Strona 567 z 631 PierwszyPierwszy ... 67467517557565566567568569577617 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 5 661 do 5 670 z 6310

Wątek: Piłka Nożna

Pampa
    Gość
    Doliczenie 5 minut w końcówce było troszkę dziwnym posunięciem jak dla mnie Nic takiego się nie działo żeby aż tyle doliczyć. A jak zobaczyłem bramkę w 4 minucie dogrywki to już wiedziałem że będzie pogrom i pęknie sprężynka Szkoda, liczyłem że jednak Atletico wygra. W przyszłym roku JUVE!

Szambelan Awatar odi.profanum
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1
    Otrzymał 29 podziękowań w 24 postach
    A ma Juve kim tą ligę miszczuf wygrać?
    "What is best in life?
    To crush your enemies, to see them driven

before you, and to hear the lamentations

of their woman"

http://www.lastfm.pl/user/raq7 mój last

Szambelan Awatar Gajusz Mariusz
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 067
    Otrzymał 1 057 podziękowań w 710 postach
    Cytat Zamieszczone przez Marat Zobacz posta
    PS: Ronaldo co się naprężał po tym nic nie znaczącym golu... cenie jego umiejętności piłkarskie, to jest wręcz cyborg, ale te jego lalusiowate akcje... szkoda gadać.
    Bo Kryśka to albo się napręża, albo "popłakuje". Takie ma humory. Ale jak jest w formie, skubany jest dobry.

"Będziemy walczyć na plażach, na polach, na ulicach. Będziemy walczyć na wzgórzach. Nigdy się nie poddamy!!!" Winston Churchill
    "Godna śmierć wystarczy za nagrodę."
    "Spartanie nie pytają ilu, tylko gdzie?" Agis II

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1
    Dobry o takim kolesiu - to stanowczo za mało. Za dużo po prostu strzela tych goli
    "What is best in life?

of their woman"

Pampa
    Gość
    Ma, skład jest dobry. Tevez chociażby Pirlo dziadek ale cały czas klasa, a oprócz tego Vidal, Marchisio no i Pogba powinni coś ugrać.

Troublemaker Awatar Nezahualcoyotl
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    373
    Otrzymał 893 podziękowań w 599 postach
    Odnosnie finalu LM Atletico zabraklo bodajze 80sec. do sukcesu.Di Maria(w mojej ocenie gracz meczu) rozszarpal prawa flanke podopiecznych Simeone i przyczynil sie do zdobycia dwoch goli dla Krolewskich(Bale i Marcelo).Mimo wszystko dosc nudne spotkanie.
    Na polskim podworeczku Legia ponownie z tytulem i pytanie ilez to minut tym razem zaliczy bez strzelonego gola w LE bo o LM moze juz zapomniec jeszcze przed kwalifikacjami.Zegnamy Widzew i "miedziowych" przy czym tych drugich bez zalu.Co do Lodzian to do zobaczenia za rok chyba ze dalej beda sie nadymac swa przeszloscia to powrot moze sie nieco przedluzyc w czasie...

In quexquichcauh maniz camanahuatl ayc pollihuiz yn iteno yn itauhca in Mexico-Tenochtitlan

Jeśli avek to tylko z Indianką!
    https://www.youtube.com/channel/UCo3...6M-C3c_Wc_57BQ

Był czas kiedy osobnika owego zwano @zajac.

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1
    Cytat Zamieszczone przez Pampalinex Zobacz posta
    Ma, skład jest dobry. Tevez chociażby Pirlo dziadek ale cały czas klasa, a oprócz tego Vidal, Marchisio no i Pogba powinni coś ugrać.
    A obrońcy? Z tym chyba lipa. Co do Teveza to w sumie niezły grajek, ale bez przesady. Pirlo - dziadek jak powiedziałeś. W meczach z najlepszymi i w takim tempie, przez cały sezon raczej będzie siadał albo zmieniał. Jak z ławką. W lm byle przypadkowa drużyna daleko nie dochodzi.
    Atletico w LE klepało tam wszystkich po kolei przez kilka lat, a teraz ta lm i liga. Ja od dawna mówiłem, że to bardzo dobra drużyna, lepsza od Arsenalu. Tylko mieli pecha często z Realem albo Barceloną. Gdzieś nie mieli jaj na takie spotkania. Ten sezon i poprzedni to zmiana w tym kierunku.

