Strona 196 z 287 PierwszyPierwszy ... 96146186194195196197198206246 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 951 do 1 960 z 2861

Wątek: Ukraina i unia

Podstoli
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    7
    Otrzymał 12 podziękowań w 9 postach
    Cytat Zamieszczone przez adriankowaty Zobacz posta
    Żebyś Niklocie nie miał problemów: ciężki sprzęt to czołgi, artyleria, BWPy, samochody pancerne etc. Karabin to broń lekka.
    Ja nie pisałem nic o tym, że na Ukrainie jest amerykański ciężki sprzęt. To analityk Stephen Lendman powiedział, że tam jest amerykański ciężki sprzęt.
    Główne media w Polsce twierdzą, że na Ukrainie nie ma sprzętu NATO. Polscy i amerykańscy politycy na początku twierdzili, że nie ma takiej opcji żeby wysyłać sprzęt NATO na Ukrainę. Później Komorowski powiedział, że nie powinno się wykluczać takiej opcji. Powiedział, że NATO nie wysyła tam sprzętu, ale że powinno sobie pozostawić taką opcję. Ostatnio polscy dowódcy odwiedzili Ukrainę. A teraz dowiadujemy się, że sprzęt NATO i żołnierze NATO są tam od dawna.
    Wiemy, że media na Zachodzie kłamią. To jest fakt.

Wraca polityka w starym stylu, czyli za zabójstwem Niemcowa stoi Zachód. Zaraza się nigdy nie zmieni...
    Cui bono, qui prodest.
    Putinowi to żadnej korzyści nie przyniosło bo w Rosji głos Niemcowa był praktycznie niesłyszalny i zagłuszany przez główne media. Na Zachodzie i tak źle mówią o Putinie i Niemcow na to miał niewielki wpływ. Stracił na tym wizerunek Putina na Zachodzie. Wszystkie media na Zachodzie ciągle trąbią o śmierci Niemcowa. Zyskał na tym też Poroszenko bo jego główny przeciwnik został obwiniony za śmierć Niemcowa.
    Ostatnio edytowane przez Niklot ; 01-03-2015 o 15:40
    Sprzedali Polskę: papież Pius VI, biskup Michał Sierakowski, biskup Józef Kossakowski, biskup Wojciech Skarszewski, biskup Jan Giedroyć, biskup Ignacy Massalski, prymas Władysław Łubieński, biskup Andrzej Młodziejowski, prymas Gabriel Podoski, prymas Antoni Ostrowski

Pampa
    Gość
    Dobra wracamy znowu do starych zasad. Każdy wrzucony link ma być ,,okraszony" przynajmniej dwoma-trzema linijkami tekstu, bo póki co widzę spam linków jak kiedyś. Jak mówiłem, to ma być dyskusja a nie przerzucanie się hiperłączami. Odwołań nie przyjmuję, ani płaczów ,,no ale jak to, my czytamy te linki" to sobie je wysyłajcie na gg. To jest forum czyli miejsce dyskusji gdzie MOŻECIE się POSIŁKOWAĆ linkami. Tyle z mojej strony i proszę się stosować.
    Ostatnio edytowane przez Pampa ; 01-03-2015 o 16:11

3. Następujących 2 użytkowników podziękowało Pampa za ten post:

Szambelan Awatar Gajusz Mariusz
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 067
    Otrzymał 1 057 podziękowań w 710 postach
    Cytat Zamieszczone przez Niklot Zobacz posta
    "Three days ago separatist leader Alexandr Zakharchenko claimed his forces had discovered a cache of US weapons after taking control of Donetsk’s airport. Footage released today shows the rebel’s discovery of M4’s, at least one MGL, and what looks to be Israeli IMI Negevs or Fort-401 light machine guns."

