Pokaż wyniki od 1 do 10 z 2664

Wątek: Dyskusja ogólna o Total War: Warhammer

Widok wątkowy

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Dowódca 101. Powietrznodesantowej Awatar Arroyo
    Tournaments Joined
    1
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 490
    Otrzymał 1 041 podziękowań w 702 postach
    Cytat Zamieszczone przez ares354 Zobacz posta
    1. Magowie zwykli to mogą być ograniczeni, dla mnie to bez różnicy, oni są dodatkiem, ale magowie Legendarni są bezużyteczni, Imperium nawet magi metalu nie może używać bo branie Gelta to strata slotu dla LL. Kulawy przykład że w każdej grze mag jest mniej żywotny, gdzie ja żądam dodania mu żywotności? Magowie w innych grach nadrabiają potęgą czarów. W TTW Legendarni Magowie to kula u nogi i nic z tym robione nie jest.

2. Nie kieruj się logiką w świecie fantasy. GW nie tworzyło dzikich wersji tych stworów bo nie było takiej potrzeby, CA pocięło ich armię i zapełnia wymyślonymi jednostkami. To że gdzieś daleko żyją dzikie, niech żyją, ale akacja dwójki nie toczy się na ziemiach Ogrów ani w pobliżu. U Jaszczurek to nie ma sensu ani trochę, bo oni tego nie potrzebują, ich armia miała aktualny AB i sobie radziła. Z kolei Kawaleria na Niedzwiedziach została wspomniana w oficjalnym podręczniku zasad(ostatnia edycja), i nie tylko Generałowie mogą, ale elitarni wojownicy Kislevu. Już raz dawałem do tego link.

Co do aktualnych to jak na razie to CA wydoiła masę kasy i od Bretonni milczy. I Ja nawet nie żądam DLC na okrągło, ale jest wiele problemów z magią, słabymi LL, bezużyteczną artyleria poza kilkoma wyjątkami, że mają czym się zająć a nie robią nic. Zobaczymy ile to CA doda do starych ras po premierze dwójki. Bo Mi się wydaje że nie będzie czasu. Będą czekać LL dla wszystkich nowych ras, może jakieś rasy w FLC lub
    DLC, będzie tego dużo.

@Saper

WFB różni się od gry w czasie rzeczywistym, odniesienia do niego raczej nie mają sensu, bo wiele rzeczy jest innych w grze by to funkcjonowało. Jak należy naprawić, na dobry początek może podział na poziomy jaki miał miejsce w WFB, może jakieś unikalne buff dla Legendarnych Czarodziejów? Jeśli według Ciebie mag to mag, to ciekawe czemu Teclis był tak potężny w Lore ? Lub Mazdamundi ? Według logiki w tej grze to powinni być ciecie. Ale jakoś Magnus nie odmówił pomocy od Teclisa jak mu przyszło bronić Kislevu...
    1. W bitewniaku też lepsi nie byli i jest sens dyskutowania o tym, bo Warhammer TW to próba odwzorowania bitewniaka. Jak najbardziej jest dobrze. Poza tym z piasku nie zrobisz tytana. Tak samo jest z magiem.
    2. Teraz brzmisz, jakbyś marudził na mnogość jednostek, co już jak widzę jest odwracaniem kota ogonem. Ja lubię mieć multum jednostek, nawet tego samego typu, ale z inną bronią. Dopóki trzymają się ram lore'a (co tutaj wychodzi dobrze) to ja się nie czepiam. Oddziały na niedźwiedzi nie istnieją, a to, co wskazałeś nijak ma się do ich rosteru, bo w ósmej edycji rosteru Kislevu nie masz, poza może fanowskimi zabawkami.
    3. Podaj mi przykłady bezużytecznych artylerii, bo ja na razie nie widzę żadnych. Tym bardziej, że w 1050 godzinach, jakie przegrałem w Warhammera TW nie zauważyłem żadnej bezużytecznej jednostki. Mam wrażenie, że wypowiadasz się, nawet nie grając w tę grę.

Saper, z tym, że CA wyraźnie powiedziała, że AoS nie będzie w Warhammer TW, więc nie masz się co martwić. I na tym może zakończmy offtop o W40K i AoS
    Ostatnio edytowane przez Arroyo ; 27-05-2017 o 08:33

Chcesz się czegoś dowiedzieć na temat Warhammer Fantasy, gdy wychodzi Total War: Warhammer, a nie znasz uniwersum? Zajrzyj TUTAJ.
    II Miejsce w turnieju Jesień Średniowiecza IV, uczestnik fazy pucharowej w Mistrzostwach Polski Rome II 1vs1.
    "Braki w Total War'ach to pół biedy. Gorzej, jeśli ktoś uważa taki stan gry za pełną wersję" ~ Arroyo

Uprawnienia umieszczania postów