-
Comte de Barcelona
Jednak Ci wierni nie mają wpływu na działania hierarchów, chyba, że masz inne zdanie. Jedyny wpływ jaki jest wywierany ostatnimi czasy, to liczba wiernych jacy chodzą do kościoła. Jednak nie ma efektów w zmianie postępowania kapłanów
Prędzej czy później zobaczymy ten wpływ...
Kościół popiera PiS, i nadal będę tak twierdził,
Hmmmm o popieraniu przez cały kościół napiszę poniżej, a tutaj tylko zadanie dla Ciebie, czy jakby PIS zmieniło program na taki propagujący in-vitro oraz aborcje, bo akurat tak Jarkowi coś strzeliło do głowy to kościół by nadal popierał PIS? Czy jednak tu nie chodzi o program danej partii a nie o samą nazwę?
Ja wrzucę wywiad z jakimś oszołomem z lewa, prawa, z drzewa czy chodnika, to też będziesz pisał, że całe "lewa", "prawa", "drzewa" czy "chodniki" popierają daną niedorzeczność? Szanujmy się... o ile na początku Twojej bytności na forum miałem Cie za lewackiego głupieloka, to po jakimś czasie mam Cie tylko za lewicowca, który piszę może z daleka od moich myśli, ale z sensem, to takimi argumentami się pogrążasz.
Tak jak tym, że cały kościół popiera PIS.... część wiernych tak, część hierarchów też (choć patrz wyżej, tu chodzi o program a nie daną partię), może większa część, ale to nie jest do cholery całość albo na tyle dużo, żeby napisać, że kościół w PL popiera PIS...
Naprawdę wstyd mi czasem za wypowiedzi niektórych kapłanów, biskupów itd. ale kościół przerwał prześladowania, reformację to i imbecylstwo w obrębie kapłanów przetrwa, mam nadzieje tylko, że nie spowoduję to większego odpływu wiernych niż będzie to wynikało ze "zmian cywilizacyjnych", które w PL są nieuchronne.

Visca el Barca!!!
-
Uprawnienia umieszczania postów