Strona 17 z 127 PierwszyPierwszy ... 715161718192767117 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 161 do 170 z 1267

Wątek: KORWiN i KNP

Szambelan Awatar chochlik20
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    292
    Otrzymał 482 podziękowań w 340 postach
    Cytat Zamieszczone przez Zakapior-san Zobacz posta
    Póki przynoszą zyski nie należy sprzedawać.
    Przecież Korwin chce zakazać państwu działalności gospodarczej. To w czyich rękach one będą?

Przez to upadnie państwo? Prędzej firmy- krzaki kolesi urzędników którym załatwia się lewe przetargi oraz ciepłe posadki.
    A ludzie stracą pracę, chociaż powstały one przez te krzaczki.

Nie ośmieszaj się, wiem, że Rostowski nie potrafił obliczyć deficytu ale to żaden przykład sensownego ekonomisty. W swoim domu też nie potrafisz obliczyć budżetu, masz stale deficyt i powiększasz zadłużenie?
    Nie staram się by wpływy zrównoważyły deficyt. Jednak by pokryć ten deficyt potrzebuję kasy. A skąd państwo Korwina miało by ją wziąć?
    Asuryan - masz zawsze kasę na niespodziewane wydatki? Budżet jednak państwa to coś bardziej skomplikowanego od budżety domowego.

Znosząc podatki dochodowe i bariery biurokratyczne by to nasi produkowali taniej?
    A co ma biurokracja do tańszego produkowania?

Spółki nierentowne i źle zarządzane mają bankrutować a nie tworzyć nieuczciwą konkurencję biorąc dotacje od kolesi polityków.
    Masz paranoję z tymi kolesiami, wiele spółek jest właśnie po to dotowanych tylko po to by nie zbankrutowały i nadal były miejsca pracy. Mało było dotacji choćby dla kopalń? Spółki są źle zarządzane a ich nierentowność wynika tak naprawdę z przestarzałych metod.

To chyba ty źle słyszałeś- gaz będzie tańszy jeśli ściągnie się z jego ceny podatki...
    Cenę gazu ustala akurat kto inny, a nie państwo, które musi pokryć czymś koszty jego sprowadzenia i przechowywania.

Dokładnie tak.
    Dla mnie te postulaty są rewolucja a nie ewolucją, którą potrzebujemy.

Narzędziem ochronnym dla naszej gospodarki będą niskie pozapłacowe koszty pracy i prosty system podatkowy. To dzisiaj jesteśmy niekonkurencyjni- właśnie ze względu na horrendalne koszty pracy, strasznie rozbudowaną biurokrację i zawiłe przepisy.
    Zgodzę się, że są horrendalne koszty pracy i zawiłe przepisy, które należy zmienić. Chcąc zrobić to chce Korwin trzeba do tego lat, a po pierwsze należy postawić naszą gospodarkę na nogi, i to powoli a nie w sposób gwałtowny.

Jeszcze tak na marginesie, nie chce mi się szukać, ale ktoś chyba kiedyś wrzucił w tym temacie, że posłowie JKM zrzekli się połowy diety.
    Ale i tak kasy dostają tak naprawdę w brud, bo za każdy przepracowany rok 3,5% wynagrodzenia jako emerytura. Do tego dochodzą jeszcze kasa na prowadzenie biura w Brukseli i w kraju, kasa na kurs językowy i komputerowy, ubezpieczenie dla całej rodziny, dietę za każdy posiedzenia parlamentu, komisji lub frakcji politycznej - ponad 4tys. euro miesięcznie, zwrot kasy za przeloty. Żyć nie umierać. Jestem bardzo ciekawy jak idealizm kreowany przez prezesa będzie wyglądał gdy zderzy się z rzeczywistością.
    Przepis na idealną kawę:

Grafik: Co to za lura!? Kawa powinna być czarna, mocna, ostra i aromatyczna. Zrób mi drugą.

Tytus: Rozkaz! Kawa powinna być czarna… Carbo medicinalis, czyli węgiel drzewny powinien ją doczernić. …mocna… Czy może być coś mocniejszego od spirytusu 95%? …ostra i aromatyczna… Reszty dokona papryka, pieprz, jodyna i… dezodorant „Brutal”.
    Grafik: O, teraz to jest kawa! To mnie postawi na nogi!
    Tytus: Szkoda, że nie dodałem jeszcze dynamitu.

