Strona 62 z 267 PierwszyPierwszy ... 1252606162636472112162 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 611 do 620 z 2664

Wątek: Dyskusja ogólna o Total War: Warhammer

Dowódca 101. Powietrznodesantowej Awatar Arroyo
    Tournaments Joined
    1
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 490
    Otrzymał 1 041 podziękowań w 702 postach
    Bohaterowie chyba będą walczyć jak normalni wojownicy - z własnym HP (coś jak von Kessel lub Lileath w Mark of Chaos - jeśli ktoś grał).

A co do walki na wierzchowcu u bohaterów - mam nawet niezły pomysł na urozmaicenie tego. Walka tak, jakby jego wierzchowiec był traktowany jako druga żyjąca jednostka. Gdy wierzchowiec padnie - to dosiadający go ma pół HP. Wg mnie jest to bardzo dobry pomysł, który już miał zastosowanie w mało znanej grze Lords of Everquest.

Co do mapy - cała mapa Starego Świata i podział Sylvanii na Wschód i Zachód. Może być ciekawie. Lecz Bretonnia podzielona na 7 księstw prosi się o DLC. Boli mnie, że z Lasu Loren nie zrobili na tej mapie prowincji. Zastanawia mnie jednak parę drobnych rzeczy - Orkowie będą atakowali od południa? Desolation of Nagash to 1 prowincja, bez grywalnych Królów Grobowców? Estalia i Tilea to też po 1 prowincji, a Księstwa Graniczne to 2 prowincje? Od razu mówię - Kislev podzielili na 3 prowincje i 1 chyba błąd. Kislev: Southern, Eastern i Northern Oblast. O dziwo Kraina Trolli została wrzucona na zachód Kislevu - co jest karygodnym błędem, bo naprawdę leży ona na Wschodzie Kislevu.

Podsumowując? Moja własna księga uraz porwała się ze wstydu...
    Ostatnio edytowane przez Arroyo ; 17-09-2015 o 10:36

Chcesz się czegoś dowiedzieć na temat Warhammer Fantasy, gdy wychodzi Total War: Warhammer, a nie znasz uniwersum? Zajrzyj TUTAJ.
    II Miejsce w turnieju Jesień Średniowiecza IV, uczestnik fazy pucharowej w Mistrzostwach Polski Rome II 1vs1.
    "Braki w Total War'ach to pół biedy. Gorzej, jeśli ktoś uważa taki stan gry za pełną wersję" ~ Arroyo

Chłop Awatar sebus12321
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    0
    Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
    Mapka całkiem całkiem, można też już zacząć przypuszczać jakie obszary zostaną dodane w kolejnych częściach tej trylogii, moje typy to wyspa elfów i ich wojna domowa, oraz tereny gdzie miała miejca wojna domowa chaosu.
    "Historia będzie dla mnie łaskawa, ponieważ zamierzam ją napisać."

Szambelan Awatar chochlik20
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    292
    Otrzymał 482 podziękowań w 340 postach
    Mam mieszane uczucia, co do mapy. Z jednej strony podoba mi się jej ogrom z drugiej zaś strony cierniem w boku uwiera mnie informacja, o czterech grywalnych nacjach. Sugeruje to, że będą istnieć frakcje niegrywalne. I kolejny ból, bo wygląda na to, że będą one przeważać... ten kto zna trochę świat to wie o czym piszę.

Arroyo - Kraina Trolli została dobrze umieszczona, no prawie tak naprawdę. Rozciąga się ona na płn i ciągnie się szerokim pasmem przy górach.
    Spoiler: 

Przepis na idealną kawę:

Grafik: Co to za lura!? Kawa powinna być czarna, mocna, ostra i aromatyczna. Zrób mi drugą.

Tytus: Rozkaz! Kawa powinna być czarna… Carbo medicinalis, czyli węgiel drzewny powinien ją doczernić. …mocna… Czy może być coś mocniejszego od spirytusu 95%? …ostra i aromatyczna… Reszty dokona papryka, pieprz, jodyna i… dezodorant „Brutal”.
    Grafik: O, teraz to jest kawa! To mnie postawi na nogi!
    Tytus: Szkoda, że nie dodałem jeszcze dynamitu.

