O to ta gwiozda co latała po sejmie w leginsach z tyłkiem na wierzchu, wie dziewczyna jak się ubrać "P.... jeansy, noś leginsy" :clap: :lol2:
Wersja do druku
O to ta gwiozda co latała po sejmie w leginsach z tyłkiem na wierzchu, wie dziewczyna jak się ubrać "P.... jeansy, noś leginsy" :clap: :lol2:
Ze strony posła PiS-u porównanie obecnej armii polskiej do tej z 39r. Nie wiem, czy interesujesz się militariami czy też nie, ale nie chce mi się rozpisywać za bardzo na ten temat, ale tak w skrócie. Mieliśmy wówczas dwa razy większe terytorium co za tym idzie nasze zdolności mobilizacyjne były większe, mieliśmy fabryki, które pracowały na potrzeby polskiego wojska - gdzieś mam chyba nawet rozpiskę. Po drugie - nawet rozbudowa polskiej armii - wojsk lądowych, powietrznych, marynarki nie zatrzyma potencjalnego agresora jakim może być Rosja. Po trzecie - zwyczajnie nas nie stać! Na papierze ładnie wygląda duża armia, ale z czego będziesz płacił żołd? Z czego opłacisz paliwo, amunicję do tego? Nie mówię już o 380 000 ochotnikach - 380 powiatów w Polsce x 1000 ochotników, za sprzęt, wyszkolenie zapłaci również państwo. A jeszcze trzeba by wyasygnować co kilka lat ogromne środki na modernizację tego wszystkiego.
Ze strony członka KORWiN - "nasz kandydat na prezydenta w swoim programie ma liczną, silną, polska armię" - niech sobie pani Zajączkowska sprawdzi co może prezydent, po drugie - ich kandydat na prezydenta ma taki sam program jak program partii :D
1) W parlamencie UE Korwin nie ma żadnej władzy. Może jedynie wytykać błędy tej organizacji i tak robi. Należy do mniejszości jeśli chodzi o głoszone poglądy w Brukseli i na pewno każdy go zna.Cytat:
1) Ja się nie pytam o innych europosłów tylko o obecnego. Teksty w stylu a co kto zrobił jako odpowiedź jest niepoważna i oznacza ucieczkę przed odpowiedzią lub zamaskowanie jej braku. Zresztą słówka takie jak ,,lol'' czy ,,śmiecham'' raczej mi uświadamiają iż nie mam za dyskutanta osoby dojrzałej. Walczyć z Unią ok ale gdyby to była jeszcze walka konstruktywna. A ostatnie sarkastyczne zdanie napisałbym gdzie możesz je sobie wsadzić ale wisi nade mną miecz Pampy :).
2) Potrzeby narodu polskiego: bezpieczeństwo wewnętrzne i zewnętrzne,zreformowanie instytucji sądownictwa,służby zdrowia,ZUS i tym podobnych, zreformowanie systemu szkolnictwa,przeanalizowanie i wypracowanie rozwiązań dla gałęzi gospodarki i przemysłu (rolnictwo,górnictwo i inne),walka z bezrobociem a przy tym rozszerzenie miejsc pracy oraz ułatwienie jej zdobycia. Do tych wszystkich potrzeb wasz Korwin niestety ale nic nie wniósł (żadnej rozsądnej propozycji chociażby).
Jeśli według ciebie jego wypowiedzi nie są konstruktywne, to też nie mam z tobą o czym dyskutować. Korwin mówił o zniesieniu płacy minimalnej, ale go wyśmiali - jak mniemam według ciebie to zła opcja? Idź lepiej przejrzyj kilka jego wystąpień, zanim zaczniesz tutaj pisać o tym, że ktoś jest niekonstruktywny.
2) Która z tych potrzeb jest/była realizowana przez PO?
Moje oczy krwawią, jak czytam, że Korwin nic nie wniósł do życia politycznego.
Będę pisał co mi się podoba, póki nie łamię regulaminu, także nadal śmiecham.
Nie wiem dlaczego, ale ty wyglądasz na taką osobę, która nie chce zmian, bo przecież nic się nie zmieni. Obecni posłowie kradną, to przecież nowi też będą. Obecni działają na niekorzyść państwa, to kolejni też tacy będą.Cytat:
No tak, między nowymi nie będzie :rolleyes:
To straszne jak Polacy przyzwyczaili się do dymania w tylną część ciała.
Obecny sejm to postkomunistyczne odpadki i trudno byłoby o takie układy jakie panują obecnie. Zwłaszcza jak w kolejnych latach widzi się tylko wymianę stołków i granie dobry i złych przed wyborami, a później przez kolejne 4 lata wszystko gaśnie.
Jak dzisiaj przeczytałem o tym, że Polacy mają płacić ofiarom Holocaustu bo nasz kochany sejm to przegłosował, to mnie krew zalewa. (aż dwie osoby były przeciw - opozycja w sejmie)
Nie powiem kim trzeba być, żeby "wyrosnąć" z poglądów. Palikotem?Cytat:
Jakby nie patrzeć powinna, bo Korwin powinien mieć stałą liczbę poparcia, a tak wygląda na to, że z niego się wyrasta.
Pragnę przypomnieć, że na KNP nie głosowali ludzie świeżo po 18-stce. Jest masa ludzi starszych popierających tą partię, więc daj sobie spokój z tym argumentem.
Byłem na tyle miły, że nie napisałem kolejnego postu z prośbą o wskazanie konkretnej minuty w tym godzinnym programie - obejrzałem cały. Straciłem godzinę życia i nie wiem co miałeś na myśli.Cytat:
Będziesz taki uprzejmy i wskażesz mi fragment o który ci chodzi?
Nie widać ich, bo nie są pokazywane. Trudno im się wybić, skoro media manipulują sondażami, a Polacy gówno znając się na polityce głosują wedle tego, kto góruje w sondażach. (odsyłam do filmików, które wrzuciłem we wcześniejszym poście)Cytat:
I nadal będą głosować, bo małych partii nie widać i nie słychać. Niedługo KNP odejdzie w niebyt i tylko Korwin pozostanie. Czemu?? Bo jak coś powie to każda stacja to transmituje, a ludzie mają ubaw.
Ludzie mają ubaw - ja mam ubaw z was. Korwin i członkowie partii są często zapraszani do TV (Polsat), ponieważ zapewniają oglądalność. Nie z powodu tego, że są kontrowersyjni, a z tego, że oglądają to wyborcy tej partii. Inne wystąpienia nie mają takiej popularności, bo i osoby debatujące są nudne i mało znane. (gdzie ci wyborcy PO, SLD, PSL?)
Ubaw to ja bym miał, gdyby Kopacz albo Tusk z kimś debatowali. (np. Bosakiem albo Wiplerem) Wtedy by się cała Polska pośmiała, ale po co oni mają debatować, skoro gówno robiąc i niszcząc kraj nadal mają grubo ponad 30% poparcia.
Za co mają się reklamować? Przypominam ci, że partie które są w sejmie dostają pieniądze na swoją reklamę. Idzie to w miliony!Cytat:
Pójdą głosować jak mniejsze partie będą się bardziej reklamować.
KORWiN i wcześniej KNP ma reklamę dzięki internetowi i Korwinowi, który ma spory majątek. Jak mają się wybić małe partie?
Śmiechu ciąg dalszy. Pisanie o tym, jakoby Korwin nie wychodził do ludzi i nie punktował głupot obecnej władzy. Zastanów się co ty w ogóle mówisz.Cytat:
Wystarczyło aby kandydat wyszedł do ludzi i naprzeciw ich problemom, wystarczyło wypunktować grzechy starej władzy i mielibyście kogoś. A tak? Figa z makiem. Skoro nie potrafiliście zaproponować alternatywy i pokazać, że wasze poglądy da się przełożyć w skali mikro to wina też Korwina, którego osoba zniechęca wiele osób. Właśnie przez swoje poglądy prywatne, których nie potrafi przełożyć w sposób normalny, tylko wpada zaraz w złość a później to już można tylko lać ze śmiechu.
https://www.youtube.com/watch?v=A9BWw3k6_cg
To znakomity przykład mądrości ludzi. Frank był bardzo stałą walutą i gdyby nie rząd Szwajcarii, któremu nagle odechciało się trzymać na wodzy ich walutę, to "Polscy frankowicze" wyszliby naCytat:
Myślę, że kredyty hipoteczne w walutach są dobrym przykładem co się dzieje kiedy ludziom da się wybór.
Nawet jeśli teraz niektórzy wpadli w problemy, to co cię to obchodzi? Odczepcie się od obywateli i dajcie im spokój. To nie komuna, żeby wszystko robić za obywatela.
Co się dziwić, że ludzie podejrzewają fałszerstwo kolejnych wyborów?Cytat:
Poczekamy po wyborach, aż znów pojawią się głosy przegranych, że były fałszowane.
Nie ma w tym absolutnie nic dziwnego. Gdybym jednego dnia zobaczył zwycięstwo partii "x", drugiego "y", a trzeciego partii kompletnie z dupy, to też bym nabrał wątpliwości.
Jak to gdzie?! Przecież PODOBNO domagają się. To solidny argument. Adriankowaty - lajkuj i masz argument! :)Cytat:
Gdzież Ty takie bzdury przeczytałeś?
PS. Nie bronisz swojego PełO, któremu najbliżej do twoich poglądów? Wypowiedź Korwina na temat sklepu zobaczę w końcu?
A ty wiesz ile Ci ludzie zyskali wcześniej w stosunku do kredytów w złotówkach? Podejrzewam, że nadal są w lepszej sytuacji niż ludzie co brali kredyty w złotówkach. Do tego bank szwajcarski pewnie obniży w jakiś sposób cenę franka aby nie osłabiać eksportu Szwajcarii. Także trochę Ci nie wyszło.Cytat:
Myślę, że kredyty hipoteczne w walutach są dobrym przykładem co się dzieje kiedy ludziom da się wybór.
NexaT napisałeś dużo,ale wciąż tylko ogólnikami. Dla mnie Korwin to błazen i do tego niebezpieczny. To że takim jak on ma być wygodnie to reszta ma żyć brudzie i znoju jak w wiktoriańskiej Anglii( skoro postuluje powrót do wzorców XIX-wiecznych.)? Wszystko co napisałeś to nowa oprawa dla twych wcześniejszych wypowiedzi. A co do kwestii wieku wyborców Korwina to masz rację,taki oto przykład z mego życia-miałem ja ci w klasie 4 technikum kolegę który lubi Korwina z powodu jego występów telewizyjnych. Podczas wyborów do PE był u dziadków i nie mógł stawić się na głosowanie w swym okręgu,i co zrobił? Chwalił nam się ( mnie,koleżance i koledze) że przekonał dziadka żeby oddał głos na Korwina bo będzie ,, śmiesznie''. I teraz jakie można mieć zdanie o wyborcach Korwina?
PS: Jeśli mi w odpowiedzi napiszesz a co można mówić o wyborcach tej czy tej partii to nie będzie odpowiedź,tylko bezsensowne potwierdzenie braku argumentu wobec postawionego pytania.
Ogólniki zarzuca mi człowiek, który pisze post typowo prowokacyjny, przedstawiający Korwina jako władce totalitarnego. Napisz jeszcze, że ludzie żyliby bez jakichkolwiek praw i wolności pod aparatem przymusu, a mężczyźni mieliby prawo gwałcić kobiety...
https://www.youtube.com/user/KNPvsUE/videos
Proszę - działalność Korwina w parlamencie UE. Co ma robić oprócz głoszenia swoich poglądów i głosowania przeciwko bezsensownym ustawom?
Polecam zmienić towarzystwo z błaznów na normalnych ludzi - może wtedy nie będziesz miał takich sytuacji.
1) A co prawda w oczy kole?Zresztą sam Korwin daje tego przykłady. I nie tylko ja ale i inni pisali o tym jak naprawdę wygląda polityka w wydaniu JKM.To nie ogólniki tylko fakty.
2) Nie zauważyłem aby brano go na serio z tymi jego przemówieniami,więcej wywoływał rozbawienie i to określasz mianem działalności? Rzucenie paru tekstów przez hipokrytę?A na przyszłość: kanał KORWIN VS UE nie jest obiektywnym a przy tym racjonalnym argumentem w dyskusji gdyż sam kanał to raczej pean na cześć JKM oraz promowanie jego akcji niż sprawozdanie z posiedzeń PE, z wystąpieniami tego pana.
3)Dziękuję za radę. Choć przyczepił się nas jak rzep psiego ogona to zakończenie roku zrobiło swoje:).
"Troche" przesadziles z tym terytorium Polski.Ciezko jest sie zgodzic z owczesnie "dwukrotnie" wiekszym obszarem od obecnego.
II RP- 388 634 km²
III RP- 312 679 km²
Jesli chodzi o potencjal ludzki wowczas bylo nas mniej.Chociaz z drugiej strony diabli wiedza jak liczba z roku 2013 ma sie do faktycznego stanu polskiej populacji biorac pod uwage emigracje zarobkowa.Chociaz watpie zeby liczba emigrantow byla tak duza iz by spowodowala ze stan naszego spoleczenstwa bylby nizszy od tego z 1938 roku.Po drugie to nie wielkosc panstwa decyduje o mozliwosci mobilizacyjnej spoleczenstwa lecz tylko i wylacznie jego populacja oraz stan gospodarki.
1938-34,849 mln
2013-38,496 mln
Faktycznie Ewie Zajączkowskiej to pytanie do Sellina nie wyszło.
Ale to jej wyszło wyśmienicie - https://www.youtube.com/watch?v=gKSyirktPtM