Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1267

Wątek: KORWiN i KNP

Widok wątkowy

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Podkomorzy Awatar Zakapior-san
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    21
    Otrzymał 33 podziękowań w 17 postach
    Twierdzisz, że 100% spółek należących do Skarbu Państwa jest nierentownych z oczywistych powodów...
    Ranking, który podałeś to przeważnie energetyka czyli monopoliści. A monopol ma to do siebie że dyktuje ceny jakie chce. Dlatego m.in. mamy kilkukrotnie droższe paliwo niż w innych krajach itd. Podaj ranking rentownych przedsiębiorstw państwowych działających na wolnym rynku. Nie ma? Jak mi przykro. Przykro mi też z tego powodu że twoja ukochana komuna gdzie była przewaga przedsiębiorstw państwowych zbankrutowała- takie były rentowne te zakłady państwowe.
    Korwin zamierza ciąć wydatki na socjal i biurokracie - a jak już zostaną odcięte i nadal będziemy na minusie co wtedy utniemy?
    A jak dzięki twoim pupilom przy korycie dojdziemy do ściany zadłużenia i nie będzie z czego wypłacać emerytur to co powiesz? "Przepraszam, Korwin miał rację"?
    Myslisz, że można w nieskończoność podnosić podatki, biurokrację i wiek emerytalny?
    A co do socjalu - jak rozumiem osoba, która nagle straciła pracę traci zasiłek? Osoba, która jest niepełnosprawna również go straci?
    Niedawno straciłem pracę przez zwolnienia i jakoś przeżyłem bez zasiłku. Da się? Da. Mało tego- w pracy zostały tylko osoby z tzw. grupą inwalidzką bo firma ma z nich korzyści (kasę z PFRON). W taki sposób zdrowi są dyskryminowani na rzecz niepełnosprawnych. W normalnym kapitalizmie przy zwolnieniach tracą pracę leniwi i głupi, w kapitalizmie kompradorskim pracę tracą osoby bez grupy inwalidzkiej. Mało tego- prawdziwie niepełnosprawni są tym bardziej dyskryminowani bo kolesiostwo zatrudnia zdrowego człowieka z lewą grupą a nie chorego człowieka z grupą zasłuzoną, ten pierwszy jest wydajnieszy. A miało być tak świetnie, solidaryzm społeczny i wspieranie niepełnosprawnych. skończyło się jak każdy mądry inaczej lewacki wymysł
    W takim właśnie państwie żyjemy i różnica polega na tym że ja chcę ten nieludzki ustrój zmienić a dla ciebie to wszystko jest ok. Po prostu- dno dna i dwa metry mułu. Koniec, kropka.
    Jak rozumiem Korwin umie przewidzieć - suszę, powodzie - ogółem rzecz biorąc łomoty, które sprawia nam natura. Korwin ma również wpływ na sytuacje geopolityczną na świecie, która wpływa na rynki a tym samym na stan gospodarki poszczególnych państw.
    Państwo ma się odczepić od gospodarki. A od suszy i powodzi jest rozsądek ludzki (nie budować się na terenach zalewowych i dobrowolnie ubezpieczyć posesję). Tyle w temacie. I tak nie zrozumiesz ale mówi się trudno- pisałem dla innych czytających to forum.
    Liczę, że wytłumaczysz mi w jak biurokracja wpływa na tanie produkowanie. Jak rozumiem np. w takim Bangladeszu produkcja jest bardzo tania, bo nie mają aż tylu urzędników?
    Od razu napiszę, że j/w wiem że nie zrozumiesz. Mamy 630 000 urzędników. Może według ciebie to nic nie kosztuje ale według mnie oni pobierają pensję, utrzymanie budynków też kosztuje. Płaci na to nie święty mikołaj (zdziwko co nie? )ale podatnicy, którzy mogliby te pieniądze zainwestować w bardziej potrzebne rzeczy. Mało tego- nie dość że się biurwy utrzymuje to jeszcze generują masę bzdurnych przepisów, nakazów i zakazów, koncesji i pozwoleń dzięki czemu koszty produkcji są wysokie.
    AŻ 1/4! czuje się porażony Widziałem fajny plakat waszej partii - świnki z napisem - "Czas oderwać świnie od koryta!"
    Korytko jednak kusi zwłaszcza, że emeryturka do 63 roku życia jest nie mała - ponad 1000 euro miesięcznie.
    Rozumiem, że twoi umiłowani mężowie stanu z PO zrzekli się całkowicie diet i przyszłych emerytur- uzasadniałoby to szczekanie na partię która zrzekła się 3/4 eurodiety
    Tak ostro zwalczasz kolesiostwo, że oślepli w łonie Twojej partii.
    Oślepia mnie co najwyżej fakt iż nie przeczytałeś wiadomości z linku który sam wrzuciłeś. Tam jest wyraźnie podane, że Korwin musiał wstawił czlonków rodziny z powodu wymogów parytetu (taki lewacki antydemokratyczny pomysł) i wcale się z tym nie krył. Mówił otwarcie co robi i dlaczego i nakłaniał aby na te osoby nie głosować bo są tylko po to aby mieć wymagane 10 osób na okręg.
    A tu ciekawy filmik z konferencji prasowej KNP po wyborach. Jest i o inwalidach i eurodietach:
    http://www.youtube.com/watch?v=fKPDx...CgQrjqo66cuQ8w
    i to by było na tyle
    No spoko, znowu jesteś zmasakrowany.
    Ostatnio edytowane przez Zakapior-san ; 26-05-2014 o 21:12

2. Następujących 3 użytkowników podziękowało Zakapior-san za ten post: