Cytat:
Zamieszczone przez
NexaT
Jak chcesz oczerniać człowieka, to musisz mieć dowody, a nie pluć na ślepo i siać propagandę.
Walnięcie w gębę? Puść wodze fantazji! To było istne mordobicie! Zapytaj się jeszcze, za co go uderzył. Boni to taki uczciwy obywatel, który powinien gnić w pierdlu, a nie rządzić Polską.
Dla mnie to jest pajac i nie zmienię swojego zdania.
Cytat:
Z tego co się orientuje, to weterynaria jest u nas prywatna i problemów nie ma.
To czemu geniuszu nie pójdziesz leczyć się do weterynarza?
Cytat:
JKM mówił aż do znudzenia, że stać nas na utrzymanie pielęgniarek, lekarza, Ministra Zdrowia, NFZ, a nie stać nas na utrzymanie samych pielęgniarek i lekarza... Mówienie o kosztach i, że na nic nas nie stać jest śmieszne. (na co nas w końcu stać?)
Może jego stać, bo mnie nie.
Cytat:
Jeśli czekanie na jakąś operacje kilka-naście lat nie jest całkowitą tragedią NFZ i polskiej służby zdrowia, to ja nie wiem na co jeszcze trzeba czekać.
Problem w tym, że chora osoba może nigdy się tego zabiegu nie doczekać, bo nie stać jej na odpowiednie ubezpieczenie, albo ubezpieczyciel odmówi wypłacenia świadczeń.
Cytat:
Czytałem kiedyś, że Polacy to jeden z najbardziej wykształconych narodów. Mamy najwięcej profesorów i magistrów, ale wielkie bezrobocie. Nie chce pytać o edukacje w innych krajach.
Jesteś w stanie odnieść się merytorycznie do tego co napisałem?
Cytat:
Piszesz, że jesteś przeciwnikiem systemów prezydenckich, a ignorujesz fakt, że USA na takim się opiera i jest mocarstwem XXIw. Chyba każdy chciałby tam mieszkać.
Po pierwsze kwestia USA jest daleko bardziej złożona niż to co napisałeś. Po drugie pytam jeszcze raz co to mado rzeczy? Po trzecie może mam się wyprowadzić do Chin bo w rankingu są niewiele niżej?
Cytat:
W Polsce nie ma demokracji. To wszystko co piszesz wygląda ładnie tylko na papierku.
Czy ty byłeś na zwolnieniu lekarskim jak w szkole uczyli czytania ze zrozumieniem, czy jeszcze do tego etapu nie dotarłeś?
Pisałem ogólnie o systemach demokratycznych, w których takie elementy występują, ale skąd Ty możesz o tym wiedzieć skoro nie przeczytałeś ani jednej książki na ten temat, a o gospodarce i systemach politycznych wiesz z opowiadań dziadka Korwina.
Cytat:
Jakie to urocze. Zapominasz chyba, że w Afganistanie ciągle trwają walki, nie mówiąc o innych krajach w Azji czy nawet Afryce. Strefa Gazy, Syria, Sudan.
Zresztą:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Konflik...ojne_XXI_wieku jak świetnie można zauważyć, konfliktów jest coraz więcej.
Apeluję ponownie, czy potrafisz odnieść się merytorycznie do tego co pisałem?
Cytat:
Przyznaj się... głosowałeś kiedyś na PO.
Żebyś mógł z czystym sumieniem wrzucić mnie do szufladki "POwiec" i przystąpić do stosowania zagrywek rodem z onetu?
Cytat:
Czego nie rozumiesz w prostym zdaniu? Władza de facto należy do rządu, z czego sama nazwa wynika. Jeśli mamy każdą partie w sejmie nazywać rządzącą, ponieważ ma wpływ na ustawy, to tak - JKM chce rządzić.
Naprawdę jesteś na tyle leniwy, że do tej pory nie chciało Ci się wejść wiki i sprawdzić hasło władza?
Cytat:
Myślę, że po bolesnych lekcjach historii taki nowoczesny władca dbałby o mniej zamożną ludność, bo wielokrotnie zaniedbanie ich kończyło się bardzo nieprzyjemnie.
Myślę, że żyjesz w świecie pseudoliberalnej fantazji
Cytat:
Czytanie można sobie odpuścić w momencie, gdy zobaczymy takie smaczki, jak to, że JKM chce zagonić kobiety do garów, a kaleki zrzucić ze skały. Tak się robi ludziom wodę z mózgu, zapominając, że KNP to nie tylko pan Janusz.
Na PO, PiS, a na pewno i Twój Ruch głosują ludzie z doświadczeniami życiowymi, ustatkowani, z dużą wiedzą, inteligentni. Polecam obejrzeć ich spoty wyborcze.
Czyżby efekt dysonansu poznawczego?
Cytat:
Pan Janusz Korwin Mikke jest po studiach matematycznych, filozofii, prawie, socjologii i psychologii, ale najwygodniej jest pieprzyć, bo inaczej tego się nazwać nie da, że jest wariatem i nie ma pojęcia o państwie, głosując zarazem na homoseksualistów i ludzi ich popierających, bo to się sprzedaje.
W dodatku skomponował 6 oper, został złotym medalistą w jeździe figurowej na igrzyskach olimpijskich w 1966 r., oraz jako ochotnik pomagał w zdławieniu powstania przeciw królowi Etiopii Haile Seliassie, co jednak nie przeszkadza mu czasami pieprzyć totalnych bzdur.
Cytat:
Rak czy guzy nie występują u 90% społeczeństwa.
Rozumiem, że ta część z tych 10%, której nie stać na kosztowną terapie powinna umrzeć, przy tym nie mogąc ubiegać się nawet o eutanazja, bo to jest wbrew moralności?
Cytat:
Do USA ludzie latają na zabiegi, bo mają tam specjalistów. Służba zdrowia w Stanach stoi na pewno na wyższym poziomie niż w Polsce.
Sprawdzałaś ile w porównaniu do Polski służba zdrowia w USA kosztuje i że tak naprawdę państwo dokłada wcale nie małe pieniądze? Wszystko jest w raportach OECD.
Cytat:
Pracownik PGR spokojnie mógł założyć własne, małe gospodarstwo. Ba, nie jeden tak zrobił. Wniosek z życia wzięty.
Jak nie ma własnej ziemi, oszczędności, albo zdolności kredytowej, a często właśnie tak jest, to może sobie co najwyżej założyć podarte gacie na dupę.
Cytat:
Ja przedstawiam tutaj konkretne argumenty
Gdzie są te argumenty, bo chyba przeoczyłem?
Cytat:
Pan Zawisza (z filmiku na yt) pewnie też jest pomyleńcem, bo w sumie zgadzał się z Korwinem i mówił o tym samym. Lepper też był kiedyś uznawany za wariata, a teraz? Historia niczego niektórych nie uczy.
Teraz leży pod ziemią bo się powiesił...