Myślisz, że ja mam czas szukać w sieci "dowodów" na każdą głupotę jaką Korwin walnął i dyskutować czy on to faktycznie zrobił/powiedział?
Chcesz przykład? Walnięcie w gębę Boniego to właśnie takie pajacowanie JKM.
Jak chcesz oczerniać człowieka, to musisz mieć dowody, a nie pluć na ślepo i siać propagandę.

Walnięcie w gębę? Puść wodze fantazji! To było istne mordobicie! Zapytaj się jeszcze, za co go uderzył. Boni to taki uczciwy obywatel, który powinien gnić w pierdlu, a nie rządzić Polską.

Nie ma też żadnych dowodów, że w pełni prywatne usługi tego typu będą lepsze i tańsze. Natomiast istnieje spore ryzyko, że duża część osób zostanie z tych usług wykluczona ze względu na wysokie koszty. Podobnie zresztą z edukacją, która jest jednym z kluczowych elementów współczesnego społeczeństwa. Jeżeli chodzi o edukacje gwarantowaną przez państwo, to istnieją rzeczywiste przykłady, gdzie taki model sprawdza się świetnie.
Z tego co się orientuje, to weterynaria jest u nas prywatna i problemów nie ma.
JKM mówił aż do znudzenia, że stać nas na utrzymanie pielęgniarek, lekarza, Ministra Zdrowia, NFZ, a nie stać nas na utrzymanie samych pielęgniarek i lekarza... Mówienie o kosztach i, że na nic nas nie stać jest śmieszne. (na co nas w końcu stać?)

Jeśli czekanie na jakąś operacje kilka-naście lat nie jest całkowitą tragedią NFZ i polskiej służby zdrowia, to ja nie wiem na co jeszcze trzeba czekać.

Czytałem kiedyś, że Polacy to jeden z najbardziej wykształconych narodów. Mamy najwięcej profesorów i magistrów, ale wielkie bezrobocie. Nie chce pytać o edukacje w innych krajach.

Nie potrafisz przeczytać dwóch zdań ze zrozumieniem?
Głosujesz na partie, a nie na jedną osobę.

Spoiler: 
1. Wzorem p.Wiktora Orbána na Węgrzech: chcemy zmienić obecną, skorumpowaną i niesprawiedliwą, III Rzeczpospolitą na Państwo Polskie.
Spoiler: 

2. Państwo Polskie może mieć różne formy – ale musi gwarantować:
a) Praworządność – dokonamy zasadniczej rewizji systemu ustawodawstwa. Przywrócimy podstawowe zasady: Prawo nie działa wstecz, Chcącemu nie dzieje się krzywda, Ciężar dowodu winy spoczywa na oskarżycielu itp.
b) Wolny rynek. Zlikwidujemy wszelką ingerencję rządu w gospodarkę. Po zmianie systemu nowe ustawy będą wchodziły w życie w 6 lat od chwili uchwalenia.
c) Ochronę praw narodu. Dla nas punktem odniesienia jest Naród polityczny – czyli nasi przodkowie, my, nasze dzieci, wnuki i prawnuki – a nie dzisiejsze społeczeństwo! Myślimy dalekowzrocznie – o przyszłości!

3. Prezydentura. Kongres Nowej Prawicy opowiada się za silnym prezydentem. Godzimy się zarówno na model francuski, jak i amerykański.
4. Władza sądownicza:
a) Przewidujemy jeden Sąd Najwyższy (bez odrębnych: Trybunału Konstytucyjnego, Trybunału Stanu i Sądu Administracyjnego).
b) Rozwiniemy szeroko postępowanie arbitrażowe i sądy rozjemcze.
c) Główną rolę będą pełniły oskarżenia prywatne, a głównym celem kary będzie zadośćuczynienie poszkodowanym.
d) Przywrócimy karę śmierci i zaostrzymy kary za najcięższe przestępstwa.
e) Zlikwidujemy ingerencje prokuratur i sądów w drobne sprawy życia codziennego.
f) Uzdrowimy system wymiaru sprawiedliwości upraszczając prawo – i usuniemy skorumpowanych sędziów.
g) Sędziowie nie będą sądzić we własnej miejscowości i będą do spraw losowani.
h) Zasadniczo zreformujemy prokuraturę – uwalniając ją od wpływów politycznych; prokuratorzy rejonowi będą wybieralni.
i) Każdy będzie mógł na obrońcę wybrać dowolną osobę – lub bronić się samemu.

No i?
Chyba a propos.
Piszesz, że jesteś przeciwnikiem systemów prezydenckich, a ignorujesz fakt, że USA na takim się opiera i jest mocarstwem XXIw. Chyba każdy chciałby tam mieszkać.

Dbał o niego tyle, żeby ten mógł zasuwać na polu od świtu do zmierzchu. Podobnie jak plantator dbał silnych niewolników.
Porównujesz niewolnika do chłopa ze średniowiecza? Szczyt!
Od świtu do zmierzchu? No nieźle.

