Strona 67 z 127 PierwszyPierwszy ... 1757656667686977117 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 661 do 670 z 1267

Wątek: KORWiN i KNP

Podkomorzy Awatar Zakapior-san
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    21
    Otrzymał 33 podziękowań w 17 postach
    Mamy natomiast lupkow i to idacych w miliardy a Wujek Sam jest swiatowym liderem w ich pozyskiwaniu
    Ok, rozumiem. Ale przecież już było głośno o koncesjach na wydobycie łupków za marne grosze. W Polsce nie trzeba majdanu, żeby USA zarobiły na łupkach. Jak coś to standardowo opłacą odpowiednią biurwę i na swoje wyjdą. Typowe w murzyńskim kraju kolonialnym.
    A co jesli parodia liczenia glosow byla zaplanowana akcja?
    Ciężko stwierdzić, natomiast godzinę temu wypowiadał się w TV Niesioł i powiedział, że "obowiązkiem PO i PSL jest niedopuszczenie PIS do władzy". Wymowne, zważywszy na fakt iż przed "awarią" wyniki wskazywały na zwycięstwo PISu...

Asuryan
    Gość
    Awarii by nie było, gdyby na przetargu głównym kryterium nie była cena. Albo mamy tanie państwo, albo skuteczne - trzeba wybrać, po pogodzić się tego nie da. Owszem, można dalej opowiadać bajki o rybie i wędce, by obudzić się z połamanym kijem nad pustym stawem - bo stróż jest zniedołężniałym rencistą/emerytem i nie upilnował by kłusownicy w nocy wszystkich ryb nie zabrali...

Podkomorzy Awatar Dagorad
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    5
    Otrzymał 87 podziękowań w 65 postach
    Państwo mamy teoretyczne to i system wyborczy mógł teoretycznie działać.

Owszem, można dalej opowiadać bajki o rybie i wędce, by obudzić się z połamanym kijem nad pustym stawem - bo stróż jest zniedołężniałym rencistą/emerytem i nie upilnował by kłusownicy w nocy wszystkich ryb nie zabrali...
    Uważaj, możesz Komorowskiego nazywać kiepskim prezydentem, pilnującym żyrandolu itd. ale aluzje do kwestii myśliwsko-wędkarskich mogą na nim dla odmiany zrobić wrażenie .

Widzę że temat Nowej Prawicy stał się jakimś tematem uniwersalnym. Dziwi mnie trochę radość co poniektórych że Nowa Prawica miała słaby wynik, to trochę tak jakby się cieszyć że się nie ma cholery w chwili gdy złapało się tyfus. Wielkimi zwycięzcami w chwili obecnej okazują się PiS i PSL.

Zasadniczo zgadzam się z tym że na stopniu samorządowym dużo nie można. Co prawda są rzeczy w stylu drogi, jakieś festyny itd. tylko że w gruncie rzeczy to jest przymus. Im mniejszy samorząd tym pole manewru mniejsze. Nie trudno sobie wyobrazić jaki byłby raban gdyby jakiś wójt ośmielił się dla odmiany nie wyłożyć kasy na jakieś "hulanki". Z drugiej strony skoro Korwin i przyjaciele startowali w wyborach żeby się "pokazać" i "zaistnieć" to przecież powinni chcieć wygrać, partia której członek rządzi może robić raczej "lepszą robotę" wizerunkową niż kandydat który dostał małą liczbę głosów i którego kampania była delikatnie mówiąc "uboga w chęć wyjścia do ludzi". No i na czym ma się opierać Nowa Prawica jako partia skoro jest to partia której nie zależy na samorządach? Przecież przy takim podejściu to pozostanie ona partią kanapową opierającą się na wolontariuszach bez większych szans na zwycięstwo. Jeżeli Korwin chce ponoć walczyć o władzę to wychodziłoby że jego i jego popleczników działania kończą się na chciejstwie i praktycznie "w terenie" walczyć o władzę im się nie chce.