Księga XVI

Podkomorzy Awatar Zakapior-san
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    21
    Otrzymał 33 podziękowań w 17 postach
    Kolejny stek populistycznych kłamstw. Pociągnijmy więc dalej spektakl masakrowania lewackich poglądów Chochlika:
    Przecież Korwin chce zakazać państwu działalności gospodarczej. To w czyich rękach one będą?
    Pisałeś o udziałach państwa w różnych spółkach i do tego się odniosłem. Oczywiście spółki 100 % państwowe zawsze są deficytowe (z powodów oczywistych).
    A ludzie stracą pracę, chociaż powstały one przez te krzaczki.
    Pytanie ile miejsc pracy i firm NIE POWSTAŁO przez te machlojki władzy z "zaprzyjaźnionymi przedsiębiorcami".
    Nie staram się by wpływy zrównoważyły deficyt. Jednak by pokryć ten deficyt potrzebuję kasy. A skąd państwo Korwina miało by ją wziąć?
    Jak człowieka ledwo stać na chleb to nie kupuje czekolady. W wypadku państwa- jeśli za mało dostaje w podatkach- tnie wydatki ( na socjal i biurwy). Tego chce Korwin.
    Asuryan - masz zawsze kasę na niespodziewane wydatki? Budżet jednak państwa to coś bardziej skomplikowagnego od budżety domowego.
    Słuchamy jakie to "niespodziewane wydatki" ma państwo tylko proszę bez lewackiego ratowania upadających państw (Grecja) banków i firm kolesi (zwłaszcza ukraińskich jak ostatnio)
    A co ma biurokracja do tańszego produkowania?
    To Ty nawet takich rzeczy nie wiesz?
    Masz paranoję z tymi kolesiami, wiele spółek jest właśnie po to dotowanych tylko po to by nie zbankrutowały i nadal były miejsca pracy.
    Paranoja to właśnie socjalistyczny interwencjonizm, który reprezentujesz w/w cytatem. Źle zarządzane i nierentowne firmy mają upadać. Koniec, kropka.
    Dla mnie te postulaty są rewolucja a nie ewolucją, którą potrzebujemy.
    Oczywiście, że te postulaty są rewolucją. Rewolucją, której POTRZEBUJEMY.
    Zgodzę się, że są horrendalne koszty pracy i zawiłe przepisy, które należy zmienić. Chcąc zrobić to chce Korwin trzeba do tego lat, a po pierwsze należy postawić naszą gospodarkę na nogi, i to powoli a nie w sposób gwałtowny.
    Przykro mi ale w ramach tak rozwiniętego kapitalizmu kompradorskiego nie da się postawić Polskiej gospodarki na nogi. Już za daleko zaszły biurokratyczne absurdy, dług publiczny i ucisk zwykłego Polaka. Trzeba wprowadzić normalny kapitalizm to pogadamy o ewentualnym wyjściu ze strefy pernamentnego kryzysu demograficznego, społecznego i gospodarczego.
    Jeszcze tak na marginesie, nie chce mi się szukać, ale ktoś chyba kiedyś wrzucił w tym temacie, że posłowie JKM zrzekli się połowy diety.
    Nie połowy ale 3/4 czyli różnicy między zarobkami w polskim sejmie i europarlamencie.
    Ale i tak kasy dostają tak naprawdę w brud, bo za każdy przepracowany rok 3,5% wynagrodzenia jako emerytura. Do tego dochodzą jeszcze kasa na prowadzenie biura w Brukseli i w kraju, kasa na kurs językowy i komputerowy, ubezpieczenie dla całej rodziny, dietę za każdy posiedzenia parlamentu, komisji lub frakcji politycznej - ponad 4tys. euro miesięcznie, zwrot kasy za przeloty. Żyć nie umierać. Jestem bardzo ciekawy jak idealizm kreowany przez prezesa będzie wyglądał gdy zderzy się z rzeczywistością.
    Ja na razie widzę zderzenie twojego idealizmu ze zdrowym rozsądkiem: Czepiasz się członków KNP za to, że bezczelnie będą brać dla siebie AŻ 1/4 tego co europosłowie z PIS, PO i SLD. Jedno słowo: Absurd!

Napiszę Ci jak Dziambor do Zalewskiego:
    "Cokolwiek byście nie robili tej siły już nie powstrzymacie!"

