Bohaterowie chyba będą walczyć jak normalni wojownicy - z własnym HP (coś jak von Kessel lub Lileath w Mark of Chaos - jeśli ktoś grał).
A co do walki na wierzchowcu u bohaterów - mam nawet niezły pomysł na urozmaicenie tego. Walka tak, jakby jego wierzchowiec był traktowany jako druga żyjąca jednostka. Gdy wierzchowiec padnie - to dosiadający go ma pół HP. Wg mnie jest to bardzo dobry pomysł, który już miał zastosowanie w mało znanej grze Lords of Everquest.
Co do mapy - cała mapa Starego Świata i podział Sylvanii na Wschód i Zachód. Może być ciekawie. Lecz Bretonnia podzielona na 7 księstw prosi się o DLC. Boli mnie, że z Lasu Loren nie zrobili na tej mapie prowincji. Zastanawia mnie jednak parę drobnych rzeczy - Orkowie będą atakowali od południa? Desolation of Nagash to 1 prowincja, bez grywalnych Królów Grobowców? Estalia i Tilea to też po 1 prowincji, a Księstwa Graniczne to 2 prowincje? Od razu mówię - Kislev podzielili na 3 prowincje i 1 chyba błąd. Kislev: Southern, Eastern i Northern Oblast. O dziwo Kraina Trolli została wrzucona na zachód Kislevu - co jest karygodnym błędem, bo naprawdę leży ona na Wschodzie Kislevu.
Podsumowując? Moja własna księga uraz porwała się ze wstydu...