Widziałem na jakimś kanale jak Wipler przysłuchiwał się jak jakaś kobieta krzyczała o zagrożeniu demokracji pod tą całą siedzibą PKW, wyglądał mi na skonfundowanego. Przecież z jednej strony Korwin i jego poplecznicy mówią o tym jak to demokracja jest zła, jak to jest nieuczciwa itd. a z drugiej ich czołowy członek stoi ramię w ramię z osobami które przynajmniej z tego co mówią wiążą to czy Polska jest wolna z obecnym ustrojem. Ogólnie ten cały "sojusz" co to się zebrał pod PKW wydaje mi się być taki zrobiony na siłę z ludzi którzy na co dzień słyną raczej z krytykowania "polskiej" demokracji a obecnie stali się jej wielkimi obrońcami... Tak czy siak PiS powinien im wysłać co najmniej z tuzin bombonierek bo wygląda na to że wyświadczają mu bardzo dużą przysługę.

4. Użytkownicy którzy uznali post Dagorad za przydatny:

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    21
    Z drugiej strony skoro Korwin i przyjaciele startowali w wyborach żeby się "pokazać" i "zaistnieć" to przecież powinni chcieć wygrać, partia której członek rządzi może robić raczej "lepszą robotę" wizerunkową niż kandydat który dostał małą liczbę głosów i którego kampania była delikatnie mówiąc "uboga w chęć wyjścia do ludzi". No i na czym ma się opierać Nowa Prawica jako partia skoro jest to partia której nie zależy na samorządach? Przecież przy takim podejściu to pozostanie ona partią kanapową opierającą się na wolontariuszach bez większych szans na zwycięstwo. Jeżeli Korwin chce ponoć walczyć o władzę to wychodziłoby że jego i jego popleczników działania kończą się na chciejstwie i praktycznie "w terenie" walczyć o władzę im się nie chce.
    Już skończcie z drążeniem tego tematu. Napisałem, że te wybory są mniej ważne z reformatorskiego punktu widzenia bo nie można na poziomie samorządowym dokonać zmian systemowych (coś tu się nie zgadza?) a wy od razu, że po co kandydaci KNP startowali skoro mają te wybory gdzieś. Ni sensu, ni logiki w tym.
    Awarii by nie było, gdyby na przetargu głównym kryterium nie była cena.
    To też nie do końca sedno sprawy. Wybrano firmę "kuzyna ciotki ojca" z zerową wiarygodnością jeśli chodzi o profesjonalizm ale z dobrymi koneksjami. Typowe w kapitalizmie kompradorskim gdzie nepotyzm i branie w łapę jest główną cechą zamówień publicznych.

Szambelan Awatar chochlik20
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    292
    Otrzymał 482 podziękowań w 340 postach
    Cytat Zamieszczone przez Zakapior-san Zobacz posta
    Chochlik, głosowałeś na PSL? A może znasz kogoś kto głosował na PSL?
    Nie, nie z nam, z rodziny tylko ja byłem na głosowaniu, reszcie się nie chciało

Cytat Zamieszczone przez Asuryan Zobacz posta
    Awarii by nie było, gdyby na przetargu głównym kryterium nie była cena. Albo mamy tanie państwo, albo skuteczne - trzeba wybrać, po pogodzić się tego nie da. Owszem, można dalej opowiadać bajki o rybie i wędce, by obudzić się z połamanym kijem nad pustym stawem - bo stróż jest zniedołężniałym rencistą/emerytem i nie upilnował by kłusownicy w nocy wszystkich ryb nie zabrali...
    To też nie do końca sedno sprawy. Wybrano firmę "kuzyna ciotki ojca" z zerową wiarygodnością jeśli chodzi o profesjonalizm ale z dobrymi koneksjami. Typowe w kapitalizmie kompradorskim gdzie nepotyzm i branie w łapę jest główną cechą zamówień publicznych.
    Odpowiem zbiorczo na te dwa posty. Po pierwsze - przetarg na system komputerowy zakończył się 3 miesiące przed wyborami, po drugie - to nie cena zadecydowała tak naprawdę o wyborze, ale fakt, że startowała w nim 1(!) tylko firma, po trzecie - nawet, gdyby cena była by wyższa to i tak zabrakłoby czasu by zorganizować kolejny przetarg.
    http://www.tvp.info/17690464/system-...kryterium-cena

Po czwarte - śmieszy mnie rozdzieranie szat przez polityków krzyczących o fałszerstwie, bo już przed wyborami chodziły słuchy, że system jest zły i pojawią się problemy. No cóż, ale wtedy nikt się tym nie zainteresował. Bo co... bo lepiej jest to zrobić tuż po licząc, że dojdzie do nowych wyborów, a partia dzięki swoim działaniom zyska jeszcze więcej. PiS liczy, że ugra dzięki temu kilka nowych punktów, zresztą Kaczyńskiemu nie może przejść przez głowę, że zdobył tak małe poparcie, SLD liczy chyba na cud, bo jako partia lewicowa jest praktycznie już skończona, RN i KNP czyli najwięksi przegrani, liczą, że ich wynik się poprawi, oraz nie można od tak zmieniać nagle poglądów, więc należy krzyczeć jeszcze głośniej od innych. A za to wszystko zapłaci lud z własnej kieszeni, ponieważ jak głupi dał się złapać na haczyk przyjemnych i łatwych sloganów o fałszerstwie. Po raz drugi państwo zwróci partiom za kampanię, po raz kolejny zmuszeni zostaniemy oglądać te same twarze na plakatach, a system jaki był zostanie tak naprawdę. Bo każdy polityk -krzykacz olał fakt, że przy powtórzonych wyborach system firmy Nabino zostanie, nikt nie zdarzy zorganizować przetargu, a skoro firmy olały tamten to i oleją ten albo wyniku braku czasu znów sprzedadzą bubla. Zamiast organizować nową kampanię, pieniądze na nią już lepiej byłoby przeznaczyć na dobry i skuteczny system zwłaszcza, że zbliżają sie wybory prezydenckie.
    Ostatnio edytowane przez chochlik20 ; 21-11-2014 o 13:42
    Przepis na idealną kawę:

Grafik: Co to za lura!? Kawa powinna być czarna, mocna, ostra i aromatyczna. Zrób mi drugą.

Tytus: Rozkaz! Kawa powinna być czarna… Carbo medicinalis, czyli węgiel drzewny powinien ją doczernić. …mocna… Czy może być coś mocniejszego od spirytusu 95%? …ostra i aromatyczna… Reszty dokona papryka, pieprz, jodyna i… dezodorant „Brutal”.
    Grafik: O, teraz to jest kawa! To mnie postawi na nogi!
    Tytus: Szkoda, że nie dodałem jeszcze dynamitu.

Księga XVI

Stolnik Awatar Piner
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    316
    Otrzymał 124 podziękowań w 97 postach
    Zakapior-san: Dlaczego nalegasz aby zakończyć drążenie tego tematu skoro właśnie wychodzą na jaw takie ciekawe przypuszczenia? Przecież Palikot wszedł do polityki aby zarobić stąd ta jego gęba pełna frazesów a zero wyników. Z KNP jest podobnie: buńczuczne wypowiedzi, oparcie się o młodzież a żadnych konkretów co do reform o których tak przypominasz. Jedyny chyba sukces KNP to dostanie się do Parlamentu Europejskiego i te jednorazowe 7% poparcie. Wyborów nie muszą mieć gdzieś i zapewne ich nie mają ale co do wyborców............

Asuryan
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez Dagorad Zobacz posta
    Państwo mamy teoretyczne to i system wyborczy mógł teoretycznie działać.
    Ależ jak najbardziej działa - teoretycznie

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    21
    Nie, nie z nam, z rodziny tylko ja byłem na głosowaniu, reszcie się nie chciało
    Ja też nie znam osób, które głosowałyby na PSL. Różnica jest taka, że mi to koliduje trochę z wynikami tych wyborów, Tobie nie.
    A tak poza tym całkiem niedawno podpierałeś się tu autorytetem swojej matki w sprawach KNP. Skoro nie poszła na wybory bo "się nie chciało" to jakim prawem ocenia którąkolwiek partię a zwłaszcza tę, która chce zmian? Domyślam się, że programu KNP nie zna- przeczytać też się "nie chciało".
    Kłóciłeś się, że KNP olało wybory samorządowe- to jak to, u Ciebie w domu nikogo nie obchodzą remonty dróg, stawianie oświetlenia? Sam twierdziłeś, że to najważniejsze sprawy dla Polaków
    Po piąte - śmieszy mnie rozdzieranie szat przez polityków krzyczących o fałszerstwie, bo już przed wyborami chodziły słuchy, że system jest zły i pojawią się problemy. No cóż, ale wtedy nikt się tym nie zainteresował. Bo co... bo lepiej jest to zrobić tuż po licząc, że dojdzie do nowych wyborów, a partia dzięki swoim działaniom zyska jeszcze więcej.
    Jak to- miały być protesty przeciw fałszerstwom przed wyborami? Zmień dilera....
    Kaczyńskiemu nie może przejść przez głowę, że zdobył tak małe poparcie, SLD liczy chyba na cud, bo jako partia lewicowa jest praktycznie już skończona, RN i KNP czyli najwięksi przegrani, liczą, że ich wynik się poprawi, oraz nie można od tak zmieniać nagle poglądów, więc należy krzyczeć jeszcze głośniej od innych.
    Dziwne byłoby gdyby PSL protestowało, prawda?
    Po raz drugi państwo zwróci partiom za kampanię,
    KNP i RN nie dostają kasy na kampanię z budżetu, dla nich nowe wybory to wydatek z własnych pieniędzy a nie cudzych.
    Dlaczego nalegasz aby zakończyć drążenie tego tematu skoro właśnie wychodzą na jaw takie ciekawe przypuszczenia?
    Jakie ciekawe przypuszczenia?
    Z KNP jest podobnie: buńczuczne wypowiedzi, oparcie się o młodzież a żadnych konkretów co do reform o których tak przypominasz.
    Najpierw muszą dojść do władzy a potem będą wyniki. Coś się nie zgadza?

Szambelan Awatar chochlik20
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    292
    Otrzymał 482 podziękowań w 340 postach
    Ja też nie znam osób, które głosowałyby na PSL. Różnica jest taka, że mi to koliduje trochę z wynikami tych wyborów, Tobie nie.
    Ja nie znam, Ty nie znasz... wychodzi na to, że Polska to państwo wielkości wsi, bo fakt, że nie znamy nikogo kto głosował na PSL ma być miarą, że wyniki tej partii zostały sfałszowane
    .
    A tak poza tym całkiem niedawno podpierałeś się tu autorytetem swojej matki w sprawach KNP. Skoro nie poszła na wybory bo "się nie chciało" to jakim prawem ocenia którąkolwiek partię a zwłaszcza tę, która chce zmian? Domyślam się, że programu KNP nie zna- przeczytać też się "nie chciało".
    Ocenia prawem wyborcy, bo póki co jeszcze możemy oceniać partię według własnych kryteriów, bo nikt nie wsadza nikogo za krytykę rządzących, po drugie - oceniła wypowiedź Korwina mówiącą, że jego partia kraść nie będzie, nie oceniła programu. Chyba, że to co Korwin mówi o wszystkim i o niczym jest programem Waszej partii.

Kłóciłeś się, że KNP olało wybory samorządowe- to jak to, u Ciebie w domu nikogo nie obchodzą remonty dróg, stawianie oświetlenia? Sam twierdziłeś, że to najważniejsze sprawy dla Polaków
    Nie chce mi się tłumaczyć moich spraw rodzinnych i wywlekać, kto dla czego nie poszedł. To jest sprawa indywidualna każdego wyborcy, drugą sprawą jest fakt, że to partie powinny przyciągać wyborców do urn, a nie wyborcy powinni bo muszą.