3. Następujących 5 użytkowników podziękowało Zakapior-san za ten post:

Stolnik Awatar Aztec
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    35
    Otrzymał 44 podziękowań w 37 postach
    Ściany tekstu
    Popraw podpis

Kapitan królów i król kapitanów. Awatar PaskudnyPludrak
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    148
    Otrzymał 237 podziękowań w 155 postach
    Normalnie istna masakra(lewactwa) piłą mechaniczną
    ...a sławny generał Wit-tenberg poprzedza go tak ,jak jutrzenka poprzedza słońce.-W.Kochowski "Lata potopu"
    "Nie wykuwać tarcz utopii. I nie kruszyć o nie kopii "

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    292
    Nie chce mi się bawić w cytaty.
    Twierdzisz, że 100% spółek należących do Skarbu Państwa jest nierentownych z oczywistych powodów... Znalazłem ranking z 2012 roku.
    http://www.lista500.polityka.pl/rankings/state_owned
    Jestem bardzo ciekawy ile spółek nie powstało przez działania kolesiostwa. Mam nadzieje, że pokażesz mi jakieś dane.

- Korwin zamierza ciąć wydatki na socjal i biurokracie - a jak już zostaną odcięte i nadal będziemy na minusie co wtedy utniemy?
    Na czym państwo ma zarabiać - skoro nie będzie spółek Skarbu Państwa, zostaną zniesione cła, pewnie też akcyza, podatki będą bardzo niskie? Nie odpowiedziałeś na to pytanie.
    A co do socjalu - jak rozumiem osoba, która nagle straciła pracę traci zasiłek? Osoba, która jest niepełnosprawna również go straci?

I jeszcze takie jedno pytanie a propo dofinansowania przez państwo- czy np. po ich zniesieniu instytucje kultury jak teatry czy muzea będą nadal otrzymywać pieniądze?

Jak rozumiem Korwin umie przewidzieć - suszę, powodzie - ogółem rzecz biorąc łomoty, które sprawia nam natura. Korwin ma również wpływ na sytuacje geopolityczną na świecie, która wpływa na rynki a tym samym na stan gospodarki poszczególnych państw.
    Liczę, że wytłumaczysz mi w jak biurokracja wpływa na tanie produkowanie. Jak rozumiem np. w takim Bangladeszu produkcja jest bardzo tania, bo nie mają aż tylu urzędników?

Firmy nierentowne z czasem upadną, ale mogą też znów stanąć na nogi. Nie sądzisz, że to może być proces przejściowy?

- A co do rewolucji - to bardzo mnie cieszy fakt, że rewolucja często zjada własne dzieci

- AŻ 1/4! czuje się porażony Widziałem fajny plakat waszej partii - świnki z napisem - "Czas oderwać świnie od koryta!"
    Korytko jednak kusi zwłaszcza, że emeryturka do 63 roku życia jest nie mała - ponad 1000 euro miesięcznie.

Tak ostro zwalczasz kolesiostwo, że oślepli w łonie Twojej partii. Pytanie ile osób nie znalazło się na listach JKM ponieważ Korwin:
    http://wiadomosci.dziennik.pl/wybory...ria-zdjec.html

i to by było na tyle
    Ostatnio edytowane przez chochlik20 ; 26-05-2014 o 08:59
    Przepis na idealną kawę:

Grafik: Co to za lura!? Kawa powinna być czarna, mocna, ostra i aromatyczna. Zrób mi drugą.

Tytus: Rozkaz! Kawa powinna być czarna… Carbo medicinalis, czyli węgiel drzewny powinien ją doczernić. …mocna… Czy może być coś mocniejszego od spirytusu 95%? …ostra i aromatyczna… Reszty dokona papryka, pieprz, jodyna i… dezodorant „Brutal”.

Księga XVI

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    21
    Twierdzisz, że 100% spółek należących do Skarbu Państwa jest nierentownych z oczywistych powodów...
    Ranking, który podałeś to przeważnie energetyka czyli monopoliści. A monopol ma to do siebie że dyktuje ceny jakie chce. Dlatego m.in. mamy kilkukrotnie droższe paliwo niż w innych krajach itd. Podaj ranking rentownych przedsiębiorstw państwowych działających na wolnym rynku. Nie ma? Jak mi przykro. Przykro mi też z tego powodu że twoja ukochana komuna gdzie była przewaga przedsiębiorstw państwowych zbankrutowała- takie były rentowne te zakłady państwowe.
    Korwin zamierza ciąć wydatki na socjal i biurokracie - a jak już zostaną odcięte i nadal będziemy na minusie co wtedy utniemy?
    A jak dzięki twoim pupilom przy korycie dojdziemy do ściany zadłużenia i nie będzie z czego wypłacać emerytur to co powiesz? "Przepraszam, Korwin miał rację"?
    Myslisz, że można w nieskończoność podnosić podatki, biurokrację i wiek emerytalny?
    A co do socjalu - jak rozumiem osoba, która nagle straciła pracę traci zasiłek? Osoba, która jest niepełnosprawna również go straci?
    Niedawno straciłem pracę przez zwolnienia i jakoś przeżyłem bez zasiłku. Da się? Da. Mało tego- w pracy zostały tylko osoby z tzw. grupą inwalidzką bo firma ma z nich korzyści (kasę z PFRON). W taki sposób zdrowi są dyskryminowani na rzecz niepełnosprawnych. W normalnym kapitalizmie przy zwolnieniach tracą pracę leniwi i głupi, w kapitalizmie kompradorskim pracę tracą osoby bez grupy inwalidzkiej. Mało tego- prawdziwie niepełnosprawni są tym bardziej dyskryminowani bo kolesiostwo zatrudnia zdrowego człowieka z lewą grupą a nie chorego człowieka z grupą zasłuzoną, ten pierwszy jest wydajnieszy. A miało być tak świetnie, solidaryzm społeczny i wspieranie niepełnosprawnych. skończyło się jak każdy mądry inaczej lewacki wymysł
    W takim właśnie państwie żyjemy i różnica polega na tym że ja chcę ten nieludzki ustrój zmienić a dla ciebie to wszystko jest ok. Po prostu- dno dna i dwa metry mułu. Koniec, kropka.
    Jak rozumiem Korwin umie przewidzieć - suszę, powodzie - ogółem rzecz biorąc łomoty, które sprawia nam natura. Korwin ma również wpływ na sytuacje geopolityczną na świecie, która wpływa na rynki a tym samym na stan gospodarki poszczególnych państw.
    Państwo ma się odczepić od gospodarki. A od suszy i powodzi jest rozsądek ludzki (nie budować się na terenach zalewowych i dobrowolnie ubezpieczyć posesję). Tyle w temacie. I tak nie zrozumiesz ale mówi się trudno- pisałem dla innych czytających to forum.
    Liczę, że wytłumaczysz mi w jak biurokracja wpływa na tanie produkowanie. Jak rozumiem np. w takim Bangladeszu produkcja jest bardzo tania, bo nie mają aż tylu urzędników?
    Od razu napiszę, że j/w wiem że nie zrozumiesz. Mamy 630 000 urzędników. Może według ciebie to nic nie kosztuje ale według mnie oni pobierają pensję, utrzymanie budynków też kosztuje. Płaci na to nie święty mikołaj (zdziwko co nie? )ale podatnicy, którzy mogliby te pieniądze zainwestować w bardziej potrzebne rzeczy. Mało tego- nie dość że się biurwy utrzymuje to jeszcze generują masę bzdurnych przepisów, nakazów i zakazów, koncesji i pozwoleń dzięki czemu koszty produkcji są wysokie.
    AŻ 1/4! czuje się porażony Widziałem fajny plakat waszej partii - świnki z napisem - "Czas oderwać świnie od koryta!"
    Korytko jednak kusi zwłaszcza, że emeryturka do 63 roku życia jest nie mała - ponad 1000 euro miesięcznie.
    Rozumiem, że twoi umiłowani mężowie stanu z PO zrzekli się całkowicie diet i przyszłych emerytur- uzasadniałoby to szczekanie na partię która zrzekła się 3/4 eurodiety
    Tak ostro zwalczasz kolesiostwo, że oślepli w łonie Twojej partii.
    Oślepia mnie co najwyżej fakt iż nie przeczytałeś wiadomości z linku który sam wrzuciłeś. Tam jest wyraźnie podane, że Korwin musiał wstawił czlonków rodziny z powodu wymogów parytetu (taki lewacki antydemokratyczny pomysł) i wcale się z tym nie krył. Mówił otwarcie co robi i dlaczego i nakłaniał aby na te osoby nie głosować bo są tylko po to aby mieć wymagane 10 osób na okręg.
    A tu ciekawy filmik z konferencji prasowej KNP po wyborach. Jest i o inwalidach i eurodietach:
    http://www.youtube.com/watch?v=fKPDx...CgQrjqo66cuQ8w
    i to by było na tyle
    No spoko, znowu jesteś zmasakrowany.
    Ostatnio edytowane przez Zakapior-san ; 26-05-2014 o 21:12

8. Następujących 3 użytkowników podziękowało Zakapior-san za ten post:

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    292
    Ranking, który podałeś to przeważnie energetyka czyli monopoliści. A monopol ma to do siebie że dyktuje ceny jakie chce. Dlatego m.in. mamy kilkukrotnie droższe paliwo niż w innych krajach itd. Podaj ranking rentownych przedsiębiorstw państwowych działających na wolnym rynku. Nie ma? Jak mi przykro. Przykro mi też z tego powodu że twoja ukochana komuna gdzie była przewaga przedsiębiorstw państwowych zbankrutowała- takie były rentowne te zakłady państwowe.
    Czyli odwracamy kotka ogonkiem... poprosiłem o przykład spółek, które nie powstały przez kolesiostwo. Nie ma takich? Jak mi przykro.

Wskaż mi kraj, którym istnieje wolny rynek? Gdzie państwo nie wpływa na gospodarkę? Bo póki co tworzysz utopię.

A jak dzięki twoim pupilom przy korycie dojdziemy do ściany zadłużenia i nie będzie z czego wypłacać emerytur to co powiesz? "Przepraszam, Korwin miał rację"?
    Myślisz, że można w nieskończoność podnosić podatki, biurokrację i wiek emerytalny?
    Zostaw kota w spokoju. I odpowiedz mi na moje pytanie. Skąd kasa na budżet?

Niedawno straciłem pracę przez zwolnienia i jakoś przeżyłem bez zasiłku. Da się? Da. Mało tego- w pracy zostały tylko osoby z tzw. grupą inwalidzką bo firma ma z nich korzyści (kasę z PFRON). W taki sposób zdrowi są dyskryminowani na rzecz niepełnosprawnych. W normalnym kapitalizmie przy zwolnieniach tracą pracę leniwi i głupi, w kapitalizmie kompradorskim pracę tracą osoby bez grupy inwalidzkiej. Mało tego- prawdziwie niepełnosprawni są tym bardziej dyskryminowani bo kolesiostwo zatrudnia zdrowego człowieka z lewą grupą a nie chorego człowieka z grupą zasłuzoną, ten pierwszy jest wydajnieszy. A miało być tak świetnie, solidaryzm społeczny i wspieranie niepełnosprawnych. skończyło się jak każdy mądry inaczej lewacki wymysł
    W takim właśnie państwie żyjemy i różnica polega na tym że ja chcę ten nieludzki ustrój zmienić a dla ciebie to wszystko jest ok. Po prostu- dno dna i dwa metry mułu. Koniec, kropka.
    Jesteś sam na tym świecie? Czy co? Są ludzie, którym ciężko jest znaleźć pracę i zasiłek jest im potrzebny. Po drugie nie dostaje się go w nieskończoność.
    A propo inwalidów - widzę masę ofert gdzie szukają takich ludzi, też jestem zły i mam ich obwiniać jak Ty z tego powodu? Jeżeli masz kogoś winić to wiń lekarzy, którzy wystawiają lewe papiery, zawsze możesz iść zgłosić, że taka i taka osoba... Zresztą jak osoba jest naprawdę niepełnosprawna to nie ma mieć prawa pracować, bo co? Bo zdrowy nie ma pracy? Zdrowy może iść do każdej pracy, chory nie.
    Zresztą skąd wiesz, kto jest osobą niepełnosprawną a kto nie? Uważasz, że wszystkie osoby poruszają się o kulach lub na wózku?

Uważasz, że jak Krowin będzie u władzy to zmieni ludzi? Nie będzie kolesiostwa? Nie będzie zatrudniania osób poleconych? Proszę Cię. Było tak od wieków i nie zmienisz tego.
    Będzie jeszcze gorzej, bo państwo zamiast chronić swoich obywateli porzuci bo zabraknie tzw. państwa opiekuńczego, którego tak nie cierpisz. Masz problem radź sobie sam.

Państwo ma się odczepić od gospodarki. A od suszy i powodzi jest rozsądek ludzki (nie budować się na terenach zalewowych i dobrowolnie ubezpieczyć posesję). Tyle w temacie. I tak nie zrozumiesz ale mówi się trudno- pisałem dla innych czytających to forum.
    Kurde, a skąd wiesz, że nagle mały potoczek nie zmieni się w rwącą rzekę? Człowiek nie powinien się budować w ogóle przy jakichkolwiek ciekach wodnych bo to jest potencjalny teren zalewowy?
    Ludzie się ubezpieczają i co? Nagle się okazuje, że zanim ubezpieczyciel wypłaci kasę minie rok albo i dłużej bo trzeba zbadać sprawę, oszacować koszty itd. Człowiek według Ciebie ma czekać tak długo? A gdzie będzie mieszkał? Za co odbuduje zniszczone gospodarstwo? Ale jak widzę współczucie jest Ci obce.

Wskaż mi państwo, które nie ma własnych zakładów i nie integruje w gospodarkę. Czekam. Liczę, że tym razem dostanę przykład.

Od razu napiszę, że j/w wiem że nie zrozumiesz. Mamy 630 000 urzędników. Może według ciebie to nic nie kosztuje ale według mnie oni pobierają pensję, utrzymanie budynków też kosztuje. Płaci na to nie święty mikołaj (zdziwko co nie? )ale podatnicy, którzy mogliby te pieniądze zainwestować w bardziej potrzebne rzeczy. Mało tego- nie dość że się biurwy utrzymuje to jeszcze generują masę bzdurnych przepisów, nakazów i zakazów, koncesji i pozwoleń dzięki czemu koszty produkcji są wysokie.
    Większość tych przepisów reguluje sejm i ludzie tam zasiadający. Urzędnicy stosuje się często do przepisów wykluczających się nawzajem. Uważasz, że jak polikwidujesz urzędników, to nagle wszystko stanie się łatwiejsze? Należy uderzyć najpierw u źródła problemu, czyli w przepisy i ustawy.

Pokaż mi kraj, w którym nie musisz się ubiegać o koncesje, pozwolenie. Bo według Ciebie najlepiej by były by człowiek budował się gdzie chce, zakładał co chce, nie zważając na jakiekolwiek przepisy. Super! Zróbmy z Polski dżungle, w której przetrwa najsilniejszy.

Rozumiem, że twoi umiłowani mężowie stanu z PO zrzekli się całkowicie diet i przyszłych emerytur- uzasadniałoby to szczekanie na partię która zrzekła się 3/4 eurodiety
    Kasa to kasa, nie ważne ile ważne, że dostanie ją. Przy korytku będzie bez względu ile będzie z niego jadł.

Oślepia mnie co najwyżej fakt iż nie przeczytałeś wiadomości z linku który sam wrzuciłeś. Tam jest wyraźnie podane, że Korwin musiał wstawił czlonków rodziny z powodu wymogów parytetu (taki lewacki antydemokratyczny pomysł) i wcale się z tym nie krył. Mówił otwarcie co robi i dlaczego i nakłaniał aby na te osoby nie głosować bo są tylko po to aby mieć wymagane 10 osób na okręg.
    Wskaż mi, w którym miejscu w ustawie jest napisane, że parytet ma obejmować członków rodziny? I, że prezes został zmuszony do tego!
    Poczytaj sobie ten artykuł a zrozumiesz na czym polega parytet bo jak widzę zaślepiło Cię uwielbienie dla Korwina.
    http://www.polskatimes.pl/artykul/34....html?cookie=1

No spoko, znowu jesteś zmasakrowany.
    Twoim brakiem odpowiedzi na pytania przeze mnie zadane.
    Ostatnio edytowane przez chochlik20 ; 27-05-2014 o 10:19
    Przepis na idealną kawę:

