Pokaż wyniki od 1 do 10 z 3294

Wątek: Filmy

Widok wątkowy

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Szambelan Awatar Gajusz Mariusz
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 067
    Otrzymał 1 057 podziękowań w 710 postach
    No! W końcu dobry film zaliczyłem! Joe. Tytułową postać niby gra Nicolas Cage. Ale w roli głównej występuje zapchlona prowincja południa USA. Takie Stany Zjednoczone B. Cage - oczywiście znowu mamy to samo - zbolała twarz zmęczonego życiem człowieka i gorzoła - fajka - gorzoła - fajka - gorzoła - fajka itd. Z zegarkiem w ręku pierwszy łyk gorzały w niecałe 5 min, włącznie z napisami początkowymi . Niby fabuła jest prosta jak but i domyślamy się co się wydarzy: nikt bez szwanku nie wyjdzie z dramatu. Troszeczkę przydługi, ale do obejrzenia dla kogoś, kto nie oczekuje w każdym filmie ratowania świata przez głównego bohatera. Polecam.

Edit

W nocy zaś obejrzałem może nie jakieś wiekopomne dzieło, ale ciekawy film: These Final Hours. W ziemię uderza kometa. Fala ognia przetacza się przez kulę ziemską. Mieszkańcom Australii pozostało 12 godzin życia. Jak je spędzić?, z kim?, ostra balanga czy we dwoje? Doczekać armageddonu czy skrócić ból oczekiwania nieuchronnego? Osią filmu są przypadkowo splątane losy Jamesa i Rose, ich oczyma widzimy postawy innych. Film mocny, daje do myślenia. Polecam.

Edit

W dzień świąteczny obejrzałem bajkę: Niesamowity Spider-Man 2. Poprzednia część mi się o dziwo podobała, więc i tą obejrzałem. Ogólnie wszystko skrojone w fabułę gatunku. Tylko trochę za dużo eksplozji. Po 45-tej kolejne nie robią wrażenia choćby nie wiem jak fantastyczne były. No ale taki wymóg współczesnego fana komiksowych bohaterów. Inaczej nie zapędzi się go do kina.

Edit

A tym razem coś starszego. Ktoś mi ten film na orgu polecał. Romper Stomper. Rzecz o skinach. Ogólnie film o tym jak śmiecie uważają że wszyscy wokół nich to śmiecie. I to byłoby na tyle, gdyby nie wpleciony stary jak świat dramat w postaci trójkąta. I jeszcze jedno: Russell Crowe 23 lata młodszy. Dla chętnych.
    Ostatnio edytowane przez Gajusz Mariusz ; 05-06-2015 o 16:06

"Będziemy walczyć na plażach, na polach, na ulicach. Będziemy walczyć na wzgórzach. Nigdy się nie poddamy!!!" Winston Churchill
    "Godna śmierć wystarczy za nagrodę."
    "Spartanie nie pytają ilu, tylko gdzie?" Agis II