Strona 61 z 267 PierwszyPierwszy ... 1151596061626371111161 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 601 do 610 z 2664

Wątek: Dyskusja ogólna o Total War: Warhammer

Szambelan Awatar chochlik20
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    292
    Otrzymał 482 podziękowań w 340 postach
    Ale, nie niemożliwe. Powinni zablokować możliwość takiego mezaliansu.
    Przepis na idealną kawę:

Grafik: Co to za lura!? Kawa powinna być czarna, mocna, ostra i aromatyczna. Zrób mi drugą.

Tytus: Rozkaz! Kawa powinna być czarna… Carbo medicinalis, czyli węgiel drzewny powinien ją doczernić. …mocna… Czy może być coś mocniejszego od spirytusu 95%? …ostra i aromatyczna… Reszty dokona papryka, pieprz, jodyna i… dezodorant „Brutal”.
    Grafik: O, teraz to jest kawa! To mnie postawi na nogi!
    Tytus: Szkoda, że nie dodałem jeszcze dynamitu.

Księga XVI

Chłop Awatar sebus12321
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    0
    Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
    Źle mnie zrozumiałeś, boje sie nie o rozmiar i ilość prowincji, a o to, ze zamiast zrobic 100 prowincji z terenami bretonii, imperium, kislevu , chaosu , krasnoludów , orkowow i arabii to dostaniemy 100 prowincji na dużo mniejszym kawałku mapy przez co bedzie dużo mniej zróżnicowania, z tego co ty napisałeś, wnioskuje, ze chodzi nam o to samo .

Asuryan
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez Arroyo Zobacz posta
    A tym bardziej, że nie kojarzę żadnego sojuszu Orków z Krasnoludami.
    Sojuszu?! Ja nie kojarzę nawet PON-a, czy jakiegokolwiek innego traktatu Jaki sojusz, jak krasnoludy mają wbudowana w psychikę nienawiść do zielonoskórych... za sam fakt, że są krasnoludami A żeby było śmieszniej Wielka Księga Uraz daje pobliskim krasnoludom nienawiść do wszystkich wrogów.

Szambelan Awatar Il Duce
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    163
    Otrzymał 384 podziękowań w 264 postach
    Pomijam fakt że Orkowie nie znają takiego pojęcia jak dyplomacja , raczej funkcjonują na zasadzie im więcej wrogów do pobicia tym większa chwała,zabawa i sława
    Keep your friends rich and your enemies rich and wait to find out which is which.

Asuryan
    Gość
    Ależ znają. Waaaagh! i albo reszta zielonych przyłącza się do hordy albo ginie stawiając jej opór, ale wybór ma

Dowódca 101. Powietrznodesantowej Awatar Arroyo
    Tournaments Joined
    1
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 490
    Otrzymał 1 041 podziękowań w 702 postach

Chcesz się czegoś dowiedzieć na temat Warhammer Fantasy, gdy wychodzi Total War: Warhammer, a nie znasz uniwersum? Zajrzyj TUTAJ.
    II Miejsce w turnieju Jesień Średniowiecza IV, uczestnik fazy pucharowej w Mistrzostwach Polski Rome II 1vs1.
    "Braki w Total War'ach to pół biedy. Gorzej, jeśli ktoś uważa taki stan gry za pełną wersję" ~ Arroyo

Szambelan Awatar chochlik20
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    292
    Otrzymał 482 podziękowań w 340 postach
    Cytat Zamieszczone przez Asuryan Zobacz posta
    Ależ znają. Waaaagh! i albo reszta zielonych przyłącza się do hordy albo ginie stawiając jej opór, ale wybór ma
    Cechy orkowego dyplomaty:
    - topór przekonania +2 do wpływów - ten nietypowy oręż dyplomacji pozwala łatwiej i skuteczniej przekonywać politycznych oponentów
    - zna wiele języków -2 do wpływów - posiadanie języków swych wrogów nie sprawia, że sam potrafi się nimi posługiwać
    - gobliński służący +1 do wpływów - ten mały pomocnik nie tylko spełni każdą zachciankę swojego pana, ale potrafi także dostarczyć wielu cennych informacji
    - silna pięść +1 -1 do wpływów - niekiedy wystarczy trzasną ręką w stół, by przekonać kogoś do swojej racji, jednak w przypadku krasnoludów czy elfów takie zachowanie może skończyć się źle

Przepis na idealną kawę:

Grafik: Co to za lura!? Kawa powinna być czarna, mocna, ostra i aromatyczna. Zrób mi drugą.

Tytus: Rozkaz! Kawa powinna być czarna… Carbo medicinalis, czyli węgiel drzewny powinien ją doczernić. …mocna… Czy może być coś mocniejszego od spirytusu 95%? …ostra i aromatyczna… Reszty dokona papryka, pieprz, jodyna i… dezodorant „Brutal”.
    Grafik: O, teraz to jest kawa! To mnie postawi na nogi!
    Tytus: Szkoda, że nie dodałem jeszcze dynamitu.

Księga XVI

Dowódca 101. Powietrznodesantowej Awatar Arroyo
    Tournaments Joined
    1
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 490
    Otrzymał 1 041 podziękowań w 702 postach
    Cytat Zamieszczone przez chochlik20 Zobacz posta
    Cechy orkowego dyplomaty:
    - topór przekonania +2 do wpływów - ten nietypowy oręż dyplomacji pozwala łatwiej i skuteczniej przekonywać politycznych oponentów
    - zna wiele języków -2 do wpływów - posiadanie języków swych wrogów nie sprawia, że sam potrafi się nimi posługiwać
    - gobliński służący +1 do wpływów - ten mały pomocnik nie tylko spełni każdą zachciankę swojego pana, ale potrafi także dostarczyć wielu cennych informacji
    - silna pięść +1 -1 do wpływów - niekiedy wystarczy trzasną ręką w stół, by przekonać kogoś do swojej racji, jednak w przypadku krasnoludów czy elfów takie zachowanie może skończyć się źle

E, jakby nie patrzeć to nie takie głupie Tylko, że nie wiem, czy to się sprawdzi, bo od Rome II dalej nie ma już dyplomatów na mapie kampanii, tylko jest tryb dyplomacji, a tam już szanse na sukces zależą od tego, co zrobimy. Przy okazji zmieniłbym na typową orkową ortografię

Chcesz się czegoś dowiedzieć na temat Warhammer Fantasy, gdy wychodzi Total War: Warhammer, a nie znasz uniwersum? Zajrzyj TUTAJ.
    II Miejsce w turnieju Jesień Średniowiecza IV, uczestnik fazy pucharowej w Mistrzostwach Polski Rome II 1vs1.
    "Braki w Total War'ach to pół biedy. Gorzej, jeśli ktoś uważa taki stan gry za pełną wersję" ~ Arroyo

Łowczy
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    32
    Otrzymał 27 podziękowań w 17 postach
    Nie wiem czy wszyscy to zauważyli, ale w najnowszym Humble Bundle sygnowanym logiem Total War w progu dolarowym znajduje się mapa z Warhammer TW. Dla osób nieposiadających tego bundla wrzuciłem tą mapkę na stronkę http://sendfile.es/pokaz/496282---XGym.html Mapka waży ok. 42 mb

10. Następujących 2 użytkowników podziękowało smooqu za ten post:

Podczaszy Awatar Kobrax
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    43
    Otrzymał 57 podziękowań w 38 postach
    Mnie ciekawi jedna rzecz. Król krasnali na screenach z tej bitwy historycznej jest na tej swojej lektyce. Jak to będzie działać jak zginą wszyscy z jego ochrony i zostanie król, i czterech ziomków go niosących? Po ataku na nich zginą wszyscy czy jak? Opuszczą króla i będą z niego walczyć? Król będzie walczyć? Jak będzie na lektyce to będzie walczyć? Używać lektyki jak wierzchowca? Czy jak jeden żołnierz zginie to król zleci z tej lektyki? Fajnie by to wyglądało, taki krasnal raz się drze, a w następnym momencie kula się na ziemię. Otrzepuje się i zaczyna walić wrogów książką po głowie Tą animacje można fajnie zrobić
    Interesuje to jak będą działać ci bohaterowie. Czy to będzie coś jak agenci w Romku 2 tylko, że na polu bitwy też będą walczyć czy bardziej tacy gienkowie. No i oczywiście czy armie będą mogły poruszać się bez gienków(dla mnie to obojętne ale miło mieć taką opcję).

Strona 61 z 267 PierwszyPierwszy ... 1151596061626371111161 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów