Cytat Zamieszczone przez Arroyo Zobacz posta
1. Wspomniani w AB, ale nie byli oni wydani jako figurki, a to spora różnica.
2. Dało zgodę, gdyż jakbyś śledził ich transmisje na twitcha, to byś wiedział, że CA z GW przysiadła do robienia Bretki dorobionej. Co do tych jednostek (osobiście mam dość używania angielskich nazw, wolę je po polsku) to sądzę, że dojdą, ale nie muszą to od razu być jednostki ze wspomnianej przez Ciebie Heraldyki Imperium, czy przeze mnie tzw. Warhammer Inwazja. Tym bardziej, że jak już wielokrotnie pisałem - tylko Fantasy Battle.
3. Nie do końca, mogą użyć edycji od 4 do 8, co byłoby zrobione z sensem. Może dodadzą coś z Warmastera, może nie. Może dodadzą coś z Tamurkhana, może nie. Nad tym zobaczymy, na pewno jednak nie napalałbym się na konwersję Mordheima i RPG'a do Warhammera TW.
4. Teraz to wg mnie już przesadzasz w swoich marzeniach.
5. Ja bym zrozumiał dodanie Białych Wilków i Panter jeszcze, ale reszty? Szczerze w to wątpię.
Naprawdę nie wiem jak Ty to rozumiesz. Powiedz Mi wprost czym dla Ciebie jest Fantasy battle. Jeśli są to tylko i wyłącznie AB, czy są to też książki. Czy są to systemy pod którymi się podpisuje GW, jak Warmaster. Bo prowadząc dyskusje nie ma jasności, będąc już na tym etapie rozwoju tej gry wiemy że CA nie może się ograniczać tylko do AB czy ścisłego Fantasy battle, bo Krasnoludy Chaosu, Kislev, Arabia, mogą się z grą pożegnać. Z kolei jeśli powiesz że Tamurkhana daje Krasnalom drogę do zaimplementowania do gry, daje też Elspeth von Draken. Już robiąc Bretonnie zrobili jednostki które nie miały figurek bo było to niezbędne, a ostatni ich AB to 6 edycja, więc nie taka tragedia ale było za mało.

Ta gra chyba powinna nosić tytuł Total War Warahmmer TT Edition, bo wszyscy mają na tym punkcie bzika, zapominając ile zasad z TT poszło do śmieci bo nie pasują do gry toczącej się na żywo a nie w jak gracze sobie zażyczą.