Strona 9 z 16 PierwszyPierwszy ... 7891011 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 157

Wątek: Dostępność broni w Polsce

Cześnik Awatar NexaT
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    7
    Otrzymał 9 podziękowań w 8 postach
    Cytat Zamieszczone przez chochlik20 Zobacz posta
    Człowieku to był policjant i był uzbrojony, po drugie, gdyby broń była legalna według twoich standardów to Ci zamachowcy mieli by jeszcze łatwiejszy dostęp do broni. Poszliby do najbliższego sklepu i kupiliby ją. Chociaż znając Twoje wypowiedzi w tym temacie, co osoba, która to kręciła powinna wyciągnąć za tapczanu broń i urządzić im krwawą jatkę niczym w jakieś grze komputerowej.
    Wchodzę tutaj po kilku miesiącach, a ty nadal zachowujesz się jak totalny ignorant.

Nie będę dyskutował z osobą, która po 8 stronach tego tematu i wszystkich moich wypocinach, nadal pisze "pójdzie do sklepu i kupi".
    Do reszty też się nie odwołuje, bo pisałem o tym wielokrotnie. Boli mnie już czytanie tak płytkich postów.

Najlepsze jest to że większość z was którzy piszecie o dostępie do broni nie miało jej nawet w rękach. Mówię o broni szturmowej a nie śmiesznych pistolecikach. Nawet sobie nie wyobrażacie jak ciężko jest pociągnąć za spust do innego człowieka. Także o obronie własnej możecie sobie wsadzić między bajki bo większość i tak by się nie odważyła tego zrobić. No chyba że jest się totalnym socjopatą. Tyle ode mnie w tym temacie.
    Ludzie, którzy krytykują muzykę nigdy nie wydało swojej płyty, w większości nie grali na żadnym instrumencie. Ludzie, którzy krytykują filmy nigdy nie zrobili swojego, no i co?
    Ogromna większość społeczeństwa nie zna się na polityce i gospodarstwie, a wybiera osoby, które będą tym zarządzać. Taki nieświadomy wjazd na demokracje z twojej strony.

Tak, gdy widzę dwóch muzułmanów, którzy obracają w pył całą ulice i chce ich zabić, to jestem totalnym socjopatą.
    W sumie nie dziwie się, że to napisałeś. W polskim sądzie takiego delikwenta by skazali. (który np. zabiłby jednego z tych zamachowców) Chory kraj.
    Wytrzymujcie Polaków natarcia w jak najgęstszym szyku, albowiem luźni niezwłocznie ich natarcia nie wytrzymacie. Niechaj zaś żaden z was w ucieczce ratunku nie szuka, albowiem nic nie jest w stanie ujść przed nadzwyczajną koni polskich rączością i wytrzymałością.

W bitwie pod Chocimiem szarża 700 husarzy spędziła z pola 10.000-15.000 Turków, na widok czego młody osmański dowódca popłakał się z żalu i bezsilności.

Szambelan Awatar chochlik20
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    292
    Otrzymał 482 podziękowań w 340 postach
    Cytat Zamieszczone przez NexaT Zobacz posta
    Wchodzę tutaj po kilku miesiącach, a ty nadal zachowujesz się jak totalny ignorant.

Nie będę dyskutował z osobą, która po 8 stronach tego tematu i wszystkich moich wypocinach, nadal pisze "pójdzie do sklepu i kupi".
    Do reszty też się nie odwołuje, bo pisałem o tym wielokrotnie. Boli mnie już czytanie tak płytkich postów.
    A mnie śmieszą Twoje argumenty. Bo broń w Polsce można legalnie nabyć - sam stwierdziłeś, że nawet nie chciało Ci się nawet sprawdzić procedur, a przez osiem stron nie podałeś co chcesz zmienić w jej dostępności. Dlatego uznaję, że tak strasznie podoba Ci się model amerykański, gdzie dostęp do broni, każdego kalibru jest dość prosty choć różni się od stanu.
    Przepis na idealną kawę:

Grafik: Co to za lura!? Kawa powinna być czarna, mocna, ostra i aromatyczna. Zrób mi drugą.

Tytus: Rozkaz! Kawa powinna być czarna… Carbo medicinalis, czyli węgiel drzewny powinien ją doczernić. …mocna… Czy może być coś mocniejszego od spirytusu 95%? …ostra i aromatyczna… Reszty dokona papryka, pieprz, jodyna i… dezodorant „Brutal”.
    Grafik: O, teraz to jest kawa! To mnie postawi na nogi!
    Tytus: Szkoda, że nie dodałem jeszcze dynamitu.

Księga XVI

Podkomorzy Awatar Wonsz
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    237
    Otrzymał 88 podziękowań w 64 postach
    Pampa Pisałem o tym kilka stron niżej, pełna zgoda

NexaT, zapominasz, że granie na instrumencie lub uprawianie polityki, to żaden stres w porównaniu z warunkami bojowymi, i choćbyś 15lat trenował na strzelnicy , nie przygotowałoby Cię to do walki prawdziwej.

Udowodnię to podając dajmy na to sytuacje z XVIII wieku, 5000 muszkieterów Szwedzkich po salwie w pułk rosyjski z odległości 20metrów zabiła lub zraniła może 12ludzi. I nie dlatego, że muszkiety były złej jakości. Po bitwie wśród poległych, ilość niewystrzelonych celowo ładunków przekraczała często 15-20 (zależy jak długo trwała wymiana ognia) ładunków. Bali się strzelić do drugiego człowieka. A przypominam , byli to ludzie o wiele bardziej wytrzymali psychicznie od nas dzisiaj.
    "Liczko ma gładkie i mowę kwiecistą
    Czarci ten pomiot z naturą nieczystą
    Życzenia Twe spełni zawsze z ochotą
    Da Ci brylanty i srebro i złoto
    Lecz kiedy przyjdzie odebrać swe długi
    Skończą się śmiechy, serdeczność, przysługi
    W pęta Cię weźmie zabierze bogactwo
    Byś cierpiał katusze, aż gwiazdy zgasną"

Cześnik Awatar NexaT
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    7
    Cytat Zamieszczone przez chochlik20 Zobacz posta
    A mnie śmieszą Twoje argumenty. Bo broń w Polsce można legalnie nabyć - sam stwierdziłeś, że nawet nie chciało Ci się nawet sprawdzić procedur, a przez osiem stron nie podałeś co chcesz zmienić w jej dostępności. Dlatego uznaję, że tak strasznie podoba Ci się model amerykański, gdzie dostęp do broni, każdego kalibru jest dość prosty choć różni się od stanu.
    Nie podałem żadnych argumentów? Wysyłałem wielokrotnie linki do artykułów, gdzie liczbowo były przedstawione ilości popełnianych przestępstw przed i po wprowadzeniu legalnego dostępu do broni. Z tego co pamiętam, nigdy nie otrzymałem jakiegoś kontrargumentu, zwykłeś pisać tylko, że Polacy są nieodpowiedzialni. Jeden z drugim się napije i całą wioskę powystrzela, nie mamy obycia z bronią (przy całkowitym dławieniu możliwości jej nabycia na pewno kiedyś ją posiądziemy!), zamiast wyzwisk będziemy używać broni. Totalna komedia, nie wiem jak to brzmi z twojej strony, ale z mojej właśnie tak.

Pokazywałem także jak statystycznie przedstawia się ilość posiadanej broni na osobę u naszych sąsiadów. Nawet Ukraińcy czy Słowacy mają jej więcej, co jest przerażające. Pisałem o tym, że powinniśmy zmienić prawo jeśli chodzi o broń, przedstawiłem także w sposób bardzo ogólny jak miałoby się to nabywanie broni odbywać. No i pisałem, dlaczego zamachowiec/morderca nie będzie załatwiał sobie rejestrowanej broni, aby popełnić morderstwo.

Racja, nic a nic konkretnego nie podałem. Ty jednak, i kilka tobie podobnych osób odpowiadaliście ciągle tym samym, czyli znowu - że Polacy to banda hołoty, która się powystrzela. Jeszcze raz powtarzam, co zrobiłem wtedy na koniec tej dyskusji - wyrzućcie z domu apteczki, gaśnice i przestańcie jeździć samochodami, wy zabójcy.

Jeszcze odnosząc się do "legalnego dostępu do broni" w Polsce - o tym też pisałem, ale jak grochem o ścianę. Polskie prawo jest w tym przypadku patologiczne. Co z tego, że posiądziemy po męczarniach tą naszą broń, skoro nie będziemy mogli jej używać ani nosić?

