Strona 226 z 330 PierwszyPierwszy ... 126176216224225226227228236276326 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 251 do 2 260 z 3294

Wątek: Filmy

Cześnik Awatar NexaT
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    7
    Otrzymał 9 podziękowań w 8 postach
    Chyba dzisiaj obejrzę Obecność, bo słyszałem, że to niezły straszak. Sam nie oglądam często horrorów, ale brak dobrych filmów.
    Niedawno z tych straszniejszych filmów oglądałem "Diabeł", ale był mocno średni.

Od siebie polecam "American Beauty", chociaż pewnie większość widziała. 10/10 IMHO.
    Wytrzymujcie Polaków natarcia w jak najgęstszym szyku, albowiem luźni niezwłocznie ich natarcia nie wytrzymacie. Niechaj zaś żaden z was w ucieczce ratunku nie szuka, albowiem nic nie jest w stanie ujść przed nadzwyczajną koni polskich rączością i wytrzymałością.

W bitwie pod Chocimiem szarża 700 husarzy spędziła z pola 10.000-15.000 Turków, na widok czego młody osmański dowódca popłakał się z żalu i bezsilności.

Stolnik Awatar Aztec
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    35
    Otrzymał 44 podziękowań w 37 postach
    Nie jest taki straszny, lecz może, dlatego, że zwyczajnie przestałem się bać horrorów, lub nie oglądałem dawno nic dobrego.
    Horror ten oceniam jednak jako jeden z lepszych w porównaniu do pozostałych.
    Popraw podpis

Podkomorzy Awatar szwejk
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    219
    Otrzymał 371 podziękowań w 273 postach
    Iron Sky. Na podstawie teorii spiskowej. A tak naprawdę, to kpina z amerykańskiej polityki i politpoprawności (Sarah Palin - jak Obama), a także z szumnych produkcji filmowych. Zwróćcie uwagę na parodię sceny z filmu Upadek.

https://www.youtube.com/watch?v=Py_IndUbcxc
    "A teraz słuchajcie wy, ludzie z NATO! Bombardujecie ścianę, co nie przepuszczała potoku afrykańskiej migracji do Europy, ścianę, co stopuje terrorystów . Tą ścianą była Libia. Rujnujecie ją. Wy - idioci. Za tysiące migrantów z Afryki, za wsparcie terrorystów będziecie płonąć w piekle. I tak będzie".

Mu'ammar al - Kaddafi

Cześnik Awatar NexaT
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    7
    Otrzymał 9 podziękowań w 8 postach
    A co sądzicie na temat "Miasto 44" i "Powstanie Warszawskie"? Pierwszy film to podobno totalna kpina z Powstańców. Ludzie przedstawieni z mentalnością "oby zaruchać, póki jeszcze żyje".
    Wytrzymujcie Polaków natarcia w jak najgęstszym szyku, albowiem luźni niezwłocznie ich natarcia nie wytrzymacie. Niechaj zaś żaden z was w ucieczce ratunku nie szuka, albowiem nic nie jest w stanie ujść przed nadzwyczajną koni polskich rączością i wytrzymałością.

W bitwie pod Chocimiem szarża 700 husarzy spędziła z pola 10.000-15.000 Turków, na widok czego młody osmański dowódca popłakał się z żalu i bezsilności.

Stara Gwardia / Ostatni Sprawiedliwy Awatar KLAssurbanipal
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    878
    Otrzymał 980 podziękowań w 526 postach
    Z tego co mi się wydaje to ten pierwszy jeszcze nie wszedł do kin. Była tylko przedpremiera na stadionie dla wybranych osób, a drugi jest ponoć dobry wizualnie (jako pokolorowany oryginalny materiał z Powstania), ale leży z dubbingiem...
    Darowizna dla mnie jako twórcy możliwa tutaj: https://www.paypal.me/klassurbanipal

Szambelan Awatar Gajusz Mariusz
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 067
    Otrzymał 1 057 podziękowań w 710 postach
    @
    -Obecność-super.
    -American Beauty, średni
    -Iron Sky-miał być żart, potem zbiórka pieniędzy i film powstał. Do obejrzenia.
    -Miasto44 (od 19 września) Powstanie Warszawskie. Oba nie oglądałem, ale o pierwszym po tym wspomnianym pokazie jest tyle recenzji ile oglądających. Tak czy siak oba planuję obejrzeć.

Ja zaś obejrzałem Jack Ryan Shadow Recruit. Niewiele pozostało z Toma Clancy-ego. Ja wolę klasyczne ekranizacje z kultowym "Polowaniem na Czerwony Październik" na czele. Do obejrzenia, nic więcej.

"Będziemy walczyć na plażach, na polach, na ulicach. Będziemy walczyć na wzgórzach. Nigdy się nie poddamy!!!" Winston Churchill
    "Godna śmierć wystarczy za nagrodę."
    "Spartanie nie pytają ilu, tylko gdzie?" Agis II

7. Użytkownicy którzy uznali post Gajusz Mariusz za przydatny:

Kierowca bombowca Awatar McAbra
    Tournaments Joined
    5
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    118
    Otrzymał 106 podziękowań w 70 postach
    Parę dni temu w końcu obejrzałem "Adwokata Diabła". Jest trochę szaleństwa, są genialni Al Pacino i Keanu Reeves - świetny film.
    Ogółem lubię taką stylistykę, może macie coś podobnego?

Dzisiaj z kolei zobaczyłem "Killing them softly" z Bradem Pittem. Moim zdaniem mimo krótkiego czasu trwania przegadany i przestylizowany. Trailer jest lepszy od filmu, więc proszę, można obejrzeć i na tym poprzestać:

Stara Gwardia / Ostatni Sprawiedliwy Awatar KLAssurbanipal
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    878
    Otrzymał 980 podziękowań w 526 postach
    Cytat Zamieszczone przez McAbra Zobacz posta
    Parę dni temu w końcu obejrzałem "Adwokata Diabła". Jest trochę szaleństwa, są genialni Al Pacino i Keanu Reeves - świetny film.
    Ogółem lubię taką stylistykę, może macie coś podobnego?
    Coś podobnego....

Przychodzą mi 2 pozycje - zależy pod jakim kątem "podobne":

1. równie diaboliczny thriller, tylko tyle, że diabłem jest tu Robert De Niro - "Harry Angel" (pol.) "Angel Heart" (eng.)

2. chyba, że chcesz znów Ala Pacino w roli adwokata - "...I sprawiedliwość dla wszystkich" (pol.) "...And Justice for All" (eng.), czyli świetny dramat sądowy genialnego Sidneya Lumeta w szczycie formy.

Oba w swoich gatunkach są świetne.
    Darowizna dla mnie jako twórcy możliwa tutaj: https://www.paypal.me/klassurbanipal

10. Użytkownicy którzy uznali post KLAssurbanipal za przydatny:

Podkomorzy Awatar szwejk
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    219
    Otrzymał 371 podziękowań w 273 postach
    12 ton- Oni tam wszyscy są. Film dokumentalny o niemieckich zbrodniach w czasie Powstania Warszawskiego. Na YouTube jest w całości, jak i w częściach. Zawiera wspomnienia ocalałych. Polecam.
    "A teraz słuchajcie wy, ludzie z NATO! Bombardujecie ścianę, co nie przepuszczała potoku afrykańskiej migracji do Europy, ścianę, co stopuje terrorystów . Tą ścianą była Libia. Rujnujecie ją. Wy - idioci. Za tysiące migrantów z Afryki, za wsparcie terrorystów będziecie płonąć w piekle. I tak będzie".

Mu'ammar al - Kaddafi

Szambelan Awatar Gajusz Mariusz
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 067
    Otrzymał 1 057 podziękowań w 710 postach
    Właśnie obejrzałem Bankomat (ATM). Omijać szerokim łukiem. Tragedia...

"Będziemy walczyć na plażach, na polach, na ulicach. Będziemy walczyć na wzgórzach. Nigdy się nie poddamy!!!" Winston Churchill
    "Godna śmierć wystarczy za nagrodę."
    "Spartanie nie pytają ilu, tylko gdzie?" Agis II

Strona 226 z 330 PierwszyPierwszy ... 126176216224225226227228236276326 ... OstatniOstatni