http://theplebrevolt.com/ukrainian-r...ian-positions/

Nie czytam wszystkich postów bo nie mam na to czasu. Nie czytam zwłaszcza tych w których są niemal same linki. Nie wiedziałem, że ktoś już poruszył temat amerykańskich radarów przekazanych kijowskim separatystom.
    Co chcę udowodnić? W mediach od miesięcy słyszymy, że Zachód nie wysyła żadnego sprzętu na Ukrainę. Słyszymy, że nie ma tam zachodnich żołnierzy. A okazuje się, że jest inaczej. Zachód wysyła sprzęt na Ukrainę i są tam amerykańscy żołnierze, którzy szkolą wojska Poroszenki.
    Nikt nie każe Ci czytać wszystkich linków i postów. Wrzuciłem by Ci udowodnić, że sprawa wysyłanych JAWNIE radarów nie była ukrywana tak w krajowych portalach branżowych jak i tu na forum. Po drugie przeczytaj jeszcze raz te wypociny tego pana. Ciągle mówi o ciężkim sprzęcie tzw ofensywnym. I znaleźliśmy... radary, szkodliwe po dłuższym czasie tylko na płodność użytkowników oraz... IMI Negevs. Cóż, jak zauważył Chochlik, jest to broń z Izraela. Możesz mi przypomnieć, od kiedy ów jest w NATO? Po drugie, równie dobrze jest to broń prywatna najemników, którzy po obu stronach raczej są także... jawnie. Ale powiem Ci coś jeszcze. I chyba to będzie niespodzianka dla wielu. Dla mnie to żadna nowość, ale Izrael sprzedał licencję na swoją broń strzelecką za... Juszczenki w 2008. Janukowycz raczej jej nie zerwał, o ile mi wiadomo. Więc mam pisać dalej jak przykład Negeva jest co najmniej słabym dowodem na dostarczenie "ciężkiej broni ofensywnej" w ostatnim okresie?

Akapit nad 3 zdjęciem
    http://www.altair.com.pl/news/view?news_id=1795&q=Tavor

W podanym przez Ciebie tekście jest nazwa Fort-401. To nazwa ukraińskiej wersji licencyjnej

Akapit nad 2 zdjęciem
    http://www.altair.com.pl/news/view?news_id=8715&q=tavor

Ale co mają czołgi do rzeczy?
    W mediach mówią, że na Ukrainie nie ma żołnierzy i sprzętu z NATO. Mówią, że Polska rozważa wysłanie żołnierzy w celu szkolenia armii Poroszenki. Mówią, że Polska rozważa sprzedaż broni defensywnej na Ukrainę i nawet była kłótnia o to. A okazuje się, że to są kłamstwa. Żołnierze Poroszenki są szkoleni przez NATO i broń NATO jest na Ukrainie.
    1-Jeszcze nie, oprócz instruktorów od radarów.
    2-Polska podjęła decyzję, ale nie zrealizowała póki co.
    Rzuciłeś się na te newsy by przykryć desant na Krym tysięcy żołnierzy i setek pojazdów? By zakryć obecność rosyjskich batalionowych grup zadaniowych (spadochroniarze, zmech i panc) walczących od sierpnia wokół Iłowajska? T-90B3, BMP-2, BMD, Grad, Goździk, Akacja liczone łącznie w setkach. Jak chcesz się bawić w aptekarza, któremu waga zaczyna się równoważyć, to powodzenia.

Cytat Zamieszczone przez chochlik20 Zobacz posta
    Rosja krytykuje Litwę
    Ma prawo, wszak dla zajaca to buntownicy, to co dopiero dla Kremla...

Cytat Zamieszczone przez zajac Zobacz posta
    Z pewnoscia tak samo zareagowalo wielu Rosjan na nowinki Jewrejuka,Porkysznko i Schetyny dotyczace wydarzen zwiazanych z okresem 2WS.Ruska propaganda czekala tylko na dogodny moment z takim paszkwilem.Kazda akcja pociaga reakcje zatem nie ma sie czemu dziwic ze jeszcze niejednokrotnie pamiec pomordowanych oraz poleglych bedzie szargana przez obydwie strony.
    Jeszcze wielu Rosjan nie zna swojej historii, a naszej to zupełnie. Pewnie przeżyli szok, więc władze musiały pospieszyć z pomocą. Oczywiście piszę o słowach Schetyny. O Ukraińców nie dbam.

