Panowie a co jest z opcją dziedzica frakcji ? Czy jest dostępna w tym megasubmodzie ? Jeśli nie to jak ją dodać ?
Panowie a co jest z opcją dziedzica frakcji ? Czy jest dostępna w tym megasubmodzie ? Jeśli nie to jak ją dodać ?
Opcja z dziedzicem frakcji jest w czystym BC 7.0 więc i w Megasubmodzie też.
Witam.
Podczas grania w MegSub7 pojawił mi się poseł "z Opola" taki bezimienny, może to da się poprawić?
Czy można uzyskać historyczne portrety Henryka Sand. i Kazimierza Spr.?
Pozdrawiam.
hmm, dziwne. To jest rodzaj nazwiska, nie mam pojęcia czemu nie ma imienia. EDIT: ZNALAZŁEM ROZWIĄZANIE, ZARAZ WRZUCĘ NOWĄ WERSJĘ SPOLSZCZENIA
tak, trzeba dopisać na końcu dwóch linijek odniesienie do portretów, czyli w pliku descr_strat.txt, który jest w katalogu Medieval II Total War\mods\BellumCrucis7\data\world\maps\campaign\cu stom\Ufficiale\
character Henryk di_Sandomierz, named character, male, age 33, x 181, y 218
na
character Henryk di_Sandomierz, named character, male, age 33, x 181, y 218, portrait Henryk_di_Sandomierz
i
character Casimiro_II_il_Giusto di_Masovia, named character, male, heir, age 17, x 161, y 210, label 1Casimiro_II_il_Giusto_di_Masovia
na
character Casimiro_II_il_Giusto di_Masovia, named character, male, heir, age 17, x 161, y 210, label 1Casimiro_II_il_Giusto_di_Masovia, portrait Casimiro_di_Masovia
dodatkowo jak chcesz mieć poprawną datę śmierci Bolesława III to trzeba zmienić
character_record Boleslao_III di_Polonia, male, age 63, dead, 7, past_leader
na
character_record Boleslao_III di_Polonia, male, age 63, dead, 17, past_leader
nie daję całego poprawnego pliku, bo są różne jego wersje w zależności od konfiguracji opcji wybranych podczas instalacji megasubmoda. No ale te zmiany to nic trudnego. No i po tych zmianach trzeba usunąć plik map.rwm z tego samego katalogu oraz z katalogu imperial_campaign (który jest kilka katalogów wyżej) i z katalogu base (choć może ich nie być, to też ok).
Niestety nowa kampania wymagana. Będzie to poprawione w megasubmodzie 3.
EDIT: ZNALAZŁEM ROZWIĄZANIE BRAKU IMIENIA, ZARAZ WRZUCĘ NOWĄ WERSJĘ SPOLSZCZENIA
EDIT2: ROZWIĄZANIE BRAKU IMIENIA:
próbowałem rozkminić co może powodować brak wyświetlania imienia. Jedyne co mi przyszło do łba to to, że jakiś czas temu wyczytałem, że edytory tekstów czasem zamieszają EOL (end of line) characters. Są to znaczniki końca linii. Inaczej są kodowane w Windows i inaczej w UNIX i w Macu. Widocznie ktoś tworzył część plików na innym systemi, albo edytor tekstu coś sknocił bo w pliku z imionami (i w kilku innych) były te znaczniki błędne. Poprawiłem.
Egon88 - daj znać czy posłowi z Opola nadano imię Trojden![]()
"Ludzie, którzy dla odrobiny bezpieczeństwa rezygnują z podstawowej wolności, nie zasługują ani na bezpieczeństwo, ani na wolność" Benjamin Franklin
Zmieniłem na nowe spolszczenie ale poseł "z Opola" twardy jest i Trojdenem nie został
Co do portretów to poczekam na nowego SBM.
A może warto by zmienić ilość dzieci Bolkowi Kędzierzawemu, bo nie dość, że ma samych synów to jeszcze jakiś takich od czapy (imiona), brakuje mi jakiejś księżniczki u niego. W sumie miał dwie córki choć ich imiona są niepewne, a synów miał dwóch Bolesława i Leszka.
A to oszust ten agent z Opola, myślałem, że pomoże :/ W takim razie nie mam pomysłu co to. Plik descr_names.txt wygląda na poprawny.
"Ludzie, którzy dla odrobiny bezpieczeństwa rezygnują z podstawowej wolności, nie zasługują ani na bezpieczeństwo, ani na wolność" Benjamin Franklin
Oho, już wzmianki o nowej wersji submoda ? Jeszcze w tą nie grałem![]()
Ma ktoś może EDU KAM-a? Link z pierwszego posta wygasł, teraz będę grał na tym wino ale zobaczymy które bardziej podpasuje, chciałem na obydwu nieco pograć.![]()
Niech żyje Gwardia!
Ja mam, ale zwiększyłem sobie ilość jednostek (ultra - 250 wysokie - 189 itd...). Jeżeli chciałbyś, to bym podesłał.
"Liczko ma gładkie i mowę kwiecistą
Czarci ten pomiot z naturą nieczystą
Życzenia Twe spełni zawsze z ochotą
Da Ci brylanty i srebro i złoto
Lecz kiedy przyjdzie odebrać swe długi
Skończą się śmiechy, serdeczność, przysługi
W pęta Cię weźmie zabierze bogactwo
Byś cierpiał katusze, aż gwiazdy zgasną"
O w mordę.Jak nikt inny nie będzie miał, to będę bardzo wdzięczny, poczekajmy jeszcze. Bo dla mnie nieco za dużo tyle jednostek.
![]()
Niech żyje Gwardia!