EliminatorT, polityka to ogromny stres. Zwłaszcza jak zarządza się większym i bardziej wpływowym państwem od Republiki Konga...

Nie piszę teraz tutaj o prawdziwej walce, jak np. na wojnie, lecz o zwykłej samoobronie, która dzięki wolnemu dostępu do broni byłaby efektywniejsza.
    Przykład według mnie średnio trafiony, bo gdybym ja siedział w jednym z tych samochodów z dziewczyną/żoną/dzieckiem i widział w lusterku jak ci zamachowcy po kolei wystrzeliwują wszystkich jak kaczki, to nie reagowałbym? Nie bierzecie kompletnie pod uwagę takiej właśnie sytuacji, gdzie człowiek potrafi skrzywdzić innego człowieka, po to, aby obronić to co jego.
    Wytrzymujcie Polaków natarcia w jak najgęstszym szyku, albowiem luźni niezwłocznie ich natarcia nie wytrzymacie. Niechaj zaś żaden z was w ucieczce ratunku nie szuka, albowiem nic nie jest w stanie ujść przed nadzwyczajną koni polskich rączością i wytrzymałością.

W bitwie pod Chocimiem szarża 700 husarzy spędziła z pola 10.000-15.000 Turków, na widok czego młody osmański dowódca popłakał się z żalu i bezsilności.

Podkomorzy Awatar Wonsz
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    237
    Otrzymał 88 podziękowań w 64 postach
    To nie jest takie proste, Polityka to w porównaniu z takimi sytuacjami jak walka, emocje jak na grzybobraniu. Jedni osłupieliby, drudzy zaczęliby uciekać, a 1%ludzi stanęłoby i zaczęłoby walczyć. Czy widziałeś, żeby ktokolwiek oprócz policjantów tam strzelał? Poza tym 90% z nich strzelało w górę i chciało ich wystraszyć, Islamiści są fanatykami, więc nie używaj ich za przykład "oni jakoś mogą".
    "Liczko ma gładkie i mowę kwiecistą
    Czarci ten pomiot z naturą nieczystą
    Życzenia Twe spełni zawsze z ochotą
    Da Ci brylanty i srebro i złoto
    Lecz kiedy przyjdzie odebrać swe długi
    Skończą się śmiechy, serdeczność, przysługi
    W pęta Cię weźmie zabierze bogactwo
    Byś cierpiał katusze, aż gwiazdy zgasną"

Pampa
    Gość
    Dochodzi do tego stres po zabiciu człowieka. Musiałbyś się bardzo długo leczyć. Przykład? Mój wujek który szkoli żółtodziobów na misje zagraniczne w Kielcach zna gościa który jest rozstrojony nerwowo w taki sposób że nie może utrzymać kubka herbaty bo tak mu się ręce trzęsą. Nikogo nie zabił, ale sam stres go wykończył. A Ty tu mówisz jakby to była kwestia czy zjeść zupę czy nie. Zejdź na ziemię, zabijanie to nie gierka po której przechodzisz obok jakby nigdy nic.Trzeba być na prawdę bardzo silnym psychicznie (albo fanatykiem) żeby to zrobić a potem nie mieć myśli samobójczych. No chyba że stwierdzisz że żołnierze w Wietnamie, Afganistanie, Iraku i masie innych miejsc to były miękkie kluchy w porównaniu np. z Tobą. Zresztą nie tylko żołnierze bo i policjanci i wszyscy inni którzy MUSIELI to zrobić chociaż byli szkoleni.

BTW zmieniam nazwę tematu, na ,,Dostępność".

EDIT: Dalej bawcie się sami, bo dostanę zrypę.

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    292
    Nie podałem żadnych argumentów? Wysyłałem wielokrotnie linki do artykułów, gdzie liczbowo były przedstawione ilości popełnianych przestępstw przed i po wprowadzeniu legalnego dostępu do broni. Z tego co pamiętam, nigdy nie otrzymałem jakiegoś kontrargumentu, zwykłeś pisać tylko, że Polacy są nieodpowiedzialni. Jeden z drugim się napije i całą wioskę powystrzela, nie mamy obycia z bronią (przy całkowitym dławieniu możliwości jej nabycia na pewno kiedyś ją posiądziemy!), zamiast wyzwisk będziemy używać broni. Totalna komedia, nie wiem jak to brzmi z twojej strony, ale z mojej właśnie tak.
    Ogarnij się, bo widzę, że wszystko Ci się wszystko miesza.
    Nigdzie nie pisałem, że Polacy są nieodpowiedzialni, nawet to nie był mój argument.