Nie pisze o "legionach NATO".Jak do tej pory poinformowalem tylko o udziale zagranicznych najemnikow bynajmniej nie idacych w tysiace.NATO jest obecne juz oficjalnie od zeszlorocznych wspolnych manewrow "Rapid Trident".
    Wyraźnie nawiązałem do podziwianego tu i ówdzie Władimira Władimirowicza, nie do jakiegoś Twojego cytatu. To było nieczytelne?

Rosyjskie sankcje sa rekacja na europejskie nie majac nic wspolnego z kapryszeniem.Jak widac na zalaczonym artykule polskie firmy nie znalazly innego rynku zbytu i kombinuja jak uplynnic swoj towar na rosyjski rynek.Zdefiniowalbym bym to desperacja a nie ostroznoscia.
    Przytoczę postawę jednej z trzeźwiejszych firm z podanego tekstu:
    Nasze firmy nauczyły się ostrożności. Spółdzielnia mleczarska Spomlek z Radzynia Podlaskiego świadomie sprzedaje do Rosji tylko niewielką część swoich produktów. Po to, by nie uzależniać się od tego rynku. Embargo pokazało, że ostrożność była słuszna. - To nie jest dla nas kluczowy rynek - mówią inne firmy. Raz, że nieprzewidywalny i niestabilny. Dwa - trzeba umieć się po nim poruszać.

I o to mi chodziło pisząc:
    Cieszy że firmy powoli robią się ostrożne przy tak kapryśnym kontrahencie. Brawo.

Mi chodzi o tylko i wylacznie o jedno na ktore obecne wladze upainy pluja a polskie im przyklaskuja.Na pozostale mam wywalone.
    Na tym polega Twój błąd. Gdyby Jedwabne oceniać bez tła, tak samo można by stać się tak jednostronnym fanatykiem. A że masz wywalone na ludobójstwa związane z Kremlem bezpośrednio, to akurat wiemy.

Swoja droga to ciekawy rorzut geograficzno-gospodarczy tych instruktorow:USA,UK,Australia oraz Kanada.No i oczywiscie Polska.Pierwsza czworka dosc daleko od teatru dzialan i ekonomicznie niewiele powiazana z rosyjska gospodarka.
    Dokładnie. Panstwa o korzeniach anglosaskich. To raz. Po drugie bez traumy okupacji moskali. Po trzecie nie ma jak ich szantażować gospodarczo (a przynajmniej nie w takim stopniu jak starą, kontynentalną Europę.) I to wystarczy by nazywać rzeczy po imieniu.

Z pewnoscia nie odbiegaja historycznoscia od upainskich.
    A więc jednak nie mają co sie oburzać, gdy próbujemy odkręcić ich kłamliwą historię. Sam widzisz. Wystarczy chcieć popatrzeć trzeźwo na moskali i już mamy wspólne widzenie spraw.

Lepszego momentu na pozbycie sie politycznego przeciwnika Putin juz nie mogl sobie wymarzyc.Na dzien przed zapowiadana manifestacja opozycji i kilkaset metrow od Kremla.Siedem kul a pozostawili przy zyciu jego partnerke i swiadka w jednym.Pelny profesjonalizm.
    Oczywiście tu nie mam zdania, bo nie ma dowodów. Z drugiej strony tak jak Prusy nie miały armii, tylko armia Prusy, tak Rosję ma KGB z pomalowanymi literami na Łubiance: FSB. Znasz przysłowie: najciemniej pod latarnią? Czym bardziej coś nieprawdopodobne, tym mniejsza możliwość powiązania z kimś. A że akurat CzK/KGB nikt nigdy nie lekceważył za brak pomysłowości (Trocki, pewien nietypowy parasol, radioaktywne jedzonko) to akurat ja bym nie wykluczał i takiego rozwiązania. A właściwie czemu nie, po sławnym "nas tam nie ma" już wszystko przejdzie w tamtych rejonach świata.

