Fascynujące! Możesz zdradzić na podstawie czego to wywnioskowałeś? Twój błędny tok rozumowania na zawsze pozostanie dla mnie tajemnicą!Zasmucę Cię, PZPR już nie istnieje.
Fascynujące! Możesz zdradzić na podstawie czego to wywnioskowałeś? Twój błędny tok rozumowania na zawsze pozostanie dla mnie tajemnicą!Zasmucę Cię, PZPR już nie istnieje.
No niestety koalicji Demokracji Bezpośredniej nie udało się zebrać wymaganej ilości podpisów w 7 okręgach tylko w 6. Niestety między innymi w moim się nie udało.
Ostatnio edytowane przez Presidente ; 17-04-2014 o 16:28
Stary nick:kujon333
fascynujące...powtórz to jeszcze z 10 razy. Swoją drogą wolę opłacać prezydenta niż tych Twoich królów z tego względu, że królewską rodzinętrzeba całą utrzymać a u w drugim przypadku tylko prezydenta.
@Zakapior - nie wiem jak Ciebie, ale mnie narodziny następcy tronu interesowało tyle co zeszłoroczny śnieg. To tak na marginesie
Poza tym popatrz na jedną rzecz, od czego innego oni są? Jaką inną mają funkcję? Dla mnie taki monarcha to totalny darmozjad i tyle. Pełni tylko funkcję reprezentacyjną. Tego gamonia nawet nie nie będziesz w stanie odwołać jak mu palma odbije.
Ja tylko podałem pewne zalety monarchii. Nie widzę sensu wprowadzania jej u nas gdyż wystarczy okroić biurokrację i przepisy i będzie można żyć w tym kraju normalnie. Takie reformy z tego co się orientuję zakłada tylko KNP, względnie partia Gowina, reszcie jest dobrze w tym systemie.@Zakapior - nie wiem jak Ciebie, ale mnie narodziny następcy tronu interesowało tyle co zeszłoroczny śnieg. To tak na marginesie
Poza tym popatrz na jedną rzecz, od czego innego oni są? Jaką inną mają funkcję? Dla mnie taki monarcha to totalny darmozjad i tyle. Pełni tylko funkcję reprezentacyjną. Tego gamonia nawet nie nie będziesz w stanie odwołać jak mu palma odbije.
Brytyjska monarchia zarabia chyba sama na siebie. Nie mam konkretnych danych pod ręką, ale z tego co kiedyś czytałem WB wychodzi finansowo na posiadaniu monarchii na plus, a w końcu to nie jedyne jej zalety. Oczywiście na Polskę to większego przełożenia nie ma. My monarchii już tak długo nie mamy że proponowanie przywrócenia jej teraz nie ma większego sensu, równie dobrze moglibyśmy zechcieć przywrócić formalnie potęgę magnaterii, bo w końcu w WB jest izba lordów i niektórzy mają dziedziczne prawo w niej zasiadać, więc tak samo można by zrobić z senatem.
Na wstepie - sory za brak polskich znakow, ale moj korpo laptop ich nie obsluguje.
Zakapior, czym wedlug Ciebie rozni sie krol od prezydenta w kontekscie realnej wladzy?
Skoro monarcha pelni funkcje reprezentacyjna jakim cudem moze stanowic niebezpieczenstwo dla spoleczenstwa nie majac zadnej wladzy w panstwie?Obecne rody panujace swoj wplyw na spoleczenstwa zawdzieczaja wlasnym autorytetom i relacjom z poddanymi a nie nakazom,ustawom lub zakazom.Nie zmienia to faktu ze w Polsce instytucja krola jest pozbawiona sensu chocby z faktu ze,w przeciwienstwie do zachodnich monarchow,u nas nie ma juz zadnej dynastii tylko jakies boczne odgalezienia ostatniego polskiego wladcy.
In quexquichcauh maniz camanahuatl ayc pollihuiz yn iteno yn itauhca in Mexico-Tenochtitlan
Jeśli avek to tylko z Indianką!
https://www.youtube.com/channel/UCo3...6M-C3c_Wc_57BQ
Był czas kiedy osobnika owego zwano @zajac.
Konstytucja III maja, Księstwa Warszawskiego i Królestwa Polskiego twierdzi co innego. Jeżeli mamy robić królestwo to akurat ostatni twór noszący nazwę Królestwo Polskie, choć naturalnie nie niepodległy, miał dość "oczywistą" zasadę następstwa.
Nie znam szczegółów, ale JKM znowu coś zdaje się palnął...![]()
"Będziemy walczyć na plażach, na polach, na ulicach. Będziemy walczyć na wzgórzach. Nigdy się nie poddamy!!!" Winston Churchill
"Godna śmierć wystarczy za nagrodę."
"Spartanie nie pytają ilu, tylko gdzie?" Agis II