Cytat Zamieszczone przez Arroyo Zobacz posta
Przypominam, że Arabia była w Warmasterze, Krasnoludy Chaosu są w Tamurkhan (oficjalny), a do tego mamy fanowskie frakcje Eliassona (Estalia, Kislev - rozwinięty bardziej niż w bitewniaku oraz Norskę), a Tilea jest jako Psy Wojny.

A skoro GW i tak już zniszczyło uniwersum End Times'em i Age of Sigmar. Więc nic nie stoi na przeszkodzie, by dodać fanowskie AB.
Zapisy umowy licencyjnej (których nie znamy) mogą stać na przeszkodzie.
Na fanowskiej rozwiazania to nawet nie ma co liczyć.

Cytat Zamieszczone przez Asuryan Zobacz posta
Akurat Tilea jest bardzo dobrze opisana w dodatku Dogs of Wars do 5 edycji bitewniaka. Spokojnie można by dać własny roster:
Problem z Dogs of War był taki, że to po prostu dodatek będący zbiorem najemników. A nie powiesz mi, że lore dotyczących tych nacji jest tak rozbudowany jak ten odnoszący się do głównych nacji?
Skąinąd, w grze nie ma w ogóle najemników (raz się na tym w kampanii ostro przejechałem, dopiero wtedy ten brak odnotowałem). Czyżby to też miał być materiał na osobne DLC?

Cytat Zamieszczone przez Ituriel32 Zobacz posta
@)Arnolda mógłbyś dać linka do tego infa co wygrzebali w plikach?
Pojawił się taki wątek na oficjalnym forum parę dni po premierze. Nie jestem w stanie tego wygrzebać obecnie.
Acz jak sobie w grze odpalisz strategic overview to odnotujesz, że część mapy jest wycięta, tj. wschód i południe ma wyłącznie postać konturową (i to o ten teren mapę roszerzą) oraz jest pozostawione miejsce pod New World, do którego będzie dość blisko zresztą ze Starego Świata.