Polactwo
Rafał A. Ziemkiewicz
Polactwo
Rafał A. Ziemkiewicz
"Połabie 983" z HB:
![]()
寧我負人,毋人負我。
曹操
Poczet Cesarzy Bizantyjskich przeczytany - wg mnie bardzo dobra i bardzo ciekawa pozycja dla tych, co chcą zaznajomić się z wczesnym Bizancjum (a raczej Cesarstwem Wschodniorzymskim od czasu edyktu Teodozjusza I). Aktualnie zabieram się za Poczet Cesarzy Rzymskich również Krawczuka. Polecam zakupić wersję z 2010 roku, która zawiera i okres Pryncypatu i Dominatu - kończy ją Romulus Augustulus.
![]()
Chcesz się czegoś dowiedzieć na temat Warhammer Fantasy, gdy wychodzi Total War: Warhammer, a nie znasz uniwersum? Zajrzyj TUTAJ.
II Miejsce w turnieju Jesień Średniowiecza IV, uczestnik fazy pucharowej w Mistrzostwach Polski Rome II 1vs1.
"Braki w Total War'ach to pół biedy. Gorzej, jeśli ktoś uważa taki stan gry za pełną wersję" ~ Arroyo
Ostatnio czytałem Davida Webera kolejną część cyklu "Schronienie" pt. "Jak potężna armia". Cały cykl super. Dla miłośników militarnej s-f.
Na zmianę z książką Krawczuka czytam sobie kolejną część Katona i Macro - Podbój:
![]()
Chcesz się czegoś dowiedzieć na temat Warhammer Fantasy, gdy wychodzi Total War: Warhammer, a nie znasz uniwersum? Zajrzyj TUTAJ.
II Miejsce w turnieju Jesień Średniowiecza IV, uczestnik fazy pucharowej w Mistrzostwach Polski Rome II 1vs1.
"Braki w Total War'ach to pół biedy. Gorzej, jeśli ktoś uważa taki stan gry za pełną wersję" ~ Arroyo
Panie Heroldzie Północy !!!
Czeka Pana trochę czytania. Orły Imperium mają już 9 lub 10 tomów. Na razie czytałem 9 tomów.
Obecnie czytam 2 tom Klątwy Imperium Harlana Thomasa. Jest to alternatywna historia w której Imperium Rzymskie na Zachodzie trzyma się mocno i walczy razem z Bizancjum z Persami w VI wieku n.e.
Bitwa o Atlantyk z punktu widzenia Niemców. Autor Cajus Bekker. Nieźle napisana. Dobrze się czyta. Zawiera sporo ciekawostek. Polecam.
![]()
"A teraz słuchajcie wy, ludzie z NATO! Bombardujecie ścianę, co nie przepuszczała potoku afrykańskiej migracji do Europy, ścianę, co stopuje terrorystów . Tą ścianą była Libia. Rujnujecie ją. Wy - idioci. Za tysiące migrantów z Afryki, za wsparcie terrorystów będziecie płonąć w piekle. I tak będzie".
Mu'ammar al - Kaddafi
Żeby nieco odpocząc od prekolumbijskiej lektury zacząłem zapoznawać się z zawartością nastepujących pozycji książkowych:
Zaś z racji najnowszego i (chyba) ostatniego DLC do Attila staram się sobie przypomnieć,poprzez powtórną lekturę,informacje dostępne w następującej książce:
![]()
In quexquichcauh maniz camanahuatl ayc pollihuiz yn iteno yn itauhca in Mexico-Tenochtitlan
Jeśli avek to tylko z Indianką!
https://www.youtube.com/channel/UCo3...6M-C3c_Wc_57BQ
Był czas kiedy osobnika owego zwano @zajac.