Ze strony posła PiS-u porównanie obecnej armii polskiej do tej z 39r. Nie wiem, czy interesujesz się militariami czy też nie, ale nie chce mi się rozpisywać za bardzo na ten temat, ale tak w skrócie. Mieliśmy wówczas dwa razy większe terytorium co za tym idzie nasze zdolności mobilizacyjne były większe, mieliśmy fabryki, które pracowały na potrzeby polskiego wojska - gdzieś mam chyba nawet rozpiskę. Po drugie - nawet rozbudowa polskiej armii - wojsk lądowych, powietrznych, marynarki nie zatrzyma potencjalnego agresora jakim może być Rosja. Po trzecie - zwyczajnie nas nie stać! Na papierze ładnie wygląda duża armia, ale z czego będziesz płacił żołd? Z czego opłacisz paliwo, amunicję do tego? Nie mówię już o 380 000 ochotnikach - 380 powiatów w Polsce x 1000 ochotników, za sprzęt, wyszkolenie zapłaci również państwo. A jeszcze trzeba by wyasygnować co kilka lat ogromne środki na modernizację tego wszystkiego.
Ze strony członka KORWiN - "nasz kandydat na prezydenta w swoim programie ma liczną, silną, polska armię" - niech sobie pani Zajączkowska sprawdzi co może prezydent, po drugie - ich kandydat na prezydenta ma taki sam program jak program partii