Pech nie pech, gra się do końca. Podobnego pecha miał Bayern w 1999r z MU, tam 2 rogi w końcówce rozstrzygnęły o wszystkim. A, że Ramos grać głową potrafi i w końcówce sezonu to najskuteczniejszy zawodnik Realu, to nie była wielka tajemnica
    "What is best in life?

of their woman"

Agent Mossadu Awatar Marat
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    43
    Otrzymał 89 podziękowań w 43 postach
    Obrońcy? Chiellini grać potrafi, a już najczęściej wypada dobrze z lepszymi rywalami. Barzagli dwa ostatnie sezony prawdziwa ostoja, momentami nie do przejścia, w tym roku trochę za dużo kontuzji, wiek zrobił swoje i różnie to może być. Bonucci, ten potrafi zagrać straszliwego babola, ale typ nowoczesnego obrońcy tak już chyba ma ( weźcie takiego Hummelsa czy Davida Luiza ). Lichtsteiner też potrafi bronić, niezmordowany koleś, dużo biega, świetnie gra bez piłki, ustawia się, podłącza do presingu, choć w tym sezonie fizycznie był trochę gorszy niż w poprzednich. Możliwe jest przejscie do 4:3:3, co akurat Szwajcarowi mogłoby pomóc, bo z przodu z racji słabej wrzutki różnie to bywa, a i biegać będzie musiał mniej. Na tą stronę Juventus stara się mocno o Sancheza. Jako zastępca Llorente na sezon, dwa typowany jest Drogba za darmo. Niby stary, ale patrząc po meczach Juventusu z Galatasaray, to jest nadal silny, dorodny murzyn, mógłby to doświadczenie wnieść, na mecze z europejskimi średniakami.
    Pomoc... cóż, Pirlo miał słaby sezon, łatwo go wyłączyć, co przy jego słabym odbiorze sprawia, że czasami Juventus gra w dziesięciu. W LM zawsze coś może zagrać, bo mocniejsi będą chcieli przejąć inicjatywę, co poskutkuje większą ilością miejsca, więc nawet przy "plastrze" taki geniusz jest coś w stanie zagrać, choć liczenie na pojedyncze przebłyski to trochę utopia. Vidal to kozak nad kozaki, końcówka słaba, bo już był zajechany, ale to jest tytan pracy, genialny obiór, wszędzie go pełno, a z przodu potrafi również dużo ( dla mnie to najlepszy box to box na świecie ). Marchisio, po słabszym poprzednim sezonie i początku obecnego wraca do formy, kolejny gracz który świetnie potrafi się ustawiać i "presingować", z przodu to wielka sinusoida, gość ma na prawdę duże umiejętności, ale często ma okresy w których razi nieskutecznością. W tym sezonie przydarzyło mu się pograć trochę na pozycji Pirlo, jako cofnięty regista-rozgrywający i to przyznam nawet, że z całkiem niezłym skutkiem ( choć wiadomo, że geniuszem tam nie będzie ) - no ale co sprawdza się na ogórki Serie A, nie musi się sprawdzić na potentatów europejskich.
    Pogba, świetny szczeniak z mega potencjałem, ale od połowy sezonu gra raczej padakę, był jednym z najczęściej grających piłkarzy, a w młodym wieku przydarzają się różne wahania formy. Przy ew. przejściu na 4:3:3 za rok, do rotacji pojawi się świetny Asamoah ( no chyba, że Conte wymyśli mu lewą obronę, co może być błędem, bo to środkowy pomocnik b2b i nie radzi sobie z trzymaniem linii spalonego chociażby ) więc i Pogba może odpocząć.
    Także sam skład nie wygląda tak źle, przy odpowiednich wzmocnieniach, spokojnie mogliby pójść drogą Interu Mourinho. Tylko, że i tak w tej chwili były to tylko jednorazowy wyskok, który musiałby być okraszony dużą ilością szczęścia i pewnie jeszcze kilku innych czynników ( jak forma poszczególnych graczy, losowanie itp. ).
    Dodatkowo obawiam się tego, że Conte nie radzi sobie w LM. Ja mu daję jeszcze ten sezon, bo rok temu grali na początku słabawo w grupie, ale potem udało się wyjść z grupy z pierwszego miejsca i niestety wnioski nie zostały wyjęte, bo Antonio chciał to powtórzyć i wejść do fazy pucharowej najmniejszym nakładem sił.
    On nie przegrał awansu na błocie w Stambule, po kuriozalnym meczu. On ten awans przegrał, bo drużyna nie przycisnęła outsiderów z Kopenhagi, a przede wszystkim nie rozniosła Turków w pył u siebie. Było typowe zwalnianie gry i wyczekiwanie, co zrobi przeciwnik. Jeden błąd, za krótkie podanie Bonucciego do Buffona i już w plecy. Dopiero wtedy szanowny pan Antonio przechodzi do ataku i jak widać, drużyna umie, bo strzela dwa gole, niestety, zbyt ofensywne ustawienie mści się w końcówce . Gdyby tak od początku narzucili swój własny styl, to jestem pewien, że ograli by kebabów z palcem w dupie.
