Powód bycia humanitarnym wobec zwierząt Cię nie rusza?

Nie rusza mnie ponieważ z definicji
Humanitaryzm to przyjmowanie za najwyższą wartość godności ludzkiej, braterstwa, równości między ludźmi i praw człowieka.
http://portalwiedzy.onet.pl/43560,,,,humanitaryzm,haslo.html
Tacy lewacy jak Ty chcieliby podciągnąć pod humanitaryzm zwierzęta czyniąc je tym samym równe człowiekowi. Dla zwierząt można być wyrozumiałym, przyjacielskim i litościwym ale nie humanitarnym.
Czyli można na Ciebie liczyć, że otworzysz schronisko i zaopiekujesz się psami bądź kotami?

Jestem szczęśliwym posiadaczem psa. A nadwyżkę pieniędzy wolę przeznaczyć na pomoc dla ludzi niż zwierząt właśnie dlatego, że jestem humanistą.
ak rozumiem, już teraz pomagasz ludziom, zwierzętom, czy też czekasz aż państwo zrzuci ten obowiązek na Ciebie?

Z chwilą gdy państwo przestanie zabierać mi gro pieniędzy i przeznaczać je na nieefektywny socjalizm z pewnością będzie mnie stać dać więcej na cele humanitarne.
Są ludzie na świecie, którzy płacą podatki, wiedzą, że państwo z ich pieniędzy pomaga biednym, a oni mimo to i tak działają dobroczynnie poświęcając swój czas i fundusze by pomagać. Oni są mniejszymi bądź gorszymi humanistami od Ciebie?

Oczywiście tacy są większymi humanistami ode mnie. Nie zmienia to faktu, że działają POMIMO a nie DZIĘKI systemowi.
Zresztą nie określiłbym Cię mianem humanisty, skoro twierdzisz, że żal Ci każdej złotówki zabranej od Ciebie i wydanej na czyjeś potrzeby bez powodu. Skąd wiesz jakie ktoś ma potrzeby? Bogiem to chyba się nie stałeś nagle.

Przeczytaj więc jeszcze raz definicję humanitaryzmu. Dlatego właśnie nie zgadzam się z państwowym socjalizmem, który jest nieefektywny i do tego antyhumanitarny (humanitaryzm przymusowy).
Zresztą proszę bardzo jak kończy się u nas bycie prawdziwie dobroczynnym człowiekiem:
http://miedziowe.pl/content/view/51708/149/

W mojej okolicy była podobna sytuacja- piekarz oddawał suchy chleb stadninie koni, żeby miały też coś innego do jedzenia zimą niż samo siano. Dobre państwo również oddało go pod sąd. Po takich sprawach nie przekonasz mnie do tego antyhumanitarnego ustroju niczym.