Strona 76 z 161 PierwszyPierwszy ... 2666747576777886126 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 751 do 760 z 1605

Wątek: Seriale

Troublemaker Awatar Nezahualcoyotl
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    373
    Otrzymał 893 podziękowań w 599 postach
    GOT

Spoiler: 
    Śmierć Johna żalosna aż sie prosi o porównanie do Idów Marcowych.

Stannis przynajmniej do końca pozostał "bad ass"

Sansa (mam nadzieję) że w końcu zrobiła coś pożytecznego i już jej nie zobaczymy.

Szkoda niewinnej Myrcelli ale takie sa uroki bycia częścią rodziny królewskiej

Młoda Arya umie posługiwać się nożem a teraz jej przyjdzie nauczyć się chodzić o lasce.Można powiedzieć że weszła na wyższy poziom wtajemniczenia.

Cersei wreszcie zcięła te długie kudły i wygląda tak jak w rzeczywistości(no może nie aż tak krótko) czyli o niebo lepiej.Z pewnością już planuje 100 tortur przeznaczonych dla fanatyków.

A smocza mamuśka zabawi się z całą hordą jurnych jeżdżców do których zabrało ją jej skrzydlate dziecko

In quexquichcauh maniz camanahuatl ayc pollihuiz yn iteno yn itauhca in Mexico-Tenochtitlan

Jeśli avek to tylko z Indianką!
    https://www.youtube.com/channel/UCo3...6M-C3c_Wc_57BQ

Był czas kiedy osobnika owego zwano @zajac.

Holy Father Awatar Volomir
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    173
    Otrzymał 265 podziękowań w 166 postach
    Cytat Zamieszczone przez Presidente Zobacz posta
    GoT
    Spoiler: 

Najgorszy głównie dlatego bo zamiast trzymać się książkowej fabuły, która jest ciekawa i logiczna, usilnie starają się mieszać jakieś swoje wizje, które zupełnie nie pasują do czegokolwiek.
    GoT

Spoiler: 
    ano ano ano, o tym mówię od początku. Są o wiele gorszymi scenarzystami i poprawiają to co jest logiczne, spójne i dużo ciekawsze. W zamian dostaliśmy dwa cliffhanger... do tego strasznie tandetne! Co to w ogóle było?! Sansa pewnie przeżyje bo trafią jak Altair na wóz z sianem Stannis również wątpię żeby zginął, po co by tak ucinali? Co nie zmienia faktu, że istotny wątek Winterfell zniszczyli po całości. No ale te cliffhangery na poziomie kiepskiego serialiku. Zamiast marnować kasę na efekty specjalnie (w sumie nie potrzebne, bo co im po pokazaniu ujęcia wielkiej jazdy i jeszcze większego cięcia?) powinni wydać ją na lepszych scenarzystów. Generalnie szału nie ma. Odcinek słaby i naprzemiennie wyciskacze łez i wzruszenia (połączenie Tyriona i Pająka... Czekałem jak walną w ślinę!) Także jest bardzo źle! Będę pewnie oglądać kolejny sezon, ale jak tak dalej będzie to nie wytrwam do końca.

Co do badassa Stannisa to sęk w tym, że on nigdy badassem nie był! Był chorobliwie sprawiedliwy. On nawet nie chciał tego tronu dla siebie. On chciał żeby wszystko było w zgodzie z zasadami. On chciał nawet córkę posadzić na tronie, co sam powiedział przed (udanym) atakiem na Boltonów. Także to cymbały-scenrzyści zrobili z niego głupka w ostatnich odcinkach. W sumie tak samo zrobili z wieloma postaciami.

Aha, na plus goła Cersei.

Podkomorzy Awatar Dagorad
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    5
    Otrzymał 87 podziękowań w 65 postach
    GoT:

Spoiler: 
    Armia Boltonów przewidywalnie, jak scenarzyści mogą się pobawić w kopiuj-wklej to się nie ograniczają.

