Ty potrafisz czytać? Nie mówię o czytaniu ze zrozumieniem, ale o zwykłym czytaniu? Argumentowałem to bezpieczeństwem i wojną. Wyraźnie napisałem, że to JA jestem za dobrymi relacjami z Rosją, a polski rząd wręcz odwrotnie. (tzn. że wojna jest możliwa, jeśli będziemy tak szczekać w sprawie Ukrainy. wyraźniej się napisać nie da)No to po co argumentujesz chęć posiadania broni wojną?
A jeśli byłem i pytałem się, to co?Byłeś? Pytałeś się? Próbowałeś?
No gdzie tam. To, że ktoś tam na forum dyskusyjnym o tym napisał, to wcale nie jest prawda. Statystyki też kłamią. (właśnie, odpowiecie mi na to pytanie?)Nie, bo to nie jest argument - ktoś za kogoś kto...
To nie prawda. Byłeś, pytałeś? Że niby mam wierzyć, że to prawda, bo napisali w jakimś tam internecie?Uwolnić Pistoriusa od zarzutów!
No ja w takim przypadku, to całkowicie zniósłbym prawo do posiadania broni. Bandyci od razu nie mieliby z czego strzelać, bo pewnie zawsze przychodzili po broń na policje, że niby w celu bezpieczeństwa. W końcu spokojne negocjacje załatwią sprawę. Zabiorą nam telewizor i pieniądze, ale będziemy żyć, a jak się poszczęści, to i może policja odzyska rzeczy?W RPA bowiem przestępczość i włamania są na porządku dziennym
Se moje dziecko by nie wzięło, bo jestem odpowiedzialnym człowiekiem i nie kładłbym takich rzeczy na kredensie. Właśnie taka mentalność - w Polsce ludzi uznaje się za idiotów. Nie wolno dawać broni, trzeba zabrać 80% pieniędzy i wszystko załatwić za obywatela, bo jest idiotom. Jak w Korei.Co do problemów z bronią to co chciałbyś żeby ona sobie leżała na widoku i żeby każden sobie mógł ja wziąć se np twoje dziecko ?
On też pewnie taki nieodpowiedzialny. Jeszcze dodaj do tego 10-cyfrowy kod, a przy napadzie wystarczy znaleźć klucz, kod i szybko będziemy w stanie się bronić!Chyba to normalne ze ja jako obywatel, który np sąsiaduje z takim jegomościem z gnatem, oczekuje ze nim mu się da broń przeprowadzi się żmudne badania żeby miec 100% pewność ze nic mu nie odbije i ze kolo bedzie bron trzymać w szafce pancernej, a klucz do niej przy dupie, by ktos niepowołany aka masakra szkolna w newtown w usa, kiedy matka czubka kupiła broń z której zginęła.
To zabrońmy jeździć samochodem, bo było kilka przypadków, gdzie szaleniec wjeżdżał w przystanek pełny ludzi, albo nie zatrzymywał się na pasach. Taka sama sytuacja jak z bronią, nie prawda? Samochód może mieć każdy, ba... może siąść bez prawa jazda i siać terror.Taka prawda, że statystyki są tylko statystykami. Co z tego, że złodzieje-amatorzy będą się bać kraść, jeśli osoby nie do końca zrównoważone psychicznie będą miały większe pole manewru. Ile to już było takich sytuacji, że ktoś zaczął strzelać do ludzi bez konkretnej przyczyny. Naprawdę chcesz człowieku takich sytuacji w zamian za statystyczny spadek przestępstw?
A w domu kluczyki gdzie się trzyma? Raczej nie w sejfie, tylko łatwo dostępnym miejscu. Dziecko weźmie i rozjedzie sąsiada.

Odpowiedz z cytatem