Masakrator Korwin dał popis w TVN-nie, ale z drugiej strony toczący pianę Kowal pseudonim "karteczka" i wspomagająca go "Stokrotka" też był widokiem zabawnym.
Masakrator Korwin dał popis w TVN-nie, ale z drugiej strony toczący pianę Kowal pseudonim "karteczka" i wspomagająca go "Stokrotka" też był widokiem zabawnym.
Żeś Jeden Święty jest, uznałem ciebie, Mazda-Ahuro,
Gdy Dobra Myśl zeszła raz ku mnie,
Bym głośno wyrzekł, co Myśl mówi Cicha, Najlepsza:
u Kłamców licznych nie szukaj pochwały,
Bo każdą Cnotę wrogiem ci uczynią.
W polityce chodzi również o to jak dany polityk potrafi się zachować w sytuacjach stresowych. A on tego nie potrafi. Daje się ponieść emocjom - krzyczy, wygaduje bzdury. Jeżeli pragniesz wypuścić takiego człowieka do szerokiej polityki, nie zdziw się, że Polska stanie się pośmiewiskiem Europy. Oczywiście kontrargumentem będzie za tym, że i tak już jesteśmy. Jeżeli ktoś pragnie by nadal śmiano się z kraju w ,którym mieszka bądź się urodził - droga wolna niech pójdzie i na niego zagłosuje.
Jaką mamy pewność, że Korwin nie będzie kradł? Bo podpisał coś? Bo tak powiedział? Nie jestem naiwnym dzieckiem i zdaje sobie doskonale sprawę, że każdy polityk będzie to robił. Ten fakt jest stary jak świat, i nic go nie zmieni, bo każdy pragnie uszczknąć coś dla siebie. Jestem gotowy zaakceptować fakt, że polityk weźmie coś dla siebie, pod warunkiem, że jego rządy będą:
a) stabilne
b) kraj, którym rządzi będzie się rozwijał
c) będzie umacniał Polskę na arenie międzynarodowej
Też pragnął bym polityka, który da ludziom żyć, będzie robił swoje, ale w tej roli nie widzę i nie będę widział Korwina. Właśnie ze względu na jego poglądy, nie tylko te dotyczące kobiet, Hitlera ale także ze względu na jego zachowanie.
Ktoś kto twierdzi, że nie jest demokratą a mimo to pragnie uczestniczyć w strukturach demokratycznych tylko po to by... dowieść w pokątny sposób, że ktoś jest komunistą czy maoistą, masonem?
Ludzie twierdzą, że nie ma w naszym kraju demokracji, i co pójdą głosować na człowieka, który twierdzi, że w Polsce należy wprowadzić rządy autorytarne, oparte na średniowieczu - pełnia władzy króla, kara chłosty?
On ma być lekiem, który uzdrowi nasz kraj?
Twierdzenie, że patrzymy na pryzmat partii Korwina przez niego. A przez kogo mam patrzeć? To lider stoi za poglądami swojej partii, to on mówi jak mają zagłosować.
Może mieć nawet najlepszy program wyborczy na świecie, ale program to tylko program. Ładnie napisany, okraszony ładnymi zwrotami. I co mi to da? To jest kawałek papieru, który i tak potem zamieni się w papier toaletowy.
Mam dać Korwinowi szanse? Na jakiej postawie? Ktoś mi odpowie? Czy jedynym argumentem jaki czytam - jest to, że nie chcę widzieć tych samych twarzy?
Faktem, który przemawia bezsprzecznie by na niego nie głosować jest to, że starał się tyle lat przebić się do polityki. I za każdym razem mu się to nie udawało. Czemu? Wyjaśniłem to dużo wcześniej. Sorry, ale z g... nie da się zrobić złota, choćby nie wiem jak się starać.
Ostatnio edytowane przez chochlik20 ; 21-05-2014 o 12:11
Przepis na idealną kawę:
Grafik: Co to za lura!? Kawa powinna być czarna, mocna, ostra i aromatyczna. Zrób mi drugą.
Tytus: Rozkaz! Kawa powinna być czarna… Carbo medicinalis, czyli węgiel drzewny powinien ją doczernić. …mocna… Czy może być coś mocniejszego od spirytusu 95%? …ostra i aromatyczna… Reszty dokona papryka, pieprz, jodyna i… dezodorant „Brutal”.
Grafik: O, teraz to jest kawa! To mnie postawi na nogi!
Tytus: Szkoda, że nie dodałem jeszcze dynamitu.
Księga XVI
Bo ma 72 lata i na cholerę mu pieniędzy- co ma sobie złotą trumnę kupić? To jest człowiek ideowy a nie karierowicz jak ci co zmieniają partię co wybory wraz z koniunkturą. Jakby mu zależało na kasie z europarlamentu to przeszedłby do PO i przestał mówić o kontrowersyjnych sprawach a raczej jak to każdemu dogodzi, jak to zrobi żeby wszystkim było lepiej, jak to będzie walczył z bezrobociem i żebrał o dotacje- stołek w PE gwarantowany.Jaką mamy pewność, że Korwin nie będzie kradł? Bo podpisał coś? Bo tak powiedział?
Korwin jest ideowy- Ty tego nie zrozumiesz bo jesteś z pokolenia "życie ludzkie jest najwyższą wartością" a on z pokolenia gdzie życie poświęcało się dla wiary, honoru, ojczyzny i ukochanej kobiety.
Kłamstwo, nie masz najmniejszych dowodów na to, że Korwin odrzuci swój program wyborczy. J/w gdyby był sprzedajny to sprzedałby się dawno temu do którejś partii establishmentowej.Może mieć nawet najlepszy programwyborczy na świecie, ale program to tylko program. Ładnie napisany, okraszony ładnymi zwrotami. I co mi to da? To jest kawałek papieru, który i tak potem zamieni się w papier toaletowy.
Tak to możesz sobie pisać o PO- chociaż to gówno w czystej postaci i tak na nie głosujesz myśląć że może za setnym razem zamieni się w złotoFaktem, który przemawia bezsprzecznie by na niego nie głosować jest to, że starał się tyle lat przebić się do polityki. I za każdym razem mu się to nie udawało. Czemu? Wyjaśniłem to dużo wcześniej. Sorry, ale z g... nie da się zrobić złota, choćby nie wiem jak się starać.![]()
On ma 72 lata ale nie ludzie tworzący jego partię, inaczej szybko by się wykruszała
To z jakiego jest on pokolenia nie oznacza, że jest taki sam.
A jakże kłamstwo, nie mam dowodów, ale nie mam także dowodów, że zrealizuje on swój program wyborczy.
Piszę tak o każdej partii, której uda się niespodziewanie wybić w tych wyborach. Polska polityka sięgnęła takiego dna, że z łatwością wypływają na wiesz odpadki. Gdyby Korwni był tak mocno popierany kiedyś i udało mu się zaistnieć w polityce na dłużnej niż 3min. może miałby u mnie szanse. Nie przebił się kiedyś i nie przebije się teraz.
Przepis na idealną kawę:
Grafik: Co to za lura!? Kawa powinna być czarna, mocna, ostra i aromatyczna. Zrób mi drugą.
Tytus: Rozkaz! Kawa powinna być czarna… Carbo medicinalis, czyli węgiel drzewny powinien ją doczernić. …mocna… Czy może być coś mocniejszego od spirytusu 95%? …ostra i aromatyczna… Reszty dokona papryka, pieprz, jodyna i… dezodorant „Brutal”.
Księga XVI
Najpierw udowodnij, że jest wielbłądem a nie żądasz żeby się z niebycia wielbłądem tłumaczył.A jakże kłamstwo, nie mam dowodów, ale nie mam także dowodów, że zrealizuje on swój program wyborczy.
To ma być argument w dyskusji?Piszę tak o każdej partii, której uda się niespodziewanie wybić w tych wyborach.
Mam rozumieć, że jak KNP zdobędzie więcej poparcia to zostaniesz korwinistą? To jest właśnie koniunkturalność i sprzedajność o której pisałem post wyżej.Gdyby Korwni był tak mocno popierany kiedyś i udało mu się zaistnieć w polityce na dłużnej niż 3min. może miałby u mnie szanse.
