Strona 48 z 127 PierwszyPierwszy ... 3846474849505898 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 471 do 480 z 1267

Wątek: KORWiN i KNP

Cześnik Awatar NexaT
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    7
    Otrzymał 9 podziękowań w 8 postach
    To, że jest prezesem partii z którą się zgadzam, oznacza, że mam przytakiwać na każde jego słowo? Stary, ja nie jestem wyborcom PiS i PO, tylko KNP.

uznaje za zarazę
    No ja ten cytat odebrałem zupełnie inaczej.

Co do tej deklaracji praw człowieka. Tutaj znowu wychodzi oczywisty fakt, że jak coś cytujesz, to powinieneś dać pełny cytat, a nie urywek. Znalazłem program w którym JKM powiedział ten tekst. Dyskutowano o wolności, socjalista mówił, że wolność oznacza np. mam prawo do posiadania bezpłatnej edukacji co zresztą uważam za głupotę). JKM odpowiedział, że to zła definicja wolności, bo wolność jest "od", a nie "do". Tamten wyjechał z deklaracją praw człowieka, więc odpowiedział, że się nią podciera. Wyciąganie oczywistych zdań z DPC (pozwólcie, że będę używał skrótu), że posiadamy wolność do posiadania własności jest bezsensu. JKM nie miał na myśli, że pluje na prawo do własności i innych bardzo ważnych rzeczy, które są zawarte w DPC.

Reszty nie chce mi się komentować, bo sam się teraz przekonałem na własnej skórze, że nie warto. Nie dość, że nie znam kontekstu wypowiedzi, to jeszcze nie wiem czy są prawdziwe.
    Wytrzymujcie Polaków natarcia w jak najgęstszym szyku, albowiem luźni niezwłocznie ich natarcia nie wytrzymacie. Niechaj zaś żaden z was w ucieczce ratunku nie szuka, albowiem nic nie jest w stanie ujść przed nadzwyczajną koni polskich rączością i wytrzymałością.

W bitwie pod Chocimiem szarża 700 husarzy spędziła z pola 10.000-15.000 Turków, na widok czego młody osmański dowódca popłakał się z żalu i bezsilności.

Podstoli Awatar arcyżużel
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    13
    Otrzymał 21 podziękowań w 21 postach
    Cytat Zamieszczone przez NexaT Zobacz posta
    To, że jest prezesem partii z którą się zgadzam, oznacza, że mam przytakiwać na każde jego słowo? Stary, ja nie jestem wyborcom PiS i PO, tylko KNP.
    Pytałeś się wyborcom PO czy PiS, czy może odczuwasz wrodzona wyższość podobną do prezesa?

No ja ten cytat odebrałem zupełnie inaczej.
    Jestem ciekawy jak można inaczej odebrać tak prostą wypowiedz

Podciera się to się podciera. Nie stwierdził ze podciera się pojedynczym artykułem np 21, któremu np zaprzecza w niejednej wypowiedzi(może tez zaprzeczysz?) Co będziesz go tłumaczył. Mam tylko nadzieje ze jak dojdzie do władzy to nie zmieni prawa i nie zamknie mnie(bo nie zamierzam w następnych wyborach na dziada glosować) w rezerwacie
    "Wielka Rzeczpospolita jest w stanie prowadzić 17 konfliktów światowych jednocześnie. Ale według nas, świat to za mało, dlatego słupki graniczne z Orłem Zwycięskim stoją już na Plutonie."

Cześnik Awatar NexaT
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    7
    Nie, raczej patrze na fakty. Skoro przez 7 lat okradania tychże wyborców oni nadal na niego głosują, to na nich można mówić wyznawcy. I to o nich można powiedzieć, że łykają wszystko i wierzą w każde słowa pana Donalda.

Przepraszam bardzo za błąd ortograficzny. Czułem, że coś jest nie tak, ale nie podkreślało.

Jestem ciekawy jak można inaczej odebrać tak prostą wypowiedz
    Czytając "zaraza" pomyślałem sobie o samych tych paraolimpiadach (jako zawodach).

Spokojnie. W planie nie ma zdania o zamykaniu socjalistów. Jakieś 90% narodu może być spokojna. (odliczam tych KNP i RN, nie wiem kto jeszcze wyznaje prawice)
    Wytrzymujcie Polaków natarcia w jak najgęstszym szyku, albowiem luźni niezwłocznie ich natarcia nie wytrzymacie. Niechaj zaś żaden z was w ucieczce ratunku nie szuka, albowiem nic nie jest w stanie ujść przed nadzwyczajną koni polskich rączością i wytrzymałością.

W bitwie pod Chocimiem szarża 700 husarzy spędziła z pola 10.000-15.000 Turków, na widok czego młody osmański dowódca popłakał się z żalu i bezsilności.

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    13
    Nie, raczej patrze na fakty. Skoro przez 7 lat okradania tychże wyborców oni nadal na niego głosują, to na nich można mówić wyznawcy. I to o nich można powiedzieć, że łykają wszystko i wierzą w każde słowa pana Donalda.
    A może nie widzą alternatywy, z pozostałych partii co mają szanse dostać się do sejmowni , a nie chcą marnować głosu na krajowa partie emerytów i rencistów(ja tam na nich zmarnuje, a co jakoś niezadowolenie muszę okazać)
    Czytając "zaraza" pomyślałem sobie o samych tych paraolimpiadach (jako zawodach).
    Czyli rozumiem ze na paraolimpiadach medali nie zdobywają niepełnosprawni sportowcy a paraolimpiada ! i to oznacza ze dalsza część wypowiedzi( bo wychodzi na to ze Afrykanie są pozbawienie zgubnego wpływu niepełnosprawnych, przez to są silniejsi i nas wyrżną) nie ma sensu
    Spokojnie. W planie nie ma zdania o zamykaniu socjalistów. Jakieś 90% narodu może być spokojna. (odliczam tych KNP i RN, nie wiem kto jeszcze wyznaje prawice)
    Skąd po takich wypowiedziach, mam miec pewność, ze nic mu nie odbije i tak nie uczyni ?
    "Wielka Rzeczpospolita jest w stanie prowadzić 17 konfliktów światowych jednocześnie. Ale według nas, świat to za mało, dlatego słupki graniczne z Orłem Zwycięskim stoją już na Plutonie."

Cześnik Awatar NexaT
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    7
    PSL, SLD, PO, PiS są już w sejmie "x" lat i nic dobrego się nie dzieje. Gdybym był wyborcą np. PO siłą rzeczy chyba oddałbym głos nawet na KNP, RN czy inną partie, która w sejmie nie była. Marnowanie głosów i głosowanie na pierwszą lepszą partie mija się z sensem i szaro widzę przyszłość tego kraju. Na szczęście młody, robotny jestem. Granice otwarte, więc stąd najwyżej wyjadę.
    Czyli rozumiem ze na paraolimpiadach medali nie zdobywają niepełnosprawni sportowcy a paraolimpiada !
    Nie, po prostu słowo "zaraza" zrozumiałem tak, że ta paraolimpiada jako zawody nie dotarły do tamtego rejonu świata. Tak jak w początkach XXw. organizowano wyłącznie olimpiady, tak pierwsza paraolimpiada została zorganizowana dopiero kilkadziesiąt lat później. (z tego co mi wiadomo) Rozumiesz, po prostu do Afryki jeszcze to tak jakby nie dotarło. Po prostu tak to zrozumiałem, nie bronie teraz Korwina.
    Skąd po takich wypowiedziach, mam miec pewność, ze nic mu nie odbije i tak nie uczyni ?
    Bo nie jest dyktatorem i nim nie będzie. Przecież rząd można odwołać, zresztą... wyobrażasz sobie masowe wsadzanie ludzi za to, że są socjalistami? JKM jest w swoich poglądach radykalny, ale to nie jest wariat. Mówi bardzo mądrze, tylko kontrowersyjnie.

