak potężny w Lore ? Lub Mazdamundi ? Według logiki w tej grze to powinni być ciecie. Ale jakoś Magnus nie odmówił pomocy od Teclisa jak mu przyszło bronić Kislevu...