Zobaczymy 25 maja.Nie przebił się kiedyś i nie przebije się teraz.
Jest politykiem, i to dla mnie wystarcza.
Nie, argumentem są słowa która padły dalej.
Jestem wyborcą i mam prawo zmieniać partię jak rękawiczki, nie jestem przypisany do żadnej partii. To o mój głos mają się bić, a nie ja o ich.
Mogę być fanem jakiejś drużyny, ale nie znaczy to, że nie mogę obstawić jej przegranej jeżeli wpadnie mi kasa za to.
Abym został korwinistą ta partia musiałaby zrobić dużo, dużo, dużo więcej by mnie przekonać do siebie.
Być może się nie sprzedał do żadnej partii, bo żadna partia nie chciałaby go przyjąć to po pierwsze.
Najnowsze sondaże dają mu 6.08%. Ale jak to bywa po wyborach rzeczywistość okazuje się dużo gorsza dla partii.
http://ewybory.eu/sondaz-ewybory-eu-...go-21-05-2014/
Przepis na idealną kawę:
Księga XVI
Bycie politykiem oznacza bycie złodziejem? O to chodzi?Jest politykiem, i to dla mnie wystarcza.
Jeszcze w żadnej dyskusji na tym forum nie podałeś merytorycznego argumentu, zawsze sieczka i demagogia.Nie, argumentem są słowa która padły dalej
A tu ciekawy filmik, dobrze ukazujący POlską rzeczywistość, polecam wszystkim, którym jeszcze zależy:
https://www.youtube.com/watch?v=XmP-Su_AkEM
Czyli nie każdy polityk to złodziej? Korwin stoi ponad tym? Jaką mam gwarancję, że Korwin będzie uczciwy?
Wczoraj leciała dyskusja na TVP1 potem na TVP Info. Był i tam Korwin. I wiesz, co - ten człowiek ma obsesje na punkcie złodziei. Tam gdzie padały pytania o polską gospodarkę, o UE - on wtrącał słowa - bandyci, złodzieje. Dla niego każdy jest złodziejem czy bandytą, bo jak sam raczył stwierdzić - wychowane zostało społeczeństwo złodziei. Tylko, żeby stworzyć takie coś musiała zaistnieć solidna podstawa. Pytanie gdzie ona tkwi?
Gdyby Korwin był dobrym politykiem już dawno zaistniałby w szeroko rozumianym tego słowa znaczeniu. Wówczas gdy mało kto psioczył na PO, PiS czy SLD. A w tym momencie mamy polityczne dno w Polsce, bo zamiast zajmować się istotnymi kwestiami politycy skaczą sobie do gardłem o przysłowiowe "nic".
Cieszy mnie, że Twoje posty wprost emanują merytorycznymi argumentami i brakiem demagogii. Nie uciekasz się również do słownych pomówień. Zacznę brać z Ciebie przykład.
I tak już na marginesie - Korwin znów stwierdził, że wszystkiemu obecnie jest winna demokracja, że należy zmienić ustrój. Z tego co pamiętam strasznie psioczyłeś, że w Polsce nie ma wolności. Pod rządami jego i jego partii mam się czego spodziewać?
Ostatnio edytowane przez chochlik20 ; 22-05-2014 o 08:54
Przepis na idealną kawę:
Księga XVI
Z góry przepraszam za obniżanie poziomu dyskusji na forum, ale nie mogę się powstrzymać.
"Czyli nie każdy polityk to złodziej?"- oczywiście, że każdy Rumun to złodziej, każdy murzyn rapuje i jest bandytą z opaską na oku. Nie ma ŻADNEGO powodu uważać, że jest inaczej. Nie ma ludzi ideowych i uczciwych. Jak komuś zaczyna się powodzić to złodziej. Jednak gdy ktoś zaczyna przestrzegać przed złodziejstwem i daje przykłady... SZALENIEC I HIPOKRYTA!!!