W państwach gdzie demokratyczne instytucje są bardziej rozwinięte obywatele mają taką możliwość poprzez odwołanie przedstawiciela, inicjatywę ustawodawczą oraz referenda. Maja też możliwość wywierania niebezpośredniego wpływu poprzez manifestacje polityczne, ruchy społeczne, lobbing, głosowanie. Zarówno na szczeblu lokalnym, jak i centralnym.
W Polsce nie ma demokracji. To wszystko co piszesz wygląda ładnie tylko na papierku.

Jeżeli dla Ciebie uczestniczenie w sprawowaniu władzy sprowadza się do skazywania, to śmiem twierdzić, że nie znasz żadnej definicji władzy.
Pisząc skazywanie, nie miałem na myśli zabijania, tylko rozliczania polityka z jego obietnic, których nie spełnił. Tusk nie poniósł żadnych konsekwencji swoich działań. Nie został usunięty ze stołka, co najważniejsze.

Trzeba być socjopatą żeby uznawać morderstwo jako "wygodne i proste rozwiązanie problemu". Myślałem, że społeczeństwo w XXI wieku wyrosło z barbarzyńskich metod.
Jakie to urocze. Zapominasz chyba, że w Afganistanie ciągle trwają walki, nie mówiąc o innych krajach w Azji czy nawet Afryce. Strefa Gazy, Syria, Sudan.
Zresztą: http://pl.wikipedia.org/wiki/Konflik...ojne_XXI_wieku jak świetnie można zauważyć, konfliktów jest coraz więcej.

Przyznaj się... głosowałeś kiedyś na PO.

No to chce rządzić, czy nie?
Czego nie rozumiesz w prostym zdaniu? Władza de facto należy do rządu, z czego sama nazwa wynika. Jeśli mamy każdą partie w sejmie nazywać rządzącą, ponieważ ma wpływ na ustawy, to tak - JKM chce rządzić.

Jedno czego możemy być pewni, to że będzie działał na rzecz realizacji własnego interesu oraz interesu grupy na której opiera swoją władze (wojsko, arystokracja, oligarchowie).
Myślę, że po bolesnych lekcjach historii taki nowoczesny władca dbałby o mniej zamożną ludność, bo wielokrotnie zaniedbanie ich kończyło się bardzo nieprzyjemnie.
Ktoś wspominał o księstwie Liechtensteinu - są tam jakieś rozruchy, rewolucje? Zresztą... nie wiem dlaczego cała dyskusja zeszła na pogląd samego JKM'a, a nie Nowej Prawicy.

Zresztą jak pisałem królobójstwo wiązało się przeważnie z wojną domową. Więc jak rozumiem u nas w kraju można się jej nie spodziewać.
Pominąłeś Piotra III Romanowa. Po nim nic szczególnego się nie stało.

Słuszna krytyka? Czyli:

"...W Janusza Korwin - Mikkego wierzą jedynie przerośnięte dzieciaki, które nie mają bladego pojęcia o meandrach otaczającego nas świata albo ludzie tak zdegustowani tym co wyprawia w kraju PO i Donald Tusk, że wolą poprzeć kogokolwiek (nawet jego) byle tylko już więcej nie patrzeć na PO-wskie kreatury..."

Reszta na:

http://kolaska.salon24.pl/599075,jan...ych-dzieciakow
Czytanie można sobie odpuścić w momencie, gdy zobaczymy takie smaczki, jak to, że JKM chce zagonić kobiety do garów, a kaleki zrzucić ze skały. Tak się robi ludziom wodę z mózgu, zapominając, że KNP to nie tylko pan Janusz.

Na PO, PiS, a na pewno i Twój Ruch głosują ludzie z doświadczeniami życiowymi, ustatkowani, z dużą wiedzą, inteligentni. Polecam obejrzeć ich spoty wyborcze.

Pan Janusz Korwin Mikke jest po studiach matematycznych, filozofii, prawie, socjologii i psychologii, ale najwygodniej jest pieprzyć, bo inaczej tego się nazwać nie da, że jest wariatem i nie ma pojęcia o państwie, głosując zarazem na homoseksualistów i ludzi ich popierających, bo to się sprzedaje.

"Czy marihuana jest z konopi? Chyba nie." - Jarosław Kaczyński.

Dzisiaj wciąż jesteśmy zniewoleni ekonomicznie, ale przynajmniej zdecydowana większość środków wraca do nas, a nie jest wydawana na luksusy elit i przede wszystkim na wojenki.
Czytałem, że opodatkowanie naszej pensji sięga 60%. No tak, nikt w kraju nie kradnie, afery taśmowej nie było.

Na resztę ściany tekstu nie chce mi się już odpowiadać. (jeśli bardzo będziesz chciał, to się odniosę) Poczytaj program KNP, wypowiedzi najważniejszych osób z tej partii i pamiętaj, że to luźny pogląd JKM.

Dzisiaj SuperStacja podała do wiadomości, że JKM potępia powstańców. Do czego pije? A no do tego, że krytykował osoby odpowiedzialne za przygotowanie powstania, które od początku było skazane na porażkę i było na rękę Rosji. Nie pisał słowa o samych powstańcach, którzy oczywiście zasługują na szacunek. Tak się robi obecnie wodę z mózgu dla obywatela i pajaca z lidera KNP.