Twoja troska o ukraińską rację stanu doprawdy robi na mnie wrażenie. Stąd też moja propozycja Twojej podróży do kraju, o którego interesy dbasz z takim przekonaniem. Może to dla Ciebie będzie zaskoczenie, może nawet szok, ale przyczyny ukraińskich obstrukcji względem importu polskiego mięsa zupełnie mnie nie obchodzą. Dostali poparcie od nieodpowiedzialnych polskich polityków na arenie międzynarodowej, niech teraz spłacają dług.Zamieszczone przez Chochlik20
Co tu usprawiedliwiać? Samolot naruszył przestrzeń powietrzną ZSRR i już. Jedyne co można zarzucić osobom odpowiedzialnym za zestrzelenie jest to, że po rozpoznaniu celu nie odpuścili.Ja czekam aż odpiszesz mi na mój wcześniejszy post, bo nie wiem czy usprawiedliwiłeś zastrzelenie przez Zw. Radziecki samolotu pasażerskiego czy też nie.
Mógłbyś się bardziej postarcać z ripostą. Zachód sprzyjał buntownikom na Majdanie i doprowadził do obecnego konfliktu. Trzeba było pilnować demokracji. Ale pokusa uderzenia w interesy Rosji okazała się silniejsza. Wielkie zdziwienie - Rosja nie odpuszcza.Zamieszczone przez Gajusz Mariusz
Jakiego wyboru? Tego z lutego pod tytułem złamiemy konstytucję i obalimy Janukowycza? Integralność? Ktoś się przejmował integralnością Serbii? Gdzie ta różnica?O brak akceptacji wyboru narodu sąsiada? O braku poszanowania integralności? O aneksję Krymu?Coś jeszcze czy wystarczy? Mała różnica? Dla mnie wystarczająca.
Skąd ta pewość, istniało duże prawdopodobieństwo, że Janukowycz przegrałby wybory prezydenckie. Ale swoją drogą nieco wcześniej pisałeś tak pięknie o "akceptacji wyboru narodu sąsiada". Więc chyba nie twierdzisz, że obalenie Janukowycza było słuszneWięc wolę jak się będą bić o Donieck 5 lat, niż mieć armię Putina z wierną armią Janukowycza nad Bugiem za rok.![]()

Odpowiedz z cytatem