Ale, nie niemożliwe. Powinni zablokować możliwość takiego mezaliansu.
Ale, nie niemożliwe. Powinni zablokować możliwość takiego mezaliansu.
Przepis na idealną kawę:
Grafik: Co to za lura!? Kawa powinna być czarna, mocna, ostra i aromatyczna. Zrób mi drugą.
Tytus: Rozkaz! Kawa powinna być czarna… Carbo medicinalis, czyli węgiel drzewny powinien ją doczernić. …mocna… Czy może być coś mocniejszego od spirytusu 95%? …ostra i aromatyczna… Reszty dokona papryka, pieprz, jodyna i… dezodorant „Brutal”.
Grafik: O, teraz to jest kawa! To mnie postawi na nogi!
Tytus: Szkoda, że nie dodałem jeszcze dynamitu.
Księga XVI
Źle mnie zrozumiałeś, boje sie nie o rozmiar i ilość prowincji, a o to, ze zamiast zrobic 100 prowincji z terenami bretonii, imperium, kislevu , chaosu , krasnoludów , orkowow i arabii to dostaniemy 100 prowincji na dużo mniejszym kawałku mapy przez co bedzie dużo mniej zróżnicowania, z tego co ty napisałeś, wnioskuje, ze chodzi nam o to samo .![]()
Sojuszu?! Ja nie kojarzę nawet PON-a, czy jakiegokolwiek innego traktatuJaki sojusz, jak krasnoludy mają wbudowana w psychikę nienawiść do zielonoskórych... za sam fakt, że są krasnoludami
A żeby było śmieszniej Wielka Księga Uraz daje pobliskim krasnoludom nienawiść do wszystkich wrogów.
Pomijam fakt że Orkowie nie znają takiego pojęcia jak dyplomacja, raczej funkcjonują na zasadzie im więcej wrogów do pobicia tym większa chwała,zabawa i sława
Keep your friends rich and your enemies rich and wait to find out which is which.
Ależ znają. Waaaagh! i albo reszta zielonych przyłącza się do hordy albo ginie stawiając jej opór, ale wybór ma![]()
Chcesz się czegoś dowiedzieć na temat Warhammer Fantasy, gdy wychodzi Total War: Warhammer, a nie znasz uniwersum? Zajrzyj TUTAJ.
II Miejsce w turnieju Jesień Średniowiecza IV, uczestnik fazy pucharowej w Mistrzostwach Polski Rome II 1vs1.
"Braki w Total War'ach to pół biedy. Gorzej, jeśli ktoś uważa taki stan gry za pełną wersję" ~ Arroyo
Cechy orkowego dyplomaty:
- topór przekonania +2 do wpływów - ten nietypowy oręż dyplomacji pozwala łatwiej i skuteczniej przekonywać politycznych oponentów
- zna wiele języków -2 do wpływów - posiadanie języków swych wrogów nie sprawia, że sam potrafi się nimi posługiwać
- gobliński służący +1 do wpływów - ten mały pomocnik nie tylko spełni każdą zachciankę swojego pana, ale potrafi także dostarczyć wielu cennych informacji
- silna pięść +1 -1 do wpływów - niekiedy wystarczy trzasną ręką w stół, by przekonać kogoś do swojej racji, jednak w przypadku krasnoludów czy elfów takie zachowanie może skończyć się źle
![]()
Przepis na idealną kawę:
Grafik: Co to za lura!? Kawa powinna być czarna, mocna, ostra i aromatyczna. Zrób mi drugą.
Tytus: Rozkaz! Kawa powinna być czarna… Carbo medicinalis, czyli węgiel drzewny powinien ją doczernić. …mocna… Czy może być coś mocniejszego od spirytusu 95%? …ostra i aromatyczna… Reszty dokona papryka, pieprz, jodyna i… dezodorant „Brutal”.
Grafik: O, teraz to jest kawa! To mnie postawi na nogi!
Tytus: Szkoda, że nie dodałem jeszcze dynamitu.
Księga XVI
E, jakby nie patrzeć to nie takie głupieTylko, że nie wiem, czy to się sprawdzi, bo od Rome II dalej nie ma już dyplomatów na mapie kampanii, tylko jest tryb dyplomacji, a tam już szanse na sukces zależą od tego, co zrobimy. Przy okazji zmieniłbym na typową orkową ortografię
![]()
Chcesz się czegoś dowiedzieć na temat Warhammer Fantasy, gdy wychodzi Total War: Warhammer, a nie znasz uniwersum? Zajrzyj TUTAJ.
II Miejsce w turnieju Jesień Średniowiecza IV, uczestnik fazy pucharowej w Mistrzostwach Polski Rome II 1vs1.
"Braki w Total War'ach to pół biedy. Gorzej, jeśli ktoś uważa taki stan gry za pełną wersję" ~ Arroyo
Nie wiem czy wszyscy to zauważyli, ale w najnowszym Humble Bundle sygnowanym logiem Total War w progu dolarowym znajduje się mapa z Warhammer TW. Dla osób nieposiadających tego bundla wrzuciłem tą mapkę na stronkę http://sendfile.es/pokaz/496282---XGym.html Mapka waży ok. 42 mb![]()
Mnie ciekawi jedna rzecz. Król krasnali na screenach z tej bitwy historycznej jest na tej swojej lektyce. Jak to będzie działać jak zginą wszyscy z jego ochrony i zostanie król, i czterech ziomków go niosących? Po ataku na nich zginą wszyscy czy jak? Opuszczą króla i będą z niego walczyć? Król będzie walczyć? Jak będzie na lektyce to będzie walczyć? Używać lektyki jak wierzchowca? Czy jak jeden żołnierz zginie to król zleci z tej lektyki? Fajnie by to wyglądało, taki krasnal raz się drze, a w następnym momencie kula się na ziemię. Otrzepuje się i zaczyna walić wrogów książką po głowieTą animacje można fajnie zrobić
![]()
Interesuje to jak będą działać ci bohaterowie. Czy to będzie coś jak agenci w Romku 2 tylko, że na polu bitwy też będą walczyć czy bardziej tacy gienkowie. No i oczywiście czy armie będą mogły poruszać się bez gienków(dla mnie to obojętne ale miło mieć taką opcję).