Ani ruskie mi przyjaciolmi ani ukraincy wrogami ale banderowcy i wszystko co sie z tym scierwem laczy zwyczajnie pogardzam.Tak dlugo jak wladze z Kijowa nie przeprosza narod polski za wyrzadzone zbrodnie,nie potepia rzezi wolynskiej oraz nie zdelegalizuja banderyzmu we wlasnym kraju nie moze by mowy o normalnych relacjach na lini Warszawa-Kijow.Niemcow oraz Rosjan stac bylo na posypanie sobie glow popiolem w przeciwienstwie do ukraincow.
    Zatem niech ich ruskie wycinaja.Przynajniej jednego kasajacego kundla mniej.
    Zdaje się że przeprosiły. Władze Rosji nigdy nie zdelegalizowały NKWD a nawet je ciągle gloryfikuje. Co do popiołu: a więc Janukowycz nie zdążył? Czyli z punktu widzenia naszej historii, wszystko jedno który jest prezydentem. A z takim posypywaniem głowy u Rosjan (mówisz o Jelcynie, prawda? Bo aktualne władze Rosji to chyba niedługo każą nam zapłacić za naboje wykorzystane na wiosnę 1940, dlatego dla mnie akurat mogą się na równi wycinać o Donbas) to można zadowolić wielce niewybrednych. Ale nie ogół.

I nie 150 lecz 75 instruktorow
    Przeczytaj jeszcze raz zapis chochlika, bo chyba nie zrozumiałeś, tak jak moje "tankowałeś". I to my Ciebie poinformowaliśmy o 75-ciu, po Twoim "kilkunastu". Czasem trzeba spokojnie przeczytać i tyle.

Możliwe że nie zauważyłeś, a ciągle piszesz jako o pewniku z tym zestrzeleniem, a nam już się rosyjskie wersje mieszają, więc ponawiam pytanko:
    No to jak zestrzelili tego Boeinga? Napisałeś jakbyś wiedział, a my tu ciekawi jesteśmy.
    A od siebie dodam:
    I co z tym Kosowem? Tu najbardziej ciekaw jestem.

Chyba zamienię się w Katona Starszego.

W słabym państwie, słabe siły zbrojne. Do tego korupcja plus kryzys gospodarczy przyspieszony oczywiście akcją Rosjan na Krymie i w Donbasie. Wynik? Niezaliczenie.
    http://www.altair.com.pl/news/view?news_id=15772

"Będziemy walczyć na plażach, na polach, na ulicach. Będziemy walczyć na wzgórzach. Nigdy się nie poddamy!!!" Winston Churchill
    "Godna śmierć wystarczy za nagrodę."
    "Spartanie nie pytają ilu, tylko gdzie?" Agis II

Szambelan Awatar adriankowaty
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    375
    Otrzymał 39 podziękowań w 32 postach
    Ja nie pisałem nic o tym, że na Ukrainie jest amerykański ciężki sprzęt. To analityk Stephen Lendman powiedział, że tam jest amerykański ciężki sprzęt.
    Główne media w Polsce twierdzą, że na Ukrainie nie ma sprzętu NATO. Polscy i amerykańscy politycy na początku twierdzili, że nie ma takiej opcji żeby wysyłać sprzęt NATO na Ukrainę. Później Komorowski powiedział, że nie powinno się wykluczać takiej opcji. Powiedział, że NATO nie wysyła tam sprzętu, ale że powinno sobie pozostawić taką opcję. Ostatnio polscy dowódcy odwiedzili Ukrainę. A teraz dowiadujemy się, że sprzęt NATO i żołnierze NATO są tam od dawna.