Jak to- miały być protesty przeciw fałszerstwom przed wyborami? Zmień dilera....
    Okulista się kłania, a następnie nauka czytania ze zrozumieniem. Pisałem wyraźnie - partie doskonale zdawały sobie sprawę, że system jest niesprawny, pojawiały się na necie artykuły mówiące, że może dojść do komplikacji, ale partie to olały, stwierdzając, że jakoś tam będzie. Teraz nagle, gdy ich wynik nie był taki jak chcą, drą szaty i domagają się nowych wyborów. Chociaż patrząc na Kaczyńskiego nie zapomina on by walczyć o swoich kandydatów, jak choćby w moim mieście.

Dziwne byłoby gdyby PSL protestowało, prawda?
    To jest sprawa PSL-u. ale jak rozumiem wynik jaki osiągnęła ta partia nie jest dla Ciebie miarodajny, bo nie znasz nikogo kto by na nich głosował.

KNP i RN nie dostają kasy na kampanię z budżetu, dla nich nowe wybory to wydatek z własnych pieniędzy a nie cudzych.
    Zapłacisz więc dwa razy, raz za tamte wybory po państwo zwróci tamtym partiom za poprzednie plus to co wpłacisz na konto KNP, teraz z powodu nowych wyborów, o ile będą zapłacisz jeszcze raz to samo, bo tak naprawdę najwięcej zyska partia a nie obywatel. Dodatkowo jeszcze dodam, że system ciągle będzie ten sam. Najlogiczniejszym rozwiązaniem byłoby skrócenie czasu do następnych wyborów, ale ponieważ jesteśmy tak bogaci musimy zrobić kolejne aż wszystkie partie uzyskają odpowiedni według siebie wynik wyborczy.

Jeżeli mamy dalej dyskutować na temat wyborów, to proponuje się przenieść do innego tematu.
    Ostatnio edytowane przez chochlik20 ; 21-11-2014 o 14:16
    Przepis na idealną kawę:

Grafik: Co to za lura!? Kawa powinna być czarna, mocna, ostra i aromatyczna. Zrób mi drugą.

Tytus: Rozkaz! Kawa powinna być czarna… Carbo medicinalis, czyli węgiel drzewny powinien ją doczernić. …mocna… Czy może być coś mocniejszego od spirytusu 95%? …ostra i aromatyczna… Reszty dokona papryka, pieprz, jodyna i… dezodorant „Brutal”.
    Grafik: O, teraz to jest kawa! To mnie postawi na nogi!
    Tytus: Szkoda, że nie dodałem jeszcze dynamitu.

Księga XVI

Podkomorzy Awatar Dagorad
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    5
    Otrzymał 87 podziękowań w 65 postach
    PiS liczy, że ugra dzięki temu kilka nowych punktów, zresztą Kaczyńskiemu nie może przejść przez głowę, że zdobył tak małe poparcie,
    PiS wygrał pierwsze wybory od wielu lat. Udało mu się to po aferze madryckiej i odejściu Tuska, Kaczyński jakoś na załamanego nie wygląda. Po co ta niczym TVN-owska propaganda że jest coś podejrzanego w tym że zwycięzca chce powtórki? Mówią o powtórce bo nie są kretynami w kwestiach politycznych, wiedzą że na tym mogą sobie zbić majątek polityczny. PiS sam pewnie byłby zaskoczony gdyby do kolejnych wyborów doszło i całe to gadanie w rzeczywistości nie ma tego jako głównego celu. Niektóre media palą głupa w kółko powtarzając stwierdzenie "coś dziwnego w tym że partia zwycięska chce powtórki", to śmieszne ujawnianie się że dla kogoś wybory to kwestia jakiegoś jednorazowego zwycięstwa. Takie dziwienie się czemu to PiS chce powtórki to próba odwracania uwagi bo to że dziennikarze są aż tak głupi żeby nie wiedzieć o co chodzi jest aż nierealne.

SLD liczy chyba na cud, bo jako partia lewicowa jest praktycznie już skończona
    ? SLD jako partia lewicowa była już skończona wielokrotnie i jakoś zawsze wracała, zresztą nie mają na lewicy realnej konkurencji więc będą trwali choćby z tego powodu.

Strona 67 z 127 PierwszyPierwszy ... 1757656667686977117 ... OstatniOstatni