Ale, nie niemożliwe. Powinni zablokować możliwość takiego mezaliansu.
Wersja do druku
Ale, nie niemożliwe. Powinni zablokować możliwość takiego mezaliansu.
Źle mnie zrozumiałeś, boje sie nie o rozmiar i ilość prowincji, a o to, ze zamiast zrobic 100 prowincji z terenami bretonii, imperium, kislevu , chaosu , krasnoludów , orkowow i arabii to dostaniemy 100 prowincji na dużo mniejszym kawałku mapy przez co bedzie dużo mniej zróżnicowania, z tego co ty napisałeś, wnioskuje, ze chodzi nam o to samo . :)
Sojuszu?! Ja nie kojarzę nawet PON-a, czy jakiegokolwiek innego traktatu :D Jaki sojusz, jak krasnoludy mają wbudowana w psychikę nienawiść do zielonoskórych... za sam fakt, że są krasnoludami ;) A żeby było śmieszniej Wielka Księga Uraz daje pobliskim krasnoludom nienawiść do wszystkich wrogów.
Pomijam fakt że Orkowie nie znają takiego pojęcia jak dyplomacja :D, raczej funkcjonują na zasadzie im więcej wrogów do pobicia tym większa chwała,zabawa i sława
Ależ znają. Waaaagh! i albo reszta zielonych przyłącza się do hordy albo ginie stawiając jej opór, ale wybór ma :D
Cechy orkowego dyplomaty:
- topór przekonania +2 do wpływów - ten nietypowy oręż dyplomacji pozwala łatwiej i skuteczniej przekonywać politycznych oponentów
- zna wiele języków -2 do wpływów - posiadanie języków swych wrogów nie sprawia, że sam potrafi się nimi posługiwać
- gobliński służący +1 do wpływów - ten mały pomocnik nie tylko spełni każdą zachciankę swojego pana, ale potrafi także dostarczyć wielu cennych informacji
- silna pięść +1 -1 do wpływów - niekiedy wystarczy trzasną ręką w stół, by przekonać kogoś do swojej racji, jednak w przypadku krasnoludów czy elfów takie zachowanie może skończyć się źle
:lol2:
E, jakby nie patrzeć to nie takie głupie :mrgreen: Tylko, że nie wiem, czy to się sprawdzi, bo od Rome II dalej nie ma już dyplomatów na mapie kampanii, tylko jest tryb dyplomacji, a tam już szanse na sukces zależą od tego, co zrobimy. Przy okazji zmieniłbym na typową orkową ortografię :lol2:
Nie wiem czy wszyscy to zauważyli, ale w najnowszym Humble Bundle sygnowanym logiem Total War w progu dolarowym znajduje się mapa z Warhammer TW. Dla osób nieposiadających tego bundla wrzuciłem tą mapkę na stronkę http://sendfile.es/pokaz/496282---XGym.html Mapka waży ok. 42 mb :)
Mnie ciekawi jedna rzecz. Król krasnali na screenach z tej bitwy historycznej jest na tej swojej lektyce. Jak to będzie działać jak zginą wszyscy z jego ochrony i zostanie król, i czterech ziomków go niosących? Po ataku na nich zginą wszyscy czy jak? Opuszczą króla i będą z niego walczyć? Król będzie walczyć? Jak będzie na lektyce to będzie walczyć? Używać lektyki jak wierzchowca? Czy jak jeden żołnierz zginie to król zleci z tej lektyki? Fajnie by to wyglądało, taki krasnal raz się drze, a w następnym momencie kula się na ziemię. Otrzepuje się i zaczyna walić wrogów książką po głowie :PTą animacje można fajnie zrobić :)
Interesuje to jak będą działać ci bohaterowie. Czy to będzie coś jak agenci w Romku 2 tylko, że na polu bitwy też będą walczyć czy bardziej tacy gienkowie. No i oczywiście czy armie będą mogły poruszać się bez gienków(dla mnie to obojętne ale miło mieć taką opcję).