To, że jest prezesem partii z którą się zgadzam, oznacza, że mam przytakiwać na każde jego słowo? Stary, ja nie jestem wyborcom PiS i PO, tylko KNP.

uznaje za zarazę
No ja ten cytat odebrałem zupełnie inaczej.

Co do tej deklaracji praw człowieka. Tutaj znowu wychodzi oczywisty fakt, że jak coś cytujesz, to powinieneś dać pełny cytat, a nie urywek. Znalazłem program w którym JKM powiedział ten tekst. Dyskutowano o wolności, socjalista mówił, że wolność oznacza np. mam prawo do posiadania bezpłatnej edukacji co zresztą uważam za głupotę). JKM odpowiedział, że to zła definicja wolności, bo wolność jest "od", a nie "do". Tamten wyjechał z deklaracją praw człowieka, więc odpowiedział, że się nią podciera. Wyciąganie oczywistych zdań z DPC (pozwólcie, że będę używał skrótu), że posiadamy wolność do posiadania własności jest bezsensu. JKM nie miał na myśli, że pluje na prawo do własności i innych bardzo ważnych rzeczy, które są zawarte w DPC.

Reszty nie chce mi się komentować, bo sam się teraz przekonałem na własnej skórze, że nie warto. Nie dość, że nie znam kontekstu wypowiedzi, to jeszcze nie wiem czy są prawdziwe.