Pokazywałem także jak statystycznie przedstawia się ilość posiadanej broni na osobę u naszych sąsiadów. Nawet Ukraińcy czy Słowacy mają jej więcej, co jest przerażające.
    Sąsiad ma słonia to i ja pójdę go sobie kupie...

Pisałem o tym, że powinniśmy zmienić prawo jeśli chodzi o broń, przedstawiłem także w sposób bardzo ogólny jak miałoby się to nabywanie broni odbywać. No i pisałem, dlaczego zamachowiec/morderca nie będzie załatwiał sobie rejestrowanej broni, aby popełnić morderstwo.
    Nawet w sposób ogólny nie przedstawiłeś tego założenia. Odpowiadałeś tylko na obecne wymogi w stylu, że:
    a) sejf jako wymóg jest zły
    b) psycholog podobnie
    c) a pójście na policję i tam załatwienie papierów to już wielka trauma

Racja, nic a nic konkretnego nie podałem.
    W końcu to do Ciebie dotarło.

Ty jednak, i kilka tobie podobnych osób odpowiadaliście ciągle tym samym, czyli znowu - że Polacy to banda hołoty, która się powystrzela.
    Nie ja, akurat. Chyba, że przykład dziecka, które sięga po broń jest takim przykładem, ale napisałem to po tym jak wyśmiałeś, że broń należy trzymać w sejfie , pisząc, że odpowiedzialny Polak trzymałby broń w bezpiecznym miejscu. Jednak po twoich wcześniejszych postach wychodzi na to, że sejf nie jest takim miejscem.

Weź się ogarnij, i napisz jakie zmiany widzisz w przepisach, bo póki co to jest lanie wody, w której to jesteś wielce przez nas wszystkich, pokrzywdzony. Oraz chociaż podawaj jakieś linki na poparcie swojej tezy i argumentów.
    Przepis na idealną kawę:

Grafik: Co to za lura!? Kawa powinna być czarna, mocna, ostra i aromatyczna. Zrób mi drugą.

Tytus: Rozkaz! Kawa powinna być czarna… Carbo medicinalis, czyli węgiel drzewny powinien ją doczernić. …mocna… Czy może być coś mocniejszego od spirytusu 95%? …ostra i aromatyczna… Reszty dokona papryka, pieprz, jodyna i… dezodorant „Brutal”.

Księga XVI

Kapitan królów i król kapitanów. Awatar PaskudnyPludrak
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    148
    Otrzymał 237 podziękowań w 155 postach
    https://www.youtube.com/watch?v=i-FFx7Xy0Uo

Pozdrawiam przeciwników wolnego dostępu do broni.
    Szkoda, że ci paryżanie ich gazem pieprzowym nie potraktowali.
    Jakoś nie kojarzę, żeby np w USA uzbrojeni cywile udaremnili jakiś zamach.To samo tyczy się Izraela gdzie większość cywilów broń posiada jak i przeszkolenie wojskowe np kilka mieś temu w Jerozolimie kilku nieuzbrojonych Palestyńczyków przeprowadziło zamach przy pomocy skradzionego z budowy sprzętu budowlanego(taranowali auta,autobusy) i dopiero służby były ich w stanie powstrzymać, również nie tak dawno temu do jednej z synagog wpadło kilku nożowników i urządzili masakrę, i tym razem sprawę załatwiły służby a nie cywile, a wydawałoby się, że w tak zmilitaryzowanym i uzbrojonym społeczeństwie takie sytuację nie mają prawa bytu.
    ...a sławny generał Wit-tenberg poprzedza go tak ,jak jutrzenka poprzedza słońce.-W.Kochowski "Lata potopu"
    "Nie wykuwać tarcz utopii. I nie kruszyć o nie kopii "

