Strona 33 z 57 PierwszyPierwszy ... 23313233343543 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 321 do 330 z 562

Wątek: Wiedźmin 3: Dziki Gon[spoilery]

Moderatorzy Globalni Awatar tuff_gru
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    584
    Otrzymał 439 podziękowań w 227 postach
    Cytat Zamieszczone przez Volomir Zobacz posta
    Ale cały czas się rozchodzi o to, że się nie da wszystkiego! Zrozum, stworzenie i włożenie w gre systemu rozwoju postaci, gdzie maszatylko jedną klasę/rasę i wszystko tej klasie podporządkowanie to duuuużo trudniejsze zadanie niż nowy system walki, nowe mapy czy misje. Skoro tak dobrze znasz scenę moderską to Medka 2 to powinieneś wiedzieć, że w serii TW nie wszystko się da i nie wszystko można. Do tego ingerowanie tak głeboko w kod może być bezprawne.
    No właśnie chodzi o to że jest to kwestją woli developera i moderów.
    Jeśli Cd projekt będzie chciał umożliwić stworzenie nowych postaci to wystarczy że da narzędzie umożliwiajace dobranie sie do gry (takie którego już używa). I Jeśli moderzy będą chceili robic nowe postacie to sobie napiszą do tego co trzeba. Osobiście uważam ze już do Wiedzmina 2 cd projekt wypuścił Red tools które po części umożliwia tworzenie nowych postaci innych niż Geralt. Takie mody już nawet powstały ale są mega nie dopracowane. I tu się pojawia problem nie tego że sie nie da tylko tego że moderom sie nie chce.
    To jest kwestia checi developera i moderów a nie tego ze sie da lub się nie da.
    Wiec da sie napisać cały system tworzenia postaci, tylko obie strony musza chcieć.

PS. A wogóle chcę tylko powiedzieć że mody to nie zło tylko dobro. Reszta to już kwestia gustu i opini która każdy może mieć jaką chce - tak jak sie zgodziliśmy z Dagoradem

Holy Father Awatar Volomir
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    173
    Otrzymał 265 podziękowań w 166 postach
    Wiec da sie napisać cały system tworzenia postaci, tylko obie strony musza chcieć.
    Dać się da, tylko jak pisałem jest to nieopłacalne bo wymagałoby zbyt dużo pracy.

Pysiaczek Samicka Awatar Presidente
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    206
    Otrzymał 230 podziękowań w 152 postach
    Ale po co? Mechanika walki jest pod wiedźminów. Zadania poboczne są pod wiedźminów. Zadania główne pod Geralta. Czyli aby stworzyć system tworzenia postaci trzeba by stworzyć zupełnie nową fabułę pod każdą klasę, nowy system walki itp itd. A możliwość stworzenie wiedźmina nie-Geralta to jak dla mnie przeginka szczególnie, że wszystich wieśminów było w całym uniwersum licząc razem z grami około 10. Ewentualnie można by się zastanowić nad przygodą dla jakiegoś wiedźmina już wykreowanego przez Sapkowskiego - Vesemira dajmy na to.

Stary nick:kujon333

Podkomorzy Awatar Dagorad
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    5
    Otrzymał 87 podziękowań w 65 postach
    To miałby być mod. Jeżeli twórcy dadzą taką możliwość i ktoś zauważy potencjał itd. to możecie zobaczyć panią Geraltę z łagodnie falującymi cyckami walczącą z tyranozaurami. Z tym systemem walki bym nie przesadzał. Jak pozwolą walczyć w podobny sposób człowiekowi to coś się stanie? Zmienią wiedźmińskie eliksiry na magiczne, mutageny na perki itd. Po tym jak Sapkowski poleciał w genetykę w swojej nowej książce to nawet nie byłoby dziwne. Zresztą Wiedźmin ma głębię której Skyrim nie posiada. W ostateczności wszystko po prostu zostałoby spłycone. Zakładanie, że twórcy będą się trzymali jakiegoś poziomu wyznaczonego przez twórców nie jest poważne. No i spójrzmy szczerze, producenci dali nam kolejną wojnę z Nilfgardem, kolejny wiedźmin też więc by przeszedł, w końcu w samej grze dostaliśmy już kilku nowych. Wiedźmin-kobieta też by był do przyjęcia, zakładając że w ogóle ktoś tworząc taką postać dbałby o to żeby to miało ręce i nogi.

Poza tym gra z otwartym światem daje większe możliwości niż tylko trzymanie się uniwersum czy danej historii. Moglibyśmy zobaczyć konwersję totalną i zagrać w ogóle w innej "bajce" albo trafić ponownie do "świata" Wiedźmina I. Takie rzeczy dzieją się w świecie moderskim Skyrim, więc i tu byłyby możliwe gdyby komuś się chciało, były możliwości itd. Wiedźmin II takich możliwości nie dawał raczej, zamknięty świat itd., ale co najważniejsze pewnie Skyrim. Ten ostatni powód sprawi pewnie, że i do Wiedźmina III wielkich modów nie będzie. Jeżeli gra okaże się wybitna i "podatna" na modyfikacje to może być jednak inaczej.

5. Użytkownicy którzy uznali post Dagorad za przydatny:

Agent Mossadu Awatar Marat
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    43
    Otrzymał 89 podziękowań w 43 postach
    Cytat Zamieszczone przez tuff_gru Zobacz posta
    No ok mi chodzi o to że wolałbym żeby była gra o innych wiedzminach niz o Geralcie.
    Nie brnij dalej w ten temat, bo wykazujesz się jedynie ignorancją i wypisujesz totalne bzdury.
    Obie dotychczasowe części zostawiały na koniec niedopowiedzenie, tajemnicę, więc chyba oczywistym jest, że cała historia musi mieć jakieś zakończenie? To ma być ostatnia część o Geralcie, która zakończy sagę, więc głupotą jest wypisywać rzeczy typu "a ja to bym wolał swobodny wybór bohatera". Ja w sumie też bym wolał ( pewnie i tak bym grał wiedźminem ), ale nim to nadejdzie, to wolę jednak poznać zakończenie historii Geralta. Ponoć mają wychodzić kolejne gry w uniwersum Wiedźminia i możemy się domyślać, że będzie tam swobodny wybór "rasy" ( pewnie wiedźmin jako taki mag bitewny, czarodzieje, elfy jako łucznicy/złodziejaszki, ludzie jako typowi wojownicy - tak jadąc takim standardem dla tego typu produkcji ).
    Ksiądz Dominik, hetmanem będąc, uciekł w trawę
    I ze strachu nasrał w portki, osrał i buławę...

"Paszkwil od chłopiąt dworskich" o księciu Dominiku Zasławskim.

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    584
    Cytat Zamieszczone przez Marat Zobacz posta
    Nie brnij dalej w ten temat, bo wykazujesz się jedynie ignorancją i wypisujesz totalne bzdury.
    Obie dotychczasowe części zostawiały na koniec niedopowiedzenie, tajemnicę, więc chyba oczywistym jest, że cała historia musi mieć jakieś zakończenie? To ma być ostatnia część o Geralcie, która zakończy sagę, więc głupotą jest wypisywać rzeczy typu "a ja to bym wolał swobodny wybór bohatera".
    Spokojnie z tymi ingnorancjami, totalnymi bzdurami i głupotą. Od brnięcia w tematy jest właśnie forum aj?

Cytat Zamieszczone przez Marat Zobacz posta
    Ja w sumie też bym wolał ( pewnie i tak bym grał wiedźminem ), ale nim to nadejdzie, to wolę jednak poznać zakończenie historii Geralta. Ponoć mają wychodzić kolejne gry w uniwersum Wiedźminia i możemy się domyślać, że będzie tam swobodny wybór "rasy" ( pewnie wiedźmin jako taki mag bitewny, czarodzieje, elfy jako łucznicy/złodziejaszki, ludzie jako typowi wojownicy - tak jadąc takim standardem dla tego typu produkcji ).
    Takie oburzenie, takie bzdury, takie głuptoty, absurd totalny... Ale trochę też byś chciał... .

Podczaszy Awatar Janek
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    35
    Otrzymał 35 podziękowań w 26 postach
    To tak jakby narzekać, że w grze Batman nie można grać kimś innym
    Ale abstrahując od tego jakże ciekawego tematu na metacritic jest 92/100 - czyli zapowiada się naprawdę niezła gra, zwłaszcza jak już upaczują występujące podobno teraz babole. Niemniej ja chyba i tak trochę odczekam, bo mam słabawego kompa jak na wymagania tej gry. W W2 pierwsyz raz grałem na kompie który był tak w środku między zalecanymi a minimalnymi i za drugim razem jak przechodziłem na nowym komputerze grało się o niebo lepiej.

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    584
    Cytat Zamieszczone przez Janek Zobacz posta
    To tak jakby narzekać, że w grze Batman nie można grać kimś innym
    Nie to tylko luźne oznajmienie w co lubie grać .

Cytat Zamieszczone przez Janek Zobacz posta
    (...)zwłaszcza jak już upaczują występujące podobno teraz babole. Niemniej ja chyba i tak trochę odczekam, bo mam słabawego kompa jak na wymagania tej gry. W W2 pierwsyz raz grałem na kompie który był tak w środku między zalecanymi a minimalnymi i za drugim razem jak przechodziłem na nowym komputerze grało się o niebo lepiej.
    O tototo, Zgadzam się ponownie. I tym optymistycznym akcentem wyłączę się z dyskusji...

Podkomorzy Awatar Pop517
    Tournaments Joined
    4
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    20
    Otrzymał 15 podziękowań w 14 postach

Comte de Barcelona Awatar Barsa
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    89
    Otrzymał 101 podziękowań w 58 postach
    Te filmidło z góry mnie akurat wkurza... niezgodne z sagą.

Visca el Barca!!!

Strona 33 z 57 PierwszyPierwszy ... 23313233343543 ... OstatniOstatni