    No ale takie oszczędzanie się było od pierwszego meczu w lidze ( tam doszedł jeszcze brak świeżości po morderczych treningach w lato, o czym wspominała część piłkarzy, twierdząc, że to najcięższy obóz przygotowawczy w ich karierze ), aż do meczu z Fiorentiną, gdzie po szybkim, łatwym i przyjemnym 2:0 ( do przerwy ) skończyło się sromotną i wstydliwą klęską 2:4. I paradoksalnie wtedy się obudzili, wtedy zaczęli grać w większym zaangażowaniem, co poskutkowało bodajże ośmioma zwycięstwami z rzędu, bez straty gola. Czyli jednak można było, tylko Conte nie potrzebnie przyjął głupią taktykę oszczędzania sił, na nie wiadomo na co ( bo od dobrych 3 miesięcy gracze i tak słaniali się na nogach ).
    Także Juve ma potencjał na wygranie LM za rok, ale będzie to taki jednorazowy wyskok jak Borussi czy w tym roku Atletico.
    Ja i tak uzbrajam się w cierpliwość, bo o ile poziom sportowy zostanie podtrzymany ( awans do LM musi być co roku ), to za kilka lat pewne projekty mogą zaowocować. Przede wszystkim jako jedyna drużyna we Włoszech, Juventus posiada swój własny stadion, co owocuje przychodem z biletów ( choć tu oczywiście nie ma co porównywać wpływów do Anglii czy Niemiec, nie ta liga ), jest projekt zagospodarowania terenów wokół stadionu budynkami komercjalnymi co też będzie dawać zyski ( co jednak owocuje sporymi wydatkami obecnie i stąd najprawdopodobniej małe pieniądze na kolejne okna transferowe ), klub chce w dłuższej perspektywie iść drogą samofinansowania się, bez zaciągania długów ( taką samą drogą szedł Bayern, a teraz zbierają plony ).
    Do tego dochodzi projekt wychowywania zdolnej młodzieży. Klub co roku ma specjalny budżet na młodzików i od jakiegoś czasu skupuje różnych młodych, obiecujących graczy. Trochę owoców już to przyniosło, choć na razie nie z tego specjalnego budżetu. Mowa oczywiście o wspomnianym kilka postów wcześniej mega talencie Berardim, czy nowym królu strzelców Serie A, Ciro Immobile ( to akurat jeszcze nabytek starego zarządu ), na którym klub zyska co najwyżej trochę kasy. Są też obiecujący bramkarz Laeli ( mają mu szukać klubu w Serie A ), Manolo Gabbiadinim ( który z dużym prawdopodobieństwem zasili Juventus na nowy sezon ), czy Richmondzie Boakye ( koniec wypożyczenia w Elche, gdzie w sumie trener na niego nie stawiał, ale sam gracz nieźle się spisywał, jak dostawał szansę ).
    Trochę tego jest, ale tu musiałyby też pomóc osoby trzecie, czyli sama - mocno zapyziała - liga ( reforma, stworzenie zespołów rezerw - co pomogłoby przy wychowywaniu zdolnych graczy ), ale też reszta klubów budując nowe stadiony, co uatrakcyjniło by samą ligę. Dobrym przykładem są Niemcy, zreformowali szkolenie młodzieży i teraz sypią nowymi talentami z rękawa. Do tego nowoczesne stadiony i duża frekwencja na nich.
    Co prawda nie liczę, aż na taki sukces, bo Włochy to mimo wszystko nie o wiele bogatsze Niemcy ( a i reformy calcio nie widać na horyzoncie ), Włoski futbol nie jest tak atrakcyjny dla niedzielnego kibica, który wybierzę "prynżyka" Ronaldo, strzelającego kolejne gole kelnerom, czy świetne widowiska w Anglii - ale mimo wszystko, coś można zrobić, coś zmienić.
    Także bardzo długa i żmudna droga przed Juve.

PS: Tak wiem, że znowu się rozpisałem i nikt tego nie przeczyta, ale nudziło mi się
    Ksiądz Dominik, hetmanem będąc, uciekł w trawę
    I ze strachu nasrał w portki, osrał i buławę...

"Paszkwil od chłopiąt dworskich" o księciu Dominiku Zasławskim.

Holy Father Awatar Volomir
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    173
    Otrzymał 265 podziękowań w 166 postach
    Nie prawda, ja przeczytałem!

Strona 567 z 631 PierwszyPierwszy ... 67467517557565566567568569577617 ... OstatniOstatni