9. Następujących 2 użytkowników podziękowało PaskudnyPludrak za ten post:

Cześnik Awatar NexaT
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    7
    Cytat Zamieszczone przez EliminatorT Zobacz posta
    To nie jest takie proste, Polityka to w porównaniu z takimi sytuacjami jak walka, emocje jak na grzybobraniu. Jedni osłupieliby, drudzy zaczęliby uciekać, a 1%ludzi stanęłoby i zaczęłoby walczyć. Czy widziałeś, żeby ktokolwiek oprócz policjantów tam strzelał? Poza tym 90% z nich strzelało w górę i chciało ich wystraszyć, Islamiści są fanatykami, więc nie używaj ich za przykład "oni jakoś mogą".
    Kto miał strzelać, skoro tylko policjanci mieli broń?
    W którym momencie przedstawiłem islamistów jako wzór?

Pampa, porównujesz warunki wojenne do realiów szarej rzeczywistości. Przecież mi rozchodzi się tylko o to, aby broń była łatwiej dostępna, prawo przewidywało jej użycie, a ludzie nie byli bezmyślnie sądzeni za to, że użyli jej w samoobronie.
    Nie chodzi o to, aby zabijać każdą podejrzaną osobę, która wejdzie na naszą posesje, tylko mieć szanse podjąć walkę, gdy niebezpieczeństwo naprawdę nam zagrozi. I nie mam na myśli tutaj od razu celowania w takową osobę, a chociaż o sam fakt oddania strzałów ostrzegawczych.

https://www.youtube.com/watch?v=zP1Ma2wNGwo#t=499
    Tutaj kilka przykładów użycia broni w samoobronie. Nie widzę szczególnego uszczerbku psychicznego tych osób i śmiem twierdzić, że gdyby mogli cofnąć czas to postąpiliby tak samo.

Ogarnij się, bo widzę, że wszystko Ci się wszystko miesza.
    Nigdzie nie pisałem, że Polacy są nieodpowiedzialni, nawet to nie był mój argument.
    Przejrzałem ten temat z grubsza i rzeczywiście, chyba nie ma w nim takich postów w których byś tak pisał, ale zauważyłem, że nie jeden raz ja o tym wspominałem. (więc albo mam racje, albo cię myliłem z kimś) Może rozżalałeś się nad tym jeszcze w temacie o Korwinie, bo nie wszystkie posty stamtąd zostały tu przeniesione.

Sąsiad ma słonia to i ja pójdę go sobie kupie...
    I co to niby miało mi przedstawić?
    Polska jako kraj była rozbrajana po IIWŚ, obecnie nic się pod tym względem nie zmienia. Pisząc o naszych sąsiadach cały czas pragnę zauważyć, że mimo większej ilości broni nie ma mordobicia na ulicy.

Nawet w sposób ogólny nie przedstawiłeś tego założenia. Odpowiadałeś tylko na obecne wymogi w stylu, że:
    a) sejf jako wymóg jest zły
    b) psycholog podobnie
    c) a pójście na policję i tam załatwienie papierów to już wielka trauma
    Wspominałem w tym temacie, że kwestia posiadania broni w Polsce jest bardzo utrudniana. Nie dość, że musimy wstawić sobie sejf, to jesteśmy strasznie kontrolowani w późniejszym czasie. To jest patologiczna sytuacja, w ogóle nie warta komentowania. To tak jakby pozwolić kupować samochody, ale zakazać jeżdżenia nimi.

Co do punktu b), wspominałem wielokrotnie o testach psychologicznych i psychiatrycznych przed daniem komukolwiek broni. Nie rozumiem cię w tym momencie.
    Podpunkt c) znowu pokazuje, jak wielkim ignorantem jesteś.
    Świetnie, idź przeprowadź test i spróbuj nabyć licencje na broń. Zdaj raport, jak ci się uda. (tłumaczyć po raz "x" mi się nie chce. Może doświadczenie zapamiętasz na dłużej)

Weź się ogarnij, i napisz jakie zmiany widzisz w przepisach, bo póki co to jest lanie wody, w której to jesteś wielce przez nas wszystkich, pokrzywdzony. Oraz chociaż podawaj jakieś linki na poparcie swojej tezy i argumentów.
    Podawałem wielokrotnie linki i filmy (co oczywiście było wyśmiewane, mimo zawarcia bibliografii pod opisem czy statystyk - bo w końcu statystycznie człowiek i pies mają po 3 nogi - jakby to w ogóle mało jakikolwiek związek ze statystykami dotyczącymi przestępstw), ale jak wspominałem chyba nie wszystkie posty zostały przeniesione, bo tutaj ich nie widzę.
    Mimo wszystko, nie przypominam sobie żebym od ciebie otrzymał cokolwiek. Pamięć mnie myli, czy może serio jesteś takim człowiekiem, który potrafi tylko oczekiwać czegoś, sam nic nie oferując?