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    13
    Nie ma czegos takiego jak marnowanie głosu. Korwin tez był w sejmie i to w krytycznym momencie przemian(mucha z polskiego zoo pozdrawia) i jakoś nie uczynił nam raju na ziemi.
    Co do teraźniejszej sytuacji gdyby się powstrzymał od prawienia swych "mądrości" zyskałby większe poparcie wśród jakże licznej jak i nie najliczniejszej grupy niezdecydowanych(Bo jak obrażasz kobiety, które przecież stanowią większość wyborców to czego oczekujesz?) .
    Czy nie bedzie dyktatorem, skoro mówi ze demokracja i wybory ze swej natury są złe, to co nam niby proponuje? Bo można co prawda narzekać na demokracje( aka starożytny ludek pnyksowy) ze nie jest idealna, ale nie ma idealnego systemu, a wszystkie pozostałe rozpoczynać do tyranii, dyktatory, monarchii, oligarchii czy rządów filozofów Platona są gorsze.
    W ogóle to dziwi mnie poruszanie się niektórych, w filozoficznym w świecie idei Platona, samo przez się rozumie ze wykonywanie idealnego planu niezależnie jakie stronnictwo by nie stanowił, w nieidealnym świecie powieść się nie może. Ergo pewnie najskuteczniejszym systemem byłby mieszanka w odpowiednich proporcjach wszystkich możliwych acz pewnie nieosiągalnym, a nie tam liberalizm w stylu XIX wieku bez żadnych praw pracownika z wszechwładza fabrykanta( tak nielubiany przez korwina komunizm jest po prostu dzieckiem liberalizmu i rewolucji przemysłowej)
    A to ze Afrykanie nie biorą udziału w jakiś tam zawodach dla niepełnosprawnych, sprzyja temu za są silniejsi(kult siły i idealności coś mi przypomina pewien system) i nas zapną ?
    a teraz poczytamy sobie co ten korwin wyprodukował mi za obietnice
    1. Dość grabieży podatkowej. Obniżymy i uprościmy podatki, zniesiemy PIT i wprowadzimy dobrowolne ubezpieczenia emerytalne oparte na skutecznym i uczciwym systemie kapitałowym.
    Fajna opcja, jednakże głoszona przez x lat przez wszystkie możliwe partie przed wyborami, a gdy dochodziło do rządzenia, niemożliwa do spełnienia. Co do emerytury to owy system zafunkcjonuje może za 40 lat, a emeryci już teraz potrzebują emerytur, a zobacz sobie ile rocznie polska przeznacza na emerytury i sobie to pomnóż przez 40, gdybyś sprzedał wszystko łącznie z przedsiębiorstwami o strategicznym znaczeniu, kasy by nie starczyło
    2. Wzmocnienie i ochrona rodziny. Uznajemy rodzinę, rozumianą jako związek kobiety i mężczyzny, za podstawę życia społecznego. Nie pozwolimy na ingerencję biurokracji w wychowanie dzieci, przywrócimy rodzicom możliwości decydowania o ich edukacji.
    Gender mnie nie interesuje, Co do wychowania dziecka, punkt to jest trochę bez sensu i nie do końca rozumiem ta korwinową koncepcje, dziecko nie jest własnością rodzica, ma wszelkie niezbywalne prawa człowieka, aczkolwiek przez wiek niektóre upośledzone np prawo wyborcze i np nie może być przed tego rodzica sprzedane, krzywdzone itp a rządy pater familias w iście rzymskim stylu skończyły się jakiś czas temu. Co do edukacji ja jakoś nie odczułem karzącej ręki biurokracji, chyba ze chodzi im o przymus edukacyjny(stąd takie poparcie gimbów?) moim zdaniem niezbędny i obecny w cywilizowanej części europy( jam jest rodowity kujawiak z zaboru pruskiego) od początków XIX wieku, chyba ze popierasz stanowisko cyganów ze edukacja w szkole to zuo
    3. Urzędy dla ludzi, nie dla urzędników. Uprościmy procedury i radykalnie ograniczymy biurokrację. Postawimy na niewielki lecz profesjonalny korpus przyjaznych urzędników. Ograniczymy liczbę ministerstw, agencji rządowych, posłów i senatorów. Wprowadzimy rzeczywistą odpowiedzialność urzędników za podejmowane decyzje.
    Jak wywalicie wszystkie wredne baby z dziekanatu to może uznam ten punkt za stosowny, fakt urzędy są trochę za bardzo spasione, i niektóre niepotrzebne, ale obawiam sie ze wy z kolei przegięcie w druga strone, przynajmniej tak mi się wydaje czytając mądrości ze polska w XVII wieku miała kilka tysiecy urzędników, to teraz tez tyle starczy, nie zważając na pewnie przemiany które miały w międzyczasie miejsce. w sumie aż się dziwie ze nikt jeszcze nie zaproponował objazdowego sądu królewskiego w stylu średniowiecznym.