Fajnie że Stannis po części zapłacił za związek z "demonem/bogiem ognia". Choć w sumie to odwrócili się od niego najemnicy (ufundowani zresztą chyba przez Żelazny Bank który to wątek został raczej teraz dziwnie ucięty). Myślałem, że może zwykli wojskowi go opuszczą, tacy co szli za nim widząc w nim dobrego, sprawiedliwego itd. Więc w sumie to może jednak nie spalenie córki spowodowało stratę ludzi. Swoją drogą połowa armii zdezerterowała i zabrała konie... no ale skoro 20 ludzi może podpalić po cichu połowę obozu to widać ogólnie nikt tam niczego nie pilnował.

Wątek z Brienne... jeżeli to zapalenie świecy 5 sekund po "zejściu z posterunku" miało być śmieszne to się udało, bo ta sytuacja była komiczna, a nie tragiczna.

Sansa jednak skoczyła, co prawda nie z wieży, ale zawsze coś. No ale pewnie przeżyje, choć w sumie to podobny wątek skoku w książce ponoć skończył się śmiercią, więc może twórcy jednak postanowią spojrzeć na to logicznie. No i Theona chyba nic przy życiu nie trzyma, miał swój "powrót do siebie" więc może zginąć, zwłaszcza, że do Stannisa bądź siostry już chyba nie dołączy, no ale zobaczymy co twórcy planują na kolejny sezon.

Śmierć księżniczki przewidywalna, z tym całusem widocznie było coś nie tak, choć w większym stopniu to raczej kwestia tego, że to scenarzyści są przewidywalni, wiadomo było, że na spokojnie to się nie skończy. Swoją drogą skopali raczej postać tego władcy Dorne. W książce był mocno "uziemiony", ale umysł miał bardzo bystry. Planował rozsądną zdradę, a tu wysłał syna do "gniazda żmij" (jaka ironia). Niezbyt orientuję się kto tam kim jest, ale jeżeli to ten sam książę który postanowił wpaść do smoka na obiad to moim zdaniem głupio postanowili połączyć te wątki, choć koniec końców zginie pewnie jednak "głupio".

Naga Cersei, myślałem, że tego nie pokażą. W sensie, że jeżeli miałaby się pojawić nago to zrobiłaby to już w pierwszym odcinku pierwszego sezonu. Początkowo myślałem, że jej "ciało" gra dublerka, bo nie pokazywali go razem z odsłoniętą twarzą. No i chyba dobrze mi się wydawało: http://uproxx.com/tv/2015/06/lena-headey-body-double/.

Śmierć Snowa trochę biedna. Miałem za to wrażenie, że trochę aura się zmieniła wokół niego na chłodniejszą, może więc twórcy trzymali się książkowego "chłodu" w chwili śmierci.

Ogólnie odcinek według mnie nie najgorszy, przewidywalny i tyle. Śmierci mnie nie zaskoczyły i nie wydaje mi się, żeby było ich dużo.

Zakończyli podajże większość wątków podobnie jak Martin w ostatniej książce. Trochę śmieszne, że w polskiej wersji wciąż mówią o tym, że ten sezon był oparty podajże na "Uczta dla wron". W angielskiej chyba tego nie ma, no ale mówią też kto w Polsce wydaje ten tom, więc to pewnie kwestia reklamy i jakichś tam umów.

Ciekawe co w kolejnym sezonie. Chciałem napisać, że głupio, że nikt z Boltonnów nie szukał Stannisa, mimo iż ten nie opuścił nawet pola bitwy. Ale w sumie to nie widzieliśmy jak Ramsay wracał do zamku, no i ta ucięta scena ze Stannisem... Więc może jeszcze sprawa się wyjaśni w kolejnym sezonie i wrócimy na pobojowisko.
    Ostatnio edytowane przez Dagorad ; 16-06-2015 o 14:45

Stolnik Awatar HellVard
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    95
    Otrzymał 158 podziękowań w 102 postach
    GoT, drobny szczególik w porównaniu do powyższych spraw

Spoiler: 

Czy ktoś wie w jakim celu twórcy serialu tak usilnie przeinaczają niemal wszystko, co jest w książkach? W papierowej wersji Jon wysyła Sama do Cytadeli by wyszkolił się na maestera, towarzyszy mu chory Aemon, no a grubasek strasznie się zapiera. W serialu znowu Aemon już nie żyje, Sam z entuzjazmem chce pędzić do Starego Miasta, a Jon marudzi że potrzebuje go na Murze

Pysiaczek Samicka Awatar Presidente
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    206
    Otrzymał 230 podziękowań w 152 postach
    GoT
    Spoiler: 
    Czy ktoś wie w jakim celu twórcy serialu tak usilnie przeinaczają niemal wszystko, co jest w książkach? W papierowej wersji Jon wysyła Sama do Cytadeli by wyszkolił się na maestera, towarzyszy mu chory Aemon, no a grubasek strasznie się zapiera. W serialu znowu Aemon już nie żyje, Sam z entuzjazmem chce pędzić do Starego Miasta, a Jon marudzi że potrzebuje go na Murze
    Dla samego przeinaczania zapewne - bo przecież trzeba zmienić większość.

Stary nick:kujon333

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    173
    Got

Spoiler: 
    pewnie leczą kompleksy! Na siłę chcą pokazać że mają władzę i jakiś tam Martin nie będzie im dyktować co mają robić :p

Troublemaker Awatar Nezahualcoyotl
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    373
    Otrzymał 893 podziękowań w 599 postach
    Cytat Zamieszczone przez HellVard Zobacz posta
    GoT, drobny szczególik w porównaniu do powyższych spraw

Spoiler: 

Spoiler: 
    "The night is dark and full of terror".A raczej:"The script is shit and full of poor surprises."

In quexquichcauh maniz camanahuatl ayc pollihuiz yn iteno yn itauhca in Mexico-Tenochtitlan

Jeśli avek to tylko z Indianką!
    https://www.youtube.com/channel/UCo3...6M-C3c_Wc_57BQ

Był czas kiedy osobnika owego zwano @zajac.

Szambelan Awatar Gajusz Mariusz
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 067
    Otrzymał 1 057 podziękowań w 710 postach
    No i obejrzany zaległy 10 epizod

GoT

Spoiler: 

Cytat Zamieszczone przez Presidente Zobacz posta
    fantazja twórców pod względem liczebności wojsk Boltonów przekroczyła wszelkie miary
    Nie tyle raziła ilość wojsk Boltonów (góra 2-3 tys.) tyle że wszystko konni... co mała ilość ludzi Stannisa. No cóż...

Cytat Zamieszczone przez zajac Zobacz posta
    Śmierć Johna żalosna aż sie prosi o porównanie do Idów Marcowych.
    Porównanie aż nazbyt czytelne bo i scena na bank inspirowana idami. Żałosna śmierć? Myślę że logiczna (w ramach serialu), złamał całą tradycję w imię przyszłości. Większość ludzi myśli odruchowo, tak jak ten chłopak - stracił rodziców i rodzinna krew przelana była dla niego ważniejsza. A bunt wśród wron to zdaje się już tradycja w serialu.

Młoda Arya umie posługiwać się nożem a teraz jej przyjdzie nauczyć się chodzić o lasce.Można powiedzieć że weszła na wyższy poziom wtajemniczenia

Mam złe przeczucia że ona wszystkich przeżyje, oprócz brata inwalidy...

Cersei wreszcie zcięła te długie kudły i wygląda tak jak w rzeczywistości(no może nie aż tak krótko) czyli o niebo lepiej.Z pewnością już planuje 100 tortur przeznaczonych dla fanatyków.
    O niebo lepiej by wyglądała jak w rzeczywistości, czyli NIE JAKO BLONDYNA!!!!! Bo jako blondi to jest koszmarna.

A jak nie dokona Vendetty, (inaczej-jak spece od serialu tego nie zorganizują) to sam przestaję oglądać ! Sama scena marszu hańby. Mocna bo mamy świadomość ile to by kosztowało zwykłego człowieka, a ile kobietę która od dziecka miała władzę i pogardę dla plebsu. Wyprostowana dumnie głowa i na koniec załamanie. Ale z całkowitą świadomością że cel uświęca środki. Bezapelacyjnie najlepsza scena w odcinku! Może nawet w całym 5 sezonie.

