Oczywiście że lewica jest potrzebna w sejmie! Ale nie pod postacią SLD, a tym bardziej złodziei z Razem![]()
Oczywiście że lewica jest potrzebna w sejmie! Ale nie pod postacią SLD, a tym bardziej złodziei z Razem![]()
Złodzieje z Razem? A co oni ukradli?![]()
75% podatku chcieli wprowadzić najbogatszym ( i tak, wiem, że to nie chodzi o cały dochód), w sumie to większość chcieli okradać. No bo jak inaczej to nazwać?
Czyli jeszcze niczego nie ukradli?Każdy podatek można podpiąć pod jakiś rodzaj okradania obywateli
![]()
Nie ja robiłem zdjęcie, żeby nie było![]()
Tak, narzekam bo jakim prawem ludzie mieszkający od kilku/kilkunastu/kilkudziesięciu lat za granicą i za oceanem - często gęsto bez chęci powrotu do Polski, mają decydować co tu się będzie działo skoro decyzja przez nich podjęta w ogóle nie będzie miała na nich wpływu? Dlaczego my mamy cierpieć przez ich decyzje? Mimo wszystko to jest spore gro osób oprócz tych co mieszkają w Polsce.
Problem w tym, że oni nie mają żadnego podejścia, czcze gadanie i populizm z tą UE w wykonaniu Pisu. Znowu nawarzą piwa takiego jak w 2005.Mam nadzieje taką drobną że ich twarde podejście wyjdzie nam na dobre w UE.
Szanuj swój język - Mów po POLSKU!
Ciekawe jest, to zgodne nazywanie Pisu partią populistyczną (i tak jest postęp, że nie faszystowską), przez lewicę. Populizm, czyli odwołanie się do "woli ludu" był przecież ulubioną zagrywką komunistów i...lewicy właśnie. Jakim cudem, to określenie stało się obelgą?
Skoro powoływanie się na "lud" jest teraz passe, to na kogo należy się powoływać przy rządzeniu, by być poprawnym politycznie?
Co do potrzeby lewicy w sejmie, to zacytować można Stalina (a on znał się na tych sprawach...): "Komunizm pasuje do Polski jak siodło do krowy"
Z lewicą (taką jaka jest obecnie w Polsce) jest pewnie podobnie![]()
"A teraz słuchajcie wy, ludzie z NATO! Bombardujecie ścianę, co nie przepuszczała potoku afrykańskiej migracji do Europy, ścianę, co stopuje terrorystów . Tą ścianą była Libia. Rujnujecie ją. Wy - idioci. Za tysiące migrantów z Afryki, za wsparcie terrorystów będziecie płonąć w piekle. I tak będzie".
Mu'ammar al - Kaddafi
To tak jak z brukselskimi urzędnikami decydującymi o naszym losie z ta różnicą że wielu obecnie przebywających za granicą naszych rodaków wciąż się czuje Polakami i są związani ze swoim krajem a to wystarczające wytłumaczenie za możliwość wpływania na losy tego państwa do którego zawsze mogą wrócić kiedy przyjdzie im na to ochota.O kwestiach czysto finansowych na których korzysta Polska dzięki emigracji już nie wspomnę.Powstaje tylko pytanie dlaczego nie obwiniasz ludzi nie biorących udziału w wyborach tutaj na miejscu?
In quexquichcauh maniz camanahuatl ayc pollihuiz yn iteno yn itauhca in Mexico-Tenochtitlan
Jeśli avek to tylko z Indianką!
https://www.youtube.com/channel/UCo3...6M-C3c_Wc_57BQ
Był czas kiedy osobnika owego zwano @zajac.
Owszem czują się Polakami tyle tylko, że mają w Polskę w głębokim poważaniu. Spora większość z nich nie ma zamiaru wracać więc zejdź na ziemię jeśli uważasz, że wrócą - powtarzam, z jakiej paki oni mogą decydować o tym kto tu sprawuje władze skoro konsekwencje ich wyboru w ogóle ich nie sięgną, cierpieć będą ci co tutaj mieszkają.
Ad. 2 Obwiniam, ale nie wspomniałem o tym bo tutaj sprawa jest prosta jak budowa cepa (i trochę z lenistwa). Mają po prostu wylane na swój kraj a niestety ta grupa osób jest właśnie jedną z tych, która pierwsza zabiera się za krytykę.
Szanuj swój język - Mów po POLSKU!