Strona 16 z 50 PierwszyPierwszy ... 6141516171826 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 151 do 160 z 498

Wątek: Megasubmod do BC 7 dyskusja i błędy

Podkomorzy
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    56
    Otrzymał 190 podziękowań w 121 postach
    Cytat Zamieszczone przez Araven Zobacz posta
    To co mu zależy zachowa, wzmocnienie Mongołów jest w descr_strat. Nie straci łatki od Bułgarów. Można tez po prostu skopiowac sam money_script z oryginalnego campaign_script do megasubmoda i wtedy nie straci nic.
    jak wybierze Bulgar Revolt i potem nałoży stary campaign_script to straci bulgar revolt.

Cytat Zamieszczone przez ordenus22 Zobacz posta
    To może zapytam w ten sposób, czym się różni alternatywny money script od oryginału, nie będzie mi za łatwo? Grając do tej pory na oryginale to z kasą nie było źle, więc zastanawiam się żeby nie było za łatwo, chyba ze jeszcze bardziej utrudniliście to wrzucam od razu.
    nowy jest mniej objętościowy, co być może skraca czas tur a do tego mniej zabiera kasy. Jak dodatkowo zagrasz na moim EDU to na starym money scripcie nie pograsz, bo na moim EDU im lepsze jednostki tym ich koszty rekrutacji i utrzymania znacznie rosną i jak sobie porobisz drogie wojska to zbankrutujesz. Jak będziesz grał na EDU KAMA to jak chcesz mieć stary money script to musisz sobie po instalacji megasubmoda skopiować sam ten skrypt ze starego campaign_script.
    "Ludzie, którzy dla odrobiny bezpieczeństwa rezygnują z podstawowej wolności, nie zasługują ani na bezpieczeństwo, ani na wolność" Benjamin Franklin

Stolnik Awatar ordenus22
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    60
    Otrzymał 42 podziękowań w 23 postach
    Dzięki rozumiem, a oprócz różnic w kosztach rekrutacji i utrzymania jednostek jakie jeszcze są różnice między twoim EDU a KAMA?

Szambelan Awatar Araven
    Tournaments Joined
    2
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    401
    Otrzymał 277 podziękowań w 235 postach
    Najlepiej ordenus nie kombinuj i zagraj na tym co jest w Megasubmodzie 2. Za łatwo miał nie będziesz, wybierz Hard kampanię lub VH i będzie ok.
    Ostatnio edytowane przez Araven ; 22-04-2015 o 16:15

4. Użytkownicy którzy uznali post Araven za przydatny:

Stolnik Awatar ordenus22
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    60
    Dobra wgrałem wszystko oprócz kursorów i EDB, wszystko działa, dzięki za rady. Tylko te alternatywne portrety mi nie podpasowały ale trudno, ujdzie w tłoku

Szambelan Awatar Araven
    Tournaments Joined
    2
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    401
    Znaczy nie wziąłeś EDB od wino wcale?

- Wszelkie skrypty w tym bulgar revolt można sobie dograć i do oryginalnego campaign_script dla tych co bardzo chcą mieć oryginalny money_script.
    Ostatnio edytowane przez Araven ; 22-04-2015 o 16:59

Stolnik Awatar ordenus22
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    60
    Nie wziąłem tej wersji EDB, bo wyczytałem że obniża koszty budowy i przyśpiesza budowę, więc żeby sobie nie ułatwiać pominąłem EDB wino.

Szambelan Awatar Araven
    Tournaments Joined
    2
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    401
    To EDB nieznacznie przyspiesza budowę i nieznacznie obniża koszty od 5 do 15%, ale 15% to trzeba mieć uniwersytet na koszty, lub jego odpowiednik w zamkach i metropolię by mieć czas budowy niższy o 15%.

Podkomorzy
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    56
    Otrzymał 190 podziękowań w 121 postach
    Ja też wolę zwykłe EDB i zwykłe portrety. Ne podoba mi się przyspieszenie budowy i "fabryka księżniczek", a portrety są nie ze średniowiecza tylko ze świata fantasy. No ale dlatego są jako opcje, bo każdy ma inny gust

Cytat Zamieszczone przez ordenus22 Zobacz posta
    Dzięki rozumiem, a oprócz różnic w kosztach rekrutacji i utrzymania jednostek jakie jeszcze są różnice między twoim EDU a KAMA?
    KAM bazował na EDU z BC 6.3 i je przerabiał, dość mocno, zaś koszty chyba z grubsza podwoił. Z kolei ja bazowałem na EDU z BC7, bo jest całkiem nowe i imo bardzo fajne. Przede wszystkim ma podział wojsk na 5 rodzajów: niezawodowe, bazowe, zawodowe, elita, zawodowa elita. Pierwsze dwa mają 1 punkt życia, kolejne po 2. Poza tym im lepsze tym lepsze statystyki i morale. Ja ten podział brutalnie wykorzystałem, mianowicie wraz z kolejnym rodzajem drastycznie zwiększałem koszty rekrutacji i utrzymania. Najtańsze są tańsze niż w oryginale, bazowe nie zmieniałem, profesjonalne nieznacznie droższe - i ci wojowie mają stanowić trzon armii, potem elita 2 x razy droższa od zawodowych, zawodowa elita 3 lub 4.

Poza tym oba EDU różną się statystykami. Najlepiej obczaj oba
    "Ludzie, którzy dla odrobiny bezpieczeństwa rezygnują z podstawowej wolności, nie zasługują ani na bezpieczeństwo, ani na wolność" Benjamin Franklin

Stolnik Awatar ordenus22
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    60
    Dałoby radę podrzucić mi pliki ze starymi portretami?

Szambelan Awatar Araven
    Tournaments Joined
    2
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    401
    Żałuję teraz nieco, że wrzuciłem te portrety opcjonalne. A kopii czystego BC 7.0 nie mam. By przywrócić poprzednie oryginalne portrety.

Szybsza budowa mi się podoba.

Fabryka księżniczek jest konieczna, bez niej przy kilkunastu generałach, większość była starymi kawalerami bo nie dało rady ich ochajtać, bo nie było z kim.

Strona 16 z 50 PierwszyPierwszy ... 6141516171826 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów