Ja tam ciągle wierzę w Numidię. Poza tym w kulturze brytyjskiej i germańskiej jest pustawo, więc może jeszcze będą od nas jakieś siano wyciągać.
Ja tam ciągle wierzę w Numidię. Poza tym w kulturze brytyjskiej i germańskiej jest pustawo, więc może jeszcze będą od nas jakieś siano wyciągać.
寧我負人,毋人負我。
曹操
A ja wciąż mam nadzieję, że wydadzą jeszcze jakąś minikampanię, np. osadzoną w czasach kształtowania się Rzymu i stopniowego podporządkowywania wszystkich ludów i miast Półwyspu Apenińskiego.
"Łatwiej jest zginąć z bronią w dłoni w imię wzniosłych idei, niż mądrze się ukorzyć i w cichości pozwolić im przetrwać, by w odpowiednim czasie rozbłysły swym blaskiem." - ja
"Niech wam ziemia lekką będzie... by psy mogły was łatwiej wykopać." - Marcjalis
"Będziemy walczyć na plażach, na polach, na ulicach. Będziemy walczyć na wzgórzach. Nigdy się nie poddamy!!!" Winston Churchill
"Godna śmierć wystarczy za nagrodę."
"Spartanie nie pytają ilu, tylko gdzie?" Agis II
Wiesz, jedynie HatG zawierał Italię (odrobinę rozbudowaną) - podzieloną jeszcze między 3 frakcje, ale jednak zjednoczoną. Natomiast wojny z plemionami latyńskimi czy koloniami greckimi przy w pełni rozbudowanej Italii + np. Sycylię, Galię Przedalpejską, Illyrię oraz Epir - to by było coś, co mógłbym zakupić nawet bez czekania na promocję.
"Łatwiej jest zginąć z bronią w dłoni w imię wzniosłych idei, niż mądrze się ukorzyć i w cichości pozwolić im przetrwać, by w odpowiednim czasie rozbłysły swym blaskiem." - ja
"Niech wam ziemia lekką będzie... by psy mogły was łatwiej wykopać." - Marcjalis
A czego ona nie ma?![]()
"Będziemy walczyć na plażach, na polach, na ulicach. Będziemy walczyć na wzgórzach. Nigdy się nie poddamy!!!" Winston Churchill
"Godna śmierć wystarczy za nagrodę."
"Spartanie nie pytają ilu, tylko gdzie?" Agis II
Pewnych typów oddziałów pomocniczych w odpowiednich prowincjach![]()
Końcówka Rzymu Królewskiego i powstawanie Republiki byłaby ciekawym okresem, albo np. właśnie od założenia Rzymu, do pełnego podboju płw. Apenińskiego (~510-220 p.n.e.), ale sądzę, że mało ludzi by to kupiło - po pierwsze dlatego, iż byłoby mało różnorodnych jednostek, po drugie byłby to tylko płw. Apeniński...
Dla niektórych z nas (w tym Mnie) byłoby to fascynujące- dla ogółu graczy - nie.
Ostatnio edytowane przez Henryk5pio ; 13-02-2015 o 00:48
"Aby pisać historię, trzeba być więcej niż człowiekiem, ponieważ autor trzymający pióro wielkiego sędziego powinien być wolny od wszelkich uprzedzeń, interesów lub próżności." - Napoleon Bonaparte
Kampania Augusta nie jest dla mnie czymś, co zaliczam do rozszerzeń - to kampania z nałożoną łatką nowych frakcji, odrobinę zmienionych roosterów (chyba, bo nawet nie przyglądałem się vanilli, gdyż gram na DeI). Nic specjalnego, już bardziej zaawansowane są mody o Spartakusie i Konstantynie zrobione przez amatorów.
Przecież w WoS też roostery frakcji są niemal identyczne (no może z wyjątkiem Sparty), a jednak cieszy się DLC niezłą popularnością.