Cui bono, qui prodest.
    Putinowi to żadnej korzyści nie przyniosło bo w Rosji głos Niemcowa był praktycznie niesłyszalny i zagłuszany przez główne media. Na Zachodzie i tak źle mówią o Putinie i Niemcow na to miał niewielki wpływ. Stracił na tym wizerunek Putina na Zachodzie. Wszystkie media na Zachodzie ciągle trąbią o śmierci Niemcowa. Zyskał na tym też Poroszenko bo jego główny przeciwnik został obwiniony za śmierć Niemcowa.
    1. To proszę o jasne i niezaprzeczalne dowody. Zdjęcia, informacje z gazet, sprawozdania oficerów i nagrania z jej użycia. I to nie ma być zdjęcie karabinu, jakie wrzuciłeś ostatnio, bo to nie dość, że broń lekka, ale jeszcze (jak zaznaczyli poprzednicy) produkcji izraelskiej, nie amerykańskiej. Jeśli nie znajdziesz tych dowodów, to tylko mnie utwierdzisz w przekonaniu, że rosyjska propaganda nie dość, że jest kłamliwa (a to nowość!), to jeszcze nie warta najmniejszej uwagi (też nic nadzwyczajnego). A co do zachodnich mediów - rozumiem, że każda krytyczna opinia wobec Rosji to albo kłamstwo, albo atak nań?
    2. Przede wszystkim, pan Niemcow mówił nieprzyjemną i niewygodną dla Kremla prawdę o polityce swego państwa. Potępił (w przeciwieństwie do innych opozycjonistów) aneksję Krymu i wojnę w Donbasie. Po jego śmierci media rosyjskie na gwałt pisały niestworzone paszkwile na jego temat (i to już nast. dnia). Dla Kremla to był niewygodny człowiek, tak jak wielu innych dysydentów. Więc, wbrew twoim przekonaniom, Putin miał spore korzyści w likwidacji Niemcowa. A zgodnie z zasadą głoszącą, że za przestępstwem stoi ten, kto najwięcej zyskuje, oraz uwzględniając późniejsze poczynania Kremla w tej sprawie nie sposób zaprzeczyć udziału ludzi związanych z Kremlem w tej aferze.
    http://forum.totalwar.org.pl/image.php?type=sigpic&userid=5038&dateline=1420376  708
    "Wolność, Równość, Braterstwo lub Śmierć!"
    Hasło przewodnie rewolucjonistów z 1789.

Szambelan Awatar chochlik20
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    292
    Otrzymał 482 podziękowań w 340 postach
    Slowo "jakby" niby nic nie znaczace a jednak nadajace wielki sens mojej wypowiedzi.I nie 150 lecz 75 instruktorow:
    http://uatoday.tv/geopolitics/uk-def...ne-411806.html
    Wiem dokładnie ilu Brytyjczyków zostanie wysłanych, dokonałem prostego obliczenia matematycznego. To słowo "jakby" ma też inne znaczenie - jesteś uprzedzony do polskich mediów i informacji przez nie zamieszczonych. Do tej pory Wlk. Brytania milczała w sprawie Ukrainy i się nie angażowała, a teraz proszę - wysyła instruktorów, więc pewna spontaniczność w mediach mnie nie dziwi.

Fakt zniszczenia kilku latajacych gratow nawet nie wplynal na zmagania frontowe ktore dla Kijowa zakonczyly sie kolejna kleska.
    Za to miało to wydźwięk propagandowy, zwłaszcza, że separatyści mocno się nimi chwalili.

Do wybory do koloru.Tag "terrorist":
    http://inforesist.org/tag/terroristy/
    ...oraz tutaj ale to juz zmudne kopanie sie az do poczatku akcji ATO:
    http://ukrstream.tv/en/timeline#.VPMGW_nF8kA
    ...na biezaco(24h):
    http://ukrstream.tv/en/liveuamap
    Mam duży wybór zwłaszcza, że mianem terrorystów określa się też separatystów i jakoś nie widzę tam niusów o codziennych sukcesach SBU.

Faktem jest, że wrzucając "wypociny" tegoż analityka automatycznie podpisałeś pod nimi zwłaszcza, że próbowałeś udowodnić, że polskie media twierdziły, że takiego sprzętu nie ma. Gdybyś był trochę obeznany w temacie lub więcej się nim zainteresował to wiedziałbyś, że w polskich mediach mówiono, że USA zgodziły się dostarczyć broń defensywną. Było to przegłosowanie w Kongresie. Podobnie kilka innych krajów zgodziło się sprzedać tej samej klasyfikacji. Tu również zgodziła się UE. Od jak dawna są tam żołnierze NATO i ich sprzęt? Potrafisz podać ramy czy mamy zgadywać? Ale, jak szukasz ciężkiego sprzętu tam, to Ci pomogę. Podobno Węgry przez lipną firmę z Czech sprzedały swoje stare czołgi Ukrainie.
    W przeciwieństwie do mediów rosyjskich media zachodnie cieszą się o wiele większą swobodą wypowiedzi. I to jest najistotniejszy fakt.