A smocza mamuśka zabawi się z całą hordą jurnych jeżdżców do których zabrało ją jej skrzydlate dziecko
    Lubi nomadów Ta scena gdy krąży wokół niej kilku jeźdzców (za dużo westernów) ok, ale jak kilkuset-kilka tysięcy to był po prostu cyrk Buffalo Bill i indianie

Cytat Zamieszczone przez Volomir Zobacz posta
    (połączenie Tyriona i Pająka... Czekałem jak walną w ślinę!)
    Bardzo fajna scena, nic z gejowa tam nie widziałem. Raczej odnowienie współpracy z czasów gdy karzeł miał najwięcej do powiedzenia w stolicy. A tu im los daje miasto w swoje ręce...

Stannis. W całym serialu widac pewną ciągłość. Miłość do córki to ja zobaczyłem w odcinku... poprzedzającym odcinek ze spaleniem jej. A tak ciągle tylko podporządkowanie Melisandre. Do tego całkowite poparcie (mimo że widziała jak działa na męża) żony (spaliła z uśmiechem brata jak dobrze pamiętam...ale może się mylę) na działania jędzy. Spalenie własnej córki nawet w kulturach fantasy (mam nadzieję!) oznacza brak kontaktu między neuronami. Jak Volomir zauważył, jak nie widzę śmierci to wszystko możliwe. Chyba go jeszcze zobaczymy...

Śmierć Snowa kończąca sezon. Zazwyczaj mieliśmy tutaj jakiś mega obraz, tutaj mamy (jak chcą niektórzy) żałosny koniec bękarta. Ale mi nawet się podobała jako scena kończąca. Najsłabszy sezon, cichy koniec. Szkoda mi postaci bo najbardziej mu kibicowałem, ale już od dwóch sezonów oczekiwałem tego bo za dobrze mu szło. Może dlatego oglądam serial bez emocji. Gdyby Azja wbijał na pal młodego Nowowiejskiego tak samo bym wieszał psy na Hoffmanie, ale nie czytałem Martina więc oglądam na luzie. Póki co...

"Będziemy walczyć na plażach, na polach, na ulicach. Będziemy walczyć na wzgórzach. Nigdy się nie poddamy!!!" Winston Churchill
    "Godna śmierć wystarczy za nagrodę."
    "Spartanie nie pytają ilu, tylko gdzie?" Agis II

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    173
    Spoiler: 
    Bardzo fajna scena, nic z gejowa tam nie widziałem. Raczej odnowienie współpracy z czasów gdy karzeł miał najwięcej do powiedzenia w stolicy. A tu im los daje miasto w swoje ręce...
    Nie chodziło mi o to że gejowskie. Chodziło mi o to, że scena przesłodzona, niepotrzebna i tandetna.

Szambelan Awatar Gajusz Mariusz
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 067
    Otrzymał 1 057 podziękowań w 710 postach
    GoT

Spoiler: 
    Cytat Zamieszczone przez Volomir Zobacz posta
    Nie chodziło mi o to że gejowskie. Chodziło mi o to, że scena przesłodzona, niepotrzebna i tandetna.
    A to sorki, Twój zwrot mnie zmylił W całej scenie Tyrion tylko dwa razy spojrzał na Lorda Varysa, ciągle patrząc na miasto. Ja to tak nie odebrałem. Bardziej w tej scenie widziałem: dwóch silnych ludzi wyjeżdża w niebezpieczną podróż, a na miejscu pozostaje mi dziewczyna i nie wyglądający na mózgowca żołdak. Przy Varysie całkiem dobra pozycja wyjściowa .

"Będziemy walczyć na plażach, na polach, na ulicach. Będziemy walczyć na wzgórzach. Nigdy się nie poddamy!!!" Winston Churchill
    "Godna śmierć wystarczy za nagrodę."
    "Spartanie nie pytają ilu, tylko gdzie?" Agis II

Strona 76 z 161 PierwszyPierwszy ... 2666747576777886126 ... OstatniOstatni