    4. Uwolnimy energię obywateli. Zniesiemy zakazy i koncesje duszące przedsiębiorczość, zadbamy o stabilność i jednoznaczną interpretację przepisów podatkowych.
    Zbyt ogólnikowe lelum polelum, obecne chyba w każdym programie wyborczym
    5. Zrównoważymy budżet. Nie pozwolimy na dalsze zadłużanie państwa, nie pozwolimy by nasze dzieci i wnuki odziedziczyły po nas jedynie długi.
    W spłacenie długów nie wierze, podobnie jak spłacenie długów wszelkich najbardziej rozwiniętych państw świata, które nie posiadają jakiś znacznych zasobów surowców o znaczeniu strategicznym, mozna co najwyżej zadłużać się z głowa i czynić wszystko żeby opłaty za obsługę długu, a własnie one się liczą najbardziej, nie były zbyt wielkie dla kraju.
    6. Wolny internet, wolne stadiony, wolny obywatel. Nie godzimy się na cenzurę sieci, zamykanie stadionów, traktowanie wszystkich jak potencjalnych przestępców. Swobodę krytyki władzy uznajemy za fundamentalne prawo obywateli.
    Ja jakoś nie czuje się niewolnym człowiekiem(wolny internet rly? hasło ala chiny), ale może żyjemy w innym kraju.
    7. Zapewnimy ochronę praw nabytych obywateli, w szczególności emerytów. Środki pozyskane z uczciwej prywatyzacji majątku narodowego przeznaczymy w całości na finansowanie zobowiązań systemu emerytalnego. Dokonamy jak najszybciej sprawiedliwej reprywatyzacji i uregulujemy stosunki własnościowe
    Nie starczy kasy.
    8. W polityce zagranicznej będziemy się kierowali rachunkiem korzyści i strat, a nie sympatiami i antypatiami. Skończymy z bezmyślnym podporządkowaniem naszego kraju brukselskim biurokratom. Będziemy dążyć do przywrócenia Unii Europejskiej jej pierwotnego sensu jako obszaru wolnego handlu i swobodnego przemieszczania się obywateli, bez instytucjonalnej nadbudowy i biurokratycznych absurdów.
    Chcieć to wy se możecie, my nie jesteśmy jakieś imperium gospodarcze żebyśmy mogli decydować o całości unii Europejskiej, a wyjście z UE uczyni nas kraj jakąś zieloną wyspą? Coś nie wydaje mi się, a wszelka kasa która płynie do nas, jednak powoli wpływa in plus na nasz kraj, może za 50 lat dogonimy resztę, a tak będziemy druga Białorusią całkiem odizolowaną od wszelkich rynków i nic nie znaczącą
    9. Zwiększymy rolę samorządów lokalnych, zapewnimy prawdziwą autonomię wszystkich regionów, upraszczając jednocześnie strukturę samorządową. Nie dopuścimy jednak, by przepisy ustanawiane przez samorządy miały pierwszeństwo przed prawem państwowym. Autonomia nie oznacza suwerenności. Wszelkie próby kwestionowania jedności państwa będą ostro zwalczane.
    Korwinowi nie pomyliły się kraje? My nie USA i wojny sensacyjnej tez ostatnio nie mielimy, chyba ze Korwin robi ze strachu na widok RAŚ
    10. Zadbamy o bezpieczeństwo obywateli. Zracjonalizujemy system kar za przestępstwa - kary będą adekwatne do czynu, będą przede wszystkim uwzględniać interes pokrzywdzonego. Będziemy dążyć do przywrócenia kary śmierci dla morderców. Zadbamy o właściwe finansowanie policji. Służby specjalne, zamiast prześladować kibiców i krytyków władzy, będą służyły walce z terroryzmem i ochronie żywotnych interesów państwa.
    Tylko mam nadzieje ze nie tak jak Teksasie, gdzie jakoś dziwnie wysoka jest liczba skazywanych na kare smierci, jak i niewinnie skazanych na ta kare, bo sorry ja oczekuje wykonanie kary na kimś takim jak brevik tj całkowicie niereformowalny pipol do którego winny nie ma wątpliwości i ja nie okrutnik, szybkie powiszenie na długim sznurze najlepsze, a nie jakieś zastrzyki dla ludzi którzy maja rozwalone żyły, albo ze środek nie działa itp), a nie za 30 przypadkowych ludzi z ulicy, po procesie poszlakowym, skażę mnie na śmierć, bo prokurator był lepszy od mojej papugi. Finansowanie policji mozna zwiększyć o ile bedzie kasa, a jej magicznego przybycia Korwin nie wyjaśnił, żeby chłopaki chociaz sobie postrzelali na strzelnicy, ale nie robić państwa policyjnego. Co do państwa które represjonuje biednych kibiców buahahaha, sorry mamy głaskać kiboli z maczetami co robią brudy na stadionach? Jakimś dziwnym rządzeniem losy na żużlu się nie leja, w siatkówce tez i jakoś od kibiców tych sportów nie ma skarg na złą policje Co do krytyków władzy, czujesz się prześladowany ?

Cześnik Awatar NexaT
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    7
    Nie ma czegos takiego jak marnowanie głosu.
    Jest, sam głosujesz tylko po to, aby wykazać swoje "niezadowolenie". W takim wypadku lepiej w ogóle nie głosować, niż zagłosować na partie bez pomysłu.

Korwin tez był w sejmie i to w krytycznym momencie przemian(mucha z polskiego zoo pozdrawia) i jakoś nie uczynił nam raju na ziemi.
    On przedstawił uchwałę lustracyjną, on bronił lumpexów, on złożył wniosek ustawy o nieprzyjmowaniu budżetu z deficytem. Nie interesowałem się za bardzo jego pobytem w sejmie, ale dzięki tym trzem rzeczom zrobił więcej od 90% posłów. Być może było tego więcej, postaram się poszukać.

Czy nie bedzie dyktatorem, skoro mówi ze demokracja i wybory ze swej natury są złe, to co nam niby proponuje?
    Nie będzie nim na 101%. Pisałem już wcześniej dlaczego, a teraz mogę dodać, że póki jesteśmy w Unii to ona raczej nie pozwoli na rządy dyktatora.

Prawie idealny ustrój to chyba republika z systemem prezydenckim. Czyli zwiększenie uprawnień dla prezydenta, który powinien być najważniejszą osobą w państwie. (nie mylić z monarchią) Obecnie w naszym ustroju to premier ma większą władze od prezydenta, ale to i tak jest taka popierdówka. Albo dajemy wszystkim władzy po równo, albo przechylamy szale bardziej w stronę jednej osoby.

No i oczywiście powinno się porzucić system socjalistyczny i dać większą swobodę dla obywateli.
    W końcu jak mamy szaleć to szaleć. Wprowadźmy podatek 100%, niech państwo opłaca za nas wszystko i będzie żyło się dobrze. (oczywiście żartuje, to byłaby katastrofa)

Co do emerytury to owy system zafunkcjonuje może za 40 lat, a emeryci już teraz potrzebują emerytur, a zobacz sobie ile rocznie polska przeznacza na emerytury i sobie to pomnóż przez 40, gdybyś sprzedał wszystko łącznie z przedsiębiorstwami o strategicznym znaczeniu, kasy by nie starczyło

No niestety. JKM mówi o wprowadzeniu składek na emerytury. Nie jest to takie sci-fi, skoro po dojściu do władzy zamierza drastycznie obniżyć podatki. Nie zaprzeczam, że przez pierwsze miesiące byłby istny chaos, ale później mielibyśmy rozwijać się w tempie 10% rocznie. - to już słowa byłego wiceprezesa NBP, pana Krzysztofa Rybińskiego. (ekonomista)

Co do wychowania dziecka, punkt to jest trochę bez sensu i nie do końca rozumiem ta korwinową koncepcje, dziecko nie jest własnością rodzica, ma wszelkie niezbywalne prawa człowieka, aczkolwiek przez wiek niektóre upośledzone np prawo wyborcze i np nie może być przed tego rodzica sprzedane, krzywdzone itp a rządy pater familias w iście rzymskim stylu skończyły się jakiś czas temu.

Nie wiem o co ci tutaj chodzi.

Z samą edukacją też średnio się zgadzam z Korwinem. Według mnie podstawówka powinna być jednak obowiązkowa, żeby nie chodzili po mieście sami analfabeci, ale w końcu... dużo geniuszy tego świata uczyło się bez szkoły.
    Gimnazjum dla mnie może być nawet nieobowiązkowe. Byłem i wiem co się tam dzieje. Większość uczniów to śmierdzące lenie, które przeszkadzają na lekcjach i wychodzą ze średnią 2+. Jeśli mają tam siedzieć i nic nie robić, to niech zostaną w domu. Jeśli plan KNP by się sprawdził, to na bezrobociu by raczej nie wylądowali, bo w świecie Korwina - kto nie pracuje, ten nie je. Siłą rzeczy musieliby iść do pracy. Lepiej żeby już po podstawówce ci mniej zdolni i leniwi kształcili się w kierunkach zawodowych, niż chodzili żeby tylko chodzić do gimnazjum.

W spłacenie długów nie wierze, podobnie jak spłacenie długów wszelkich najbardziej rozwiniętych państw świata, które nie posiadają jakiś znacznych zasobów surowców o znaczeniu strategicznym, mozna co najwyżej zadłużać się z głowa i czynić wszystko żeby opłaty za obsługę długu, a własnie one się liczą najbardziej, nie były zbyt wielkie dla kraju.

Spłacenie obecnego zadłużenia wymagałoby kilkudziesięciu, jak nie więcej lat. W tamtym cytacie nie widzę nic o całkowitym spłaceniu go, a jedynie o tym, że przestaniemy go dalej powiększać.

Ameryka ma obecnie dług w wysokości ok. 2 bilionów.

Ja jakoś nie czuje się niewolnym człowiekiem(wolny internet rly? hasło ala chiny), ale może żyjemy w innym kraju.

Zamykanie serwisów internetowych ze względu na piractwo jest na porządku dziennym. W sumie dosyć niedawno zamknięto kinomaniak.tv. Chodzi tu raczej o wolność na zasadzie żadnego wtrącania się polityków w ten rejon.

Przypominam też o ustawie ACTA.

Nie starczy kasy.

Skąd pewność?

Chcieć to wy se możecie, my nie jesteśmy jakieś imperium gospodarcze żebyśmy mogli decydować o całości unii Europejskiej, a wyjście z UE uczyni nas kraj jakąś zieloną wyspą? Coś nie wydaje mi się, a wszelka kasa która płynie do nas, jednak powoli wpływa in plus na nasz kraj, może za 50 lat dogonimy resztę, a tak będziemy druga Białorusią całkiem odizolowaną od wszelkich rynków i nic nie znaczącą

W całej Europie do europarlamentu weszli uniosceptycy. Jeśli w takim tempie będzie rosło niezadowolenie, to w następnych wyborach wejdzie ich jeszcze więcej. Nigel Farage od lat wytyka absurdy i błędy UE, ale taka jedna osoba nie może mieć dużego rozgłosu. On sam mówi o tym, że wyprowadzi UK z tej organizacji.

Jeśli lewicowcy w UE będą mieli realną opozycje, to na pewno coś się zmieni.

Korwinowi nie pomyliły się kraje? My nie USA i wojny sensacyjnej tez ostatnio nie mielimy, chyba ze Korwin robi ze strachu na widok RAŚ

To w sumie jest całkiem ciekawy pomysł. Np. mówiąc o polskich szpitalach. W każdym rejonie są inne potrzeby, więc szpitale nigdy nie będą efektywne w 100%. Gdyby zrobić z województw autonomiczne jednostki, (na wzór USA) to one same wiedziałyby na co jest największe zapotrzebowanie w regionie, przez co myślę, że wyglądałoby to lepiej.

Mimo wszystko sprywatyzowanie byłoby jeszcze lepsze.

Stolnik
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    3
    Otrzymał 30 podziękowań w 21 postach
    Mimo wszystko sprywatyzowanie byłoby jeszcze lepsze.
    Matko z córką....sprywatyzowanie nic tu nie da. Może i skróci kolejki, ale tylko dlatego, że nikogo nie będzie stać na leczenie! Tu trzeba rozsądnego zarządzania mamoną, coś jak kasa chorych, która była zanim te czerwone buraki z SLD wprowadzili NFZ.
    zamykanie serwisów internetowych ze względu na piractwo jest na porządku dziennym.
    Autorzy mają do tego pełne prawo gdy użytkownicy nielegalnie rozprowadzają programy, filmy, gry etc

Gimnazjum dla mnie może być nawet nieobowiązkowe. Byłem i wiem co się tam dzieje. Większość uczniów to śmierdzące lenie, które przeszkadzają na lekcjach i wychodzą ze średnią 2+. Jeśli mają tam siedzieć i nic nie robić, to niech zostaną w domu.
    Ok, tylko jaką pracę znajdzie ktokolwiek z wykształceniem podstawowym? Powtórzę, tu trzeba reformy, a nie likwidowanie.
    Znowu pojawia się teza, ale już żadnych argumentów na potwierdzenie. Stąd wnioskuję, że to jest po prostu bzdura.
    Czyli zwiększenie uprawnień dla prezydenta, który powinien być najważniejszą osobą w państwie.
    A po kiego grzyba jeszcze prezydent ma się mieszać w ustawodawstwo?

Nie jest to takie sci-fi, skoro po dojściu do władzy zamierza drastycznie obniżyć podatki.
    Rozumiem, że potem kasę na cokolwiek do dostaniemy od Mikołaja?

Jest, sam głosujesz tylko po to, aby wykazać swoje "niezadowolenie". W takim wypadku lepiej w ogóle nie głosować, niż zagłosować na partie bez pomysłu.
    Czyli - stosując tą definicję - można wywnioskować, że głos dany na KNP to głos zmarnowany. Jak inaczej nazwać w ogóle ich całe srututu programowe? Walić na lewo i prawo obietnicami obniżenia podatków to sobie też mogę, pytanie tylko czy wiedzą skąd będziemy brać mamonę na inwestycje państwowe oraz czy są za tym jakieś sensowne argumenty, które uzasadnią, że jednak warto i można bez konsekwencji obniżyć podatek/ki.
    Szanuj swój język - Mów po POLSKU!

Podkomorzy Awatar Dagorad
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    5
    Otrzymał 87 podziękowań w 65 postach
    Matko z córką....sprywatyzowanie nic tu nie da. Może i skróci kolejki, ale tylko dlatego, że nikogo nie będzie stać na leczenie! Tu trzeba rozsądnego zarządzania mamoną, coś jak kasa chorych, która była zanim te czerwone buraki z SLD wprowadzili NFZ.
    Problem nie tylko w zarządzaniu mamoną. Akcje w stylu "odsyłanie od lekarza do lekarza bez celu" są na porządku dziennym. W Polsce dochodzi do takich patologii że chwilami faktycznie lepiej byłoby chyba to wszystko częściowo sprywatyzować, a kasę jakoś rozsądnie oddać potrzebującym leczenia którym prędzej by przysługiwało. Nawet jeżeli tymczasowo zwiększyłoby to zadłużenie to w perspektywie długoterminowej i tak można by wyjść na plus, podobnie zresztą jest z emeryturami itd. No ale nikt się tego nie podejmie bo ryzyko byłoby duże a nasze społeczeństwo zbyt zajęte jest wojenkami politycznymi o pietruszkę żeby zrozumieć że pewne kroki są niezbędne. No i KNP kompletnie się do takich reform nie nadaje co pokazuje ich program, zwyczajnie ich założenia sprawiłyby że i tak trudne reformy stałyby się samobójczymi. Nie trudno też sobie wyobrazić dziesiątki programów pod tytułem "kiedyś to by wyleczyli od ręki a teraz człowieku umieraj", media już by się postarały żeby znaleźć dziury i przykłady aby wszystko zdyskredytować. Problem więc nie tylko w rządzących ale też w społeczeństwie.

Cześnik Awatar NexaT
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    7
    Matko z córką....sprywatyzowanie nic tu nie da. Może i skróci kolejki, ale tylko dlatego, że nikogo nie będzie stać na leczenie!
    Większych bzdur nie czytałem. Kogo nie będzie stać? Ludzie teraz opłacają NFZ, a nie rzadko i tak chodzą do prywaciarza, bo jest o wiele szybciej.
    Jeśli obniży się podatki i zwolni ze składek na NFZ, to będziemy mieć jeszcze więcej pieniędzy. Dlaczego sądzisz, że wtedy na prywatne leczenie nie byłoby nas stać?

Ok, tylko jaką pracę znajdzie ktokolwiek z wykształceniem podstawowym? Powtórzę, tu trzeba reformy, a nie likwidowanie.
    Znowu pojawia się teza, ale już żadnych argumentów na potwierdzenie. Stąd wnioskuję, że to jest po prostu bzdura.
    Jaką prace znajdzie osoba z wykształceniem wyższym i zerowym doświadczeniem? Bardzo słabą, jeśli nie będzie miała głowy na karku. Tak samo jest z wykształceniem podstawowym. Jeśli ktoś potrafi myśleć, to dorwie jakąkolwiek prace.
    Nie wiem czy czytałeś uważnie, ale napisałem, że lepiej odpuścić gimnazjum jeśli nie mamy talentu do nauki i spełniać się w kierunku zawodowym. Ew. można byłoby zrobić właśnie reformę, gdzie już w młodszym wieku moglibyśmy iść do szkoły, która uczy zawodu.

Rozumiem, że potem kasę na cokolwiek do dostaniemy od Mikołaja?
    Obniżka podatków nie równa się zmniejszeniu wpływów do budżetu państwa.

Jak inaczej nazwać w ogóle ich całe srututu programowe? Walić na lewo i prawo obietnicami obniżenia podatków to sobie też mogę, pytanie tylko czy wiedzą skąd będziemy brać mamonę na inwestycje państwowe oraz czy są za tym jakieś sensowne argumenty, które uzasadnią, że jednak warto i można bez konsekwencji obniżyć podatek/ki.
    Wiedzą, ale ty się nie dowiesz jak chcą to zrobić, bo nie obejrzałeś żadnego wystąpienia członka tej partii.

Taka ciekawostka: partia KNP wygrała wybory poza granicami naszego kraju. Jak myślicie, dlaczego?

Strona 48 z 127 PierwszyPierwszy ... 3846474849505898 ... OstatniOstatni