Cui bono, qui prodest.
    Mam nadzieje, że w tym momencie nie wysnuwasz hipotezy, że to zachodnie służby specjalne zabiły Niemcowa, by gromy spadły na Putina, a akcje Poroszenki poszły w górę.
    Zresztą zastanówmy się czy są podstawy bu o zabójstwo oskarżać Putina - http://www.tvn24.pl/wiadomosci-ze-sw...na,519750.html
    Przepis na idealną kawę:

Grafik: Co to za lura!? Kawa powinna być czarna, mocna, ostra i aromatyczna. Zrób mi drugą.

Tytus: Rozkaz! Kawa powinna być czarna… Carbo medicinalis, czyli węgiel drzewny powinien ją doczernić. …mocna… Czy może być coś mocniejszego od spirytusu 95%? …ostra i aromatyczna… Reszty dokona papryka, pieprz, jodyna i… dezodorant „Brutal”.
    Grafik: O, teraz to jest kawa! To mnie postawi na nogi!
    Tytus: Szkoda, że nie dodałem jeszcze dynamitu.

Księga XVI

Podstoli
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    7
    Cytat Zamieszczone przez adriankowaty Zobacz posta
    A co do zachodnich mediów - rozumiem, że każda krytyczna opinia wobec Rosji to albo kłamstwo, albo atak nań?
    Zachód jest w stanie wojny z Rosją. Na razie nie jest to jeszcze oficjalna wojna militarna. Na razie jest to tylko wojna gospodarcza. Nie powinno dziwić, że w związku z tym, media na Zachodzie przedstawiają Rosję w negatywnym świetle i wszystko co złe przypisują Putinowi. Celem tej propagandy jest usprawiedliwienie wojny, którą prowadzi Zachód z Rosją i przekonywanie obywateli, że za kryzys w rolnictwie winna jest Rosja, a nie politycy którzy wypowiedzieli Rosji wojnę. Poza tym UE nawet gdyby chciała, to nie bardzo może wycofać się z tej wojny ze względy na naciski ze strony Stanów Zjednoczonych, więc żeby uspokoić obywateli, którzy ponoszą koszty tej wojny najlepiej jest przedstawiać Putina w roli szatana i obwiniać go za wszystko.

Przede wszystkim, pan Niemcow mówił nieprzyjemną i niewygodną dla Kremla prawdę o polityce swego państwa. Potępił (w przeciwieństwie do innych opozycjonistów) aneksję Krymu i wojnę w Donbasie. Po jego śmierci media rosyjskie na gwałt pisały niestworzone paszkwile na jego temat (i to już nast. dnia). Dla Kremla to był niewygodny człowiek, tak jak wielu innych dysydentów. Więc, wbrew twoim przekonaniom, Putin miał spore korzyści w likwidacji Niemcowa. A zgodnie z zasadą głoszącą, że za przestępstwem stoi ten, kto najwięcej zyskuje, oraz uwzględniając późniejsze poczynania Kremla w tej sprawie nie sposób zaprzeczyć udziału ludzi związanych z Kremlem w tej aferze.
    Ile rozgłośni radiowych posiadał ten Niemcow? Ile stacji telewizyjnych? Ile czasopism? Ile z tych stacji radiowych i telewizyjnych nadawało w Rosji? I kto wcześniej słyszał o nim póki nie został zabity?

Cytat Zamieszczone przez chochlik20 Zobacz posta
    Faktem jest, że wrzucając "wypociny" tegoż analityka automatycznie podpisałeś pod nimi zwłaszcza, że próbowałeś udowodnić, że polskie media twierdziły, że takiego sprzętu nie ma.
    Przedstawiłem jedynie inny punkt widzenia.