Księga XVI

Asuryan
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez Arroyo Zobacz posta
    Desolation of Nagash to 1 prowincja, bez grywalnych Królów Grobowców?
    Akurat Królowie Grobowców to Land of the Dead (południe pod Złymi Ziemiami i Wybrzeżem Piratów, nie ujęte na mapie), a nie Desolation of Nagash, tak więc tutaj jest wszystko w porządku.

Cytat Zamieszczone przez Kobrax Zobacz posta
    Fajnie by to wyglądało, taki krasnal raz się drze, a w następnym momencie kula się na ziemię. Otrzepuje się i zaczyna walić wrogów książką po głowie Tą animacje można fajnie zrobić
    Raczej toporem Grimnira, jednego z boskich przodków krasnoludów Księga jest zbyt cenna by ją niszczyć na czyimś łbie

Dowódca 101. Powietrznodesantowej Awatar Arroyo
    Tournaments Joined
    1
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 490
    Otrzymał 1 041 podziękowań w 702 postach
    Chodzi mi o to, czym jest Desolation of Nagash. To jakaś kraina z nową rasą tworów Nagasha?

Chcesz się czegoś dowiedzieć na temat Warhammer Fantasy, gdy wychodzi Total War: Warhammer, a nie znasz uniwersum? Zajrzyj TUTAJ.
    II Miejsce w turnieju Jesień Średniowiecza IV, uczestnik fazy pucharowej w Mistrzostwach Polski Rome II 1vs1.
    "Braki w Total War'ach to pół biedy. Gorzej, jeśli ktoś uważa taki stan gry za pełną wersję" ~ Arroyo

Asuryan
    Gość
    Pustkowie Nagasha to pustynia powstała z pyłu licznych kopalni spaczenia Nagasha (od około -1500, do -1350 r.K.I.) w centrum której leży Nagashizzar, najpotężniejsza forteca świata, oraz dom tego arcynekromanty, czczonego przez niektórych jako bóg/avatar Khaina). Pustynia pełna głodnych ghuli.

7. Użytkownicy którzy uznali post Asuryan za przydatny:

Szambelan Awatar Il Duce
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    163
    Otrzymał 384 podziękowań w 264 postach
    Dziwi mnie że nikt nie skomentował nowego filmiku , wygląda to naprawdę świetnie,ta gra może się okazać istnym hitem
    Keep your friends rich and your enemies rich and wait to find out which is which.

Chłop Awatar sebus12321
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    0
    Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
    Wiem, że to stare, ale na miejscu, Rome II też wyglądał nieziemsko, grafika to nie wszystko kiedy SI nie potrafi kompletnie nic.
    "Historia będzie dla mnie łaskawa, ponieważ zamierzam ją napisać."

Podczaszy Awatar Memnon[pl]
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    46
    Otrzymał 85 podziękowań w 52 postach
    Cytat Zamieszczone przez Il Duce Zobacz posta
    Dziwi mnie że nikt nie skomentował nowego filmiku , wygląda to naprawdę świetnie,ta gra może się okazać istnym hitem
    Raczej sie z Toba nie zgadzam.Owszem pod wzeglem graficznym gra wyglada nieziemsko-wyglad jednostek powala...Ale sama mechanika bitwy daje napradwe bardzo duzo do zyczenia.
    Widac stare powielone bledy,widac ze stary silnik warscape jest dobry TYLKO do walki dystansowej-natomiast w walce wrecz lezy i kwiczy.Stracia jednostek to ZNOWU tylko kilku sekundowe mini potyczki i odwrot jednej z jednostek.Owszem bitwa trwala ok 10 min-jednak 90% czasu tej bitwy to ostrzal i oczekiwanie na kolejna fale ataku-niestety mizerne 10%(albo i mniej) to starcia.Ponadto brakuje waznych(jak dla mnie przynajmniej) wielu funkcji dla jednostek.Np.-nie ma utrzymaj pozycje itp.
    Kiedy życie Cię nie pieści,podnieś głowę w górę i zaciśnij pięści

Szambelan Awatar Il Duce
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    163
    Otrzymał 384 podziękowań w 264 postach
    Mnie krótkość starć nie dziwi,morderczy ostrzał plus wprawne w boju i ciężko opancerzone krasnoludy kontra tchórzliwe i słabo uzbrojone i wyszkolone gobliny,na brak funkcji jednostek przyznaję że nie zwróciłem uwagi
    Keep your friends rich and your enemies rich and wait to find out which is which.

Strona 62 z 267 PierwszyPierwszy ... 1252606162636472112162 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów