Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1267

Wątek: KORWiN i KNP

Widok wątkowy

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Szambelan Awatar chochlik20
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    292
    Otrzymał 482 podziękowań w 340 postach
    Cytat Zamieszczone przez NexaT Zobacz posta
    "To są złodzieje" - czy coś się tutaj nie zgadza, mówi nieprawdę?
    Wszyscy się śmiali do momentu afery taśmowej, wtedy lewica nagle się zamknęła i nie było: Korwin wariat. Teraz sytuacja powraca do normy, bo i afera jest praktycznie zapomniana.
    Ten argument pojawiający się, gdy prowadzone są rozmowy o Polsce i stanie jej gospodarki, energetyce jest lekarstwem na jej uzdrowienie? Po drugie - w tym temacie pojawiło się stwierdzenie, że Korwin kraść nie będzie, bo ma dużo swojej kasy. Równie dobrze mógłbym powiedzieć, że większość polityków również mam jej sporo a mimo to kradną. A Korwin nie będzie lub ludzie z jego otoczenia nie będą tego robić, bo głośno krzyczą, że reszta to złodzieje.

Twierdzisz, że Korwin to populista. Strasznie śmiesznie to brzmi zestawiając to z programem i postulatami innych partii. Jak te lewicowe i postkomunistyczne odłamki chcą uzdrowić ten kraj? Pożyczając 100 milionów Ukrainie, podwyższając wiek emerytalny czy może zatrudniając nowych urzędników?
    JKM wyraźnie i wielokrotnie powtarzał jak chce rządzić, czyli dać wolną wole obywatelom, znieść niepotrzebne podatki i sprywatyzować nierentowne sektory.
    Korwin to populista i większość ludzi to twierdzi, bym złapał się na jego postulaty potrzebowałbym czegoś więcej niż zapewnienia, że jutro będzie lepiej. Równie dobrze mając warsztat mógłbym powiedzieć, że zbuduję rakietę i polecę na księżyc, bo wiem miej więcej co i jak. Właśnie tak widzę, to co mówi Korwin.

Pisze to hasłami, bo nie mam najmniejszej ochoty się nad tym rozpisywać, co czyniłem tutaj wielokrotnie.
    Piszesz to hasłami, bo Koron nic więcej nie mówi oprócz haseł, którymi szafuje dość mocno. Nie ma planu rozpisanego od A do Z, tylko hasła, że uzdrowi wszystko. Nie jeden tak twierdził i figa z tego wyszła.

Mam zdrowe poglądy nie przesiąknięte komunistycznym systemem. Nie obrażam tutaj ludzi starszej daty tylko stwierdzam fakt - żyli w komunie i nadal w niej żyją, gdyż ten system to największa zaraza jaka kiedykolwiek powstała.
    Zgoda, że system komunistyczny to był zaraza, ale ilu masz tych starszych ludzi w kraju. Korwin jarał się ile to ma polubień na fb, od ilu lat startuje w różnych wyborach jako kandydat różnych partii? Gdyby, ludzi chcieliby go wybrać już dawno by to uczynili, a tak widać, że jego poglądy nie odpowiadają większości.

Przepraszam z Ogórkiem. Pisałem to patrząc przez pryzmat sondaży. Zresztą... i tak zapewne będzie miała trzeci wynik w kraju.
    Jedyne dzięki czemu może wygrać to ładna twarz, bo póki co to nawet rada SLD nie zatwierdziła jej kandydatury
    Przepis na idealną kawę:

Grafik: Co to za lura!? Kawa powinna być czarna, mocna, ostra i aromatyczna. Zrób mi drugą.

Tytus: Rozkaz! Kawa powinna być czarna… Carbo medicinalis, czyli węgiel drzewny powinien ją doczernić. …mocna… Czy może być coś mocniejszego od spirytusu 95%? …ostra i aromatyczna… Reszty dokona papryka, pieprz, jodyna i… dezodorant „Brutal”.
    Grafik: O, teraz to jest kawa! To mnie postawi na nogi!
    Tytus: Szkoda, że nie dodałem jeszcze dynamitu.

Księga XVI

2. Użytkownicy którzy uznali post chochlik20 za przydatny: