Cytat:
Matko z córką....sprywatyzowanie nic tu nie da. Może i skróci kolejki, ale tylko dlatego, że nikogo nie będzie stać na leczenie!
Większych bzdur nie czytałem. Kogo nie będzie stać? Ludzie teraz opłacają NFZ, a nie rzadko i tak chodzą do prywaciarza, bo jest o wiele szybciej.
Jeśli obniży się podatki i zwolni ze składek na NFZ, to będziemy mieć jeszcze więcej pieniędzy. Dlaczego sądzisz, że wtedy na prywatne leczenie nie byłoby nas stać?
Cytat:
Ok, tylko jaką pracę znajdzie ktokolwiek z wykształceniem podstawowym? Powtórzę, tu trzeba reformy, a nie likwidowanie.
Znowu pojawia się teza, ale już żadnych argumentów na potwierdzenie. Stąd wnioskuję, że to jest po prostu bzdura.
Jaką prace znajdzie osoba z wykształceniem wyższym i zerowym doświadczeniem? Bardzo słabą, jeśli nie będzie miała głowy na karku. Tak samo jest z wykształceniem podstawowym. Jeśli ktoś potrafi myśleć, to dorwie jakąkolwiek prace.
Nie wiem czy czytałeś uważnie, ale napisałem, że lepiej odpuścić gimnazjum jeśli nie mamy talentu do nauki i spełniać się w kierunku zawodowym. Ew. można byłoby zrobić właśnie reformę, gdzie już w młodszym wieku moglibyśmy iść do szkoły, która uczy zawodu.
Cytat:
Rozumiem, że potem kasę na cokolwiek do dostaniemy od Mikołaja?
Obniżka podatków nie równa się zmniejszeniu wpływów do budżetu państwa.
Cytat:
Jak inaczej nazwać w ogóle ich całe srututu programowe? Walić na lewo i prawo obietnicami obniżenia podatków to sobie też mogę, pytanie tylko czy wiedzą skąd będziemy brać mamonę na inwestycje państwowe oraz czy są za tym jakieś sensowne argumenty, które uzasadnią, że jednak warto i można bez konsekwencji obniżyć podatek/ki.
Wiedzą, ale ty się nie dowiesz jak chcą to zrobić, bo nie obejrzałeś żadnego wystąpienia członka tej partii.
Taka ciekawostka: partia KNP wygrała wybory poza granicami naszego kraju. Jak myślicie, dlaczego?