To, że ja uważam, że należy utrzymywać dobre stosunki ze wschodem, to nie oznacza, że tak myśli nasz wspaniały rząd. Oni aż rwą się do wojny. Mamy UE, NATO, co nam taka Rosja zrobi?Czyli co mamy zmienić prawo bo obawiamy się nadejścia Rosjan? Dopiero co w innym temacie twierdziłeś, że należy trzymać z Rosją. To po co mi broń, mam szykować się na wojnę?
Myślisz, że to takie łatwe? Uważasz, że jak umotywujesz to chęcią obrony osobiste/zapewnieniem sobie bezpieczeństwa to ci wydadzą?A kto Ci broni iść kupić sobie broń?
http://www.bankier.pl/wiadomosc/Jak-...n-3080765.html
Jeżeli potrafisz dobrze umotywować chęć posiadania broni krótkiej dostaniesz broń.
cytat z innego forum:
jak chcesz link do pełnej dyskusji to pisz.W praktyce wygląda to bardzo kiepsko. Wujek mojej dziewczyny miał dom obrabowany 3 razy i nie otrzymał pozwolenia mimo spełnienia pozostałych wymogów.
Do tego broń palna w Polsce to cholerny problem. Nie dość, ze pozwolenie dużo kosztuje(o łapówkach nie wspominając), to trzeba potem mieć sejf spełniający wymogi, policja może zrobić niezapowiedzianą inspekcje w domu, musisz informować kochane służby kiedy udajesz się na strzelnicę itd itp.
Moja rada: jeśli myślisz tylko o trzymaniu broni w domu(co w praktyce jest jedynym na co może sobie pozwolić zwykły posiadacz) to zastanów się nad czarnoprochowcem.
Już sobie wyobrażam, co by się stało, gdyby taki osobnik użył kiedyś tej broni na np. włamywaczu. Kilka lat pałętania się po sądach i do pierdla.
@arcyżużel, on mieszka w USA i przedstawił w tym filmie dwie hipotezy, jak mogło przebiegać to spotkanie. (murzyna z policjantem) Nawet eksperci twierdzą, że ułożenie ciała tego murzyna wskazywało na to, że próbował zabrać broń policjantowi.
Naprawdę to przykre, że uważacie, iż wystarczy wizyta na policji, powód zapewnienia sobie bezpieczeństwa i mamy broń.
Odpowiecie mi na tamto pytanie? (Pampalinex, nie mydl mi oczu takimi tekstami. Przestępczość spada po wprowadzeniu wolnego dostępu do broni, TAK czy NIE?)
up, no tak. Polaki pijaki po wódce by się nawzajem wyrżnęli. Proszę, nie opowiadaj mi takich głupot. To Niemiec i Amerykanin nie chleją tych swoich koniaków i łiski?

Odpowiedz z cytatem