Księga XVI

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    21
    Pociągnijmy to żałosne przedstawienie dalej:
    Zostaw kota w spokoju. I odpowiedz mi na moje pytanie. Skąd kasa na budżet?
    Z Vatu, podatku pogłównego i opłaty na bieżących emerytów.
    A propo inwalidów - widzę masę ofert gdzie szukają takich ludzi, też jestem zły i mam ich obwiniać jak Ty z tego powodu?
    Masz winić lewackie rządy, które w imię pomocy inwalidom stworzyły kolejnego patologicznego potworka. Pisałem, że ten system nie tylko dyskryminuje zdrowych na rzecz grupowców ale przede wszystkim prawdziwych inwalidów na rzecz grupowców. W mojej poprzedniej pracy trzeba było dźwigać ciężkie rzeczy i zatrudniali ludzi z grupą byleby dostać dofinansowanie. Inwalidów tam nie widziałem, niejeden z grupą lepiej sobie radził niż zdrowy. Totalna fikcja ale grupa jest to i kasa jest. Kierownik przylazł do mnie żebym grupę robił to dostanę umowę na stałe (bo bez grupy tylko na śmieciówki brali) a jak grupy nie zrobię to jestem do zwolnienia jak nie będzie zamówień. Oczywiście olałem go bo mam jeszcze twochę honoru i nie dam z siebie zrobić żebraka. Chochlik pewnie w adekwatnej sytuacji zrobiłby grupę i to pewnie na łeb bo najłatwiej dostać. I teraz czym się różni pogląd wolnościowy Zakapiora od poglądu niewolniczego Chochlika:
    Jeżeli masz kogoś winić to wiń lekarzy, którzy wystawiają lewe papiery, zawsze możesz iść zgłosić, że taka i taka osoba...
    Według niewolniczego myślenia Chochlika trzeba kapować na przedsiębiorców i współpracujących z nimi lekarzy do big brothera- dobrego państwa, które będzie ścigać oszustów, najlepiej przy użyciu nowego, specjalnego, oczywiście bezstronnego i odpornego na łapówki urzędu. Natomiast pogląd wolnościowy Zakapiora jest taki, że lepiej zapobiegać niż leczyć i że problem nie leży po stronie lekarzy i przedsiębiorców ale po stronie państwa. Jak państwo dało instrumenty do przekrętów to się przekręty robi, proste jak budowa cepa. Trzeba zlikwidować te dotacje dla inwalidów a problem skończy się w jeden dzień.
    Zresztą jak osoba jest naprawdę niepełnosprawna to nie ma mieć prawa pracować, bo co?
    Naprawdę niepełnosprawna to jaka? Korwin dobrze to wytłumaczył mówiąc że jak miał lat 20 to skakał na 1,5 m a teraz ma 72 lata i skacze na 0,5 m czyli też jest niepełnosprawny. Osoba bez nóg po prostu mniej nadaje się do pracy gdzie trzeba chodzić, natomiast może tak samo jak osoba ze zdrowymi nogami dawać radę w pracy przed komputerem itd. Wcześniej nie było takiego problemu- były spółdzielnie inwalidów i tam zatrudniano PRAWDZIWYCH niepełnosprawnych. Niestety "opiekuńcze" państwo ponakładało im podatki popiwne i je zlikwidowało. A teraz jest problem.
    Uważasz, że jak Krowin będzie u władzy to zmieni ludzi? Nie będzie kolesiostwa? Nie będzie zatrudniania osób poleconych?
    Strasznie nie lubię się powtarzać ale uznajmy że może za 101 razem coś do twojej mózgownicy dotrze: oczywiście nigdy nie da się całkowicie zlikwidować korupcji ale można ją ograniczyć do stanu marginalnego- trzeba uprościć i ujednolicić przepisy, polikwidować różne pozwolenia i koncesje za które daje się łapówy, ograniczyć biurokrację- im mniej biurew wogóle- tym mniej biurew po znajomości. Takie trudne? Wcale nie ale oczywiście dopóki PO-PIS-SLD-PSL mają swoich na stołkach nic z tym nie zrobią, wszak swoi mają ciepłe posadki i w zamian na nich głosują wraz z rodzinami.
    Będzie jeszcze gorzej, bo państwo zamiast chronić swoich obywateli porzuci bo zabraknie tzw. państwa opiekuńczego, którego tak nie cierpisz. Masz problem radź sobie sam.
    I sobie jakoś daję radę bez pomocy Państwa- opiekuna. Sorry, nie każdy ma jak ty mentalność menela "bo mi się należy".
    Kurde, a skąd wiesz, że nagle mały potoczek nie zmieni się w rwącą rzekę? Człowiek nie powinien się budować w ogóle przy jakichkolwiek ciekach wodnych bo to jest potencjalny teren zalewowy?
    To jest prywatna sprawa ludzi gdzie się budują i czy się ubezpieczają tak samo jak prywatną sprawą jest co zrobią jak ich zaleje i nie mają ubezpieczenia. Kategorycznie sprzeciwiam się dawaniu od państwa (z kieszeni obywateli) zasiłków tym którzy nie ubezpieczyli domu. JEST TO CAŁKOWICIE NIEUCZCIWE względem ludzi którzy płacili ubezpieczenia. Kolejny przykład na mentalność żebraka i menela w twoim wydaniu.
    Wskaż mi państwo, które nie ma własnych zakładów i nie integruje w gospodarkę. Czekam. Liczę, że tym razem dostanę przykład.
    Nie ma takiego państwa, bo strategiczne dziedziny takie jak energetyka czy zbrojeniówka muszą być państwowe.
    Pokaż mi kraj, w którym nie musisz się ubiegać o koncesje, pozwolenie. Bo według Ciebie najlepiej by były by człowiek budował się gdzie chce, zakładał co chce, nie zważając na jakiekolwiek przepisy. Super! Zróbmy z Polski dżungle, w której przetrwa najsilniejszy.
    W USA nadal jest prawo, że działka jest twoja nad ziemią i pod ziemią idąc stożkiem w kierunku jądra ziemi. Jak masz ropę na działce albo skrzynię pełną złota to jest twoja. Mało tego- do wydobywania ropy nie potrzeba koncesji. Tyle na temat kraju jeszcze trochę cywilizowanego. Natomiast w kraju murzyńskim zwanym UBekistanem twoje są co najwyżej ziemniaki, które sobie posadzisz i to muszą być odmiany zatwierdzone przez czerwonych z komisji europejskiej. Trysnęła ci ropa na działce? Zostaje ona wywłaszczona, przyjeżdzają czerwoni i zatykąją dziurę by otworzyć kiedy im się spodoba. Znalazłeś skrzynię złota na działce? Oddajesz grzecznie państwu po donosie czerwonego sąsiada- za znaleźne adekwatny mandat. Aż za dużo wiem na ten temat, przerobiłem i to i to
    Kasa to kasa, nie ważne ile ważne, że dostanie ją. Przy korytku będzie bez względu ile będzie z niego jadł.
    Aż dziw, że sam nie startowałeś, z tą mentalnością idealnie się nadajesz do koryta.
    Ostatnio edytowane przez Zakapior-san ; 28-05-2014 o 15:53

11. Następujących 4 użytkowników podziękowało Zakapior-san za ten post:

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    292
    Jak Ciebie czytam to mam ochotę się śmiać. Po raz kolejny pokazujesz jakim jesteś dzieckiem i jaką masz mentalność.
    Najlepszy był tekst, że państwo dało mi narzędzia do przekrętu to należy skorzystać. Jak ktoś mi daję do ręki broń, to muszę koniecznie z niej strzelić - to jest Twoja argumentacja i oczywiści wina leży po stronie tego co mi ją dał. Ja tylko pociągnąłem z spust.
    Dla Twojej wiadomości istnieją spółdzielnie inwalidów w Polsce - jest ich według spisu 123.
    http://www.pkt.pl/sp%C3%B3%C5%82dzie...id%C3%B3w/4-1/

Nie mam zamiaru dalej, wypowiadać się w tym temacie bo jak widzę z gry wstępnej przeszedłeś do rękoczynów. Mam tylko nadzieje, że doczyściłeś monitor. Jedyną dobrą rzeczą jest taka, że w końcu przedarło się do Ciebie to, że w każdym kraju strategiczne dziedziny znajdują się w rękach państwa oraz fakt, że nie istnieje państwo z wolnym rynkiem.

Żegnam uniżenie.
    Przepis na idealną kawę:

Księga XVI

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    21
    Najlepszy był tekst, że państwo dało mi narzędzia do przekrętu to należy skorzystać. Jak ktoś mi daję do ręki broń, to muszę koniecznie z niej strzelić - to jest Twoja argumentacja i oczywiści wina leży po stronie tego co mi ją dał. Ja tylko pociągnąłem z spust.
    Porównanie z 4 liter wyssane. Ale jest ciekawe pytanie- co złego w samym strzeleniu z broni LoL
    (Ps: w kraju murzyńskim mało że posiadanie czy strzelanie z broni jest zakazane. Kara się nawet za parę zgnitych naboi z wojny koło szopy- vide mój sąsiad- 2 lata w zawiasach).
    Dla Twojej wiadomości istnieją spółdzielnie inwalidów w Polsce - jest ich według spisu 123.
    A u ruskich jeszcze kilka kołchozów działa i... no właśnie, to jest argument na co?
    Nie mam zamiaru dalej, wypowiadać się w tym temacie bo jak widzę z gry wstępnej przeszedłeś do rękoczynów. Mam tylko nadzieje, że doczyściłeś monitor. Jedyną dobrą rzeczą jest taka, że w końcu przedarło się do Ciebie to, że w każdym kraju strategiczne dziedziny znajdują się w rękach państwa oraz fakt, że nie istnieje państwo z wolnym rynkiem.

Żegnam uniżenie.
    Nie mamy żadnego kraju z wolnym rynkiem i bez socjalu JAK RÓWNIEŻ nie mamy kraju bez zadłużenia. Pytanie do inteligentnych czy to się jakoś ze sobą łączy.
    Żegnam uniżenie.
    Spoko, zaraz wrócisz. Mentalność leminga na tym polega by drążyć tematy na których się nie zna.
    Ostatnio edytowane przez Zakapior-san ; 27-05-2014 o 19:47

Strona 17 z 127 PierwszyPierwszy ... 715161718192767117 ... OstatniOstatni