Dzisiaj zakończyłem pobieranie i chwilę zagrałem w tego moda. Na początek wziąłem Hiszpanie (wiem najłatwiejszy kraj ale chciałem bez stresu sobie testować)
Moje osiągnięcia podczas krótkiej gry: zaprowadzenie porządku w państwie, udane półtoraroczne oblężenie Lizbony i Porto, ogołocenie wschodniej granicy z wojska i utrata 3 prowincji na korzyść francuzów (no dobrze to jest fail nie osiągnięcie)
Ale do rzeczy: gra wysypała mi się 1 raz (bardzo dobrze jak na moda) Był to błąd podczas wczytywania bitwy, zdarza się on czasem w czystym Medievalu więc pretensji nie mam, tym bardziej, że po wczytaniu drugi raz wszystko ruszyło.
Tury przechodziły dość płynnie i nie napotkałem żadnych błędów w poruszaniu się postaci czy też z budynkami/wojskami.
Rzeczy, które uważam za konieczne do dopracowania:
- usunięcie dziwnych napisów z podstawki (typu w opisie Mediolanu kusznicy, czy w przypadku jazdy: może rzucać oszczepami przed atakiem)
- pojawienie się floty odpowiedniej dla czasu akcji (mam bujną wyobraźnię ale muszkieterów na kogach sobie nie wyobrażam)
- przydałaby się jakaś wojna o kolonie w Ameryce (szczególnie Północnej, najlepiej dać tam jakieś buntownicze osady i dać zarówno Francuzom, Anglikom i Hiszpanom je jako warunek zwycięstwa)
- oczywiście dopracowanie wydarzeń i skryptów (wiem, że nad tym cały czas intensywnie pracujecie)
Na dzień dzisiejszy modyfikację oceniam bardzo dobrze na jakieś 8/10 (jak to dopracujecie chłopaki to będzie najlepszy mod do Medieval II)