W przeciwieństwie do mediów rosyjskich media zachodnie cieszą się o wiele większą swobodą wypowiedzi. I to jest najistotniejszy fakt.
    Udowodnij to.

Mam nadzieje, że w tym momencie nie wysnuwasz hipotezy, że to zachodnie służby specjalne zabiły Niemcowa, by gromy spadły na Putina, a akcje Poroszenki poszły w górę.
    Nie wolno wykluczać takiej możliwości. Wszystkie zachodnie media cały czas trąbią o śmierci Niemcowa, a przed jego śmiercią nikt o nim nie słyszał. Zachodnie media wykorzystują śmierć Niemcowa do szkalowania Putina i to jest niezaprzeczalny fakt.
    Sprzedali Polskę: papież Pius VI, biskup Michał Sierakowski, biskup Józef Kossakowski, biskup Wojciech Skarszewski, biskup Jan Giedroyć, biskup Ignacy Massalski, prymas Władysław Łubieński, biskup Andrzej Młodziejowski, prymas Gabriel Podoski, prymas Antoni Ostrowski

Stolnik Awatar Piner
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    316
    Otrzymał 124 podziękowań w 97 postach
    1) O Niemcowie słyszał każdy kto choć trochę interesuje się polityką i jej rosyjską sceną. Zakładam że o Politkowskiej również nie słyszałeś?
    2) Do szkalowania Putina wystarczą tylko wszystkie jego zbrodnie i machlojki.
    3) Lepiej wytłumaczą to inni ale dowodem na wolność prasy jest to że nie ma nagonek na żadną gazetę a ni prześladowań jej dziennikarzy. niepełny post bo się spieszę ale go uzupełnię.)
    Nie Talleyrand,napatrz się pan,nasłuchaj i nawąchaj aż do mdłości.Żeby pertraktować o pokoju,trzeba znać jego cenę.- Napoleon ( film z 2002 roku)

- Czy to wystarczy?
    - Nie. Ale widok jest wspaniały
    .- (Napoleon 2002) Napoleon obserwujący początek wielkiej szarzy pod Eylau.

Podstoli
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    7
    Cytat Zamieszczone przez Piner Zobacz posta
    1) O Niemcowie słyszał każdy kto choć trochę interesuje się polityką i jej rosyjską sceną.
    Nie każdy. Ja o nim wcześniej nie słyszałem. A o istnieniu Politkowskiej dowiedziałem się gdy zginęła.

2) Do szkalowania Putina wystarczą tylko wszystkie jego zbrodnie i machlojki.
    Poproszę o konkrety.

3) Lepiej wytłumaczą to inni ale dowodem na wolność prasy jest to że nie ma nagonek na żadną gazetę a ni prześladowań jej dziennikarzy.
    Którzy dziennikarze są prześladowani i o jakich nagonkach piszesz i na którą gazetę?

Podczaszy Awatar Henryk5pio
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    29
    Otrzymał 52 podziękowań w 39 postach
    Tak Mnie zastanawia jedna rzecz... Ludzie, którzy wierzą w Ruską propagandę robią to dla zasady, aby być anty USA/EU, czy może autentycznie w to wierzą? Jest jeszcze jedna możliwość - płacą im za tę wiarę...

I w sumie nie wiem, która z tych możliwości jest najgorsza...
    "Aby pisać historię, trzeba być więcej niż człowiekiem, ponieważ autor trzymający pióro wielkiego sędziego powinien być wolny od wszelkich uprzedzeń, interesów lub próżności." - Napoleon Bonaparte

Podstoli
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    7
    Tak Mnie zastanawia jedna rzecz... Ludzie, którzy wierzą w zachodnią propagandę robią to dla zasady, aby być anty rosyjscy, czy może autentycznie w to wierzą? Jest jeszcze jedna możliwość - płacą im za tę wiarę...

I w sumie nie wiem, która z tych możliwości jest najgorsza...

Strona 196 z 287 PierwszyPierwszy ... 96146186194195196197198206246 ... OstatniOstatni