Ja nie kumam polityki GW. Uśmiercili WFB poprzez End Times i dali Age of Sigmar. Teraz zezwolili na tworzenie gry w klimatach i na zasadach wraz z postaciami kluczowymi dla WFB przez CA. Jest część ludzi która do świata Warhammera dostała się przez moda, inni przez kolegę, inni sami grają figurkami etc. Jeśli nowi poprzez nowego TW napalą się na WFB to ich czeka niespodzianka. Bo AOS to już nie WFB >? zgadzam się?. Tam już są inne zasady, historia etc. Tu widać z mapy, postaci, starą edycje 8. I tu się pojawia moje pytanie, jaki to ma sens?. Chyba że któryś tam dodatek da nam Space Marine z młotkami, no bo byli tak bardzo potrzebni w tym świecie. Jeśli się ktoś orientuje, to czy w End Times Thorgrim Grudgebearer ginie?, bo wydaje mi się że tak, tak gdzieś czytałem, więc skoro gra nawiązuje do czasów przez wydarzeniami End Times, to o czym ona będzie opowiadać. Będzie kampania na miarę tych z Rome II. Czy może cofną czas. To będzie 5 bogów Chaosu czy 4. To już jest tak zagmatwane że ja nie wiem. Jasne rozgrywka wygląda jak z Rome II i jest słabo. Nigdy nie lubiłem tam bitew, no ale do czasu zagrania poczekam na ostateczny werdykt. AI, najlepsze w historii serii miał Medieval 1. Szkoda że teraz gry są dla wszystkich, ponieważ zbyt trudna gra się nie sprzeda. No i ciekawy jestem jakie dadzą nam frakcje w następnych dodatkach?