Nie jestem prawnikiem, żebym przedstawił tutaj konkretne zmiany prawne, ba - nie mam w ogóle na to czasu. Chciałem tylko przekonać was, że legalność posiadania broni jest lepsza, niż całkowite jej odebranie.

PaskudnyPludrak, odsyłam do filmiku na początku postu.

Jeszcze nawiążę do tego filmiku - ktoś tutaj kilkakrotnie wypominał mi, że większość napadów jest przeprowadzana gdy nikogo nie ma w pomieszczeniu. Cóż za ironia losu.

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    292
    https://www.youtube.com/watch?v=zP1Ma2wNGwo#t=499
    Tutaj kilka przykładów użycia broni w samoobronie. Nie widzę szczególnego uszczerbku psychicznego tych osób i śmiem twierdzić, że gdyby mogli cofnąć czas to postąpiliby tak samo.
    Nie jesteś chyba psychologiem, by oceniać takie rzeczy.

I co to niby miało mi przedstawić?
    Polska jako kraj była rozbrajana po IIWŚ, obecnie nic się pod tym względem nie zmienia. Pisząc o naszych sąsiadach cały czas pragnę zauważyć, że mimo większej ilości broni nie ma mordobicia na ulicy.
    To miał być taki przykład. Wyszedłeś z założenia, że jeżeli oni mają to my też powinniśmy mieć. Dlatego użyłem takiego dziwnego porównania.
    Dwa - w jakim sensie byliśmy rozbrajani?
    Trzy - poproszę statystyki policyjne z tamtych krajów mówiące o napadach i rozbojach w których użyto broni, dla porównania te same statystyki, ale bez broni.

Wspominałem w tym temacie, że kwestia posiadania broni w Polsce jest bardzo utrudniana. Nie dość, że musimy wstawić sobie sejf, to jesteśmy strasznie kontrolowani w późniejszym czasie. To jest patologiczna sytuacja, w ogóle nie warta komentowania. To tak jakby pozwolić kupować samochody, ale zakazać jeżdżenia nimi.
    To wskaż mi odpowiednie miejsce na trzymanie broni.
    Dwa - najpierw trzeba byłoby się dowiedzieć czy panom policjantom chce się w ogóle sprawdzać takie rzeczy w naszym kraju. Przepis przepisem a życie swoje.

Podpunkt c) znowu pokazuje, jak wielkim ignorantem jesteś.
    Świetnie, idź przeprowadź test i spróbuj nabyć licencje na broń. Zdaj raport, jak ci się uda. (tłumaczyć po raz "x" mi się nie chce. Może doświadczenie zapamiętasz na dłużej)
    Przykład wujka X skutecznie mnie zniechęcił.

Podawałem wielokrotnie linki i filmy (co oczywiście było wyśmiewane, mimo zawarcia bibliografii pod opisem czy statystyk - bo w końcu statystycznie człowiek i pies mają po 3 nogi - jakby to w ogóle mało jakikolwiek związek ze statystykami dotyczącymi przestępstw), ale jak wspominałem chyba nie wszystkie posty zostały przeniesione, bo tutaj ich nie widzę.
    A ja wielokrotnie prosiłem byś podał statystyki, czy abyś przedstawił jak wygląda sytuacja w innych krajach pod względem dostępności do broni. Doczekałem się tego? Nie.

Jeszcze nawiążę do tego filmiku - ktoś tutaj kilkakrotnie wypominał mi, że większość napadów jest przeprowadzana gdy nikogo nie ma w pomieszczeniu. Cóż za ironia losu.
    Pisałem o włamaniu do domu.
    Ostatnio edytowane przez chochlik20 ; 11-01-2015 o 10:11
    Przepis na idealną kawę:

Księga XVI

Strona 9 z 16 PierwszyPierwszy ... 7891011 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów