Cytat Zamieszczone przez Il Duce Zobacz posta
Tak beznadziejne AI to standard? Ja tam widzę znaczne pogorszenie ale dobra....Krótkie podsumowanie tego co niestety zobaczyłem :

Na plus :
+ powrót generalskich przemów w starym dobrym stylu
+ Bretonnia!

Na minus :
- totalnie beznadziejne AI,nie dość że samobójcze szarże i problemy z ustawieniem wojsk to jeszcze całkowite pozostawienie machin bez osłony przed wywerną, żadnej strategii,żadnej myśli,a do tego czarodziejka pchająca się do walki wręcz,tiaaaa
- nie zbalansowana magia
- morale a raczej ich brak
- to co już ktoś wcześniej zauważył,czyli jak na "questa" coś mało epicka ta bitwa,raczej wyglądało mi to na zwykłą potyczkę na mapie kampanii i to tą z kategorii tych mniejszych

PS: Przemowy w Rome 2 i Attyli były tak beznadziejne i mało porywające że łatwo było ich nie zauważyć,do tego generał mówił cicho i nie było to w postaci wprowadzenia do bitwy
Morale jest tylko nazywa się Leadership
Co do magii to za mało wiemy, żeby ocenić czy jest op, możliwe, że ten Azhag jest specjalnie wykokszony na potrzeby bitwy.
Ai jest w bitwie oskryptowane, powinno się bronić, a atakuje, to jest dość słabe.
Mi osobiście najbardziej podobają się karty jednostek i czytelniejsze niż w Atylli statystki jednostek, górne opisy wydają się bardziej przydatne np. Orc Boar Boyz mają tarcze, obrażenia przebijające pancerz i bonus do walki z piechotą.